Китай с Шанхай, Сиан и Пекин с водач

Оферта номер: Е1310
Вид транспорт: Самолет Самолет
28.04.2017; 9 дни / 6 нощувки
София -Доха - Шанхай - Сиан - Пекин - Доха - София
Прикачен файл:
1310dopulnitelni ekskurzii Kitai 2017.doc
Цена от: 3120.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Доха – Шанхай
Сборен пункт на летище София. Полет за Доха в 20.15 часа. Кацане на летище Доха в 00.55 часа. Излитане за Шанхай в 02.50 часа.

2 ДЕН / Шанхай
Кацане в Шанхай в 16.20 часа. Посрещане от местния партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за почивка или опознаване на града индивидуално. Нощувка.

3 ДЕН / Шанхай
Закуска.Целодневният тур ще започне с посещение на Градината на радостта Ю Юан, ще се разходим около Стария град с неговите тесни улички, павилиони, каменни мостове и отразяващи се езера. След това се отправяме към Jade Buddha Temple, който е известен с двете безценни Нефритени статуи на Буда. Продължаваме с посещение на Шанхайския музей със своите 120,000 експонати китайска колекция от древни скъпоценности. Разходка из оживения град, със своята невероятна европейска колониална архитектура, нови небостъргачи и исторически сгради на Шанхай. Нощувка.

4 ДЕН / Шанхай – Сиан
Закуска. Трансфер до летището и полет до Сиан - древна столица в продължение на 11 династии, а също така е и източния край на пътя на коприната. Пристигане в Сиан и целодневна екскурзия до Музея на теракотените войници и коне – една от най-големите археологически находки в света. Повече от 6000 теракотени войници в човешки размери – стрелци, пехотинци, коне, бронзови колесници, тихо пазят гробницата на първия Китайски император от преди 2,200 години. След това ще се отправим към Пагодата с дивата гъска , забележителност от династията Tang, построена през 652 пр. Хр. Нощувка.

5 ДЕН / Сиан – Пекин
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване до Пекин с влака стрела (около 5,5 часа ). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

6 ДЕН / Пекин
Закуска. Панорамна обиколка на града - първо ще посетим площад Тянанмън, най-големия и известен в света обществен площад, където са се случили повечето от историческите събития на Китай. След това разходка в Забранения Град (UNESCO), където 24 императори от династията Ming и Quing са управлявали почти 500 години (1420-1911). Насладете се на невероятната архитектура, дворовете за церемонии и частни квартали. Обяд. Следобяд продължаваме с Храма на Небето (UNESCO) където древните императори са пренасяли жертвоприношения и са се молили на боговете за добра реколта. Нощувка.

7 ДЕН / Пекин
Закуска. Днес ще посетим един от най-известните обекти на Китай – Великата Китайска Стена (UNESCO) която е един от най- грандиозните проекти построени от хората и едно от седемте чудеса на света. Обяд. Следобяд посещение на Lama Temple. Първоначално построен като резиденция за принца през 1694 г. след това преобразуван в кралски дворцов комплекс, храмът накрая се превръща в тибетско-будистки храм, какъвто го знаем и до днес и където можем да видим и най-големия Буда от сандалово дърво в света. Нощувка.

8 ДЕН / Пекин – Доха
Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на хотела. Следобяд ще посетим друг голям императорски дворец Летния дворец с най-голямата императорска градина в света. Свободно време. Трансфер до летище и полет за Доха в 01.50 часа.

9 ДЕН / Доха – София
Кацане в Доха в 05.20 часа. Излитане от Доха в 07.05 часа. Кацане на летище София в 12.05 часа с невероятни спомени от Китай.


Цена на човек :
 
Хотел: На човек в двойна стая Единична стая За допълнително  легло
Super House International 4* - Пекин
Titan Times 4* - Сиан
Golden Riverview 4* - Шанхай
1 595€
 3 120 лв
1 985€
 3 882 лв
Възрастен: Дете
(2-11.99)
1 545€
 3 022 лв
1 345€
2 631 лв
 
Пакетната цена включва:
- Самолетен билет София – Шанхай – Пекин – София с включени летищни такси
- Самолетен билет  Шанхай – Сиан
- Всички трансфери летище-хотел и хотел-летище
- Билети за влака стрела Сиан – Пекин
- 3 нощувки със закуска на шведска маса в хотел 4* в Пекин
- 1 нощувка със закуска на шведска маса в хотел 4* в Сиан
- 2 нощувки със закуска на шведска маса в хотел 4* в Шанхай
- Всички екскурзии по така посочения маршрут
- Входни такси за разглежданите обекти
- Обяд по време на екскурзиите
- Медицинска застраховка
- Водач от фирмата.

Пакетната цена не включва:
- Екскурзии по желание
- Бакшиши за екскурзовод и шофьор
- Виза за Китай - 80 USD

Необходими документи:
- 1 снимка, международен паспорт с валидност мин 6 месеца след датата на пътуване, данни за формуляра за китайска виза.
Очаква се да бъдат въведени пръстови отпечатъци при издаване на виза и ще е необходимо клиентите да посетят лично китайското посолство в София.
 
Условия на записване:
- задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;
- депозит в размер на 50% ос сумата;
- доплащане до 30 дни преди заминаването;
 
*Цената е калкулирана при курс на долара 1.80 лв за 1 щатски долар. Туроператора си запазва правото на промяна на пакетната цена при изменение на курса с разлика 5% от посочения курс.

Хотели по програмата: 
Super House International 4*, Пекин - //www.superhouseinternational.com/
Super House International 4* е бизнес хотел, разположен в близост до един от главните булеварди в Пекин, до метро станция и до сградата на библиотеката.Гостите на хотела могат да се насладят на ресторант, предлагащ китайска кухня, както и ястия от международни вкусове. През свободното си време гостите могат да посетят салона за красота или СПА центъра. 
Стаите са обзаведени с работно бюро, сейф, мини бар, централен климатик, баня с душ кабина, сешоар.
Хотелът предлага бизнес център с различни конферентни зали с необходимото оборудване.
 
Titan Times 4*, Сиан - //en.titantimeshotel.com/
Хотелът е разположен само на 5 минути пеша от Парк Ринг Сиян, на 10 минути с кола от центъра и на 40 минути от международното летище.На разположение на гостите са: фитнес зала, бизнес център, безплатен паркинг, два ресторанта в хотела предлагат западоевропейска кухня и китайски ястия, а вечер можете да се насладите на изискани вина и напитки в Amber Cigar Bar.
Стаите в хотела с гледка към античната градска стена на Сиан, предлагат модерен интериор, обзаведени са с минибар, телевизор с плосък екран и сателитни канали, безплатен кабелен интернет, климатик, работно бюро, диван, баня с безплатни тоалетни принадлежности, халат, вана или душ кабина.
 
Golden Riverview 4*, Шанхай - //www.goldenriverviewhotel.com/en/
Хотелът е разположен близо до центъра на града, в района на жп гара Шанхай и в центъра на оживения район Шабей, в близост има метростанция, която осигурява лесен достъп до централните забележителности, на 5 минути пеша се намира Lively Technology Market.Международното летище е на 23 км.
Стаите в хотела са обзаведени с 2 единични легла или 1 голямо двойно легло. Удобства: сейф, климатик, работно бюро, телевизор, телефон, мини бар, електрическа кана, безплатни тоалетни принадлежности, халат за баня, вана, сешоар.
На разположение на гостите са бизнес център, безплатен паркинг, основен ресторант(бюфет) и а-ла-карт ресторант.

Полезна информация за дестинацията: 
Кога да посетим?
Най-подходящото време за туризъм  е пролетта (май) и есента (септември, октомври), тъй като през лятото температурите често достигат 35°С, а зимата обикновено е студено и вали обилен сняг.
 
Пекин  - Градът е столица на Китай повече от хилядолетие. Разполагащ с 9999 стаи, Забраненият град, в който над 600 години са живеели и управлявали китайските императори, е атракцията с която трябва да започнете  обиколката на Пекин. Не пропускайте и
Летния дворец с неговото красиво езеро, по което можете да се разходите с лодка, и мистичните гробници, където са погребани 13 от императорите на династията Мин. Отделете достатъчно време да се изкачите на Великата китайска стена, едно от осемте чудеса на света.  Извивайки се през 6700 км. планини, плата и пустини, тя е най-дългото защитно крепостно укрепление на земята и в същото време едно от най-великите строителни и архитектурни постижения на човечеството.

Сиан и теракотената армия
Градът е първата столица на обединен Китай, а по-късно седалище на 11 велики династии. Именно от тук преди 2000 години са тръгвали керваните, натоварени с коприна за Римската империя.  Основна атракция на Сиан е прочутата теракотена войска на император Циншъхуан, съставена от хиляди фигури на войници и коне.
 
Хонг Конг
Израстнал от малко рибарско селце, Хонг Конг днес е водещ световен финансов и търговски център, хармонично съчетаващ китайските традиции със западния начин на живот. Не пропускайте великолепната панорамна гледка, която се разкрива от върха на Виктория пийк, особено вечер, когато небостъргачите са осветени в различни цветове. Ако обичате нощния живот, Хонг Конг определено няма да Ви разочарова, а любителите на шопинга ще бъдат изумени от огромното разнообразие от стоки.
 
Плажовете на Саня
Разположен покрай тихите брегове на славещото се с фин, белоснежен пясък и тюркоазени води Южнокитайско море, Саня е сред най-популярните туристически дестинации. Островът е превъзходен курорт и изобилства от природни и културни забележителности. Посетете древното градче Янчжоу и Островът на маймуните. В близост, насред тропическите гори, можете да се потопите в лечебни минерални извори. Заливите около града предлагат чисти морски плажове с бял пясък и кристално чиста вода. Тук могат да бъдат задоволени и най-капризните изисквания на търсещите екстремни занимания – уиндсърфинг, водни ски, подводно плуване, катери. Със своите близо 300 слънчеви дни в годината, Саня е известен и като „Хаваите на Изтока”.

Макао
Намираща се на не повече от час с ферибот от Хонг Конг, бившата португалска колония е обявена за най-големия център за залагания в света. На територията ӣ няма обработваема земя, нито гори или поля, но накъдето и да се обърнете, погледът ви ще се спре върху някое от световноизвестните казина, които са превърнали Макао в „Китайския Лас Вегас“. Местната кухня също може да се брои за част от забележителностите. Тя е неповторима смесица от кантонски и португалски рецепти, подправени с аромати от цяла Азия, Европа и Южна Америка. Подгответе се за субтропичен климат, подчинен на капризите на мусоните и сезонните ветрове. Но пък, ако времето е лошо, винаги можете да се скриете на сухо в някой от многобройните шопинг центрове или да се запознаете с историческите сгради, част от наследството на ЮНЕСКО.
 
Виза: Българските граждани, пътуващи до Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза. За посещение на Хонг Конг виза не се изисква.
Митница: При влизане се попълват специални митнически декларации. Има ограничения за внос на хранителни продукти от месо и лесно развалими храни. Валута на стойност над 5000 щ.д. и алкохол, дори за лична употреба, следва да бъде декларирани. В сила са стриктни мерки срещу вноса на опиати и наркотични вещества.
Сигурност: Обстановката е много спокойна. На чужденците, които не говорят китайски език,  не се препоръчва да посещават сами отдалечени крайградски зони или малки населени места, където могат да имат затруднения в комуникацията с местните жители.
При пътувания в Тибет, Синдзян и др. провинции и автономни райони се изисква специално разрешение от китайските власти.

Ваксинации: Няма задължителни имунизации. Медицинското обслужване в КНР е платено.

 
10/02

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах