Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Гранд тур на Кавказ : Армения, Грузия и Азербaйджан

Оферта номер: Е1471
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 10 нощувки
София – Москва – Баку – Гобустан – Янардаг – Атежгах – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гудаури – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Дилижан – Севан – Ереван – Гарни – Гехард – Хор Вирап – Арарат - Ечмиадзин – Звартноц - Москва - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Място, за което не сте си помисляли, гледки, за които не сте мечтали. Да добавим и вкусната храна, изненадващо модерните градове и най-синьото небе... 10-те дни на това пътешествие ще ви пренесат в източна приказка, напълно различна от рутината тук.
ПРОГРАМА :
1-ви ден София – Москва – Баку
Среща на летище София в 10:30ч. Полет София – Москва – Ереван с АК Аерофлот в 12:25ч. Пристигане в Баку в 03:55ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден Баку
Закуска. Денят е посветен на столицата на Азербайджан. Днес града е смятан за един от топ 5те градове с уникална архитектура. Започваме с централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Продължаваме с разходка из Стария град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Свободно време за обяд. Следва посещение на музея на килимите. Музеят показва азербайджански килими и предмети от различни периоди и има най-голямата колекция от азербайджански килими в света. Посещение на първият петролен кладенец, добиващ нефт по индустриален метод. През 1846г е прокопан първият кладенец с ударни инструменти на дълбочина 21 метра за проучване на нефт. Посещение на вила Петролеа – резиденция на братята Нобел. Алфред Нобел заедно с по-големите му братя Лудвиг и Робърт е инициатор и един от основните акционери на петролната компания - "Бранобел", която много скоро след основаването си през 1879г се превръща в една от най-големите петролни компании в света. В края на 19в компанията добива над 50% от световният нефт.
Посещение на футуристичният Хейдар Алиев център /отвън/ и слогана I love Baku /фотопауза/. Обиколката завършва с парка на Баку, откъдето се открива великолепна панорама над града. Връщане в хотела около 21ч. Нощувка.

3-ти ден: Гобустан – Атежгах - Янардаг
Закуска. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ (скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високо-технологичен музей със същото название. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Баку - Тбилиси (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището и полет до Тбилиси в 09.30ч. Туристическа обиколка в грузинската столица. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва - Катедралата Самеба, най-голямата катедрала в Кавказ; църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, цветният дворец Дареджани, който също е разположен на скалата, като гнездо на лястовица; крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век; серните бани; водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии.  Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

5-ти ден: Тбилиси - Ананури - Казбеги – Гудаури (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден: Гудаури - Мцхета - Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Разглеждане на катедралният комплекс Светицховели, който е духовен център на Грузия и е най-големият на територията на страната. Първата църква на това място е построена по нареждане на цар Мириан през четвърти век, а сегашната датира от единадесети век. Следва посещение на Джвари – мъжки манастир от 6-ти век, който се намира на хълм над Мцхета. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Гори - Уплисцихе (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин, къщата в която е роден, както и влакът с който е пътувал по време на Втората световна война. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия,  изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден Тбилиси - Садахло - езерото Севан - Ереван (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване в 07.30ч към Садахло (граница). Преминаване на територията на Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отправяме се към езерото Севан. Свободно време за обяд. Посещение на манастира в Севан. Пристигане в Ереван. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден Ереван (дегустация на бренди) – Гарни – Гехард - Ереван (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

10-ти ден : Ереван - Хор Вирап – Арарат – Ечмиадзин - Ереван (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант.

11-ти ден : Ереван – Москва – София
Ранен трансфер до летище Ереван за полет до София през Москва в 02:45ч. Пристигане на летище София в 11:35ч.
Цени:
 
Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 3798 лв 4398 лв 3648 лв
Pедовни цени 4 098 лв.  
4690 лв.
 
 
3948 лв
*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.
 
Цената включва:
  • Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Баку/Ереван-Москва-София;
  • Самолетен билет за полет Баку - Тбилиси, с включени летищни такси
  • 1 брой чекиран багаж с тегло до 20кг за международните и вътрешният полет
  • 9 нощувки, от които:
  • 2 нощувки в Ереван
  • 3 нощувки в Тбилиси
  • 1 нощувка в Гудаури
  • 3 нощувки в Баку
  • 9 закуски
  • 1 обяд с посещение на готварски курс
  • 9 вечери (от които 3 в традиционни ресторанти във всяка от страните)
  • Водач/преводач на български език;
  • Местни екскурзоводи на руски език;
  • Ще видите: Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Ечмиадзин, Татев, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг
  • Дегустация на бренди в Ереван;
  • 3 фолклорни вечери /по една в традиционни ресторанти във всяка от страните/
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.    
Резервация:
  • Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;
  • Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване.
  • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
Информация: 
  • Офертата важи при минимум 15 туриста.
  • Ваксинации не са необходими. 
  • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
  • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
  • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 
  • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 10.
Срокове за анулации и неустойки:
  • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
  • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
  • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
  • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Цената не включва:
  • Такса обработка на документи за виза – 40 лева
  • виза за Азербaйджан 30 долара
  • обяди (освен посочените в програмата)
  • бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева (заплащат се в България);
  • разходи от личен характер;
  • всичко, неупоменато в цената включва;
  • застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

33/03
Етикети
манастира севананг , фабрика за производство на коняк. , екскурзия , ранни записвания , тбилиси , oferti za ekskurzii azerbaidzhan , ranni zapisvania , ranni zapisvania samoletni ekskurzii gruzia , река гохт , оферти за екскурзия армения , оферти за ранни записвания екскурзии , oferti za ranni zapisvania armenia , oferti za ekskurzia gruzia , oferti za ekskurzii gruzia , ranni zapisvania pochivki gruzia , оферти за почивки армения , ranni zapisvania ekskurzii azerbaidzhan , samoletni ekskurzii azerbaidzhan , ranni zapisvania pochivki armenia , samoletni pochivki azerbaidzhan , почивки армения , самолетни екскурзии азербaйджан , почивки със самолет , oferti za pochivki azerbaidzhan , кавказ , oferti za ranni zapisvania gruzia , moskva –erevan , гарни , ак аерофлот , ранни записвания азербaйджан , ekskurzii ranni zapisvania , pochivki ot sofia , екскурзии ранни записвания , pochivki , ранни записвания почивки грузия , самолетни почивки армения , екскурзия армения , парка „каскадите“ , мцхета , дилижан , oferti , почивки , ranni zapisvania ekskurzii gruzia , арарат , авеню руставели , ранни записвания самолетни почивки азербaйджан , ранни записвания самолетни почивки грузия , църквата метехи , ранни записвания самолетни почивки армения , oferti za ekskurzia azerbaidzhan , ranni zapisvania samoletni ekskurzii armenia , екскурзия азербaйджан , янардаг , гори , pochivki sys samolet , oferti za pochivki gruzia , ranni zapisvania samoletni pochivki gruzia , samoletni pochivki armenia , самолетни екскурзии грузия , oferti armenia , ранни записвания грузия , ранни записвания почивки армения , ечмиадзин , севан , oferti za ekskurzii armenia , оферти за почивки грузия , ниски цени , oferti za pochivki armenia , уплисцихе , ранни записвания самолетни екскурзии грузия , екскурзии със самолет , оферти за почивки , oferti za ranni zapivania , oferti za ranni zapisvania azerbaidzhan , oferti za ranni zapisvania pochivki , хор вирап , самолетни почивки грузия , езерото на костенурката , ранни записвания самолетни екскурзии азербaйджан , ереван , оферти за екскурзия грузия , оферти грузия , oferti za ekskurzia armenia , top travels , музея на ръкописите , самолетни екскурзии , театъра за опера и балет , оферти за екскурзии азербaйджан , оферти за екскурзии грузия , оферти за почивки азербaйджан , ekskurzii sys samolet , ekskurzii ot sofiа , манастира гехард (гегард) , почивки ранни записвания , samoletni ekskurzii , ranni zapisvania samoletni pochivki armenia , оферти за ранни записвания , москва – ереван , площада на републиката , niski ceni , гудаури , samoletni pochivki , почивки азербaйджан , севан , оферти за екскурзии , топ травелс , pochivki gruzia , гранд тур на кавказ 2021 , ranni zapisvania armenia , машток авеню , почивки грузия , oferti gruzia , река мтквари , ranni zapisvania azerbaidzhan , оферти за ранни записвания грузия , оферти за екскурзии армения , крепостта нарикала , ранни записвания армения , гранд тур на кавказ азербaйджан, грузия и армения 2020 , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , самолетни почивки азербaйджан , ekskurzia azerbaidzhan , самолетни почивки , samoletni ekskurzii gruzia , гехард , ананури казбеги , ранни записвания почивки азербaйджан , оферти за екскурзия азербaйджан , ранни записвания самолетни екскурзии армения , grand tur na kavkaz , azerbaidzhan , gruzia i armenia 2020 , oferti za pochivki , ekskurzii , ranni zapisvania pochivki azerbaidzhan , pochivki azerbaidzhan , ranni zapisvania gruzia , grand tur na kavkaz 2021 , самолетни екскурзии армения , оферти , мемориала на геноцида , круиз по езерото севан , ranni zapisvania samoletni pochivki azerbaidzhan , samoletni ekskurzii armenia , улица шардени , храма на митра в гарни , oferti za ekskurzii , ranni zapisvania samoletni ekskurzii azerbaidzhan , ekskurzia armenia , ekskurzia gruzia , оферти азербaйджан , оферти за ранни записвания почивки , бакинския залив , pochivki armenia , оферти за ранни записвания армения , стъклен мост на мира , садахло , нораванк , oferti azerbaidzhan , оферти за ранни записвания азербaйджан , почивки от софия , ranni zapisvania ekskurzii armenia , kavkaz , гобустан , екскурзии от софия , екскурзия грузия , тбилиси , samoletni pochivki gruzia , pochivki ranni zapisvania , оферти армения
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах