3-ти Март в Пролом баня,Сърбия

Разположение:
Хотел "Радан" разполага с 212 стаи в три корпуса, от които два са свързани с топла връзка с медицинския и Wellness центъра. Удобните стаи са с две класични легла или с френско легло с течаща Пролом вода. Всички стаи са с бани, кабелна телевизия, Интернет връзка, телефон, хавлии и сeшоари за коса. Всички стаи, освен приземния етаж, имат и балкон.В Wellness центъра се ползват качествата на Пролом водата с цел на Вашето добро прекарване. Освободете се от стреса и натрупаните токсини, върнете си силите и жизнеността в сауната, джакузи басейна или ваната, в "бисерна вана", в тепидариума или с някой от масажите: с етерични масла, топли вулканични камъни (HOT STONE), топъл шоколад. Ако искате да прекарате свободното си време активно, Пролом Баня Ви предлага многобройни възможности за активна почивка. В рамките на хотела има беасейн с термална вода, фитнес зала, зала за тенис на маса, зала за билярд и за пикадо , а в парка на хотела съществуват два спортни терена за малки спортове (футбол с малки вратички и баскетбол) и шах на открито.През топлите месеци функционира голям външен басейн с топла минерална вода. От 2016 година ще отвори врати нова обновена секция на спа-центъра с панорамен изглед, полуоткрит басейн и нов мини аква-парк.Нови конферетни зали и нов ресторант в близост до рецепция също е предвиден за гостите на комплекса. Освен ползването на уредената база, те могат да посетят по-близки и по-далечни местности, като "Джаволя Варош", отдалечено на 27 км. Мястото е под защита на държавата като Паметник на природата от първа категория и същеременно е единствената кандидатура на Сърбия при избора за: "7-те световни чудеса на природата". Църквата Лазарица е друг интересен обект в близост до хотела, на около 2, 5 км. Изградена е през 1890 година и е единствената дървена църква в Топличкия регион. Според народното предание, в тази църква се е причестила една част от войската на княз Лазар в навечерието на Косовската битка.Природната Пролом вода принадлежи към много редките води с балнеологични стнойности, които дават възможност за много широк спектър дейности за лечение и профилактика. Това е природна минерална вода с ниско съдържание на разтворими минерали и се характеризира с: олигоминералност - много минерали в малки количества; алкалност и хипотермалност – с температура между 26 и 31,5 градуса. Тези характеристики дават възможност Пролом водата да се използва и като здравословна питейна вода, която дава жизненост и сила и не обременява организма

ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
3-ти Март в Пролом баня,Сърбия

03 - 05.03.2018/2 нощ
Цена от: 199.00 лв


Програма
Добре дошли в обновения СПА хотел "Радан" в Пролом баня. През 2016 година хотела ще предложи на своите гости нова секция в спа центъра с панорамен изглед, нов ресторант в близост до рецепция, мини аква-парк на открития басейн, конферентни зали и много други екстри. Релаксирайте във Wellness центъра и басейните с термална вода. Използвайте своето пребиваване и посетете църквите „Св. Преображение“ и „Лазарица“ в Пролом Баня, както и природният феномен „Джаволя Варош“, наподобяващ белоградчишките скали. Прекарайте празничните дни сред прекрасната природа на Сърбия, с вкусна храна и обгрижени от любезни домакини. 

Програма

1-ви ден /03.03.2018/

Отпътуване от стадион "В.Левски” в 06:30 часа по маршрут София-Калотина-Пирот-Ниш-Пролом баня /около 240 км/. По път кратка спирка за посещение на Суковски манастир- Суковският манастир се намира на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково - на 18 километра източно от град Пирот. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Според предание Сали бей от Пирот става ктитор на манастира, като издига новата църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това.  Пристигане и настаняване в СПА хотел Радан 3* около обяд. "Пролом Баня" се намира в южната част на Сърбия, в гористите падини на планината Радан. Преди всичко е известна заради природната вода Пролом, която принадлежи към рядката група минерални води с високи балнеологични качества. Хотел "Радан" и комплекса към него обединяват настаняване в удобни стаи и съвременен медицински и Wellness център. Навсякъде в хотела може да се използва прочутата Пролом вода, в стаите, в медицинската част и в ресторанта. Обяд в ресторанта на хотела . От 16:00 часа излет до църквата „Лазарица“ с екскурзовод – единствената дървена църква в района, където войската на цар Лазар е взела причастие преди решителната битка при Косово /пешеходно около 2,5 км от хотела/. Връщане в хотела около 18:30 часа. Свободно време за релакс в СПА центъра – безплатно ползване на закрит басейн с минерална вода. За гостите заплатили СПА пакет ползване на новия СПА център  3 вида сауна, джакузи, солена стая, парна баня, Кнайп терапия и тепидариум. Вечеря в хотела. Нощувка.

2–ри  ден /04.03.2018/
Закуска. От 10:00 часа -Посещение на „Дяволският град“ – природен феномен на около 27 км от Пролом баня. Обиколката на местността е около 1-1,30 минути на около 2 километра от околността. Провежда се само при подходящи метеорологични условия. В 12:30 часа - връщане в хотела за обяд. Свободно време за разходка в околностите, СПА процедури и почивка. Вечеря в хотела. Нощувка.

3-ти ден /05.03.2018/
Закуска. Освобождаване на стаите до 10.00 часа. Отпътуване за България.  По пътя – посещение на град Ниш, разположен на река Нишава и считан до 1878 за български град. Кратка обиколка в града: Площада на Освобождението, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление, Нишкия университет и други. Свободно време за разходка из центъра на града и посещение на пазара в Ниш. Пристигане в София вечерта.

 
Цена на човек, за пакет, в лева на пълен пансион ЦЕНА
На човек в двойна стая 199.00 лева
3-ти възрастен в двойна стая 199.00 лева
Дете от 0-8,99 в стая с двама възрастни 65.00 лева
Дете от 9-13,99 в стая с двама възрастни 140.00 лева
Доплащане за единично настаняване 65.00 лева
 

Забележка: Тройните стаи в хотела са ограничени и подлежат на препотвърждение.

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- 2 нощувки със закуски в стаи с две легла (ТВ, хладилник, баните са с минерална вода от горещите извори  във всички стаи, хавлии, сешоари) в спа- хотел “Радан”3* //www.prolombanja.com/bg/;
- 2 обяда и 2 вечери  на сервиране /сет меню/ , вечерята е с жива музика в ресторанта на хотела;
- Безплатно неограничено ползване на вътрешен минерален басейн с Пролом вода ;
- Посещение на град Ниш;
- Посещение на църквата Лазарица;
- Посещение на „Дяволският град“;
- Медицинска застраховка с Асистанс с 2000 евро покритие;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
- Доплащане на СПА пакет в новия СПА център на хотела – 70 лева на възрастен, 35 лева  дете до 13,99 год. Гостите заплатили СПА пакет ползват 5 сауни /3 финландски, 1 био, 1 инфраред/, 2 солени стаи, 2 Джакузита с Пролом вода и солена вода, 2 парни бани, Кнайп терапия, Тепидариум. БОНУС: Един  30 минутен масаж на цяло тяло. СПА пакетите се заявяват и заплащат предварително при резервация.
- Входна такса за Дяволският град /около 350 динара/;
- Разходи от личен характер;
- Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. -2 лева
- Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация или до 5 дни от заплащането на депозита/

За желаещите да ползват собствен транспорт се приспадат 30 лева от обявената цена и не се включва мед.застраховка. Местата за собствен транспорт са ограничени.

В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс:

1 евро =  111-117 динара
1 лев = 56- 59  динара

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Лична карта или валиден задграничен паспорт
- За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето
- За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания

72//00/12

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах