Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Майски празници в Санторини

Оферта номер: Е1244
Вид транспорт: Автобус Автобус
6 дни/4 нощ.
София-Дупница-Благоевград-Сандански-Кулата-Солун-Атина
Цена от: 490.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София - Атина
Отпътуване в 06.00ч. от София (площад "Александър Невски" от страната на ул. "Оборище") за Гърция по маршрут Дупница-Благоевград-Сандански-Кулата-Солун-Атина (820 км). Пристигане в гръцката столица и настаняване в хотел. Вечерта - по желание - пешеходна разходка в центъра на града - площад "Омония", площад "Монастираки", стария град Плака, площад „Синтагма” със сградата на Парламента. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН / Атина – Санторини
По възможност ранна закуска в 05.15ч. (или във формата на сух пакет). Трансфер до пристанището Пирея, откъдето групата се качва с автобуса на ферибот. Следобед пристигане около 15.25ч на Санторини-един от най-живописните и най-посещавани острови в цялото средиземноморие. Настаняване в хотел. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) отпътуване за най-популярното място на острова - град Иа (Оя) за пешеходна разходка и за посрещане за считания за един от най-красивите и романтични залези на света. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН / Остров Санторини
Закуска. Свободен ден или целодневна туристическа програма (включена в цената): посещение на курорта Камари, с възможност за посещение на археологическия обект - древна Тира, с останки от дорийския град – храмове, светилища, форум, театър и т.н., датиращи от няколко столетия пр. Хр.; селището Пиргос, разположено в подножието на планината Пророк Илия – място, където като че ли, времето е спряло – венециенска архитектура – тесни улички и къщи, амфитеатрално подредени около останките на венецианска крепост. Отпътуване за град Тира (Фира) - столицата на острова. Пешеходна разходка и свободно време. Възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на селището Имеровигли – разположено на най-високата част на калдерата/ръба на кратера, наричано "терасата" благодарение на невероятната гледка, която се открива към калдерата. Свободно време. Връщане обратно в хотела. Нощувка

4 ДЕН / Остров Санторини
Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия с корабче (срещу допълнително заплащане) до острови Неа Камени, с кратер на все още действащия вулкан; остров Палеа Камени, където ще имате възможност за плуване в залив с термални извори; остров Тирасия, съхранил традиционни селища и атмосфера. Свободно време за плаж, за обяд в някой от рибните ресторанти на брега на морето или за посещение на главния град Манолас (пеша или яздейки магаре). Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта – по желание вечеря в рибен ресторант (срещу допълнително заплащане и предварителна заявка). Нощувка.

5 ДЕН / Санторини - Атина
Закуска. Свободно време. По желание (срещу допълнително заплащане) – полудневна екскурзия до южната част на острова с посещение световно известното праисторическо селище Акротири, едно от най-важните заселения в източното средиземноморие от времето на античността, сравнявано с Помпей, тъй като го сполетява същата събда – остава затрупано след изригването на вулкан преди около 3700 години (входната такса за археологическия обект се заплаща допълнително на място – 5 ЕВРО), свободно време на „червения плаж”, „белия плаж” и посещение на винарна с възможност за дегустация на местни вина. Следобед отпътуване с ферибот от Санторини към пристанището Пирея. Пристигане в Атина около полунощ. Отпътуване за България.

6 ДЕН / Атина - София
Пристигане в София около обяд.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дати На човек в двойна или тройна стая 1 дете до 10г. в стая с 2 възрастни Доплащане за единична стая
03.05-08.05.2016 490 лв 460 лв 150 лв
19.05-24.05.2016 515 лв 485 лв 190 лв
01.09-06.09.2016 570 лв 540 лв 235 лв
20.09-25.09.2016 515 лв 485 лв 190 лв
 
 

ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:

-транспорт с луксозенен, лицензиран автобус (климатик, TV, минибар)
-всички пътни и магистрални такси
-фериботни такси и билети - тип дек/палуба/седалка
-1 нощувка със закуска в Атина - хотел 3* (Best Western CANDIA или подобен)
-3 нощувки със закуски на остров Санторини в хотел 2*/3*
-пешеходна разходка в Атина
-целодневна туристическа програма с пешеходни разходки в Камари, Тира, Имеровигли и Пиргос
-медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО

-водач от фирмата по време на цялото пътуване и eкскурзоводско обслужване по целия маршрут


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Настаняването на ферибота не включва ползването на:

-доплащане за тип самолетни седалки - 5 ЕВРО на човек в една посока

-доплащане за каюта – около 23-30 ЕВРО на човек в едната посока(2/3/4 човека в каюта)

-доплащането е възможно единствено на рецепцията на ферибота – и само по възможност


Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия

-при резервиране и плащане в България: 30 ЕВРО–възрастен и 20 ЕВРО-дете до 12 г.
-при записване в автобуса или в Гърция: 35 ЕВРО–възрастен и 25 ЕВРО-дете до 12 г.
Входна такса за кратера на вулкана на о-в Неа Камени – 2 ЕВРО. До кратера се върви пеша около 30 мин. в едната посока по стръмен и каменист терен (препоръчват се удобни обувки)!!!
 
Посещание на град Иа (Оя) за пасрещане на залеза - 5 ЕВРО на човек
 
Вечеря в рибен ресторант - 18 ЕВРО на човек с включен трансфер с автобус в двете посоки и следното меню:
-малка салата
-основно ястие (октопод и калмари на грил с гарнитура фава и доматени кюфтета – традиционни местни специалитети
-една напитка по избор: чаша узо или чаша вино или бира или безалкохолно
-хляб
-вода
 
Входна такса за Древна Тира - 2 ЕВРО
До археологическия обект се върви пеша около 50 минути в едната посока по изключително стръмен терен (препоръчват се удобни обувки)!!! По желание, на място се заплаща и трансфер с микробус – 7 ЕВРО в едната посока или 10 ЕВРО в двете посоки
 
Екскурзия до южната част на острова - 5 ЕВРО на човек
Входна такса за археологическия обект Акротири – 5 ЕВРО (по желание)
Посещението на винарна не включва дагустация – туристите избират и пробват различни видове вина и напитки по ценоразпис (цените започват от 1,20 ЕВРО за чаша местно вино)
 
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
Входна такса за Археологическия музей – 3 ЕВРО
Входна такса за Музея на фолклора – 3 ЕВРО
Входна такса за Праисторическия музей – 3 ЕВРО
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се осъществят допълнителните екскурзии, услуги и мероприятия, е препоръчително да се заявят при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с набирането на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
В много от хотелите на остров Санторини настаняването не включва ползването на климатик. По желание на клиентите се заплаща, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 ЕВРО на стая на ден.
 
Градски транспорт
Автобуси се движат на 30-60 минути, като билетите са между 1,60 и 2,30 ЕВРО
За повече информация: www.ktel-santorini.gr
На острова се движат и маршрутки, които спират по желание на пътниците по маршрута.
Има и лодки, които се движат между основните пристанищни градове.
 
Автомобили под наем: можете да наемете кола за 25-45 евро на ден. Мотоциклет ще ви струва около 15 евро на ден.


Други:

* Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване


* Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек


* Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 180 лв


* Всички деца ползват седалка в автобуса


* Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;


* Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)


* НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

 

Общи условия:

* Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!           

* авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.              

* В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.           

* Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).           

* Туроператора не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини

* Туроператора не предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

*Туроператора си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии.

* Туроператора си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.



47/01


 
 

 
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах