Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия до Индия и Гоа 2015

Оферта номер: П62126
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни/ 13 нощи
16 – 30.09.2015/13 нощ
Екскурзия до Индия - Златния триъгълник
Цена от: 1829.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Преживейте една екзотична и вълнуваща екскурзия до Индия като се насладите на изумителните храмове, крепости и национални природни богатства които предлага тази дестинация!

 

Програма

1-ви ден

Отпътуване от аерогара София, с полет на Катарски авиолинии за Доха, в 17:45 часа. Пристигане в Доха в 22:20 часа.

2-ри ден
Отпътуване от Доха в 01:35 часа, с полет на Катарски авиолинии за Делхи. Пристигане в Делхи в 07:40 часа. Трансфер до хотела. Настаняване. Закускa. Свободно време. След обяд – полудневна обиколка на Ню Делхи. Турът включва посещение на гробницата на Humayun и Qutab Minar – образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е 73-метровото минаре, архитектурен шедьовър от 13 век и железният стълб. По – късно ще минем покрай „Портата на Индия“, сградата на Парламента и Rashtrapati Bhawan – резиденцията на президента. Обиколката включва и кратко пътуване с метро, чрез което ще можем да опознаем най – добре културата на месните хора. Метрото на Делхи затвърждава модерният имидж на града – бързо и удобно, направено по интернационални стандарти и с климатизирани вагони, то свързва „сърцето“ на града с близките околности. След като се насладим на пътуването с метро, ще посетим пазарa Dilli Haat – уникално място в сърцето на града, което ще ни удиви с разнообразието си от продукни и стоки, демонстрирайки богатството на индийската култура, кухня и занаяти. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3-ти ден
Закуска. Сутринта – обиколка на Стария Делхи. Обиколката ще започне с посещение на мемориала Raj Ghat - мястото, където е кремиран Махатма Ганди. Ще минем покрай Red Ford - “Червената крепост”, построена през 17 век от моголския император Шах Джахан. След това ще минем покрай известен базар и Chandni Chowk (Сребърната улица) и ще се повозим с рикши. Ще посетим и Jama Masjid – една от най – големите джамии в Азия и последният архитектурен шедьовър на Шах Джахан от 1648г. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.

4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Агра (около 205 км, 4.30 часа). Пристигане в хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка.
Агра е разположен на 200 км югоизточно от Делхи на брега на река Ямуна. Агра е голям индустриален център в щата Утар Прадеш с население от около 1 260 000 души.
Историята на града е тясно свързана с династията на Моголите, управлявала Индия през XVI-XVIII век. Основателят на династията Бабур прави Агра своя столица през 1522 г.. От този град управляват императорите Акбар, Джахангир, Шах Джахан, докато последният от Великите Моголи, Аурангзеб, измества столицата в Делхи.
Могулските императори оставят след себе си величествени архитектурни паметници, които днес привличат туристи от цял свят. Най-известни са Червената крепост и гробниците на Мумтаз Махал (Тадж Махал), на Гхияс Бег и на Акбар.

5-ти ден
Закуска. Сутрината – Посещение на Тадж Махал и Крепостта на Агра. Тадж Махал  е мавзолей в град Агра, Индия, построен от моголския владетел Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на Моголската архитектура, стил, съчетаващ ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 година е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Той е смятан за една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Въпреки че централната сграда с известния си бял купол е най-популярният образ на Тадж Махал, съоръжението представлява много по-голям комплекс от функционално свързани сгради. Строителството започва около 1630 година и е завършено около 1652 година, като в него участват хиляди строители и занаятчии. Комплексът е изграден под прекия надзор на владетеля от група архитекти, сред които Абделкарим Мамур Хан, Макрамат Хан и Устад Ахмад Лахаури.
Крепостта Агра: На по-малко от два километра от бреговете на река Ямуна се намира внушителната крепост Agra Fort. Историята на града връща хората далеч назад, преди повече от 2 500 години. Едва по времето на Моголите обаче, тя става нещо повече от крепостен град - столица на цяла Индия. През 1522 г. основателят на династията Бабур прави Агра своя столица.  На неговия син Хумаюн били предложени дарове от бижута и скъпоценни камъни от семейството на краля (раджа) на Гвалияр (град на 122 км. от Агра), сред които и прочутия Koh-i-Noor. Разцветът на Агра започнал с изкачването на трона на сина на Хумаюн- Акбар Велики. По време на неговото управление била изградена основната част от Агра Форт. Строежът й започнал през 1156 г. и продължил до 1605 г.. Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти на Agra Fort символизирали могъществото на император Акбар. Шах Джахан, който построил  Тадж Махал, построил и много от основните сгради вътре в пределите на крепостта. Тя била издигната по протежението на река Ямуна и се простирала на площ с дължина от 2,5 км.. Включвала крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Стената имала два входа - Портата от Делхи и от Амар Сингх. Днес в крепостта може да се влезе само през втория вход. Една част от Агра Форт се използва и до днес от индийската армия и не е достъпна за публични посещения. Останалата е отворена за туристи и дава възможност на гостите на Агра да се потопят в живота на Моголите от 16 век.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.

6-ти ден
Закуска. Отпътуване за Джайпур (около 258 км, 6 часа). По пътя ще посетим Fatehpur Sikri - античен град, построен от император Акбар между 1571 и 1585 г. в северозападната част на Индия, в района на Агра, на около 35 км от столицата, в щата Утар Прадеш. Смята се, че e изоставен, поради липса на вода и в резултат разграбен и са откраднати много от неговите съкровища. Все още има великолепен архитектурен микс от хиндуистки и ислямския стил. Също легендата разказва, че императорът е построил града в чест на раждането на син, който дълги години е очаквал.
Пристигане в хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка.

7-ми ден
Закуска. Сутринта Ще посетим Amber Fort, като спрем, за да си направим снимки в Hawa Mahal (Дворецът на Ветровете) - впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”. След това ще продължим към древната столица Amer, за да можем да се насладим на Amber Fort. Amber Fort се намира на около 11-13 км от Джайпур. Дворецът е разположен в селището Амбър, което е столица на клана Kachhwaha, докато тя не се премества в Джайпур през 1727 година. Огромните крепостни стени на Амбър Форт докосват езерото Maota. Архитектурата на двореца, изцяло издигнат от бял мрамор и червен пясъчник, е просто уникална. По – късно ще направим и разходка из „розовият град“ – Джайпур. Акценти на нашата обиколка ще бъдат градският дворец на махараджата на Джайпур и обсерваторията Jantar Mantar. Връщане в хотела. След това ще се насладим на шоу кукинг и вечеря в индийско семейство. Нощувка.

8-ми ден
Закуска и отпътуване за Делхи (около 260 км, 7 часа). По пътя ще посетим и Дворецът Самоде, намиращ се на 50 км северно Джайпур, омагьосващ посетителите си със своите сгради и уникална архитектура. Обяд. Ще продължим пътуването си към Делхи. Пристигане в хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка.

9-ти ден
Закуска. Свободно време. Вечеря и нощувка.

10-ти ден
Трансфер от хотела до аерогарата в Делхи за полет на Eър Индия за Гоа, в 10:45 часа. Пристигане в Гоа в 13:15 часа. Трансфер до избрания от Вас хотел. Настаняване. Нощувка.

От 11-ти до 14-ти ден
Закуска. Свободно време. Нощувка.

15-ти ден
Трансфер от хотела до аерогарата в Гоа за полет на Катарски авиолинии за Доха, в 03:50 часа. Пристигане в Доха в 04:55 часа. Отпътуване от Доха в 07:35 часа, с полет на Катарски авиолинии за София. Пристигане в София в 12:40 часа.
 

Пакетни цени на хотели за настаняване в Гоа
 

Хотел в Гоа База на настаняване в хотела в Гоа Цена на човек, в двойна стая
Golden Tulip Goa 4*
SUP стая
Закуска 1829 евро
Golden Tulip Goa 4*
DELUXE стая
Закуска 1865 евро
Novotel Goa Shrem Resort 4*
SUP стая
Закуска 1895 евро
Double Tree by Hilton Goa 5*
Lagoon View стая
Закуска 1879 евро
Resort Rio 5* Закуска 2279 евро
 


Цената включва:
- Самолетен билет – София – Доха – Делхи – Гоа – Доха – София;
- 4 нощувки в Делхи в хотел Radisson Blu Dwarka - 5* или подобен;
- 2 нощувки в Агра в хотел Clarks Shaaz – 5* или подобен;
- 2 нощувки в Джайпур в хотел Country Inn & Suites – 4* или Holiday Inn – 4* или подобен;
- 5 нощувки в Гоа, в избрания от Вас хотел;
- 8 закуски по програмата „Златният Триъгълник“;
- 8 вечери по програмата „Златният Триъгълник“;
- 1 обяд по програмата „Златният Триъгълник“;
- 4 закуски в Гоа;
- обиколка на Ню Делхи;
- 1 пътуване с метро в Делхи;
- 1 разходка с рикша в Делхи;
- обиколка на стария Делхи;
- посещение на Тадж Махал;
- посещение на крепостта Агра;
- посещение на Фатехпур Сикри;
- посещение на Амбер Форт;
- посещение на Дворецът на Ветровете;
- обиколка на Джейпур;
- посещение на Дворецът Самоде;
- входове на посещаваните обекти по програмата „Златният Триъгълник“;;
- местни лицензирани екскурзоводи на английски език по време на обиколките и посещенията на различните обекти по програмата „Златният Триъгълник“;;
- трансфери;
- водач от ТА (при група от минимум 15 души) по програмата „Златния Триъгълник“;;
- медицинска застраховка.

Цената НЕ включва:
- летищни такси (към 03.04.2014): 325 евро;
- виза за Индия: 105 лв.;
- такси за снимане с фотоапарт / видеокамера в някои от обектите;
- бакшиши за екскурзоводи, шофьори, носачи на багаж;
- възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказа от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие,включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт;
- всички допълнителни услуги, които не са упоменати в програмата.

Начин на плащане:
- депозит в размер на 50% от общата сума, доплащане до 30 дни преди отпътуване

Анулационни срокове:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки в зависимост от заявеното пътуване  /* Имат се предвид работни дни/:
При почивки по далечни дестинации:
- от 30 до 10 дни - 50%
- от 9 до 0 дни - 100%

Допълнителна информация:
1. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:
1.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в тои случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
1.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.
1.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца от датата на пътуването, с 2 свободни страници;
- 2 цветни снимки с размер 3 х 4 см.;
- Попълнен и подписан формуляр за визи с лични данни.
Кандидатстването за Виза за Индия е онлайн на адрес https://indianvisaonline.gov.in
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

29/05



Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах