ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         

Почивка в Коста Брава 55+ 2019

Оферта номер: П62254
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Пролет-Есен 2019/7 нощ - Ранни записвания
Златна Испания 55+ в Испания, Коста Барселона - Мересме
Цена от: 859.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Почивка в Испания 2019 - крайбрежието на Коста Брава и посещение на Барселона

 
Програма

Ден 1

Изпращане на аерогара София /Терминал 2/ от представител. Кацане на летището в Барселона и посрещане от представител на обслужващата агентска фирма Трансфер с автобус до Вашия хотел и настаняване.Обяд. Вечеря и нощувка.

От 2-ри до 7-ми ден
Престой в избрания хотел на база обогатен пълен пансион (закуска, обяд и вечеря + ¼ вино и минерална вода за обяд и вечеря, на блок маса). Панорамна целодневна екскурзия в Барселона с екскурзовод на български език - включена в цената. (Денят на провеждане на тази екскурзия се потвърждава след пристигане на място от обслужващия представител) Свободно време, възможност за участие в допълнителни екскурзии.

Ден 8
Закуска, освобождаване на стаите. Tрансфер до летище Барселона за обратен полет до София (Точна информация от обслужващия представител)

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет за директен полет София-Барселона-София с а/к BULGARIA AIR с вкл. всички необходими такси
- 1 брой чекиран багаж с тегло до 23 кг. + 1 ръчен багаж до 10 кг. с размери до 55 x 40 x 20 cм., с максимален сбор от трите измерения до 115 cм
- Трансфер летище – хотел - летище
- 7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и мин. вода) в избрания хотел в Санта Сузана или Калея на Коста Брава
- Целодневна екскурзия до Барселона с водач на български език
- Туристическо обслужване от местен представител на български език по време на престоя
- Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 eur

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Tуристическа такса: 7 нощувки х 1 EUR на ден = 7 EUR (заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела)
- Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5.00 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25.00 лв за 8 дни.
- Допълнителни екскурзии - със записване и заплащане при сключването на договора за организирано пътуване от България!
- Разходи от личен характер
- Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация или до 5 дни от заплащането на депозита/

ДОПЛАЩАНИЯ & НАМАЛЕНИЯ:
- Доплащане за настаняване в единична стая: 247.00 лв
- Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5.00 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25.00 лв за 8 дни.
- Намаление при настаняване на 3-ти възрастен на доп. легло: 30.00 лв
- Намаление за дете от 2 до 11.99 години с двама възрастни в стая: 120.00 лв

- Монсерат + магическите фонтани в Барселона - целодневна екскурзия: 92.00 лв
- Тоса де Мар и ботаническата градина в Бланес - полудневна екскурзия: 68.50 лв
- Рицарски турнир и фламенко спектакъл - вечерно шоу: 92.00 лв   
! Тези 3 екскурзии се предлагат в пакет със специална цена: 225.00 лв

- Музеят на Салвадор Дали и Жирона- целодневна екскурзия: 90.00лв
- Перпинян и Колиюр (Южна франция) – целодневна екскурзия: 107.60 лв

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в срок най-късно до 5 /пет/ седмици преди датата на заминаване !
* Eкскурзиите се провеждат при минимум 25 записани туристи и е необходимо да бъдат предварително заявени и платени при сключването на договора за организирано пътуване от България!

ПАНОРАМНА ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В БАРСЕЛОНА (вкл. в цената)

Панорамната екскурзия на Барселона ще ви даде възможност да се запознаете с града и неговите забележителности, както и един общ ориентир в него, който ще ви послужи за основа на бъдещи срещи с него или задълбочаване на запознанството в свободно за вас време.
Паркът Цитадела е едно от най-емблематичните места в града. Той е устроен на мястото, където се е издигала крепост,построена от Филип V. На територията на парка се намира живописна каскада, в чиито проект участва и младия Ангонио Гауди. Тук е сградата на Каталунския Парламент. Но най-голямото значение за историята на града е провеждането на Световното Изложение през 1888 г. в Парка. По този повод е построена и Триумфалната Арка, която служи за символичен вход в него.
Хълма Монтджуик се издига като крепостна стена между източната част на Барселона и морето. От неговата височина ще се насладите на забележителна гледка към целия град и най-вече пристанищната част с монумента на Христофор Колумб.. Монтджуик е и спортното сърце на Барселона. Тук,през 1992 г. се провеждат Олимпийските игри. Слизаме от другата страна на хълма, в чието подножие се намира Националния Дворец,Магическия фонтан и Испанското село,както и интересни музеи,свързани с проведеното през 1929 г. Световно изложение. Като естествен център на този внушителен комплекс,който днес изпълнява функциите на Панаирен център,се издига фонтана на пл. Испания.
Базиликата „Саграда Фамилия" е емблема на Барселона и шедьовър на архитектурата, апотеоз на богатото творчество на Антони Гауди. Строителството и започва през 1882 г. и продължава до днес. Трите фасади носят духа и стила на своето време,което прави сградата много типична за космополитен град като Барселона.
Площад „Каталуня" е сърцето на града. От него тръгват всички туристически маршрути и ,като че ли, отново се завръщат там. Там, където в площада се вливат живописната пешеходна Рамбла със своя артистичен чар и нестихващ поток от туристи,търговската „Портал дел Анжел" с множество магазини и изящния булевард Пасео де Грасия, по който можете да се насладите на съревнованието между архитектите от епохата на каталунския модернизъм. На площада ще имате свободно време, за да направите пешеходна разходка из Готическия квартал или по Рамбла, или просто да се насладите на едно кафе или студена бира в безбройните барове в района.

МОНСЕРАТ И МАГИЧЕСКИТЕ ФОНТАНИ
Монсерат е планина, намираща се почти в географския център на Каталуня, на 40 км. Северозападно от Барселона. Това е своеобразен планински масив, който впечатлява още от пръв поглед с причудливите си форми, извисяващ се над равнината с многозначителното име Монсерат /Нарязана с трион планина/.
Планината се простира на 45 кв. км на 10 км в дължина и около 5 км. ширина и периметър около 25 км. Издига се на височина 1232 м., където е и най-високия връх – Св. Йероним.
От векове Монсерат е поклонническо място, а също така и най-святото за Каталуня. Манастира дължи своето съществуване на неголямата статуя „Ла Моренета" – Черната Мадона, скрита тук според преданията от Св. Петър
Легендата разказва, че статуята на Пресветата Дева е намерена от овчари, привлечени от сияние, което се излъчвало седем последователни съботи от вътрешността на пещера, в която е престояла скрита от мюсюлманските завоеватели векове наред.
Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите и изживеете една неповторима душевна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните места на страната.
Като чудесен завършек на деня ще ви предоставим възможност да наблюдавате блестящия спектакъл на танцуващи водни струи, музика, цветове и светлина.

Допълнителна информация:
* За да се реализират допълнителните екскурзии по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
* Организаторите запазват правото си да внасят промени в предварителната програма по часове и дни.


УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И АНУЛАЦИИ:
1.  При потвърдена резервация се заплаща депозит в размер на 350.00 лв на лице.
2. Пълната сума по заявената и потвърдена резервация се заплаща най-късно 35 дни преди датата на заминаване/5 седмици/.
3. Валидни и приложими са следните неустойки за анулация:
* 0% - до 49 дни преди заминаване
* 50% - между 48-36 дни преди заминаване
* 75% - между 35-22 дни преди заминаване
* 100% - между 21-0 дни преди заминаване (No show)
* Смяна на име на пътник за самолетния билет без неустойка е възможна най-късно 10 дни преди датата на пътуването.
4. Обявените цени по ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ И LAST MINUTE ОФЕРТИ се заплащат с пълната им стойност, ако няма друга информация / условия или приложими изисквания.

Полетно разписание:
Заминаване: Полет №: FB 477 / Терминал 2, Летище София
Дестинация София - Барселона
Излита: 02:50
Каца: 14:50

Връщане: Полет №: FB 478
Дестинация Барселона - София
Излита: 15:35
Каца: 19:20

* Всички часове са местни
** За определени периоди авиокомпанията може да направи промени в часовете на излитане и кацане на полетите.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Лична карта или задраничен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на пътуването
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

45/10



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
златна възраст 2019 , pochivka v costa brava , почивка коста брава , златна възраст 55+ и приятели , pochivka costa brava , почивка коста брава , почивка в коста брава , испания 55+ , почивка в коста брава , барселона испания , pochivka barselona , коста барселона мересме , почивка барселона 2019 , почивка испания 2019 , испания , pochivka costa brava , почивка 55+ 2019 , pochivka costa brava , коста брава , почивка в коста брава , коста брава 55+ , pochivka barselona , почивка в санта сузана , pochivak v costa brava , почивка в санта сузана , почивка коста брава , почивка барселона , почивка в коста брава , почивка коста брава , почивка испания , pochivka v kosta brava , почивка 55+ 2019 , pochivka v kosta brava , почивки топ травелс , pochivka barselona , почивка коста брава 55+ 2019 , почивка 55+ 2019 , специални оферти , почивка испания , почивка барселона , коста брава испания , почивка барселона , испания 55+ , почивка коста брава 55+ 2019 , pochivka costa brava , почивка испания 2019 , почивка 55+ 2019 , почивка испания , почивка барселона , барселона , pochivka costa brava , почивка в коста брава , pochivka barselona , барселона почивка , испания 55+ , pochivka costa brava , почивка барселона , барселона 2019 , pochivka barselona , испания 55+ , toptravels , почивка испания , почивка барселона , златна възраст 55+ и приятели 2019 , pochivka barselona , коста брава 55+ , почивка барселона , ранни записвания 2019 , почивка в коста брава , почивка 55+ 2019
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах