Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Почивка на о-в Тенерифе 2017

Оферта номер: П61980
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Лято 2017/7 нощ
Почивка в Испания, остров Тенерифе 55+ и приятели
Цена от: 1455.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Тенерифе е най-големият остров сред Канарския архипелаг. Той се явява една от автономните области на Испания. Уникалните климатични и природни особености на острова го нареждат сред най-популярните и привилегировани курорти в света. Заради мекия морски климат Тенерифе е наречен още „острова на вечната пролет”. Природата е толкова богата и разнообразна, че острова може да се сравни с миниатюрен континент. Величествени планински вериги, плодородни долини, гъсти тропични и субтропични гори, вулканични полупустини и пясъчни дюни – всичко това намира отражение в ландшафта на острова.За бреговата линия е характерно редуването на обширните открити плажове от златист или черен пясък и скалисти участъци с характерни релефни форми.Гъстата мрежа от туристически маршрути, минаваща както по крайбрежието, така и във вътрешните части на острова, позволява на пътешественика да се наслади на красиви гледки, да види уникални паркове, а също и да разгледа живописни селца и модерни туристически центрове.
 

Златна Испания на Канарски острови, остров Тенерифе - Безмитната зона на Европа
Специална ваканционна програма за над 55 годишни & Приятели! 


 

Програма

1-ви ден / София – Тенерифе

Отпътуване от летище София с директен чартърен полет. Пристигане на летище „Тенерифе Север”. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ти ден / Тенерифе
Закуска. Информационна среща. Обяд. Туристическа програма в Пуерто де ла Крус (включено в цената): Пуерто де ла Крус – вторият най-гъсто населен район на островите, където започва да се развива туристическата индустрия на Канарските острови. Основната забележителност тук е катедралата „Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия” – типичен католически храм, разположен в централната част на града. В катедралата се намират едни от най-почитаните олтари на острова – „Девата Кармен от Пуерто де ла Крус” и „Голямата сила на Бога”. Посещение на ботаническата градина (с включена входна такса). Вечеря. Нощувка.

3-ти ден / Тенерифе
Закуска. Обяд. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до остров Ла Гомера (с обслужване на английски език): Рано сутринта трансфер до кея на Лос Кристианос в южната част на острова. Пътуване с ферибот до пристанището Сан Себастиян – столицата на остров Гомера, от където започва изкачването до Национален парк Гарахонай – субтропична гора и биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Спиране на панорамната площадка "Деголада Пераза". Отпътуване през националния парк към селищата Ермигуа и Агуло – обяд в местен ресторант с демонстрация на традиционния за острова „свиркащ начин на говорене”. Връщане в  Сан Себастиян. Кратко свободно време за посещение на Торе дел Конде и къщата на Колумб.

4-ти ден / Тенерифе
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Обяд.  Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Ла Лагуна, Таганана и Санта Крус (с обслужване на български език): Отпътуване от Пуерто де ла Крус към столицата на остров Тенерифе - Санта Крус де Тенерифе, най-големият град и основен административен център на автономна област Канарски острови. Кратка пешеходна разходка в централната част на града – площад „Испания“, главната търговска улица. Свободно време за разходка. Отпътуване към хребета Анага, разположен в североизточната част на острова. Преминаване през красивото малко пиратско селище Таганана. Кратка спирка на красивия вулканичен пясъчен плаж на Таганана. Отпътуване за Ла Лагуна – студентският център на остров Тенерифе. Кратка пешеходна разходка в централната част на града: площад „Аделантадо“, Доминиканският манастир, сградата на кметството, катедралата на Ла Лагуна.

5-ти ден / Тенерифе
Закуска. Обяд. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: Обиколка на северната част на острова (с обслужване на български език): Отпътуване от Пуерто де ла Крус за Ла Оротава – град, известен с изключителната си архитектура. Пешеходна разходка в централната част на града – църкваъа „Сан Аугостин”, сградата на лицея, сградата на кметството, къщата с балконите, катедралата „Нуестра сеньора де ла Консепсион“. Отпътуване към южната част на острова и крайбрежието и скалните образования Гигантите – разположени по северозападния бряг на Тенерифе с най-висока част до 800 метра. Продължаваме към  Икод  де лос Винос – дом на най-голямото и високо драконово дърво в света. Кратка разходка за снимки и по желание дегустация на бананов ликьор и ром с мед местно производство.

6-ти ден / Тенерифе
Закуска. Обяд. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: разходка с катамаран и наблюдение на делфини (с обслужване на английски език): Сутринта трансфер до пристанището Пуерто Колон, разположено в южната част на острова. Около 10:30 ч. отпътуване с катамаран – ще имате възможност да наблюдавате делфини в естествената им среда. Тенерифе е второто най-популярно място в света, където може да видите делфини и китове пилоти. Не пропускайте тази възможност и се насладете на тяхното шоу. По време на пътуването ще може да събирате загар от топлите слънчевите лъчи, да плувате в красивият залив „Маска“ с кристална вода и да обядвате на катамарана. Връщане на пристанището в Пуерто Колон около 15.30 ч. Трансфер до Пуерто де ла Крус около 1 час и 30 минути.

7-ти ден / Тенерифе
Закуска. Обяд. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание. Вечеря. Нощувка.
Туристическа програма по желание: екскурзия до национален парк „Тейде” (с обслужване на български език): Това е  един от най-посещаваните в Испания и в света национални паркове, известен със своите спиращи дъха гледки. През 2007 г. е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване от Пуерто де ла Крус към Агуамаса. Спирка при скалните образувания „Маргарита де Пиедра”. След като достигнем национален парк „Тейде”, ще продължим към Бялата планина до 2356 м. надморска височина, от където по възможност ще може да се изкачим с лифт до височина 3555 м. Самият връх Тейде е висок 3718 м. – най-високата точка не само на Канарските острови, но и в цяла Испания (билетите за изкачване с лифт се заплащат на място – 27 EUR на турист). Продължаваме към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателна площадка в долината Уканка. След това продължаваме покрай Исаня, където се намира Центърът за проучване и изследване на атмосферата. Ще достигнем до панорамните площадки „Тортата”, „Площадката на Злото”, „Фонтаните на Джоко” и „Ортуньо”, ще се спуснем към Есперанса. Непосредствено преди Пуерто де Ла Крус ще се насладим на най-красивия в света пейзаж според германския географ Александър фон Хумболт от едноименната панорамна площадка с неповторима гледка към Тейде и Атлантическия океан.

По желание: Еднодневен билет за посещение на тематичния парк „Лоро Парк“, разположен в курорта Пуерто де ла Крус на площ от 13,5 хектара. Това е атракция номер едно на Тенерифе и затова е задължителна спирка на всеки посетител на Канарските острови, истинско райско кътче, където могат да бъдат видени различни екзотични растителни и животински видове. Първоначално е бил създаден като парк само за папагали, откъдето идва и името му, но в последствие се превръща в най-добрия парк в Европа. В него можете да гледате различните представления, които се организират – шоу с тюлени, делфини и най-впечатляващото шоу с косатки. В рамките на парка се намира и най-големият пингвинариум, осигуряващ на своите посетители антарктически климат – в  рамките на деня тук пада сняг с общо тегло 12 тона.

*Посещението на парка е индивидуално. Пред хотел „Catalonia Las Vegas” 4* спира влакче, което на всеки двайсет минути отвежда посетителите безплатно до входа на „Лоро Парк“.

8-ми ден / Тенерифе – София
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желение. Обяд в хотела. Трансфер до летището. Oтпътуване за България. Пристигане на летище София.
Туристическа програма по желание: Обиколка на южната част на острова (с обслужване на български език): Отпътуване от Пуерто де ла Крус към южното крайбрежие на острова. Посещение на град Канделария. Тук се намира главният храм на Канарските острови – кралската базилика „Дева Мария от Канделария“, където е известната статуя на Богородица, позната като Черната мадона – светицата покровител на жителите на Канарските острови. На площада с лице към океана могат да се видят статуите на Гуанчес (царете) – първите обитатели на Канарските острови. Посещение на Плая де ла Америкас – предпочитаният от британци и германции курорт, където ще има свободно време за разходка или плаж. Връщане в хотела за обяд.
 

Пакетни цени в лева на човек

Дата Тип стая НА ТУРИСТ В
ДВОЙНА СТАЯ
ДОП. ЛЕГЛО
1-ВИ ВЪЗРАСТЕН
ДОП. ЛЕГЛО
1-ВО ДЕТЕ (2-11 Г.)
ЕДИНИЧНА СТАЯ
 
 28.06.2017
stop sale
Стая с балкон 1455 лв. 1356 лв. 1256 лв. 1695 лв.
 
 
05.07.2017
stop sale
Стая с балкон 1465 лв. 1366 лв. 1266 лв. 1725 лв.
Премиум стая 1615 лв. 1516 лв. 1416 лв. -
 
 
12.07.2017
Стая без балкон
stop sale
1430 лв. 1331 лв. 1231 лв. -
Стая с балкон
stop sale
1530 лв. 1431 лв. 1331 лв. 1755 лв.
Премиум стая 1650 лв. 1551 лв. 1451 лв. -
 
 
19.07.2017
stop sale
Стая без балкон 1499 лв. 1400 лв. 1300 лв. -
Стая с балкон 1599 лв. 1500 лв. 1400 лв. 1839 лв.
Премиум стая 1699 лв. 1600 лв. 1500 лв. -
 
 
26.07.2017
Стая без балкон 1545 лв. 1446 лв. 1346 лв. -
Стая с балкон 1675 лв. 1576 лв. 1476 лв. 1915 лв.
Премиум стая 1779 лв. 1680 лв. 1580 лв. -
 
 
02.08.2017
Стая без балкон
stop sale
1635 лв. 1536 лв. 1436 лв. -
Стая с балкон 1715 лв. 1616 лв. 1516 лв. 1955 лв.
Премиум стая 1819 лв. 1720 лв. 1620 лв. -
 
 
09.08.2017
Стая без балкон 1655 лв. 1556 лв. 1456 лв. -
Стая с балкон 1735 лв. 1636 лв. 1536 лв. 1975 лв.
Премиум стая 1829 лв. 1730 лв. 1630 лв. -
 
 
16.08.2017
Стая без балкон 1685 лв. 1586 лв. 1486 лв. -
Стая с балкон 1765 лв. 1666 лв. 1566 лв. 2005 лв.
Премиум стая 1839 лв. 1740 лв. 1640 лв. -
 

Цената включва:
- Самолетен билет София - Тенерифе - София за директен чартърен полет на АК  "Bulgaria Air" с включени летищни такси;
- Ръчен багаж до 5 кг и чекиран багаж до 20 кг;
- Трансфер летище - хотел - летище;
- 7 нощувки на база пълен пансион с включени вино и вода в хотел "Catalonia Las Vegas" **** (или подобен) в Пуерто де ла Крус, Тенерифе;
- Пешеходна разходка в Пуерто де ла Крус с посещение на ботаническата градина (с включена входна такса) и катедралата "Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия";
- Представител на български език по време на престоя;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на ЗК "Армеец".

Цената не включва:
- Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;
- Разходи от личен характер;
- Туристическа такса - в случай че бъде въведена такава.
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
- Разходка с туристически кораб "Шогун" и наблюдение на делфини с обслужване на английски език (при 30 туристи потвърждаваме обслужване на български език): € 55 евро
- Национален парк "Тейде" с обслужване на български език при минимум 24 туристи: възрастен - € 50 / дете от 2 г. до 11 г. - € 45
- Полудневна екскурзия - обиколка на северната част на острова (без Тейде) с обслужване на български език при минимум 24 туристи: възрастен - € 30 / дете от 2 г. до 11 г. - € 27
- Полудневна екскурзия - обиколка на южната част на острова с обслужване на български език при минимум 24 туристи: възрастен - € 30 / дете от 2 г. до 11 г. - € 27
- Остров Ла Гомера с обслужване на английски език (при 30 туристи потвърждаваме обслужване на български език): € 68
- Полудневна екскурзия до Ла Лагуна – Таганана – Санта Крус с обслужване на български език при минимум 24 туристи: възрастен - € 30 / дете от 2 г. до 11 г. - € 27
- 4 опознавателни екскурзии на острова - национален парк "Тейде", Ла Лагуна - Таганана - Санта Крус, обиколка на северната и обиколка на южната част на острова (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи): възрастен - € 115 / дете от 2 г. до 11 г. - € 104
- 3 опознавателни екскурзии на острова - национален парк "Тейде", обиколка на северната и обиколка на южната част на острова (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи): възрастен - € 90 / дете от 2 г. до 11 г. - € 81
- 3 опознавателни екскурзии на острова - национален парк "Тейде", обиколка на северната част на острова и полудневна екскурзия до Ла Лагуна – Таганана – Санта Крус (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи): възрастен - € 90 / дете от 2 г. до 11 г. - € 81
- 3 опознавателни екскурзии на острова - национален парк "Тейде", обиколка на южната част на острова и полудневна екскурзия до Ла Лагуна – Таганана – Санта Крус (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи): възрастен € 90 / дете от 2 г. до 11 г. - € 81
- Еднодневен билет за Лоро Парк: възрастен - € 35 евро  / дете от 7 г. до 12 г. - € 24.00 евро


Полезна информация:
- Последователността на провеждането на допълнителните екскурзиите се определя на място!
- Срок за анулиране на екскурзията поради несъбран минимум - 30 дни преди началната дата.
- Минимален брой туристи, необходим за потвърждение - 150 човека.
- Условия за резервация: депозит - 30% от основната цена; пълно плащане - до 30 дни преди началната дата.
- Условия за анулация: до 100 дни преди началната дата -> без неустойка; 99 дни - 90 дни -> 10% неустойка; 89 дни - 60 дни -> 30% неустойка; от 59 дни до 45 дни -> 50% неустойка; от 44 дни до 30 дни -> 75% неустойка; от 29 дни до началната дата на пътуване -> 100% неустойка.
- Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии.
- Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 160 лв.
- За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Информация за стаите:

Премиум стаите
са обновени и разполагат с балкон, по-голяма площ, гледка към океана, Тейде, Лаго Мартианес или Пуерто де ла Крус (гледката не може да бъде гарантирана), климатик, сет за кафе/чай, сешоар, дигитален сейф - срещу заплащане.
Стаите с балкон разполагат с гледка към океана, града или Тейде (гледката не може да бъде гарантитана), телевизор, баня с вана или душ и безплатен Wi–Fi.
Стаите без балкон са с гледка към града или Тейде (гледката не може да бъде гарантирана) телевизор, баня с вана или душ и безплатен Wi–Fi.

Разписание на полета:
София - Тенерифе 14:45 - 18:35
Тенерифе - София 19:25 - 02:25
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Валидна лична карта или задграничен паспорт.
- За лица под 18г., пътуващи без някой от родителите си - нотариално заверена декларация с разрешение за пътуване от липсващия родител.

13/03



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
почивки на тенерифе 2017 , почивка на канарските острови , ekskurzii ispania , pochivka tenerife , златна възраст тенерифе , ниски цени , екскурзии остров тенерифе , екскурзии испания , почивки на канарските острови , pochivki ostrov tenerife , ekskurzii espana , pochivki ostrov tenerife , ekskurzii tenerife , почивка канарски острови , екскурзии остров тенерифе 2017 , тенерифе 2017 , tenerife 2017 , почивки канарски острови , pochivki ispania , pochivka tenerife , почивки на канарските острови 2017 , ekskurzii tenerife , испански острови почивки , top travel , почивки на тенерифе , о-в тенерифе 2017 , екскурзии тенерифе , почивка на о-в тенерифе , хотели тенерифе , екскурзии тенерифе , почивки златна възраст , канарски острови почивки , почивки испания , почивка на о-в тенерифе , ispania 2017 , pochivki espana , почивки тенерифе 2017 , почивка остров тенерифе , ekskurzii ispania , почивки канарски острови , pochivki ostrov tenerife , тенерифе 2017 , остров тенерифе , канарските острови почивки , почивки тенерифе , pochivki ostrov tenerife , екскурзии канарските острови , екскурзии до о-в тенерифе , самолетна почивка в испания , pochivki espana , хотели испания , остров тенерифе испания , почивка остров тенерифе , почивка остров тенерифе , почивки на канарите , екскурзии канарските острови , тенерифе , ekskurzii ostrov tenerife , екскурзии испания , top travel , екскурзии до о-в тенерифе , почивки канарски острови , почивки на испански остров , pochivki ispania , почивки канарски острови 2017 , почивки 55+ , ekskurzii tenerife , екскурзии златна възраст , екскурзии остров тенерифе , тенерифе почивки , забележителности остров тенерифе , ekskurzii espana , почивки тенерифе , екскурзии остров тенерифе , почивки тенерифе , екскурзии канарските острови , ekskurzii ostrov tenerife , остров тенерифе , ekskurzii espana , почивка на канарските острови , екскурзии 55+ , почивки испания , ekskurzii ostrov tenerife , почивки тенерифе , ekskurzii ispania , почивка на тенерифе , почивка на о-в тенерифе , екскурзии остров тенерифе , почивки тенерифе , екскурзии до о-в тенерифе , екскурзии испания , тенерифе почивки 2017 , 55+ испания , почивка остров тенерифе , pochivki espana , почивка на остров тенерифе 2017 , ниски цени , почивки тенерифе , ekskurzii tenerife , 55+ тенерифе , почивки испания , екскурзии тенерифе , ekskurzii ostrov tenerife , почивка на канарските острови , pochivka tenerife , о-в тенерифе , почивки канарски острови , почивка на о-в тенерифе , toptravels , екскурзии тенерифе , почивка на канарските острови , екскурзии до о-в тенерифе , почивка тенерифе , pochivka tenerife , pochivki ispania
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах