Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия до Бали - Островът на хилядата храма

Оферта номер: П62230
Вид транспорт: Самолет Самолет
11 дни/ 8 нощи
Целогодишно 2017/11 дни - 8 нощ
Почивка на остров Бали 2017
Прикачен файл:
62230Tur Bali.doc
Цена от: 1890.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Класически тур през 2017 на остров Бали съчетан с почивка в Нуса Дуа / Беноа

 

Програма

1-ви ден / София - Бали

Среща на летище София за полет до Доха. Пристигане в Доха и прекачване за полет до Денпасар - остров Бали

2-ри ден / Бали – Денпасар - Кута
Кацане в в Денпасар на остров Бали. Посрещане от местен представител на фирмата партньор и трансфер до курорта Кута. Настаняване в хотел „Vira Bali” 4* /или подобен/ след 15:00 часа.Свободно време за почивка след полета и аклиматизация. Нощувка.

3-ти ден / Храма Танах Лот - Джатилувих - ез. Бератан - водопада Мундук - Ловина
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Храма на Танах Лот, построен на скала над морето и посветен на богинята на морето. Продължаваме нашето пътуване към Пура Лухур Батукару, един от 6-те най-значими храма в Бали. Построен е през 13 век, разположен в подножието на вулкан, храмът е изключителен заради красотата на заобикалящата го природа, всред гора с хиляди прекрасни дървета и цветя. Продължаваме нашето пътуване към Джатилувих, за да се полюбуваме на най-красивата оризова тераса на острова. Разположен в сърцето на областа Табанан, оризовите полета на Джатилувих са вписани в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Следва обяд в местен панорамен ресторант, намиращ се на 800 метра над морското равнище. След обяда ще се отправим към селцето Бедугул, в близост до езерото Бератан /надморска височина 1200 метра/ за посещение на красивия воден храм Пура Улун Дану. От езерото нашето пътешествие продължава към селцето Мундук, където след  кратък пешеходен преход в дъждовната тропическа гора ще пристигнем при водопада Мундук.Изпълнения с впечатления ден ще завършим на плажовете на Ловина, покрити с тъмен пясък. Настаняване в хотел „Nugraha” 3* /или подобен/. Нощувка.

4-ти ден / Панас Банджар - Булеленг - Каранг - Кинтамани - Пура Бесаких - Кандидаса
Закуска в хотела. Днешния ден ще започнам с посещение на свещенните топли извори Ейр Панас Банджар, бликащи сред джунглата в красива тропическа градина. Местните идват тук да се насладят на една гореща баня в сернистата вода. След кратка спирка на местния пазар в Булеленг, продължаваме пътуването си до селцето Сангсит за посещение на храма Пура Бейджи, посветен на богинята – покровителка на оризовите полета плодородието Деви Шри. Следва посещение на храма Пура Мадоу Каранг, посветен на богинята на земята и майка на народа на Индонезия – Ибу Пертиви. След храмовете се отправяме към Кинтамани, за да полюбуваме на панорамата над кратера на планината Батур. Обяда на групата ще бъде в панорамен ресторант на 1300 метра надморска височина. След обяд ще посетим добре известният на всички храмов комплекс Пура Бесаких – храмът-майка, най-значимият и голям храм на остров Бали. Храмът е построен през 11 век на 1000 метра над морското равнище, по склоновете на планината Агунг – свещенният вулкан на Бали. Последната ни спирка ще бъде в Путунг, селце с най-внушителната панорамна гледка от острова. Отпътуване за Кандидаса –курорт в южната част на острова. Настаняване в хотел „Rama Candidasa” 4* /или подобен/. Нощувка.

5-ти ден / Гоа Лавах - Ренданг - Пенглипуран - Мас-Монки Форест - Убуд
Закуска. Отпътуване от хотела към първата ни спирка Гоа Лавах, естествена пещера, обитавана от стотици прилепи. Ще пътуваме покрай селцата Сидемен и Тебола, където ще може да наблюдаваме величествени гледки на някои от най-зрелищните оризови полета на Бали. Ще минем и през селцето Ренданг, за да се възхитим на още красиви гледки и да почувстваме топлите усмивки на местните хора. Обяд в местен панорамен ресторант. След обяд ще посетим селището Пенгглипуран, традиционно балинейзийско селце, притежаващо уникални характеристики на живот, общуване и култура. Ще продължим през  селото на занаятите Мас, където местните жители създават красиви дърворезби, и най-накрая ще стигнем селището Убуд, добре известно със своите художествени галерии. В близост да Убуд ще спрем при Сакред Монки Форест Санкчури -природен резерват и храмов комплекс. Накрая в 18:30 часа ще имаме възможност да гледаме драматичен балийски шоу танц –„Кечак Денс”, изобразяващ индуския епос "Рамаяна", описващ историята на принц Рама, който с помощта на маймуноподобното племе Ванара, побеждава злият крал Равана за да спаси  принцеса Сита. Настаняване в хотел “Bhuwana” 4* /или подобен/ в Убуд. Нощувка.

6-ти ден / Убуд – Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване към южните плажове на Бали. Настаняване в избрания хотел в Беноа/или Нуса Дуа/ ще стане след 15:00 часа. До настаняване – свободно време в курорта или по желание /срещу заплащане/ - Сити Тур на Денпасар с посещение на традиционен пазар,  храма Пура Джагатната,музея на Бали, монумента Байра Сандхи –символизиращ  борбите на народа на Бали срещу холандската колонизация /входните такси в обектите са включени/. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка.

От 7-ми до 9-ти ден / Беноа/Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или участие в допълнителни екскурзии: опознавателни, приключенски, круизи.

10-ти ден / Бали-София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в Денпасар за обратен полет. Междинно кацане за прекачване на полет. Пристигане на летище София
 

Полетите се осъществяват целогодишно всяка Сряда и Петък

На човек на пакет в двойна стая настаняване в Беноа Доплащане за единично настаняване
1890 € 380 евро
На човек на пакет в двойна стая настаняване в Нуса Дуа Доплащане за единично настаняване
2020 € 480 евро

Цената включва:
- София - Доха - Денпасар /Бали/ - Доха - София
- Летищни такси - 280 евро към 05.11.2016г.
- Чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- 8 нощувки със закуски на остров Бали;
- 3 обиколни тура по програмата с местен екскурзовод на анлийски, транспорт и обяди в местни ресторанти:
  - Танах Лот-Джатилувих-ез. Бератан-водопада Мундук-Ловина;
  - Панас Банджар-Булеленг-Каранг-Кинтамани-Пура Бесаких-Кандидаса;
  - Гоа Лавах- Ренданг-Пенглипуран-Мас-Монки Форест-Убуд;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с асистанс;
- Инфопакет с полезна информация;
- Водач от агенцията при минимум 15 записани туристи.

Цената не включва:
- Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание на анлийски /описание в прикачения файл/
- Медицинска застраховка за лица над 64 год. – /лица над 75 год. не се застраховат/;
- Вечери в хотелите –  4 вечери в Нуса Дуа – 180 щатски долара;
- Разходи от личен характер.
- Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Важно! Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при минимум 10 записани туристи, като посочените цени са калкулирани за тази бройка. При по-малка бройка е възможно повишение на цената. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в предварително в България, тъй като са свързани с предварителни резервации.

Забележки:
- Цената е калкулирана при минимален брой 15 записани туристи. При по-малка бройка цената се променя с доплащане.
- Полетната информация се актуализира при потвърждение на групата. Възможно е да има промени в нея за дните на пътуване в началото и края на програмата.
- Цената е базирана на полети на АК Qatar Airways, по желание може да се предложат и полети с други авиокомпании

Хотели по програмата:

Кута:
 Vira Bali 4* - Супериор стая  //www.thevirabali.com/en
Ловина: Nugraha 3* - Стая с балкон изглед море  //www.nugrahalovina.com/
Кандидаса: Rama Candidasa 4* - Делукс бунгало изглед градина  //www.ramacandidasahotel.com/
Убуд: Bhuwana 4* - Суит  //www.bhuwanaubudhotel.com/
Беноа: Grand Mirage 4* - Делукс стая изглед градина  //www.grandmirage.com/
Нуса Дуа: Nusa Dua Beach 5* - Делукс стая  //www.nusaduahotel.com/

Полезна информация:

Валута:
Индонезийска рупия /IDR/
1 лев – 7292 индонезийски рупии
Препоръчително е да сте снабдени с щатски долари, тъй като те се приемат най-лесно в страната.

Митнически изисквания: Безмитно се внасят предмети за лична употреба, чиято стойност не надвишава 250 щ.д., 200 цигари, 50 пури, 1 литър алкохол и т.н.Забранени за внос са всякакъв вид оръжия, наркотици, експлозиви, радиостанции, цветни фотокопирни машини, порнографски материали, книги на китайски език, китайски лекарства. За внос на наркотици се предвиждат изключително строги наказания, в отделни случаи се стига и до смъртни присъди.Филми, видеокасети и дискове следва да бъдат представени за проверка.Задължително се декларират вносът и износът на повече от 5 000 000 индонезийски рупии.

Часова разлика: спрямо България + 6 часа

Посолство на Република България в Джакарта, Индонезия
Адрес: Jakarta 10310, 34-36, Jalan Imam Bonjol
Тел.: +62 21 390 40 48; +62 21 391 31 30
Тел./факс: +62 21 390 40 49
Работно време: По - Пт, 9.30 – 17.00 ч.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страната, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
- Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори!



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
- За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители

00/01//680



Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах