Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзия до Перу - страната на инките

Оферта номер: Е1275
Вид транспорт: Самолет Самолет
05.08.2018 - 16.08.2018/12 дни - 10 нощ
София – Лима – Арекипа - Колка - Пуно - Куско - Свещената долина - Мачу Пикчу – Лима – София
Цена от: 2999.00


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / Лима
Полет от София до Мадрид, Испания. Среща на летището с представител. Регулярен полет Мадрид – Лима с АК Иберия. Пристигане и трансфер до хотел. Настаняване.

2 ДЕН / Градът на Кралете
Закуска. В този ден ще посетим „Градът на Кралете“, основан през 1535г. от Франциско Пизаро. Ще посетим историческия център на Големия площад, Правителствения дворец и други забележителности. След това ще продължим към кварталните резиденции на Сан Изидро и Мирафлорес, които са в близост до Тихия Океан. Настаняване и вечеря.

3 ДЕН / Лима - Арекипа
Закуска. Ще продължим към летището за полет до Арекипа, която е известна с прозвището “Белия град”. Следобед ще посетим цветния манастир на Санта Каталина, Площада на Армията и църквата Компанията на Исус, с интересния синтез на бароковите метис стилове и churrigueresco и самостоятелните фрески на купула на Сан Игнасио, наричан още „Сикстинската капела на Америка“. Ще завършим деня с посещение на кварталите на Кайма и Янахуара. През погледа на последния можем да видим очертанията на най-величествените вулкани Мисти, Чачани и Пичупичу. Настаняване.

4 ДЕН / Арекипа - Каньонът Колка
Закуска. Започваме екскурзията в региона на Колка. По време на маршрута по красивите места ще преминем през високи плата, живописни селца и Националния резерват Aguada Blanca и Pampa Cañahuas. След почивка в Патапампа ще стигнем до района на Чивай. Обяд в местен ресторант. По време на пътуването, не бива да ви учудва ако видите алпака, лами и други типични за местността животински видове. Вечеря и настаняване в района на Чивай.

5 ДЕН / Каньонът Колка - Пуно
Закуска. Сутринта ще посветим на разглеждане на един от най- дълбоките каньони на планетата. Ще се насладим на гледката от специална площадка на Cruz del Condor. Разположена на повече от 3200 м. надморска височина, тя има място, от което се разкрива гледка към дълбочината на каньона, растителността и най- вече виртуозните полети на кондорите, най-типичния вид птица за региона. Ще се върнем в района на Чивай, виждайки малки сгушени селца на всяка стъпка. Обяд в местен ресторант на връщане.

6 ДЕН / Пуно - езерото Титикака
Закуска. През деня ще се насочим към митичното езеро, чийто води са свързани с легенда за основателите на империята на инките. Ще плаваме с лодка покрай плаващите острови на Урос, конструираните къщи от трастика наричани „тотора“ и които служат за жилища и магазини за местните. Обяд в местен ресторант. Ще продължим обиколката с острова Taquile, който събира една общност, която дори и днес продължава да пази езика на инките, племената кечуа и занаятите им за произвеждане на текстилни изделия, по традициите и техниките на прадедите им. Връщане в Пуно. Настаняване.

7 ДЕН / Пуно – Куско
Закуска. Ще отпътуваме по маршрут с туристически автобус към Куско. По пътя ще наблюдаваме панорамни гледки с небесата над Андите, по пътя на Лъча, археологическите ограждения на Ракчи, където ще разгледаме Храма на Wiracocha и прекрасната църква Сан Педро в Andahuaylillas, декорирана със стенни рисунки от училището на Куско и с богато украсен таван. Обяд. Пристигане в Куско. Настаняване.

8 ДЕН / Куско
Закуска. Ще се събудим в град, който представлява сливане на две различни култури – на инките и испанската, което води до богат кръстосване и се отразява до нова урбанистична структура и красиви архитектонски форми. Започваме сутринта с обиколка на Корианча, античния Храм на Слънцето. Ще преминем през Площада на Оръжията, където се издига Катедралата и църквата на Компанията на Исус, ще продължим с колониалната църква на Сан Кристобал, от където ще се насладим на впечатляващата гледка към града. След това ще се приближим до крепостта на Sacsayhuaman, конструкция която изпъква с огромните каменни стени от заоблени камъни, които са посветени на космологията на андите. Ще приключим разходката с посещение на церемониалния център на Кенко и защитения хълм на Пука Пукара. Настаняване.

9 ДЕН / Куско – Марас – Морей – Олантаятамбо – Свещената долина
След закуска ще разгледаме Свещената долина на Инките, място богато на реки и оформено с малки долини, клисури, археологически обекти и индиански селца. Ще се насочим към археологическия обект Монтерей, където ще преминем по огромните им кръгли селскостопански тераси, конструирани на върха на хълма, с гледки към долината на Урубамба. Продължаваме към селцето Марас, ще разгледаме любопитните солни мини, с повече от 3000 малки басейнчета, в които се излива солена вода, идваща от натурален извор, и която когато се изпари формира фин слой скъпоценни подправки, от който се извлича една от най- добрите видове сол. Този тип сол се използва от гурме готвачите в цял свят. Обяд в местен ресторант. Продължаваме нашия маршрут с Крепостта Олантаятамбо, военен, селскостопански и религиозен център на Империята на инките. Пристигане в селцето Олантаятамбо, “уникалният жив град на инките”, в които са запазени техните оригинални каменни стени и аквадукти. Настаняване.

10 ДЕН / Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско
Закуска. Трансфер по пътя до спирката на Оланта за да се прекачим на влак, който ще ни пренесе през Aguascalientes, познати още като селото на Мачу Пикчу. Маршрута с влак позволява да се насладим на чудните гледки на каньона на Урубамба. Като пристигнем в селото на Мачу Пикчу, ще започнем изкачване с автобус до Изгубения град на Инките. Ще преминем през Централния площад, Слънчевия часовник, Храма на трите прозореца, Истинските стаи, Кръглата кула. Обяд в Агуас Калиентес. Ще се върнем с влак в Оланта и ще продължим с трансфер до Кузко. Настаняване.

11 ДЕН / Куско – Лима - Испания
Заксука. В предварително уговорен час, трансфер до летището. Чекиране на летище и качване за полет до Лима. Пристигане и връзка с полет за връщане до Испания. Нощувка в самолета

12 ДЕН / Мадрид, Испания – София, България.
Пристигане в Испания. Полет Мадрид – София.

Екзотична екскурзия до Перу и едни от най-интересните забележителности в света -
Мачу Пикчу, езерото Титикака, градовете Куско, Пуно, Лима



Цената включва:
- Самолетни билети  по маршрут Мадрид - Лима - Мадрид с авиокомпания Иберия
- Самолетни билети по маршрут  Лима - Арекипа и Куско - Лима с авиокомпания Лан
- 2 нощувки в Лима в хотели, дадени по програмата или подобни 
- 1 нощувка в Арекипа в хотели, дадени по програмата или подобни 
- 1 нощувка в Колка в хотели, дадени по програмата или подобни 
- 2 нощувки в Пуно в хотели, дадени по програмата или подобни 
- 3 нощувки в Куско в хотели, дадени по програмата или подобни 
- 1 нощувка в Свещената долина по маршрут в хотели, дадени по програмата или подобни 
- 10 закуски 
- 6 обяда 
- 2 вечери 
- собствени трансфери (с изключения на Мачу Пикчу)
- Транспорт с влак Expedition Оланта - Мачу Пикчу - Оланта
- Трансфери, посещения и екскурзии, описани по програмата със собствен гид за групата (испански език)
- Автобусен транспорт по маршрут Чивай - Пуно, Куско - Пуно и Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Агуас Калиентес
- Застраховка за периода на пътуването

Цената не включва:
- Напитки и бакшиши
- Лични разходи
- Застраховка Отмяна на пътуване

Важна информация:
Местна валута: Ново сол (nuevo sol); US$ 1.00 = S 3.30
- Цената на екскурзията е валидна при 10 пълно платили.
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
- В пакетната цена са включени летищни такси на стойност 550 евро. Възможно е да има промяна в тяхната стойност. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
- Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите.
 
- Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза.
- Пътуващите със самолет дължат летищна такса в размер на 30 щатски долара.
- Най-добрите места за обмяна на пари обикновено са casas de cambio (чуждестранни обменни бюра). Най-лесни за обмен са щатските долари и еврото.
- Паспорт и туристическа карта на лицето трябва да се носят по всяко време.
- От съображения за сигурност се препоръчва на туристите носенето на фотокопие на двата документа и те да са на отделно място от оригиналите

Хотели по програмата: 
*
в Лима - Хотел Jose Antonio (Primera) - //hotelesjoseantonio.com/
* в Арекипа - Хотел El Fundador (Primera) - //el-fundador.arequipahotels24.com/en/
* в Колка - Хотел El Refugio (Primera) - //www.refugiohotelcolca.com/index.php/es/
* в Пуно - Хотел Jose Antonio  Puno (Primera) - //hotelesjoseantonio.com/
* в Куско - Хотел Eco Inn Cusco (Primera) - https://www.hotel.info/en/eco-inn-cusco/hotel-215621/
* в Свещената долина - хотел Sonesta Posada del Inca Yucay (Primera) - https://www.sonestapiyucay.com/

Условия за резервации:
- При резервация се плаща 50% депозит.
- Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

Важно! Багажът, който можете да вземете с вас във влака за Мачу Пикчу е с ограничения 5 кг ръчен багаж и 10 кг друг багаж.

Полетно разписание: 
05.08.2018: Мадрид - Лима: 13:20 - 18:00ч. 
15.08.2018: Лима - Мадрид: 19:10 - 14:10ч.

Необходими документи:
- За пътуване до Перу е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
- Няма задължителни ваксинации за Перу. На посетителите се препоръчва да имат ваксинации срещу жълта треска, едра шарка, коремен тиф, хепатит и малария.
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Q*00/06

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах