Почивка на о-в Крит с полет от Солун 2019

Оферта номер: П61824
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Лятна почивка на о.Крит с полет от Солун с избираем брой нощувки
Почивка в Гърция, остров Крит 2019
Цена от: 62.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Крит - островът, който все още пази древни неразкрити тайни

Крит е най-големият и най-южен гръцки остров, примамващ със своите многобройни тайни и исторически парадокси. Уникалната му геология, постоянно продължаваща да се променя, дори и днес не винаги може да намери своето логично обяснение в трактатите на редица именити учени. Островът не се нуждае от допълнителна реклама – всяка година той е предпочитано място за почивка на все повече туристи от цял свят.
 
 Всички полети в пакетите са редовни линии на компания Ellinair и се провеждат 
от 24.02 всеки понеделник, сряда, петък и неделя през месеците
февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември и октомври.

 

1 ден - Отпътуване за остров Крит

Излитане от летище Македония – град Солун в 07:00 часа, с директен полет на авиокомпания Елинеър за остров Крит. Кацане на летището в град Ираклион в 08:15 часа. Посрещане от представители на агенцията-партньор на острова и трансфер /шатъл/ до избрания курорт и хотел. Настаняване. Вечеря. Нощувка. Полетите от Солун до Крит са всеки ден от седмицата, без вторник и събота. Само в ден понеделник полетът е рано сутринта. В останалите дни от седмицата, полетите до Крит са вечерни, което означава, че можете да пътувате от България, в деня на полета и не Ви се налага допълнителна нощувка в Солун, за която също можем да Ви съдействаме. Вариантите за пристигане в Солун са два: собствен транспорт или с автобус – редовна линия. Ако изберете по-удобния начин, да пътувате с колата си, имате възможност да я оставите на паркинг, на летището в Солун срещу 3 евро на ден. Паркингът е собственост на нашия гръцки партньор и ние ще Ви съдействаме за това. Ако нямате кола или не шофирате, тази програма е достатъчно удобна и за Вас. Всеки ден, в 08:00 часа сутринта, от София тръгва директен автобус за Солун, който минава и през останалите градове в Югозападна България и пристига в Солун, на автогара Македония около 12:30 часа. На автогарата има багажно отделение, където можете да оставите багажа си и за Вас ще последват няколко приятни часа в прекрасния Солун. Там няма да Ви казваме какво да правите, знаете как е. Шопинг по улица Цимиски или в Космоса, обяд в някоя от атрактивните таверни в Лададика, следобедно кафе в някое от прекрасните заведения на площад Аристотелис, с онези безумно вкусните сладкиши, които могат да Ви се случат само в Гърция и такива ми ти работи. От сега Ви завиждаме /тези последните работи важат и за хората с колите, на тях пък им е още по-лесно/. Ако изберете да пътувате до Солун с автобус, е подходящо да изберете за полет до Крит някой от дните: сряда, четвъртък, петък или неделя, когато полетите са вечерни.
 
 
2 ден - Непознатия остров Крит
Закуска. Свободно време за плаж или самостоятелно разглеждане на острова. Възможност за участие в организирана екскурзия Непознатия остров Крит. Пътуването от Егейско до Либийско море е удивително и уникално, защото пътят ви минава през планински клисури и следват един след друг спиращи дъха пейзажи. Посещението на каньона Курталиот, който в целия си блясък очарова с уникални гледки и красиви планински водопади, ще ви позволи да оцените уникалността на природата на остров Крит. На склон в дефилето, на уединено място, можете да посетите малката църква "Св. Николай Куртали". Следва посещение на манастира Превели (Св. Йоан), построен върху висок скат, където се съхранява свещената реликва на Крит - животворният кръст. Програмата продължава с вкусен обяд в рибарското селце Плакиас, на южния бряг на острова и къпане на един от плажовете на Либийско море. Екскурзията приключва в изключително красивия град Ретимно, който местните хора наричат Гръцката Венеция. Страхотна емоция е човек да се разходи по уникалните средновековни улички на стария град, където се редуват красиви сгради, представители на венецианската и османската архитектури. Ще имате възможност за пешеходна обиколка на града и да се запознаете с местните забележителности. За екскурзията са необходими удобни обувки и плажни принадлежности. Цена 55 евро за възрастен и 39 евро за дете /6-12 г./. В цената е включен обяд, а входа на манастира Превели, се заплаща допълнително, от тези, които желаят да влязат.
 
3 ден - Санторини със самолет
Закуска. Свободно време за плаж или самостоятелно разглеждане на острова. Възможност за участие в организирана екскурзия до остров Санторини със самолет. Екскурзията се предлага за първа година със самолет и само от нашия гръцки партньор, който има собствена авиокомпания. Това дава възможност времето прекарано на острова да е около 9 часа. Т.е. много по оптимален вариант, на почти същата цена, каквато е когато от Крит до Санторини се пътува с кораб. Санторини е най-известния гръцки остров и със сигурност, най-сниманото място в Гърция. Оригиналната красота на скалите от изстинала лава и уникалната архитектура на малките градчета, разположени по стръмните скали, с традиционните си бели къщи и църкви със сини куполи, оставят без дъх всеки пътешественик, попаднал на това магическо място. Полета от Ираклион е с удобен самолет и отнема само 30 минути, в които ще ви предложат освежаващи напитки. Организираната програма на Санторини започва с посещение на град Ия, признат за един от най-красивите градове на Средиземно море. След това ви очаква пешеходна разходка из Фиростефани и Фира - столицата на острова, която се намира на 300 метра надморска височина и дарява на своите гости невероятни гледки към калдерата, вулкана и безграничното море. Тук можете да направите кратка разходка из калдъръмените улички надолу по склона, да опитате чудесно кафе и да посетите магазините със сувенири в центъра на града. Обяд в една от най-известните таверни, предлагаща вкусни специалитети от местната кухня. Следва посещение на Акротири (едни от най-важните археологически разкопки в Гърция), а свободното време на плажа с черен вулканичен пясък ще бъде идеален завършек на този вълнуващ ден. Едно нещо, което знаем със сигурност - след завръщането си у дома, ще разберете, че Санторини е останал завинаги в сърцето ви и ще Ви се иска да се върнете отново там, поне още веднъж. Цена 180 евро за възрастен и 150 евро за дете /2-12 г./. Цената на програмата включва всички трансфери, самолетен билет, екскурзоводско обслужване на руски език, обяд в Санторини и напитки на борда. За пълноценно прекарване са необходими: фотоапарати, телефонии и всичко за снимане, удобни обувки и плажни принадлежности.
 
4 ден - Грамвуса и Балос бийч
Закуска. Свободно време за плаж или самостоятелно разглеждане на острова. Възможност за участие в организирана екскурзия Грамвуса и Балос бийч. Вероятно най-популярната дестинация в Северозападен Крит. Очарователно морско пътешествие до едно от най-живописните кътчета, не само на остров Крит, но и в цяла Европа. Началото на екскурзията е в градчето Кисамос, откъдето се отпътува с кораб за остров Грамвуса. На острова все още можете да видите стените на венецианската крепост, която в продължение на много години е била убежище на пирати. След разходката из острова, корабът ще ви отведе до уединения залив Балос - известен далеч извън пределите на Гърция, благодарение на лазурните води на морето и невероятния розов пясък. Тук можете да се насладите на нежните лъчи на слънцето и уникалното море, което няма да престане да ви изненадва с разнообразие от нюанси. Едно уникално място, където се сливат три морета - Егейско, Йонийско и Либийско. Според някои източници това е най-фотографираната атракция на остров Крит. Цена 50 евро за възрастен и 30 евро за дете /6-12 г./. В цената не е включен обяд и таксата за плажа Балос. За екскурзията са необходими плажни принадлежности. Ако не отидете на екскурзия в този ден, винаги Ви остава възможността да се разходите по прекрасните и романтични тесни улички на курорта, който сте си избрали и да си купите нещо хубаво, ей така за настроение. Приятните покупки на остров Крит, които оставят хубави спомени от мястото, са разбира се, изключително вкусните зехтин и маслини, които се произвеждат именно тук, традиционната критска ракия, която е опакована в красиви бутилки и е отличен подарък и за най-претенциозните Ви близки, омагьосващите чайове от билки, които се отглеждат на острова, особено «Саранда дендри» /40 билки/, много търсения мед Тайм Хъни, с превъзходни лечебни качества. Освен хранителните продукти, които трудно можем да изброим, отлична възможност за удовлетворителен шопинг тук, са и облеклата от лен и памук, произведени в Гърция, които се радват на огромна популярност сред гостите от цял свят, ръчно изработените бижута и високия клас сувенири и спомени, характерни за красивите и романтични гръцки острови.
 
5 ден - Остров Спиналонга и Агиос Николаос
Закуска. Свободно време за плаж или самостоятелно разглеждане на острова. Възможност за приятна морска разходка до остров Спиналонга. Малко морско пътешествие в залива Мирабело и пешеходна обиколка на град Агиос Николаос с обяд в традиционна таверна. Първата спирка е манастира Свети Георги. Местоположението на остров Спиналонга, който е на пътя към град Елунда с неговите скалисти брегове, е определило значението му в историята. Още венецианците основали тук една от своите крепости, заобиколена от каменни стени /входа за крепостта се заплаща допълнително, на място/. След обиколката на средновековната крепост на острова, следва посещение на град Елунда, който е един от най-луксозните курорти на Крит. Тук е и обяда, където ще можете да се насладите на местната кухня. Следва пешеходна обиколка на Агиос Николаос с неговите тесни улички, отлично място за кафе, снимки и сувенири. Цена 55 евро за възрастен и 30 евро за дете /6-12 г./. За екскурзията са необходими удобни обувки и плажни принадлежности. Вечерта възможност за участие в традиционна Критска вечер. Навсякъде по света, това е едно от най-интересните и вълнуващи предложения. Чудесна възможност да прекарате незабравимо време в традиционно планинско село. Ще се запознаете с гръцките и критски народни танци, които ще ви представят танцьори, облечени в колоритни национални костюми. Цялата програма е в съпровод на традиционен оркестър, където водеща роля играят критската лира, бузукито и барабаните. Изпълняват се фолклорни песни, любими на гърците и много приятни за туристи от всички краища на света. Има разбира се и театрално шоу, по време на което се разказва за най-важните събития от историята на Крит и цяла Гърция. Танците, които се играят до късно през нощта, са изключително забавни и увличат всички присъстващи, без значение от националността им и дали могат да танцуват сиртаки. Но, разбира се, най-важното нещо тази вечер, е възможността да се насладите на традиционната критска кухня, която се отличава с натурални, отгледани там продукти. Подходящ момент да опитате местните вина, които са включени в цената в неограничени количества и да си купите сувенири, зехтин, мед и всякакви други вкусотии. Цена 50 евро за възрастен и 30 евро за дете /5-12 г./.
 
 
6 ден - Кносоския дворец и Ираклион
Закуска. Свободно време за плаж или самостоятелно разглеждане на острова. Възможност за участие в организирана екскурзия - Кносоския дворец и Ираклион. Този тур Ви дава възможност да посетите столицата на остров Крит - Ираклион и световно известния паметник на историята, архитектурата и културата - Кносос Палас. Освен това ще посетите и традиционна винарна за дегустация на световно известните критски вина. Кносоския дворец се намира на 5 километра от Ираклион и е построен през 2000 г. пр. Хр. като резиденция на владетеля Минос. Разкопките на този археологически обект са започнали още през 1900 г. от Артър Евънс, който базирайки се на древногръцката митология, разкрива за света Великата минойската цивилизация - първата цивилизация в Европа. Днес в двореца могат да се видят части от царските покои, трона на цар Минос, стаите за поклонения, царската стълба с колоните и т.н. Следва малка пешеходна обиколка на Ираклион, където ще можете да научите повече за историята на този град и да се потопите в традиционния ритъм на живот, на местните жители. Чаша вкусно кафе на площада на лъвовете, или шопинг разходка по главната улица, със сигурност, ще се отразят отлично на Вашето настроение. Освен това е много добре да опитате и традиционни местни ястия в някоя от многобройните таверни. Денят приключва във винарната "Boutari" с дегустация на вина – отличен завършек на този и на всеки друг ден. Винарните на Крит са едни от най-модерните в Европа. Цена 50 евро за възрастен и 30 евро за дете /6-12 г./. За екскурзията са необходими удобни обувки. Входа за Двореца се заплаща допълнително, на място.
 
 
7 ден - Платото Ласити и Пещерата на Зевс
Закуска. Свободно време за плаж или самостоятелно разглеждане на острова. Възможност за участие в организирана екскурзия Платото Ласити и Пещерата на Зевс. Крит е остров, пълен с легенди и митове. От една страна познат, но в същото време криещ огромен брой загадки и мистерии. В този ден Ви предлагаме да се докоснете до неизследваната страна на Крит - с непокътната величествена природа на планинските хребети, маслиновите гори и малките патриархални селца, скътани в тях. Тази екскурзия включва посещение на екологичния парк Ласинтос; пещерата на Зевс; църквата на Димитър Солунски от 19 век; Музеят на Елефтериос Венизелос - главния освободител и революционер на Крит, критска къща, където ще можете да създадете шедьовър от керамика, със собствените си ръце, след като Ви демострират и обучат и да си го вземете за спомен. Платото Ласити е едно от най-живописните места на острова, разположено в планината Дикти, на височина 850 метра над морското равнище. Някога тук е имало хиляди вятърни мелници, които са изпомпвали вода от земните недра, за да напояват земеделска земя. В близост до село Психро е пещерата, в която (според митологията) се е родил Зевс - бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата на много сталактити и сталагмити, които я запълват от векове. Екопаркът "Ласинтос" е традиционно критско село, което ще ви помогне да опознаете живота и традициите на местното население. Тук можете да видите традиционни станове; процеса на производство на свещи, добиване на планински мед и лечебни растения. За децата има уроци по керамика и малка зоологическа градина. Тук ще бъде и традиционния обяд, по време на който можете да опитате изключително вкусните местни ястия и да наблюдавате как се приготвят. Цена 50 евро за възрастен и 30 евро за дете /6-12 г./. За екскурзията са необходими удобни обувки. Входа за пещерата се заплаща допълнително, на място.
 
8 ден - Отпътуване за България
Закуска. Последна възможност да се насладите на прекрасния Крит. Тук е мястото да отбележим, че всички екскурзии, за които Ви разказахме в предишните дни, е възможно да си организирате и сами, на много по-ниска цена, ако вземете кола под наем. А ако не посетите нито една от посочените по-горе екскурзии, пак може да Ви е много хубаво. Достатъчно е да се разходите по тесните улички на прекрасните Ретимно и Ханя, които Ви препоръчваме, да пиете кафе на някое хубаво място с гледка. То такива да искаш там. Да обядвате в някоя традиционна таверна, няма да Ви препоръчваме специално, в която и да седнете все ще е вкусно. Това е Гърция, там храната е на почит, а гърците знаят как да нагостят своите гости от цял свят, за да се върнат отново при тях. Програмата, която Ви предлагаме е подходяща за всички типове туристи. Ако сте млади хора – тя е за Вас. Ако сте семейство с деца, в това число и малки бебета – този вариант на пътуване е много удобен. Времето за пристигане на острова е колкото да отидете до Халкидики – на 1 час път от Солун. Ако имате големи деца, няма по подходящо място в Гърция от Крит – огромен брой и много разнообразни хотели, с безброй развлечения за всички възрасти. Ако сте възрастни хора, които търсят елегантен и по-спокоен хотел, има и такива на Крит. Ако сте хора, които нямат собствен транспорт – пак е много удобно за Вас, пробвали сме го и можем да Ви дадем всички необходими указания за безпроблемно придвижване на всички етапи от пътуването. Престоят на острова заършва с трансфер до летището и полет за Солун. След пристигането в Солун, отпътуване за България по начина, по който сте пристигнали. И нямаме никакво съмнение, ч еще Ви се иска да се връщате отново и отново на това прекрасно място в прекрасната Гърция. Любимата туристическа дестинация на повече 38 милиона туристи всяка година.

За информация за конкретни дати на отпътуване и цени по различните хотели, моля свържете се с нас на:
тел. 02 869 2650 / 0898 545211 или ни изпратете запитване на office@toptravels.bg.

Пакетните цени включват:
- самолетен билет Солун - Ираклион - Солун
- пътнически и летищни такси
- 1 нощувка на съответната база хранене, в зависимост от хотела, който сте избрали
- трансфери летище - хотел - летище /шатъл/

Пакетните цени не включват:
- туристическа такса, която се заплаща директно на хотела (4 евро/стая/нощувка за 5* хотел; 3 евро/стая/нощувка за 4; 1.50 евро/стая/нощувка за 3* хотел)
- допълнителни екскурзии по желание /закупуват се на място след пристигане/
- транспорт от България до летище Македония - град Солун

Полетно разписание в местни времена (възможна е промяна) 2019:
понеделник  Солун -  Ираклион   07:00 – 08:10 / Ираклион  -  Солун    12:00 – 13:10
сряда  Солун -  Ираклион   18:55 – 20:00 / Ираклион  -  Солун    20:55 – 22:00
петък  Солун -  Ираклион   19:30 – 20:45 / Ираклион  -  Солун    17:00 – 18:15
неделя  Солун -  Ираклион   20:35 – 21:50 / Ираклион  -  Солун    18:30 – 19:45

Условия за записване:
1. Плащания:
- авансово плащане 50 % от цялата сума за пътуването
- доплащане: до 31 дни преди датата на пътуването
2. Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт /за децата/
3. Анулационни срокове:
3. 1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация по - малко от 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка в размер на:
- Ако направената анулация е от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размера на депозита
- Ако направената анулация е от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70%  от цената на пътуването.
- Ако направената анулация е 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.


Допълнителна информация:
- Минимален брой участници за осъществяване на пътуването - Няма такъв. Можете да пътувате и само двама човека.
- Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели





 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валидна лична карта или паспорт
- деца до 18 г. пътуват с паспорт. За деца до 18 г., които пътуват само с един от родителите е необходима нотариално заверена декларация със съгласие на двамата родители, че са съгласни детето да пътува само с единия от тях или с трето упълномощено лице

70/04/03

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах