ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Волос с круиз до о-в Скиатос

Оферта номер: Е1188
Вид транспорт: Автобус Автобус
о-в Скиатос
СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - ВОЛОС – НЕА АНХИАЛОС- СОФИЯ
Цена от: 350.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Волос – Неа Анхиалос
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун – гр. Волос (515 км). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Волос
Закуска. Полудневна екскурзия в град Волос. Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористите склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораби на Аргонавтите, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка. Прибиране в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка

3 ДЕН / Неа Анхиалос – Пелион (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка, и забавления с аниматорите на плажа – водна аеробика, зумба и др. По желание и срещу допълнително доплащане целодневна екскурзия до Пелион. След закуска ще отпътуваме към планината на кентаврите. Първата ни спирка ще бъде в Портария – най-близкото до Волос селище, което е запазило характерната за Пелион архитектура. Време за снимки и продължаваме към източен Пелион. По пътя си ще минем през селището Хания – разположено на 1200 м надморска височина. Продължаваме към Загора, където ще разгледаме църквата Агиос Георгиос от 18 век, библиотеката, в която се съхраняват над 15 000 ръкописа и „Гръцкият музей“, наричан още училището на Ригас. Това е най-старото училище в района, в което са учили известни гръцки личности. Продължаваме към пясъчните плажове и около обяд ще пристигнем в Агиос Йоанис. Тук ще имаме време за плаж и плуване в кристалните води на Егейско море и обяд в местните ресторанти. В 16:00 часа продължаваме нашата екскурзия и се отправяме към Милиес. Това е родното място на Антимос Газис, който заедно с Грегориос Константас и Даниел Филипидес поставят основите на училището в Милиес през 1814 г. На централния площад се намира Храма на Памегисти Таксиархес, който ще ви впечатли със своята акустика и стенописи. Освен това ще посетим обществената библиотека, а също и Фолклорния музей. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / Волос – целодневен круиз остров Скиатос (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или по желание целодневен круиз до остров Скиатос. Отпътуваме от хотела. В 09:00 часа ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части. В 14:45 корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Волос – София
След закуска отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Неа Анхиалос е крайбрежен град- курорт, който се намира на 18 км от град Волос, в областта Тесалия, почти по средата между град Солун и столицата Атина. Живописното му разположение покрай залива Пагаситикос, очарователната природа, чистият морски бряг спокойствието и гостоприемството на местните хора, са направили града един от най-желаните туристически комплекси в района. Неа Анхиалос комбинира борови дървета, лозя, маслинови и бадемови насъждения с кристанито чистите води на залива. Тук се извисява и известната от гръцката митология планина Пелион - родното място на Кентавъра Хирон - учител на много древногръцки герои като Язон, Ахил, Тезей и Херакъл.

Hotel Laodamia 4*
 
Възрастен в
двойна стая
Трето легло в
двойна стая
Дете до 11.99г. с
двама възрастни
Единична стая
01.05 - 05.05.2015

  350 лв.

      295 лв.        240 лв.

  420 лв.

 

Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран автобус 3*
- 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Hotel Laodamia 4*
- Полудневна екскурзия до град Волос
- Медицинска застраховка с Асистанс
- Екскурзовод от фирмата организатор



Пакетната цена не включва:
- Екскурзията до Пелион– 15 евро възрастен / 8 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Круиз до остров Скиатос – 28 евро възрастен / 20 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Входни такси на музеи и туристически обекти по програмите



* Доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 г - 2 лв ; от 70 до 75 г – 4 лв ; над 75 год - 8 лв



Информация за хотела: LAODAMIA 4* - //www.laodamia.com/GR/index.htm
Местоположение: Хотелът е разположен в центъра на Неа Анхеалос, на 18 км от Волос и на около 30 м от крайбрежната улица и плажа. Хотелът се състои от една основна сград, с общо 28 стаи. Услуги: На разположение на гостите са 1 ресторант, 1 бар, ТВ зала, Интернет зала, WI-FI в стаите и общите части на хотела, конферентна зала.
Стаи: Всички стаи са оборудвани с балкон, климатик, баня с душ и сешоар, сателитна ТВ, сейф, офис-бюро, хладилник, телефон.
Плаж: Обществен пясъчен.


 

68/04

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах