ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Нова година в Малта от Варна

Оферта номер: П62439
Вид транспорт: Самолет Самолет
6 дни/ 5 нощи
30.12.2014/5 нощ - Ранни записвания
Новогодишни празници 2015 в Малта - чартър
Цена от: 365.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Прекарайте новогодишните празници в Малта с чартърен полет от Варна за 6 дни/5 нощувки


Ранни записвания до 20.10.2014 г.

 

Програма

1-ви ден

Чартърен полет от Варна до Малта. Пристигане и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 ч. (при наличие на свободни стаи настаняването ще бъде извършено още при пристигането в хотела). Информационна среща в хотела с представителя, за представяне на дестинация Малта и обявавне на сборни пунктове и часове на отпътуване за допълнителни екскурзии. Свободно време. Вечеря (за клиентите заплатили такава). Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободно време с възможност за екскурзии срещу допълнително заплащане.
Възможност за полудневна екскурзия Валета & Malta Experience срещу допълнително заплащане (32 евро възрастен, 15 евро дете до 12 год.).
Обиколката сред оживените улици Ви отвежда първо до градините Barracca, със спираща дъха панорама към Grand Harbour. Продължаваме към катедралата „Св. Йоан Кръстител“. Построена е през XVI век, като монашеска църква за нуждите на ордена на рицарите хоспиталиери, наричани още малтийски рицари. В сградата са погребани около 400 членове на ордена, чиито надгробни плочи, изпълнени като цветни каменни пана, са сред основните художествено-исторически богатства на Малта. В катедралния музей се съхранява световноизвестната картина на италианския художник Караваджо "Обезглавяването на св. Йоан Кръстител". Ще посетим катедралния музей – освен творбата на Караваджо, тук се съхраняват колекции от произведения на изкуството и реликви, огромни фламандски гоблени, ръчно изписани и богато украсени хорови книги. След това ще разгледаме Grand Master’s Palace – Дворецът на Великия магистър (отвън) и ще се разходим покрай великолепни исторически сгради. Разходката завършва с посещение на 45-минутно аудио-визуално шоу, което пресъздава историята на Малтийските острови от епохата на неолита през римското и арабското владичество до наши дни. Гостите на спектакъла могат да избират езика, на който да слушат шоуто, като засега се предлага набор от 17 езика, сред които английски, руски (все още няма възможност за избор на български език).Следобед – свободно време.
Новогодишна вечеря (за клиентите заплатили такава). Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Следобед – възможност за полудневна екскурзия Трите града срещу доплащане (28 евро възрастен, 14 евро дете до 12 год.): Докоснете се до историческата област, позната като „Трите града“: Виториоза, Сенглеа и Коспикуа. Ще преминете покрай Коспикуа и ще достигнете до Виториоза (известен още като Биргу), където ще се разходите сред лабиринт от тесни улички, обградени от исторически сгради и църкви. Градът е изиграл централна роля по време на Великата обсада на Малта през 1565 г., когато Османската империя напада острова, тогава управляван от рицарите хоспиталиери. Рицарите удържат обсадата, една от най-кръвопролитните и най-яростно оспорваните в историята, която се превръща в едно от най-знаменитите събития в Европа през XVI век. От стария кей ще се качите на типична пристанищна „фрегатина“ за тур из известните тесни заливчита. В Сенглеа (или Исла) ще се полюбувате на прекрасен изглед от т.нар „vedette”, разположено в центъра на Grand Harbour – естествено пристанище, изпълняващо тази функция от времето на финикийците, днес вече модернизирано и укрепено, без да губи своя „рицарски дух“.
Вечеря (за клиентите заплатили такава). Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободно време с възможност за екскурзии срещу допълнително заплащане.
Възможност за целодневна екскурзия до остров Гозо срещу допълнително заплащане (55 евро възрастен, 21 евро дете до 12 год. с включен обяд).
Гозо влиза в държавните граници на Малта и е вторият по големина в архипелага. Често наричат Гозо "Островът на Калипсо" – наименование, произлизащо от легендите за местоположението на древния остров Огигия, описан в Омировата „Одисея“. В мита нимфата Калипсо задържа Одисей на своя остров за 7 год., по пътя му за родната Итака след края на Троянската война. Според местните предания Гозо и Огигия са едно и също място. След 20 мин. преход с ферибот пристигаме на острова. Още със стъпването Ви тук ще установите, че въпреки сходствата в исторически план, Гозо притежава собствен „характер“, доста различен от този на Малта. Хълмистият остров е доста по-зелен и живописен. По време на екскурзията ще посетите храма Ggantija, цитаделата в столицата Виктория, залива Xlendi, и естесвената арка Azure Window в залива Dwejra. Свободно време за шопинг – Гозо е популярен със своите изделия от вълна и коприна. В цената на екскурзията е включен обяд.
Вечеря (за клиентите заплатили такава). Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Свободно време с възможност за екскурзии срещу допълнително заплащане.
Възможност за полудневна екскурзия Мдина срещу доплащане (24 евро възрастен, 8.50 евро дете до 12 год.) – старaта столица на Малта: Мдина е средновековен укрепен град, разположен на върха на хълм в централната част на големия малтийски остров. Наричана е от местните и от посетителите "Silent City" (Тихия Град). Сърцето на Мдина е площадът с впечатляващата катедрала Св. Павел. Според легендата, Апостол Павел е пребивавал в града след историческото си корабокрушение на острова. По време на обиколкaта на „тихия град“ из лабиринт от тесни улички, живописни площади, дворци, ще посетите крепостните стени – пред погледа Ви ще се разкрие великолепна панорамна гледка над по-голяма част от острова. Програмата продължава с разглеждане на скалите Дингли. Последната спирка са ботаническите градини на Сан Антон, където се намира и резиденцията на президента на Малта. Следобед – свободно време. Вечеря (за клиентите заплатили такава). Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите в 12:00 ч и трансфер до летището за полет Малта – Варна. Пристигане на летище Варна.

Цените включват:
- самолетен билет за полет Варна – Малта – Варна;
- 5 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел;
- трансфери летище – хотел – летище;
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек;
- изпращане на летище Варна от представител на туроператора;
- посрещане на летище Малта от представител на местния туроператор.

Цените не включват:
- пътнически и летищни такси в размер на 90 евро
- горивна такса
- Новогодишна вечеря (според условията на хотела; повече информация за цените са описани в хотелите)
- допълнителни екскурзии по желание, заявяват се при записване и се заплащат до 30 дни преди отпътуване.
- Застраховка "Отмяна на пътуване" / за допълнителна информация се обърнете към нас /

Условия за записване и анулации:
1. Плащане:
- Депозит от 50 % при записване
- Доплащане: до 30 дни преди заминаване.
2. Допълнителни условия
- анулационни условия: Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойки, е 30 дни преди датата на пътуването
* при анулация от 29 до 20 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от цената на пътуването.
* при анулация от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 75% от цената на пътуването.
* при анулация по-малко от 10 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.
4. Тези промоционални цени са валидни при записване и авансово плащане 300 Euro на човек до 20.10, а пълно плащане до 30.10 включително.
След 30.10 НЕ СЕ ДОПУСКАТ НИКАКВИ ПРОМЕНИ ПО НАПРАВЕНИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ /например промяна на имена, период, тип настаняване и т.н., в противен случай резервациите ще се калкулират по стандартните цени за съответния хотел и дата на полет/.

Допълнителни екскурзии срещу допълнително заплащане, с превод на български език, цени при минимум 30 записани туриста:
- полудневна екскурзия Валета & Malta Experience - възрастен: 32 евро / дете до 12 год.: 15 евро.
- целодневна екскурзия до о. Гозо с включен обяд - възрастен: 55 евро / дете до 12 год.: 21 евро.
- обзорна полудневна екскурзия на старата столица на Малта - Мдина - възрастен: 24 евро / дете до 12 год.: 8.50 евро.
- полудневна екскурзия до Трите града - възрастен: 28 евро / дете до 12 год.: 14 евро

Заб.: Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат при записване, най-късно до 30 дни преди отпътуване. Посрещащият туроператор си запазва правото на промяна на графика за тяхното провеждане.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 60.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:
Някои от хотелите изискват гаранционен депозит /в брой или с кредитна карта/ при настаняване, чийто размер се определя индивидуално от администрацията на хотела. Ако сумата не бъде използвана, то същата се възстановява при напускане на хотела. Моля осведомете се предварително за размера на депозита. Сумата може да варира от 20 до 150 евро на стая, на вечер, в зависимост от категорията и политиката на съответния хотел.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

*Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на отпътуване
*За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

64/10



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
ekskurzia do malta , нова година малта , почивки малта , нова година малта , нова година малта от варна , малта 2015 , нова година в малта , pochivki v malta , почивка в малта , екскурзии малта , почивки малта , новогодишна малта , нова година малта , pochivki malta , nova godina v malta , екскурзии малта , новогодишна нощ , почивка в малта , top travel , чартърен полет от варна , хотели малта , pochivki v malta , новогодишна екскурзия , екскурзии малта , новогодишна малта , ekskurzii malta , pochivki malta , хотели , екскурзия до малта , ekskurzia do malta , новогодишни оферти , pochivki malta , новогодишни екскурзии в малта , nova godina v malta , новогодишни програми , нова година малта , почивки малта , екскурзии малта , нова година малта , новогодишна почивка , ниски цени , оферти за нова година , почивки малта , новогодишна малта , екскурзии малта , top travel , новогодишна малта , малта от варна , почивки малта , почивки малта , ekskurzii malta , екскурзия до малта , екскурзия до малта , новогодишни оферти 2015 , почивки малта , новогодишни екскурзии малта , 115 the strand 3*, sliema , нова година в малта , екскурзии малта , екскурзии малта , новогодишни празници 2015 , почивки малта , екскурзия до малта , toptravels , nova godina v malta , оферти нова година 2015 , новогодишни екскурзии в малта , почивки малта , новогодишни екскурзии в малта , екскурзии малта , нова година в малта , pochivki malta , новогодишни екскурзии в малта , екскурзии гозо , nova godina 2015 , ekskurzii malta , почивка в малта , новогодишни оферти , ekskurzia do malta , новогодишни почивки малта , нова година малта , pochivki v malta , екскурзии малта , почивки малта , почивка в малта , екскурзии малта , nova godina malta , ekskurzii malta , нова година 2015 , нова година в малта , нова година малта
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах