Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Сан Ремо 2017

Оферта номер: П62322
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
Пролет/Есен 2017/7 нощ - Ранни записвания
Златна Италия, Сан Ремо 2017
Цена от: 569.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Почивка в Италия, Сан Ремо - Финале Лигуре е пристанищен град и община в Северна Италия, провинция Савона, регион Лигурия. Разположен е на брега на Лигурско море, на лигурското Западно крайбрежие.

 
Програма

1-ви ден

отпътуване от аерогара София. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря.

2-ри ден
Закуска. Полудневна обиколка на старата част на Сан Ремо (включена в пакетната цена). Сан Ремо е пристанищен град в Италия, намиращ се в северозападната част на страната. Разположен е на крайбрежието на Лигурско море провинция Империа, регион Лигурия. Градът се намира в непосредствена близост до френската граница. Населението е около 57 000 жители.Средиземноморският климат и благоприятното разположение на Сан Ремо обуславят развитието на туризма. Театър Аристон е една от емблематичните сгради в живописния град. В него целогодишно се предлагат серия от концерти, опери и театрални пиеси. В същата сграда се провежда и известният не само в Италия музикален фестивал, който е вдъхновил създаването на песенния конкурс на Евровизия. Основан по времето на Римската империя, днес Санремо е световноизвестен курорт с мек морски климат, средиземноморески пейзажи и разнообразни културни събития. Вечеря.

3-ти ден
Закуска.  Възможност за допълнителна екскурзия до Монако, Монте Карло, Ментон. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Монако, Монте Карло и Ментон 
Монако е кралство, което попада в границите на Лазурния бряг и е втората най-малка независима страна в света след Ватикана. Най-гъсто населения град-държава на Земята с население от 32 410 души, на площ от 1,95 кв.км. е едно от най-богатите и изискани места в света. Лъскавият град е сборище от луксозни хотели, ресторанти, казина, бутици и какво ли още не. Бреговете му се „къпят” във водите на Средиземно море, а субтропичният му климат го прави привлекателно място за отдих, в което със сигурност няма да скучаете. Княжество Монако Ви предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия – всичко създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи, избрали това място за своята почивка. Тук се намира един от най-посещаваните курорти в Европа – Монте Карло, известен с блясъка, лукса и хазарта, както и с организирането на рали-шампионати на Formula 1.  И макар  посещението в Монако да изисква значителни финансови средства, целогодишно страната посреща гости от цял свят, които отнасят със себе си незабравими спомени за една „гореща” почивка.  Френският град Мантон е изключително красив град с над 29 000 души население. Намира се на френската Ривиера и е разположен в близост до границата на страната с Италия. Градът е известен с името Перлата на Франция заради невероятната си красота. Мантон се намира на Средиземно море. Великолепието на природата се допълва от мекия климат, който е подходящ за отглеждането на големи плантации от мандарини, лимони и портокали. Лимонът дори е един от символите на град Мантон. Освен че градът е привлекателен за туристи от цял свят и местните се издържат от пристигащите чужденци, жителите на Мантон се занимават и с риболов. Мекият субтропичен климат прави Мантон идеално място за почивка както през лятото, така и през зимата. Мантон се смята за един от най-топлите курорти на френската Ривиера. Точно това било много важно за развитието му по времето на така наречената Бел Епок – това е периодът преди Първата световна война, когато икономиката и техническият прогрес в Европа са във възход. Цена за възрастен: 45 евро (или 88 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 23 евро (или 45 лв.).

4-ти ден
Закуска. Свободно време. Вечеря.

5-ти ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до  Света Маргарита, Портофино и Рапало. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Рапало, Санта Маргарита Лигуре и Портофино
Рапало е най-големият морски курорт на Ривиера ди Леванте и се намира между Портофино и Киавари, на около 33 километра югоизточно от Генуа. От Рапало ще се качите на корабче и ще стигнете до Портофино. Портофино е малко италиянско рибарско градче, община и туристически курорт и едно от най-красивите средиземноморкси пристанища. С корабче ще достигнете и до бреговете на Санта Маргарита Лигуре, където ще имате свободно време за обяд. Санта Маргарита Лигуре е пристанищно градче, част от Природния Парк на Портофино. Цена за възрастен: 48 евро (или 94 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 24 евро (или 47 лв.).

6-ти ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Генуа. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Генуа
Генуа не е най-известният град в Италия, но със сигурност е един от най-красивите. Той е столица на регион Лигурия и е една от задължителните дестинации, ако сте в северозападната част на страната. Освен това играе ролята на главен център на провинция Генуа и важно пристанище в Северна Италия още от древни времена до днес. Жителите му наброяват около 620 000 души, а територията му е върху площ от 243, 6 кв.км.  Генуа притежава редица неща, с които да се гордее - неговата история се простира далеч преди Римската империя, градът е европейска столица на културата през 2004 г., тук може да се види най-старият фар в света, има най-запазеният Стар град в Европа, той е домакин на най-големият аквариум на континента и е родното място на Христофор Колумб. Не се колебайте да изберете Генуа за следващата си ваканция и да се потопите в автентичната атмосфера на старата морска република, наслаждавайки се на многобройните историческите забележителности пръснати по тесните калдаръмени улички. Цена за възрастен: 30 евро (или 59 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 15 евро (или 29 лв.).

7-ми ден
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Ница, Сан Пол дьо Ванс. Вечеря.
Целодневна екскурзия до Ница, Сен Пол дьо Ванс и Кан
Ница е един от най-хубавите и най-важните курортни комплекси на Средиземно море. Този вечно слънчев и усмихнат град е разположен в Югоизточна Франция, на територията на регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. Населението на самата Ница е около 345 000 души, но заедно с предградията броят на жителите на този морски бряг достига близо милион. Климатът в Ница е изключително приятен. До голяма степен това се дължи на заобикалящите го приморските Алпи, които го защитават от хладни ветрове. Ница се слави като най-големият град, разположен на Френската ривиера. Наричат града още Красивата Ница. Оригиналното му мото е било "Nicæa civitas fidelissima", т.е. "Ница - много предан град", но когато Ница става част от територията на Франция, девизът е съкратен през 1860 г. на "Nicæa civitas". Столицата на Френската Ревиера е разположна на т.нар. Залив на Ангелите. Сен Пол дьо Ванс е прекрасен средновековен град върху хълм, в близост до Ница, чийто старинен чар не се е изгубил въпреки стичащите се тук тълпи през пиковия сезон. Историческият център е изключително поддържан и използван като витрина за многобройни художествени галерии. Градът е обкръжен от крепостна стена, която запазва средновековния му облик и красота.Кан е най-прочутият кинофестивален град на френската ривиера. Счита се за най-скъпото и луксозно място на Лазурния бряг. Музеите, които можете да посетите там са: Музея на историята и изкуствата – в него се съхраняват експонати от праисторическо време до днес; в замъка – музей има предмети от тихоокеанските коралови острови, перуански реликви и грънчарски предмети от маите. Интересни са също Морският музей, Музеят на фотографията и парфюмерията. Кан е изключително луксозно място. В Кан се организира и един от най – старите и престижни фестивали, а именно филмовия фестивал Кан. Той се провежда ежегодно, обикновено през май, като началото му е поставено през 1939г. В Кан се организират и други мероприятия – карнавала на Ривиерата (парад по улиците на града за отбелязване на 21 – дневния период до Сирни Заговезни), международен фестивал на игрите (фестивал по бридж, табла, белот, шах и др.), международен фестивал за актьорско изпълнение (изпълняват се комедийни скечове и спектакли), международно изложение на луксозните пътувания (събират се туристически агенции от целия свят, които предлагат луксозни екскурзии и почивки) и фестивал на фойерверките (изключително шоу, което се провежда всяко лято в залива на Кан) Цена за възрастен: 48 евро (или 94 лв.). Цена за дете до 12 ненанвършени години: 24 евро (или 47 лв.).

8-ми ден
Закуска. Транфер от хотела до аерогарата за полет до София.

*Посоченият ред на допълнителните екскурзии подлежи на промяна. 

Цените в червено са валидни за Ранни записвания до 28.02.2017
 
Дата на отпътуване Цена на човек в двойна стая Настаняване в индивидуална стая Цена на трети човек в двойна стая Цена на дете от 2 до 10,99 год. на трето легло
Стандартна цена Ранно записване Стандартна цена Ранно записване Стандартна цена Ранно записване Стандартна цена Ранно записване
22 - 29.05.2017 589 евро 569 евро 725 евро 705 евро 579 евро 559 евро 559 евро 539 евро
01 - 08.09.2017
няма места
589 евро 569 евро 725 евро 705 евро 579 евро 559 евро 559 евро 539 евро
08 - 15.09.2017 589 евро 569 евро 725 евро 705 евро 579 евро 559 евро 559 евро 539 евро



Цената включва:
- Самолетен билет София - Милано - София, на Bulgaria Air, с включени летищни такси;
- 7 нощувки на база закуска и вечеря със сервиране и с вода и вино в хотел Del Golfo****/ Finale Ligure или подобен;
- Трансфери при пристигане и при отпътуване;
- Обуколка на Сан Ремо с екскурзовод на български език;
- Медицинска застраховка;

Цената не включва:
- Допълнителни екскурзии (по желание, при мин. 25 души)
- Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г - 3 евро (или 6 лв.)
- Доплащане за застраховка на лица над 80 г - 8 евро (или 16 лв.)
- Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт

Офертата е валидна при минимум 20 души и Туроператорът си запазва правото да анулира пътуването до 14 дни преди датата на отпътуване, при несъбран минимум!

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Копие от лична карта или задграничен паспорт и предплата в зависимост от заявеното пътуване:
- при самолетни екскурзии и почивки в Европа - 250 евро (или 500 лв)  предплата при записването, доплащане - 20 дни преди обявената дата на тръгване.
В случай, че предплатата или доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита за анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.
* Имат се предвид работни дни
2.  Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч в деня на отпътуване.Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.
3. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:
3.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в тои случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
3.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.
3.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
4. Анулации и неустойки
4.1.  В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки в зависимост от заявеното пътуване  /* Имат се предвид работни дни./ :
При самолетни екскурзии и почивки в Европа:
- от датата на записване до 63 работни дни преди отпътуване: без неустойки
- от 63 рaботни дни до 15 дни преди отпътуване:
- 250 евро за самолетни екскурзии;
- от 14 до 0 дни: 100%
5. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 89 от Закона за туризма.
6. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят съгласно чл. 92, ал.1 от Закон за туризма, чл. 125 и чл. 126 от Закон за защита на потребителите. Рекламацията се предявява до 14 дни от откриване на несъответсвие с договореното, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ уведомява доставчика на услугите и ТУРОПЕРАТОРА или туристическия агент за всяко неточно изпълнение на договора, установено от него по време на пътуването и престоя. Уведомяването трябва да се направи в писмена или друга подходяща форма, включително чрез факс, електронна поща или друго техническо средство, което дава възможност то да бъде възпроизведено. Към рекламацията си ПОТРЕБИТЕЛЯТ задължително прилага и документите, на които се основава претенцията си - финансови; протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното; други документи, даващи възможност да се установи претенцията по основание и размер.
7. При несъбран минимален брой участници, ако такъв е необходим, за осъществяване на пътуването, ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ, най – късно до 10 дни преди датата на отпътуването, и си запазва правото да анулира пътуването, без да дължи неустойки на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
1. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на ПОТРЕБИТЕЛЯ на територията на съответната държава, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристиеското пътуване сума.
2. Ако деца под 18 г. не пътуват с двамата родители и не носят нотариално заверена декларация от родителите при отказ на граничните власти да напуснат страната, ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност и не дължи връщане на заплатенита за туристическата услуга сума.
3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати пътуването си по свое желание, всички разходи, включително и транспорта са за негово сметка. ТУРОПЕРАТОРЪТ не възстановява пари за неизползвани предплатени услуги.
4. При дублиране на стаите от страна на хотела, ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да настани ПОТРЕБИТЕЛЯ в друг хотел от същата или по-висока категория, без да дължи неустойки.
5. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при форсмажорни обстоятелства.
6.При форсмажорни обстоятелства ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява суми, ако то е прието като такова от приемащата страна или превозвача, и възстановява действително върнатите суми от контрагентите
7. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за вреди, причинени от неизпълнение или неточно изпълнение на договора, когато причините за това се дължат на ПОТРЕБИТЕЛЯ; действия на трето лице, несвързано с изпълнение на договора, които не могат да се предвидят или избегнат; непредвидено събитие, което не може да бъде избегнато от страна туроператора и неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на задълженията им.
8. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за щети нанесени на транспортното средство или хотела от ПОТРЕБИТЕЛЯ. Те се заплащат на място от потребителя с протокол.
9. Настоящият договор може да бъде отменен, променен и допълнен с двустранни писмени анекси в съгласие с разпоредбите на Закона за туризма.
10. За неуредени в договора въпроси се прилагат разпоредбите на Закона за туризма, Търговския закон, Закона за задълженията и договорите, както и останаллото действащо законодателство на Република България.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Лична карта или задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на пътуването
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

29/01



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
почивка в сан ремо , златна възраст сан ремо , ekskurzii italia , екскурзия до сан ремо , почивки италия , екскурзия до сан ремо , почивки италия , почивки италия , 55+ сан ремо , златна възраст есен , златна възраст есен , екскурзии сан ремо , pochivka san remo , 55+ италия , почивка в италия , хотели италия , златна възраст италия , почивка в италия , екскурзия до италия , pochivka v italia , ekskurzia do italia , златна възраст сан ремо , pochivka v italia , златна възраст 55+ 2017 , екскурзия до италия , почивки сан ремо , почивка в сан ремо , почивка в сан ремо , ekskurzii italia , екскурзии сан ремо , почивки италия , екскурзия до сан ремо , хотели италия , toptravels , почивка в сан ремо , ekskurzia do italia , ekskurzia do italia , ekskurzii italia , top travel , pochivka v italia , екскурзии италия , екскурзия до италия , златна възраст 55+ в италия , почивка в сан ремо , 55+ сан ремо , златна италия , почивка в сан ремо , pochivka san remo , почивка в сан ремо , почивки сан ремо , toptravels , златна италия , ekskurzii san remo 2017 , почивки сан ремо , почивка в италия , pochivka san remo , екскурзия до сан ремо , ekskurzii san remo , pochivka san remo , 55+ италия , pochivki san remo , екскурзии италия , екскурзии сан ремо , почивка в сан ремо , pochivki san remo , златна възраст 55+ в италия , ekskurzii san remo , pochivki italia , почивка в италия , pochivki italia , ekskurzii italia , златна възраст 55+ 2017 , top travel , ekskurzii san remo , ниски цени , екскурзии сан ремо , почивки сан ремо , pochivki italia , екскурзии италия , pochivki san remo , pochivki italia , екскурзия до италия , ekskurzia do italia , екскурзии италия , ниски цени , златна възраст италия , pochivka v italia 2017 , pochivki san remo 2017 , del golfo 4*
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах