Почивка на о-в Бали - острова на Боговете

Оферта номер: П62105
Вид транспорт: Самолет Самолет
10 дни/ 7 нощи
Сезон 2017/10 дни - 7 нощ
Почивка в Индонезия, остров Бали 2017
Прикачен файл:
62105Ekskurzii Bali.doc
Цена от: 1650.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Бали – това е раят на земята! Заради богата си история и култура, безкрайните белоснежни плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. С множеството си храмове и пагоди, Бали е известен още като "Островът на хилядата храма". Тук можете да се потопите и в магията на екзотичните масажи и да доставите невероятна наслада за сетивата си. За любителите на активната почивка Бали предлага разнообразие от водни спортове – рафтинг, ветроходство, гмуркане, а плажовете са едни от най-добрите за сърф в света. Ако плажът не е вашата стихия, няма проблем, поиграйте голф, карайте велосипед в планината, а може би и кану по река Аюнг. Шопинг маниаците също да бъдат спокойни, защото определението “рай” важи и за пазаруването – дрехите, ръчно изработените бижута, антиките и кожените изделия очакват вашите големи празни чанти. Ще бъдете посрещнати топло от милите местни жители и със сигурност ще откриете своя вкус в богатата национална кухня с потресаващо разнообразие от плодове.
 

Екзотична почивка на о-в Бали - Беноа / Нуса Дуа с посещение на най-известните места


Програма

1-ви ден / София - Бали

Среща на летище София за полет до Доха. Пристигане в Доха и прекачване за полет до Денпасар - остров Бали .

2-ри ден / Бали – Денпасар - Убуд
Кацане в в Денпасар на остров Бали. Посрещане от местен представител на фирмата партньор и трансфер до Убуд. Убуд е град, в които културните събития свързани с изкуство, музика, танци и литература живеят от векове насам. Разположен е в централната част на атрактивния остров. Преди векове в продължение на 100 г. той е бил „царски град”. Местните владетели се наричат Джокорда или Агунг и до ден днешен техните потомци обитават дворците на предшествениците си. Градът има уникаланартистична и елитарна атмосфера, като същевременно е заобиколен от красива природа , тучни оризища, малки селца и доста художествени и занаятчийски центрове. Настаняване в хотел „The Lokha” 4* /или подобен/ след 15:00 часа. Нощувка.

3-ти ден / Убуд - Сангех - Менгви - Таман Аюм - Танах Лот
Закуска. Свободно време за почивка след полета и аклиматизация. След обяда –Полудневен дневен тур до храма Танах Лот с местен екскурзовод /около 4 часа, включен в цената/.Това място е задължително да се посети на Бали. Първата ни спирка е в свещенната гора на маймуните Сангех, обитаващи със стотици мястото, за да пазят храма от злите духове. Нашето пътуване продължава към кралския храм Пура Таман Аюм, който се издига сред красиви градини в Менгви и е построен в началото на 17 век за принца на Табанан. Накрая ще достигнем до бреговата ивица при величествения храм Танах Лот за невероятния залез, който може да се види на това място. Древният индуски храм е построен на върха на една оголена скала, издигаща се в близост до брега, насред непрестанния плясък на вълните. Именно подари това е наречен Танах Лот – „Земя в средата на океана“.Според легендата за Танах Лот, Данг Хианг Нирарта, първосвещеник от царството Маджапахид в Източна Ява, пристига в Бали през 1489 г., за да разпространява индуизма. Достигайки красивата местност той създава култ в чест на бога на морето. Нирарта започва да проповядва своите учения на местните, но се сблъсква с неодобрение от страна на главния в селото и скоро висшият свещенослужител е прогонен. Нирарта обаче не се отказва. Той премества във водата огромната скала, която използва за медитация, а в основата й се появяват множество змии – пазителите на святото място. Вождът признава могъщите сили на Нирарта и обещава своята вярност. Преди да потегли, свещеникът дарява своя свят кинжал, който днес може да бъде видян сред посветените вещи в царския дворец Кедири. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден / Убуд - Денпасар
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ - Сити Тур на Денпасар с покещение на традиционен пазар,  храма Пура Джагатната,музея на Бали, монумента Байра Сандхи –символизиращ  борбите на народа на Бали срещу холандската колонизация /входните такси в обектите са включени/. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка.

5-ти ден / Батубулан - Тегалаланг – Себату – Кинтамани - планината Батур - Гоа Гаях – Мас – Батуан – Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Целодневна програма до митичния вулкан /включена в цената/. В 09:00 часа потегляме от хотела за посещение на величествения вулкан. Пътуването ни ще ни отведе първо до Батубулан, където ще може на де насладите на старинният танц Баронг. Този танц изобразява сцена от Махабхарата, в която Сухадева постига безсмъртие.Баронг е митологично животно, достатъчно могъщо, за да помогне на Сухадева да победи злата вещица Рангда.Пътешествието ни продължава към Тегалаланг, една от най-красивите оризови тераси и към Себату, свещенният воден храм.Ще пътуваме към Кинтамани, за да се възхитим на невероятната панорама над кратера на вулкана в планината Батур и езерото Батур. Следва обяд в местен ресторант. След обяда ще посетим пещерата на слона Гоа Гаях от 11 век.Легендата разказва, че Гоа Гаях е служела за светилище на хиндуистки свещеници, които са изкопали пещерата изцяло с ръце.По обратния път ще минем през серището Мас, известно със своите изящни дърворезби, където ще може да наблюдавате местните как моделират дървото и създават своите невероятни произведения. Обиколката ще завърши с посещение на селището Батуан, известно с особен вид живопис, която може да се види в многобройните галерии. Трансфер до южната част на острова и настаняване в в избрания хотел в Беноа/или Нуса Дуа. Свободно време за почивка. Нощувка.

От 6-ти до 8-ми ден / Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или участие в допълнителни екскурзии: опознавателни, приключенски, круизи.

9-ти ден / Бали - София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в Денпасар за обратен полет. Междинно кацане за прекачване на полет. Пристигане на летище София
 

Полетите се осъществяват целогодишно всяка Сряда и Петък


На човек на пакет в двойна стая настаняване в Беноа Доплащане за единично настаняване
1650 € 350 евро
На човек на пакет в двойна стая настаняване в Нуса Дуа Доплащане за единично настаняване
1780 € 450 евро
 
Цената включва:
- Самолетен билет София - Доха - Денпасар /Бали/ - Доха - София
- Летищни такси - 280 евро към 05.11.2016г.
- Чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- 7 нощувки със закуски на остров Бали;
- Полудневен тур до Сангех- Менгви- Таман Аюм- Танах Лот на анлийски език
- Целодневен тур до вулкана с включен обяд - Батубулан- Тегалаланг – Себату – Кинтамани- планината Батур- Гоа Гаях – Мас – Батуан на анлийски език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с асистанс;
- Инфопакет с полезна информация;
- Водач от агенцията при минимум 15 записани туристи

Цената не включва:
- Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание на анлийски /описание в прикачения файл/
- Медицинска застраховка за лица над 64 год. – /лица над 75 год. не се застраховат/;
- Вечери в хотелите – 3 вечери в Убуд – 105 щатски долара; 4 вечери в Нуса Дуа – 180 щатски долара;
- Разходи от личен характер.
- Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Забележка:
Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при минимум 10 записани туристи, като посочените цени са калкулирани за тази бройка. При по-малка бройка е възможно повишение на цената. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в предварително в България, тъй като са свързани с предварителни резервации.

Забележки:
- Цената е калкулирана при минимален брой 15 записани туристи. При по-малка бройка цената се променя с доплащане.
- Полетната информация се актуализира при потвърждение на групата. Възможно е да има промени в нея за дните на пътуване в началото и края на програмата.
- Цената е базирана на полети на АК Qatar Airways, по желание може да се предложат и полети с други авиокомпании

Хотели по програмата:
Убуд:  The Lokha 4* - Суита  //www.thelokhaubud.com/
Беноа: Grand Mirage 4* - Делукс стая изглед градина  //www.grandmirage.com/
Нуса Дуа: Nusa Dua Beach 5* - Делукс стая  //www.nusaduahotel.com/detail-special-offers/unbeatable-deal?gclid=CjwKEAiAm8nCBRD7xLj-2aWFyz8SJAAQNala53Ej5MrerA1pS8NxGmm2WevwU_jzU42fHN_OWYPchBoC-ibw_wcB


Валута: Индонезийска рупия /IDR/
1 лев – 7292 индонезийски рупии
Препоръчително е да сте снабдени с щатски долари, тъй като те се приемат най-лесно в страната.

Митнически изисквания: Безмитно се внасят предмети за лична употреба, чиято стойност не надвишава 250 щ.д., 200 цигари, 50 пури, 1 литър алкохол и т.н.Забранени за внос са всякакъв вид оръжия, наркотици, експлозиви, радиостанции, цветни фотокопирни машини, порнографски материали, книги на китайски език, китайски лекарства. За внос на наркотици се предвиждат изключително строги наказания, в отделни случаи се стига и до смъртни присъди.Филми, видеокасети и дискове следва да бъдат представени за проверка.Задължително се декларират вносът и износът на повече от 5 000 000 индонезийски рупии.

Часова разлика: спрямо България + 6 часа

Посолство на Република България в Джакарта, Индонезия
Адрес: Jakarta 10310, 34-36, Jalan Imam Bonjol
Тел.: +62 21 390 40 48; +62 21 391 31 30
Тел./факс: +62 21 390 40 49
Работно време: По - Пт, 9.30 – 17.00 ч.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Отговорност:
-
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страната, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
- Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори.

Важно! ТА предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.

Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, ТА има право да променя обявените цени като актуална информация към датата на резервацията може да получите в офисите на ТА или по имейл, както и в офисите. Важно! Информация за срока на действие на промоционални цени, в случаите когато за определени програми са обявени такива, без да са посочени периоди на действие на тези цени, може да получите по имейл или в офисите на ТА в писмен вид, както и в офисите.

Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- Програмата е индивидуална.
- Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
- Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
- Ако желаете можем да изготвим програма за дати по ваш избор



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
- За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители

00/12//680



Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах