Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Великден на остров Тасос

Оферта номер: Е1254
Вид транспорт: Автобус Автобус
3 дни/2 нощ
София – Кавала – Тасос – Филипи – Пещерата "Алистрати" – София
Цена от: 185.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Кавала – Тасос
Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад "Александър Невски", 8.00 ч. - Автогара "Сердика", Дупница - 9.00 ч., Благоевград - 9.30 ч., Гоце Делчев - 11.00 ч. по маршрут ГКПП Илинден - Кавала. Пешеходна разходка: църквата "Св. Богородица", Пристанището; родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът - построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови - Тасос. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН / Тасос
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: панорамна обиколка на Зеления остров с посещение на златарско ателие "Iris Gold", традиционна фабрика за производство на зехтин и манастира "Св. Архангели". Пешеходна разходка в столицата Лименас. По желание и предварителна заявка - гръцка вечер с музика на живо и фолклорна програма. Нощувка.

3 ДЕН / Тасос – Филипи – Пещерата "Алистрати" – София
Закуска. Отпътуване за Филипи. Фотопауза при древното селище, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и раннохристиянския период и мястото, където е покръстена първата християнка Лидия с възможност за посещение на древния амфитеатър, останките от града и Музея на Филипи. Посещение на пещерата "Алистрати", впечатляваща със своите сталагтити и сталагмити в най-разообразни форми, цветове и размери, някои от които достигащи 35 м височина. Следобяд отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", площад "Александър Невски" вечерта.

Цената включва:

*Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
*2 нощувки със закуски в хотел "Vlachogiannis" 2*+ (или подобен) на остров Тасос
*Пешеходна разходка в Кавала
*Фото-пауза при древното селище Филипи
*Посещение на пещерата "Алистрати" (входната такса се заплаща допълнително)
*Фериботни такси и билети
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
*Екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

Обиколка на остров Тасос с посещение на традиционна фабрика за производство на зехтин, манастира "Св. Архангели" и столицата Лименас
*Входна такса за крепостта в Кавала (2,5 EUR )
*Входна такса за Археологическия музей в Лименас (4 EUR)
*Входна такса за музея на Филипи (6 EUR)
*Входна такса за пещерата "Алистрати" (5 EUR при група над 25 туристи; 8 EUR при група под 25 туристи)
*Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
*Гръцка вечер с музика на живо и фолклорна програма на остров Тасос
*Доплащане за единична стая  /  +60 лв.


Допълнителни услуги:
*Обиколка на остров Тасос с посещение на традиционна фабрика за производство на зехтин, манастира "Св. Архангели", златарско ателие "Iris Gold" и столицата Лименас при минимум 10 туристи   /25 лв.
*Гръцка вечер с музика на живо и фолклорна програма (салата по избор, основно ястие по избор, десерт, чаша вино и минерална вода) при минимум 11 туристи / 50 лв.
 *Ползване на двойна седалка от един турист / 60 лв.
*За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!
 
 

 
13/02


Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах