Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Лидо ди Йезоло 2015

Оферта номер: П62509
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
12.07.2015
Почивка в Лидо ди Йезоло - перлата на Адриатика
Цена от: 1299.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Самолетна почивка в Италия, Лидо ди Йезоло - Адриатическа ваканция

Маршрут: София – Равена – Мурано* – Бурано* – Венеция* – Верона* – Падуа* – Кортина д'Ампецо* – Болоня – Римини – Анкона – София

 
Програма

1 ДЕН / София – Равена – Лидо Ди Йезоло

Отпътуване от летище София за Анкона в 8:30 ч. Кацане в Анкона в 10:00 ч. Потегляне към Равена, където се намират най-знаменитите мозайки в западното изкуство. Превъзходните византийски мозайки от V до VІІ в. са впечатляващи припомняния за легендарното минало на Равена като последната столица на Западната Римска империя след падането на Рим през V в. В центъра на средновековния квартал се намира площад „Пополо“, на който е разположена Катедралата, а срещу нея е Неониевият Баптистерий. Не далеч е и Архиепископския дворец. Южно от катедралата е гробът на Данте, където през 1321 г е погребан средновековният поет. По желание и срещу допълнително заплащане може да се организира посещение на базиликата „Свети Виталий” с екскурзовод на руски и с български превод. Тя е най-голямата забележителност на града. Тя е построена между 521 г. и 547 г. и е един от най-значимите примери на Византийското изкуство в Западна Европа. Църквата е с осмоъгълна форма и отвътре е облицована с мозайка от VІ в. Най-хубавите мозайки изобразяват император Юстиниан І и жена му Теодора. В парка на Базиликата Св.Виталий се издига гробницата на Гала Плачидия, сестрата на император Онори І. Параклисът на гробницата също е покрит изцяло с мозайки – най-красивите в Италия. Продължаване към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН / Лидо Ди Йезоло – Мурано – Бурано – Венеция – Лидо Ди Йезоло
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до островите Мурано, Бурано и Венеция. Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за островите Мурано и Бурано, разположени във венецианската лагуна. Мурано, известен с ателиетата за художествено стъкло и Бурано, островът на дантелите. Туристическа програма в историческия център на Венеция: площад “Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, Моста на въздишките, Двореца на дожите, моста “Риалто” с атрактивния покрит пазар. Интерес представляват Археологическия музей, музея “Корер”, галерията “Гугенхайм” и библиотеката “Марчиана”, които туристите могат да посетят по желание или да се разходят с гондола из плетеницата от канали пресичащи прочутия град. Свободно време. Около 18:00 ч. връщане с корабче на Пунта Сабиони. Връщане в хотела в Лидо Ди Йезоло. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Лидо Ди Йезоло – Верона – Падуа – Лидо Ди Йезоло
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Верона и Падуа. Пешеходна разходка във Верона: Арена ди Верона, площад “Бра”, Къщата на Жулиета, площад “Деле Ербе”, площад “Синьория”. Свободно време. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка из града с разглеждане на най–важните забележителности: Площад “Прато де ла Вале”, Университета, параклиса ”Св. Джорджо” и базиликата “Св. Антоний” на Светия площад. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН / Лидо Ди Йезоло – Кортина д'Ампецо – Лидо Ди Йезоло
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до подножието на Доломитите и Кортина д‘Ампецо. Доломитите са планинска верига разположени в северните италианските Алпи, наброяващи 18 върхове, които се издигат над 3 000 метра. Пътищата, минаващи през Доломитите предлагат едни от най-красивите планински пейзажи в Европа, с отвесни скали и високи, тесни, дълбоки и дълги долини. Пътувайки през Доломитите ще видите разнообразие от зрелищни пейзажи белязани от зъбери и скални стени, ледникови земни форми и карстови системи. Ще минем и в подножието на "кораловия" масив Тофана. Кортина д'Ампецо (Cortina d`Ampezzo) е един от първите ски курорти в света, и е най – стилният ски курорт в Италия. Разположен е в широката и слънчева долина Ампецо в сърцето на Доломитите, заобиколена от върхове, обявени от ЮНЕСКО за световно природно богатство. Мястото е придобило световна известност, заради зимните спортове. В курорта има красиви бутици, ресторанти и места за забавление. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН / Лидо Ди Йезоло – Шопинг – Лидо Ди Йезоло
Закуска. Свободно време за плаж или по желание срещу допълнително заплащане възможност за шопинг в голям МОЛ. Отпътуване към един от най–големите шопинг центрове в района на Лидо ди Йезоло. Свободно време за пазар. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / Лидо Ди Йезоло
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / Лидо Ди Йезоло – Болоня – Римини
Закуска. Сутринта отпътуване за Болоня. Туристическа програма в Болоня – Нептуноновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей; двореца на градоначалника; църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време и отпътуване към Римини. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН / Римини – Анкона – София
Закуска. Отпътуване към летището в Анкона и полет за България в 11:00 ч. Пристигане на летище София в 13:00 ч.

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая със закуски и вечери, с включени летищни такси,
за резервации направени до 30.04.2017 г.

 
Дата Цена на човек в двойна / тройна стая Единична стая Дете 2 – 11.99 г
14.06 – 21.06 1299 1499 1249
12.07 – 19.07 1299 1499 1249
 

Цената включва:
- Самолетен билет София – Анкона – София;
- Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
- Лицензиран автобус по време на цялата екскурзия;
- 6 нощувки със закуски в хотел Riviera 3* или подобен в Лидо ди Йезоло;
- 1 нощувка със закуска в хотел Sacramora 3* или подобен в Римини;
- 7 вечери в хотелите;
- Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Цената не включва:
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
- Допълнителна екскурзия до островите Мурано, Бурано и Венеция: 75 лева / 60 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
- Допълнителна екскурзия до Верона и Падуа: 55 лева / 40 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
- Допълнителна екскурзия до Кортина д‘Ампецо: 50 лева / 35 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
- Допълнителна екскурзия за шопинг в МОЛ: 15 лева / 5 лева за деца до 11.99 години (при минимум 15 човека);
- Билет за базиликата Сан Виталемавзолея Гала Плачида и Свети Аполинарии в Равена: 30 лева (посещение с местен екскурзовод) / безплатно дете до 9.99г. (при минимум 20 човека)
- Входни такси;
- Слушалки по време на пътуването: 5 лева на ден – препоръчваме. В противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки.

Забележки:
- Програмата се осъществява при минимум от 40 записани туриста.
- Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат предварително от България.
- Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
- Всички упоменати часове са приблизителни.

Полетно разписание:
Превозвач: BH air
София – Анкона 08:30/ 10:00
Анкона – София 11:00 / 13:00

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание за което ще бъдете уведомени своевременно!



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- лична карта или задграничен паспорт
- за лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

32/03

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах