Лисабон и Азорските острови

Оферта номер: Е1401
Вид транспорт: Самолет Самолет
С водач от България!
София- Лисабон-София
Цена от: 1745.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / София – Лисабон
Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 20:50 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Лисабон. Пристигане в 23:00 ч. на летището в Лисабон. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН / Лисабон – Понта Делгада
Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; квартал Байша, реставриран след земетресението през 1755 г., с площадите „Росио”, „Фигейра“ и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем" и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Свободно време с възможност за посещение на Алфама – старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай. Трансфер до летището. Полет до о-в Сао Мигел в 21.55 ч. Кацане в Понта Делгада в 23.20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване след полунощ. Нощувка.

3 ДЕН / Понта Делгада
Закуска. Полудневна туристическа програма в Понта Делгада с местен екскурзовод (включена в цената) – най-големият и най- важният град на о-в Сао Мигел и на Азорските острови въобще, с повече от 5 века история. Разхождайки се по тесните улици на града, посетителите могат да видят добре запазените исторически сгради и поддържани паркове. Туристическата програма започва от крайбрежния булевард „Енрике Мореплавателя“ до т.нар. Градски порти – прекрасен архитектурен ансамбъл във формата на тройна арка, превърнала се в символ на града, построен през 18 в. до стария кей и след това преместен при площад „Гонсало Велю Кабрал“, когато започва строителството на крайбрежния булевард. Фотопауза на площад „Гонсало Велю Кабрал“, известен още като „Трите площада“, където се намират едни от най- емблематичните паметници като бароковата сграда на кметството от 17 в. и статуята на архангел Михаил, покровител на острова, главната църква „Сан Себастиян“ в стил мануелин; Музея на светото изкуство и стария йезуитски манастир с най- красивата барокова фасада на Азорския архипелаг. Екскурзията завършва при Манастира на надеждата. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН / Понта Делгада
Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия „Лагуа ду Фогу и Фурнас“. Отпътуване в посока Лагуа на южния бряг и към планината Бароса. По време на изкачването в планината и най-вече в близост до най- високата част на пътя се виждат и двата бряга на острова. Кратка спирка за фотопауза. Спускане откъм северната част на острова със спирка на панорамна площадка, от която се разкрива красива гледка към Огненото езеро (Лагуа ду Фогу), разположено на най-голяма надморска височина на острова, в кратера на вулкана. Последното му изригване е било в периода на португалската колонизация и е довело до унищожаването на тогавашния главен град на острова. Следващата спирка е при Калдера Вейля – много популярна забележителност на острова, която изненадва с разнообразна и екзотична растителност. Основна атракция са каскадно разположените естествено отопляеми езерца, в които човек може да се потопи и да се наслади на изключителната красота на района. Богатата на минерали вода оцветява скалите и почвата в нюанси на червеникаво-кафяво, което придава допълнително очарование. Следва спускане към Рибейра Гранде – крайбрежен град, известен със своята барокова архитектура от XVII и XVIII век. Кратка почивка в центъра на града. Отпътуване към панорамната площадка „Санта Ириа“, откъдето може да се види голяма част от северния бряг на острова. Посещение на чаената плантация „Гореана“. Преминаване през богатото на пасища плато Ачада дас Фурнас и достигане до Пико до Феро с прекрасна панорама към езерото Фурнас, лежащо върху най- големия и най-стария вулканичен кратер, около което се намира едноименният спа център – един от най-богатите балнеоложки курорти в света, тъй като в долината има 22 различни вида лечебна минерална вода. Свободно време за обяд и разходка в красивия и романтичен парк, където могат да се видят много растителни видове от цял свят. Връщане в Понта Делгада покрай езерото Фурнас, Вила Франка – първата столица на острова, плажовете Агуа д`Алто и Популо. Нощувка

5 ДЕН / Понта Делгада
Закуска. Свободно време за плаж или по желание полудневна екскурзия „Лагуната на Седемте града“. Отпътуване към най- западната част на острова, където са разположени планините и двойното езеро Сети Сидадеш, чието име в превод на български означава „седем града“. Маршрутът преминава през югозападния път, по крайбрежната ивица и през зелени пасища. Спирка при Виста до Рей – една от най-живописните панорамни площадки на острова, където може да се види големият вулканичен кратер, в който са разположени Синьото и Зеленото езеро. Връщане в Понта Делгада по планинския път в северозападната част на острова със спирка при Пико до Карвао, откъдето едновременно се виждат северният и южният бряг на острова. По пътя посещение на плантация за отглеждане на ананаси. Нощувка.

6 ДЕН / Понта Делгада
Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия в североизточната част на острова. Отпътуване към Вила Франка – първата столица на Сао Мигел, за посещение на готическата църква „Св. Мигел“, една от най-старите църкви на Азорите, известна с позлатения дървен олтар. Маршрутът продължава през Фурнас в посока Повоакао, където са акостирали за първи път португалските мореплаватели. Разходка по крайбрежната алея. Отпътуване за Понта до Мадругада, една от най-завладяващите панорамни площадки на острова с невероятна гледка към океана. Екскурзията продължава към селището Нордесте. Свободно време за обяд. По пътя за Понта Делгада се преминава през селища, разположени в подножието на Пико до Вара – най-високата планина на острова. Нощувка.

7 ДЕН / Понта Делгада – Лисабон
Закуска. Освобождаване на хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището. Полет до Лисабон в 13.10 ч. Кацане в португалската столица в 16.20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

8 ДЕН / Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока. Отпътуване за Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1995 г. Възможност за самостоятелно посещение на двореца „Пена“ в Синтра. Посещение на Кабо да Рока – прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в Лисабон. Свободно време в Лисабон. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 23.50 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“.

9 ДЕН / София
Пристигане на летище София (Терминал 2) в 06:00 ч.

Цената включва

  • Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
  • Самолетен билет Лисабон - Понта Делгада - Лисабон на авиокомпания "TAP Air" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг (115 см) и чекиран багаж до 23 кг (158 см)
  • Трансфер летище - хотел - летище в Лисабон
  • Трансфер летище - хотел - летище на о-в Сао Мигел
  • 2 нощувки със закуски в хотел "Holiday Inn Exp Alfragide" 3*  //holidayinnexp-alfragide.h-rez.com/ (или подобен) в Лисабон
  • 5 нощувки със закуски в хотел "Vip Executive Azores" 4*//www.viphotels.com  (или подобен) на о-в Сао Мигел
  • Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод.
  • Полудневна туристическа програма в Понта Делгада с местен екскурзовод
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
  • Водач от България

Цената не включва:

  • Туристическа такса в Лисабон и на о-в Сао Мигел: 1 EUR на турист на ден (заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела)
  • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
  • Бакшиши за шофьор / екскурзовод (2 EUR на турист на ден - заплащат се на място)
  • Входни такси за Музея на светото изкуство в Понта Делгада (2,4 EUR), за Калдера Вейля (4,6 EUR)
  • Входна такса за двореца "Пена" (14 EUR, за деца - 12 EUR)
  • Градски транспорт до двореца "Пена" в Синтра (5 EUR)
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Градски и местен транспорт
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
  • 5 вечери в хотел "Vip Executive Azores" 4* (или подобен) на о-в Сао Мигел (без включени напитки) на турист при минимум 15 туристи   / 211 лв.
  • Полудневна екскурзия до Синтра и Кабо да Рока с местен екскурзовод (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 11 г.  - 49 лв.  /от 1 г. до 10 г. -44 лв.
  • Целодневна екскурзия "Лагуа ду Фогу и Фурнас" (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 11 г. -95 лв.  /от 1 г. до 10 г . -90 лв.
  • Полудневна екскурзия "Лагуната на Седемте града" (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 11 г. -55 лв./  от 1 г. до 10 г.   50 лв.
  • Целодневна екскурзия в североизточната част на острова (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи от 11 г.  99 лв./от 1 г. до 10 г.  94 лв.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • Часово време: България 12 ч. Лисабон 10 ч. Азорските острови 9 ч.
  • Туристическата програма се осъществява на български език.
  • Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 

13/12
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах