Почивки на Йонийско Крайбрежие - Лято 2023

Оферта номер: П62456
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
8 дни-7 нощувки/Сезон 2023
Почивка в Гърция, Пелопонес
Цена от: 1135.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
 
Хотелски комплекс Калогрия Бийч 4* се намира в западната част на Пелопонес, област Ахая, на прекрасна пясъчна ивица / дълга 9 км и широка 80 м. / с излаз на Йонийско море. Над него е планината Мавра Вуна, а пред него е лагуната Котихи със златни пясъци и кристална вода / син флаг / - територия под защита на Рамсарската Конвенция. Комплексът е изцяло реновиран по последни стандарти през последните 3 години. На разположение на туристите са: 221 стаи и суити; 1 основен ресторант, 3 бар басейна, 1 тематичен нощен бар, мини клуб за деца; мини маркет; малък фитнес; масаж; 2 детски площадки; 1 голям основен басейн и такъв за бебета; Аква парк с 3 басейна с водни пързалки и водни игри за възрастни и деца; 3 тенис корта; 2 мини футболни игрища; 1 баскетболно игрище, 2 плажни волейболни игрища; водни спортове: ски джет, кану, банан, водни колела и др.

1 ДЕН / събота /: Отпътуване:  Пловдив в 3:30 ч.;  София 6:00 часа от паркинга пред Стадион Васил Левски по маршрут: КПП Кулата – Солун – Верия – Янина – Арта – Месолонги – моста РИО – АНТИРИО – един от най-големите в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. – Патра – Калогрия. Пристигане надвечер. Настаняване. Вечеря.

2 ДЕН / неделя /: Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за почивка и плаж. Нощувка.

3 ДЕН / понеделник /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до Олимпия – едно от най-големите светилища на Зевс и мястото, на което са проведени първите Олимпийски игри. Разглеждане на археологическия обект и музей с лицензиран, местен екскурзовод. Обратно в хотела за вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / вторник /: Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж. Нощувка.

5 ДЕН /сряда /: Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до Калаврита и Мега Спилио . Нощувка.

6 ДЕН / четвъртък /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до гр. Патра – най-голямото пристанище на Йонийско море. Разглеждане забележителностите на града. Свободно време. Обратно в хотела за следобеден плаж. Обяд и вечеря. Нощувка.

7 ДЕН /петък /: Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж. Нощувка.

8 ДЕН / събота /: Закуска. В 8:30 часа отпътуване обратно за България. Обядът за този ден се дава под формата на сух пакет. Пристигане в София вечерта.

 
Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  •  7 нощувки на база ALL INCLUSIVE 4* - www.kalogriahotel.gr;
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие  10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 4 год. и над 65 г. имат доплащане /;
  • Пътни, входни и магистрални такси;
  • Такса за моста Анти Рио – Рио;   
  •  Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване и престой на място;

Цената не включва:
  • Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод – 50 €, деца до 11.99 г. – 35 €;
  • Входна такса за Олимпия -  комбиниран билет 2 обекта: 12 €; лица до 18 г. – безплатно; лица над 65 год. – 50%;
  • Екскурзия до Калаврита с включен билет за влака 50 €;
  • Екскурзия до гр. Патра -15 €, деца до 11.99 г. – 7 €;
  • Туристическа такса - 3 € на стая на вечер / за хотел 4*/. Заплаща се на място в хотела, преди настаняването и е задължителна.
  • Разходи от личен характер;
  • Бакшиши;
  • Такса гориво -позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване, ако има основателна причина се налага въвеждането на „такса гориво“. Точният размер се определя до 20 дни преди датата на отпътуване, но не надвишава 8% от пакетната цена ;
 
 За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!
 


Необходими документи:
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Екскурзия до Олимпия  - Отпътува се след закуска с автобус / разстояние около 100 км. в посока /. Пристигане в Олимпия и разглаждане с местен екскурзовод на археологическия обект Олимпия – едно от най-големите светилища посветени на Зевс, мястото от където през 776 г. пр.н.е. са стартирали първите олимпийски игри; светилището на Хера и Археологическият музей– един от най-важните в Гърция, в който е представена историята на Олимпия. Входът за двата обекта е 12 евро на човек. Деца до 18 години са безплатно, а лица над 65 години са с 50% отстъпка.
Препоръки: да се посети и музеят на Олимпийските игри, в който изключително добре е представена историята на игрите / с пълна информация и макети /.
Препоръчваме удобни обувки – археологическият обект е на доста голяма площ; слънцезащитни средства.
След това имаме свободно време в селцето Древна Олимпия / непосредствено до археологическия обект /, където препоръчваме да се разгледа музеят на Архимед – не голям, но изключително интересен. Възможност за закупуване на сувенири. Екскурзията е целодневна.
Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод 50 €, деца до 11.99 г. – 35 €;

Екскурзия до гр. Патра отпътуване след закуска. Патра е най-голямото пристанище на Йонийско море и третото по големина в Гърция. Наричат Патра  - Врата към Запада. Препоръчително е да се разгледа: горният град – Крепостта, Римски Одеон, Римски амфитеатър; долният град -  внушителния храм, посветен на Св. Андрей, площад Псила Алония и много други. Тук всяка година на Сирни Заговезни се провежда Карнавал, който достойно може да си съперничи с този в Рио де Жанейро.
Екскурзия до гр. Патра 15 €, деца до 11.99 г. – 7 €; Подходяща за всички туристи.

Екскурзия КАЛАВРИТА – По пътя към свободата с живописна теснолинейка. Отпътуване сутринта от хотела в 9:00 ч.Този тур ще ни заведе на едно по-различно място от плажовете и зеленчуковите градини на Пелопонес. Пътуваме по новата магистрала  Патра – Атина. След около 1.30 час пристигаме в живописното селище Диакофто, разположено на Коринтския залив. От тук се качваме на теснолинейката Odontotos Rock Railway –една от малкото все още действащи такива в Европа. Пътуването  се харесва и на малки, и на големи, защото пътят / от 22 км. / минава през изключително красиви места покрай реката, няколко водопада, тунели и чудни скални образувания. След 1 час пристигаме в Калаврита – прекрасно планинско селище с много топла атмосфера, магазинчета с местни продукти / подправки, мед, тестени изделия и др. / и уютни кафетерии и таверни, сгушени в дебелите сенки на чинарите. Това е мястото, от където 1821 г. тръгва  освободителното движение на гърците срещу турското робство. Свободно време в Калаврита. Обратното слизане от планината е с автобус, като след 10 км.  спираме за разглеждане на манастира Мега Спилио / голяма пещера /. Построен 362 г. и разположен на 1000 м.н.в., този манастир със сигурност ще впечатли всички. Въпреки, че е опожаряван много пъти, тук все още се съхранява чудотворната икона на Богородица с Младенеца направена от Св. Лука и много др. ценности за християните. Прибирането ни обратно в хотела е късния следобяд.
Калаврита - 50 € с включен билет за влака. Препоръки: Удобни обувки, слънцезащитни средства. Програмата е подходяща за всички туристи, но тези, които имат проблем с ходенето трябва да избегнат посещението на манастира Мега Спилио. До него се ходи около 250 м. пеша и има стъпала за изкачване.

Забележка: Обедите на всички туристи, които пътуват по екскурзии ще бъдат под формата на сухи пакети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови изисквания.
За влизането в Гърция няма санитарни и визови изисквания.                          
                НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При потвърждение на резервацията - 30% от сумата.  Ако има ранни записвания се вземат условията по тях.
                                      Пълно плащане: 15 дни преди дата на отпътуване.
 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
•              Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
•              При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
•                При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
               
•              При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
  1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
  2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
  3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
  • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
  • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
  1. Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
  2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече
от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 8.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 16.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 8.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
 
 За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!
 


17/08


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт
- За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.

17/08

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
йонийските острови , pochivka v gyrcia , йонийско крайбрежие калогрия бийч , почивка в гърция , лятна почивка на йонийските острови , йонийските острови , avtobusna pochivka v gyrcia , почивка в гърция , почивка в гърция , йонийските острови , pochivka v gyrcia , pochivka v gyrcia , почивка в гърция , почивка в гърция , йонийските острови , лятна почивка на йонийските острови , pochivka v gyrcia , почивка в гърция , avtobusna pochivka v gyrcia , почивка в гърция , почивка пелопонес , калогрия 2023 , евтина лятна почивка , avtobusna pochivka v gyrcia , йонийско крайбрежие калогрия бийч , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в превеза , почивка в превеза , йонийско крайбрежие , пелопонес , почивка в гърция , почивка в калогрия , почивка в гърция, пелопонес , йонийско крайбрежие калогрия бийч 2023 , почивка в гърция , евтина лятна почивка , почивка в гърция , йонийските острови , почивка калогрия , почивка на йониските острови , йонийските острови , калогрия бийч , йонийско крайбрежие , почивка в превеза , лято 2023 гърция , почика в гърция , йонийско крайбрежие калогрия бийч 2021 , почивка в гърция , почивка в превеза , pochivka v gyrcia , евтина лятна почивка , йонийските острови , почивка в превеза , почивка на пелопонес , йонийски острови , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в гърция , калогрия бийч , почивка на йониските острови , почивка на пелопонес , pochivka v gyrcia , евтина лятна почивка , pochivkka v gyrcia , pochivka v gyrcia , почивка в превеза , йонийските острови , avtobusna pochivka v gyrcia , pochivkka v gyrcia , лято 2023 гърция , йонийски острови , йонийските острови , почивка в превеза , pochivka v gyrcia , почивка в превеза , почивка в гърция , почивка в гърция , почивка в гърция , гърция 2023 , pochivka v gyrcia , почивка на йониските острови , пелопонес , почивка в гърция , почика в гърция , гърция 2023 , йонийските острови , почивка пелопонес , почивка на йониските острови , pochivka v gyrcia , почивка в гърция, пелопонес
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах