Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Уикенд в Барселона 2019

Оферта номер: Е1113
Вид транспорт: Самолет Самолет
05.09 - 08.09.2019/4 дни - 3 нощ
София - Барселона - София
Цена от: 620.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
Отпътуване от София следобед с директен полет. Пристигане в Барселона вечерта. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Пешеходна туристическа обиколка на Барселона с ЛИЦЕНЗИРАН ЕКСКУРЗОВОД на български език – площад КАТАЛУНИЯ – сърцето на Каталунската столица ; известната улица РАМБЛА, плаза РЕАЛ , Театър ЛИСЕУ, двореца ГЮЕЛ-единственото изцяло завършено произведение на Гауди. През 1984 г. дворецът става част от списъка на ЮНЕСКО за Световно културно – историческо наследство. Следват Готическия квартал, паметника на КОЛУМБ , построен по случай Световното изложение през 1888 г и ГОТИЧЕСКАТА Катедрала Санта Креу и Санта Еулалия . Разглеждане на магнетичната базилика „САГРАДА ФАМИЛИЯ ” отвън , която едва преди броени дни получи „официално разрешение за строителство 137 години след като е започнало нейното изграждане по архитектурен проект от 1882 г на Антонио Гауди . Според споразумението общината ще получи от фондацията, довършваща „САГРАДА ФАМИЛИЯ“, 4.6 млн. евро. Сумата на практика е заделена по 1 евро от всичките над 4.5 милиона посетители на базиликата, за да я разгледат отвътре. Над 5 пъти повече са туристите, които разглеждат всички фасади на величествената катедрлата отвън. Оригиналната идея на ГАУДИ е катедралата да притежава 18 кули , всяка една с различна височина ( 12 олицетворяващи Апостолите; 4 Евангелистите и последните две ДЕВА МАРИЯ и ИСУС ХРИСТОС ) . Когато бъдат довършени централните кули, те ще са най-високата структура на храм в Европа – 172.5 метра. Предвижда се Катедралата да бъде готова за празнуването на сто годишнината от смъртта на великия архитект през 2026 г. Възможност за самостоятелно посещение на музея на “ Пикасо”, “ Морския музей”, Музея на Еротиката , Къщата на шоколада, Аквариума в Барселона , Музея за модерно изкуство – МАКБА. Посещение на стадион CАMP NOU с емблематичния Музей на ФК БАРСЕЛОНА / Вечерен ТАПАС тур в сърцето на най- големия Средиземноморски град . Нощувка

3 ДЕН
Закуска. Пешеходна обиколка с ЛИЦЕНЗИРАН ГИД на български и организирано посещение на PARK „GUELL ” – едно жизнерадостно и веселяшко кътче, проектирано от архитекта по поръчка на индустриалеца Гуел, който мечтаел да построи природосъобразно и приказно красиво място за живеене. Двете къщи , излезли от приказките, сякаш са построени от бисквитки и лакомства , а големия и многоцветен гущер, обсипан с керамични парченца, вече се е превърнал в символ на града. Тук всеки бърза да се снима до фигурата и тайно си мечтае да се върне отново в този неустоим, вълнуващ град Туристическата обиколка продължава с разглеждане на улицата на МОДЕРНИЗНА : ПАСЕЙДЖ ДЕ ГРАСИЯ е най-кокетната улица в БАРСЕЛОНА . Нейната елегантност носи свободния дух и творческия почерк на гения АНТОНИО ГАУДИ чрез още два негови шедьовъра – CASA MILA и CASA BATLLO. Неповторими в своято послание за уникалност , те разкриват човешката фантазия и смелостта да твориш ! Вдъхновен от природата и изкуството , да си напълно отдаден на своите архитектурни хрумвания ! Величие и талант в едно! Очаква ни OCEAN PORT VELL – модернистичното пристанище на средиземноморската красавица. Снежно-белите ивици шатра по променадата Ви пазят от ласкавото каталунско слънце , а безброй илюминати – отблясъци от луксозните яхти се оглеждат във водната феерия около Вас. Цветните флагове от крузните лайнери подсказват, че Барселона посреща свои гости от най – далечните кътчета на света . Въпреки че не е столица на Испания, Барселона е най-посещаваният испански град ! В близост е и началата спирка на фуникуляра „МОНТЖУИК “ (Кабинков лифт на релси) , който може да ви покаже тази приказна гледка от върха на едноименния хълм Монтжуик. За 2 минути може би най – известният фуникуляр в града преодолява 758 м, издигащ се на височина от 76 метра . Следва площад ИСПАНИЯ с МАГИЧЕСКИТЕ фонтани и двете ВЕНЕЦИАНСКИ кули, наподобяващи камбанарията на площад „Сан Марко“, с височина 49 метра в подножието на хълма Монжуик и Музея на каталунското изкуство. Тук се намира най-богатата в света колекция от романско изкуство. Изложени са творби на ЛУИС ДАЛМАУ, ЕЛ ГРЕКО, ВЕЛАСКЕС и много други. В близост е и Фондация „ХУАН МИРО “ , както и “ПУЕБЛО ЕСПАНЬОЛ “- етнографски комплекс с множество магазинчета и ресторанти, където можете да усетите атмосферата на КАСТИЛИЯ, АРАГОН , АНДАЛУСИЯ, ГАЛИСИЯ и други области на Испания чрез автентично пресъздадения архитектурен стил на сградите в него ; чрез занаятчийските работилнички за изработка на китари , чрез арт – павилионите за сребърни накити и аксесоари, както и с уникалните стъклени фигурки в ателиетата , изваяни пред Вас . Вечерта Фламенко спектакъл в Етнографски комплекс Poble Espanol с богата испанска вечеря /избор на меню / . Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Възможност за допълнителни екскурзии . * Екскурзия до природния парк и манастира Монсерат с влак и екскурзовод на български език (90 лв). * Екскурзия до Фигерас и Театър – музей на Дали с влак и екскурзовод на български език(180 лв). Завръщане следобед в Барселона. Трансфер хотел-летище. Отпътуване от Барселона. Пристигане в София късно вечерта.

Екскурзия до Барселона 2019 със самолет и водач на български
 

AMREY SANT PAU BARCELONA 2+* - Оценка 8,4
- 620 лв. на турист в двойна / тройна стая
- 520 лв. за дете до 12г.с 2-ма възрастни
- 200 лв. доплащане при единично настаняване


RONDAHOUSE HOTEL BARCELONA 3* - Оценка 8,0
- 720 лв. на турист в двойна / тройна стая
- 620 лв. за дете до 12г.с 2-ма възрастни
- 200 лв. доплащане при единично настаняване


APARTHOTEL ATENEA BARCELONA 4* - Оценка 8,0
- 790 лв. на турист в двойна / тройна стая
- 690 лв. за дете до 12г. с 2-ма възрастни
- 200 лв. доплащане при единично настаняване


*Възможност за удължен престой : +100 лв на ден

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-
Самолетни билети  София – Барселона – София
- Летищни такси
- Безплатен салонен  багаж до 10кг с размери 40/30/18 см
- Организиран двупосочен трансфер Летище – Хотел- Летище
- 3 нощувки със  3 закуски в  хотел по избор 2*/3* /4* в централната част на Барселона
- Пълна туристическа програма с Лицензиран гид на български език
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро/ ЗД Армеец
- Информационен пакет


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-
Екскурзия до Монсерат (включен трансфер и туристическа програма с местен екскурзовод) – 90 лева (мин. брой участници 8)
- Организирано посещение на стадион Camp Nou и Музей ФК Барселона-90 лв (минимален брой участници за провеждането-8)
- Екскурзия до Фигерас (включен трансфер и туристическа програма с местен екскурзовод) – 180 лева (мин. брой участници 8)
- Посещение на Фламенко шоу 1-часов танцов спектакъл с напитка 90 лв/ тапас меню-120 лв/ вечеря -160 лв БОНУС – Безплатно разглеждане на Испанско село
- Възможност за посещение на футболно дерби по време на престоя
- Чекиран багаж до 20 кг–120лв *
- Туристическа такса – 4/6 евро на турист на ден
- Входни такси за туристически обекти
- Лични разходи


* Цената на багажа подлежи на препотвърждаване при резервации по – малко от 30 дни преди дата на полета

Допълнителна информация
- Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10 
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни 
- Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване. 

Условия за записване:
- 50 % Депозит при записване
- Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:
-
Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
- За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие  от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.

ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ ПО ПРОГРАМАТА:

AMREY SANT PAU BARCELONA 2 + *
//www.hotelsantpau.com/
Хотел Amrey Sant Pau е разположен на идеално място само на около 10 минути пеша от ембематичаната Катедрала Саграда Фамилия, проектирана от архитекта Гауди . Хотелът е с  изглед към историческия момумент на Amrey Sant Pau ,  включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Този хотел предлага комфортни стаи с безплатен достъп до Wi-Fi интернет.
Стаите на хотел Amrey са просторни и добре оборудвани. Всяка климатизирана стая има сателитна телевизия и сешоар в банята. В салона на хотела се сервира закуска на шведска маса. В кафе-бара гостите могат да се насладят на питие или лека закуска.
. Най-близката метростанция се намира само на 300 метра , която води до главната  улица Лас Рамблас за около15 минути.

RONDAHOUSE HOTEL BARCELONA 3* https://en.hotelrondahouse.com/
Ronda House е разположен точно до булевард Ronda Sant Antoni, на 10 минути пеша от Лас Рамблас. Този хотел разполага с ресторант и стаи със сателитна телевизия.
Неговите климатизирани стаи разполагат с напълно оборудвани самостоятелни бани.
Ежедневна закуска на шведска маса се сервира в кафенето на Ronda, което включва разнообразие от кафе и сладкиши.
Художествената галерия MACBA е само на 5 минути пеша от хотела. Метростанция Sant Antoni е на 200 метра от хотела и свързва гостите с забележителности като Саграда Фамилия на Гауди и Casa Batllo за по-малко от 15 минути.

APARTHOTEL ATENEA BARCELONA 4* https://www.aparthotelatenea.com/es/
Модерният апартхотел се намира близо до булевард Diagonal, на 10 минути пеша от стадион Камп Ноу на футболен клуб Барселона. Хотелът предлага големи стаи с безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и кухня.
Стилно обзаведените стаи в Aparthotel Atenea Barcelona са в меки тонове и с климатик.
В хотелския ресторант се сервира домашна закуска на шведска маса. За обяд и вечеря се предлагат здравословни ястия. Има също лоби бар за релакс  с чаша вино кава или безалкохолна напитка.
Персоналът на денонощната рецепция на Atenea предлага велосипеди и автомобили под наем. Метростанция Les Corts е само на 3 минути пеша. Основните туристически атракции на Барселона са на 15 минути с метрото.

ВАЖНО!!!
- Всички посочени хотели са проверени при предходни настанявания на групи по програмата !!

51/08

Етикети
барселона , barcelona , уикенд в барселона , испания барселона , екскурзия до барселона , барселона 2019 , barcelona , почивка в барселона , екскурзия , екскурзия до барселона , уикенд , ekskurziq v barcelona , barcelona , екскурзии барселона 2019 , ekskurziq v barcelona , барселона , екскурзии барселона 2019 , екскурзия , почивка в барселона , уикенд барселона , уикенд в барселона , барселона , уикенд екскурзия до барселона , spain , promociq barcelona , барселона 2019 , ekskurzia v barcelona , уикенд в испания , барселона , барселона , spain , уикенд в барселона , barcelona 2019 , барселона , барселона , барселона , барселона , ekskurziq v barcelona , уикенд , ekskurzia v barcelona , екскурзия в барселона , почивка , почивка в барселона , барселона , уикенд , испания , барселона 2019 , испания , уикенд в барселона , барселона уикенд , barcelona , барселона , барселона , барселона екскурзии , уикенд в барселона , почивка в барселона , барселона , ekskurziq v barcelona , испания барселона , уикенд в барселона , екскурзии до барселона 2019 , екскурзия в барселона , барселона , spain , екскурзии до барселона 2019 , барселона уикенд , барселона
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах