Нова Година в Чанаккале, Турция!

Оферта номер: Е1227
Вид транспорт: Автобус Автобус
30.12.2020 - 02.01.2021/ 4 дни/ 3 нощ.
София - Капитан Андреево - Чанаккале - София
Цена от: 470.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София - Чанаккале
Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник "Св. Александър Невски", по маршрут София – Капитан Андреево - Чанаккале (540 км - магистрален път). Преминаване с ферибот от Ечеабат към Чанаккале ( 30 минути). Настаняване в Спа хотел Parion 5* разположен на 600 м от центъра на Чанаккале. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Чанаккале
Закуска. Свободно време за почивка, разходка в Чанаккале и разглеждане на забележителностите на града, шопинг и релакс в Спа центъра на хотела и подготовка за празничната вечер. Празнична Новогодишна Вечеря с включени алкохолни и безалкохолни напитки без лимит и Празнична програма. Нощувка.

3 ДЕН / Чанаккале - Троя
Късна закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: * Екскурзия до Троя или * Комбинирано посещение на Асос и Троя (тръгване от хотела след 12:00). На 30 км. Южно от Чанаккале е разположен хълма Хисарлък, където се е развихрила знаменитата троянска война, която Омир е описал в своите епични поеми Илиада и Одисея. В Древността Троя бил малък град с характерна западноевропейска култура, рязко отличаваща се от централно анадолската. Троянската война се смята за първата международна война. След нея градът е завладяван много пъти, унищожаван от земетресения и отново построяван. В хода на археологическите разкопки са открити 9 основни слоеве на древната Троя. Първото троянско селище е било с диаметър 100 метра и е било доста примитивно от глинен керпич. То е съществувало между 3000 и 2600 г. пр.н.е. Според археологическите следи то е разрушено от пожар. От 2600 до 2300 год.пр.н.е. датира следващото селище, което е по развито и богато. През 1873 год немския археолог Шлиман открива знаменито троянско гробище в което са открити множество оръжия, медни съдове, части от скъпоценни украшения, златни съдове от доисторическия и ранноисторическия период. Той пренася безценните находки в Германия които за голямо съжаление изчезват по времето на Втората Световна война. Следващото селище датира от ІІІ, ІV, и V век.пр.н.е. този слой свидетелства за период на упадък в историята на древния град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / Чанаккале – София
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Чанаккале е административен център на Чанакалейската провинция. Той охранява най- издаденото място на пролива Дарданелите. Името на града показва че в миналото е бил център на грънчарството. Най видните антични паметници в Чанакале са Стария музей представящ експонати открити в Троя и нейните околности. Интерес педставлява фортификационното съоражение “Султан Калеси” което датира от 15 век и е предназначено за контролиране на пролива. Ранно османската крепост “Килитбахир”, разположена на европейското крайбрежие на Дарданелите. 42 метровия мемориал построен в памет на 250 000 турски войници загинали по време на сражението за пролива по времето на Първата Световната война. Тук са разположени  военните паметници и на австралийси, английски, френски и новозеландски военни части. Проливът Дарданели или на турски Чанаккале Богаз е разположен на 65 км, като най-тясното място е с ширина 1 км и 300м. В миналото този пролив е бил арена за многобройни борби.

Посрещнете новата 2021 година  в 5* СПА хотел Parion на Дарданелите
4 дни, 3 нощувки със закуски, вечери и включен Новогодишен куверт с напитки

Дати на пътуване: 30.12.20 - 02.01.2021

 
4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери ха блок маса
и Новогодишна вечеря с включени алкохолни и безалкохолни напитки

Пакетни цени: 

Спа Хотел Парион 5*
//www.parionhotel.com
Възрастен в
двойна стая
Трети
възрастен
Единична
стая

Дете 0-6.99 г. с
двама възрастни
в двойна стая
Дете 7 - 12.99 год. с двама
възрастни в двойна стая
30.12.2020 - 02.01.2021
 
470 лв. 425 лв. 675лв. 145 лв. 300 лв.
 
Пакетните цени за желаещи да пътуват със собствен транспорт  са (– 85 лв.) от цените в таблицата.
 
Пакетната цена включва:
- Транспорт с лицензиран туристически автобус
- 3 нощувки със закуски
- 2 стандартни вечери на богата блок маса без напитки
- Празнична Новогодишна вечеря с програма 
- алкохолни и безалкохолни напитки без лимит по време на Празничната вечеря
- безплатно ползване на басейни, фитнес, сауна, парна баня, 
- медицинска застраховка с асистанс на Булстрад с покритие 5000 евро 
- фериботни и пътни такси
- екскурзовод / водач от фирмата организатор
 
Пакетната цена не включва:
- Полудневна екскурзия до древна Троя – очакваме цена с включени входни такси/ 13 евро дете от 07-12 г., дете до 7 г – Безплатно.
- Целодневна екскурзия до Асос и Троя (комбинирана) – очакваме цена с включени входни такси/ дете от 07-12 г - очакваме цена., дете до 7 г – Безплатно.
- разходи от личен характер

 
 
Информация за хотел Parion 5* www.parionhotel.com
Parion Hotel е в сърцето на Чанаккале на пешеходно разстояние от центъра и 12 минути пеша от плажа. Предлага на своите гости закрит басейн, както и СПА и уелнес център с турска баня. В цялата сграда има безплатен Wi-Fi достъп. Фитнес центърът на място е идеален за тренировки.
Елегантно обзаведени, всички стаи в хотел Parion са оборудвани с антибактериален климатик, сейф, минибар и плоскоекранен телевизор със сателитни канали. Самостоятелните бани включват душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.
Можете да започнете деня си с богата закуска на шведска маса и да се насладите на обяда и вечерята в а ла карт ресторанта. Можете също да опитате разнообразие от напитки и освежаващи питиета в бара на хотела.
Рецепцията е на разположение 24 часа в денонощието и предлага рум-сървиз, обмяна на валута и съхранение на багаж. Пране, химическо чистене и гладачни услуги се предоставят при поискване.
Хотелът е на 2 километра от автогарата на Чанаккале. Летище Canakkale е на 1 километър. На място има безплатен обществен паркинг. 
 
Забележка:
 Празничната новогодиншна вечеря на 31.12.2020 г. в хотел "Parion" ще продължи до 02.00 ч. на 01.01.2021 г. като алкохолни и безалкохолни напитки ще се сервират безплатно до 01.00 часа. 
Ако след посочения час туристите желаят да си поръчват напитки могат да го направят срещу допълнително заплащане.
 
Забележка:
- Начин на плащане: депозит – 100 лв. от пакетната цена при резервация, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
- Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
- Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
 
Условия за анулация:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 

68/10/02
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах