Екскурзия до Рим, Тоскана и Чинкуе Тере от София

Оферта номер: П62518
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
27.04.2019 - 04.05.2019 /7 нощ.
Екскурзия до Италия - Рим, Тоскана и Чинкуе Тере през 2019
Цена от: 1269.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Рим – Ватикана – Сиена - Сан Джиминяно – Флоренция –Пиза – Лука - Чинкуе Тере - Милано
 

Програма

Ден 1: 27.04.2019 / СОФИЯ - РИМ - ВАТИКАНА
Полет от София в 07:35 и кацане в Рим в 08:30.
Туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 90 лв.).
ВАТИКАНА - Да дойдеш в Рим и да не видиш папата... Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство.
Нощувка в хотел Alba Torre Maura 4* - www.hotelalbaroma.com или подобен.
 
Ден 2: 28.04.2019 РИМ
Закуска. Туристическа обиколка с екскурзовод на български език на РИМ-Великият! Когато си в Рим  означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град:  Колизеума (едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!), Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност - около 3,5 - 4 часа, придвижване с метро). 
Свободно време или по желание, срещу доплащане – пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”(цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил – 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи”.
 
Ден 3: 29.04.2019 СИЕНА И САН ДЖИМИНЯНО
Закуска. Отпътуване за Сиена.
СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр.
Отпътуване за един от най-живописните градове на област Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”.
САН ДЖИМИНЯНО е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният...Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.
Отпътуване за МонтекатиниТерме. Настаняване в хотелSan Giorgio 3* https://www.hotelsangiorgiomontecatini.com/ или подобен. Вечеря и нощувка.
 
Ден 4: 30.04.2019 ФЛОРЕНЦИЯ
Закуска. По желания, срещу доплащане отпътуване за Флоренция.
ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза.
Свободно време във Флоренция или по желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език.
Вечеря и нощувка.
 
Ден 5: 01.05.2019 ПИЗА И ЛУКА
Закуска. Целодневна туристическа програма в западната част на Тоскана (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Пиза – един от най-популярните италиански градове. Посещение на площада на чудесата с Наклонената кула – символът на града, Катедралата и Баптистерия. Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град. Заминаване за Лука и разглеждане на историческия център: площад „Сан Микеле”, катедралите „Св. Михаил” и „Св. Мартин”, родната къща на Джакомо Пучини. Свободно време за разходка сред атрактивните средновековни улички на града. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6: 02.05.2019 ЧИНКУЕ ТЕРЕ
Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане посещение на 3 от селцата на ЧинкуеТере.
Отпътуване към Ла Специя. НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ЧИНКУЕ ТЕРРЕ” – наниз от пет селца, останали в безвремието. До ХІХ век били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове. Сега това е резерват, без достъп на автомобили, радващ окото и... стомаха – красивите разноцветни  фасади на къщите и с местните специалитети с морски дарове, прясна паста, традиционното сладко вино „шакетра” и сладоледа.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 
Ден 7: 03.05.2019 МИЛАНО
Закуска. Отпътуване към Милано. Обзорна екскурзия.
МИЛАНО – столицата на областта Ломбардия. Градът, който диктува световната мода – разходете се по известната улица „Монтенаполеоне” и ще се убедите в това. Ще ви предаставим възможност и за шопинг на поносими цени, но Милано не е само мода: площадът с катедралата Дуомо, галерията Виктор Емануил ІІ, прочутата Миланска скала и др. забележителности ще обогатят впечатленията ви от гостуването в града на двата футболни гранда – Интер и Милан.
Настаняване в хотел Villa Zoia 4* - //www.villazoia.it/en/или подобен. Вечеря и нощувка.
 
Ден 8: 04.05.2019 БЕРГАМО – СОФИЯ
За клиенти от София: Полет на Уиз еър в 09:20 от Бергамо и кацане в София в 12:20.
 

Цена на възрастен в двойна стая Единична стая
649 евро / 1269 лв 799 евро / 1562 лв
 



Цената включва:

- Самолетен билет София – Рим  с авикомпания България еър
- Самолетен билет Бергамо– София (директен полет) с авикомпания Уиз еър
- Летищни такси 54 евро/106 лв. от София и 86 евро/168 лева от Варна (към 21.11.2018) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите.
При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
- Чекиран багаж до 20 кг + 10 кг ръчен с размери 40 x 30 x 18 см
- 2 нощувки със закуски в Рим
- 4 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в Монтекатини Терме
- 1 нощувка със закуска и вечеряпо фиксирано меню в района на Бергамо
- Трансфер летище – хотел – летище
- Транспорт с климатизиран автобус из Италия
- Обзорна екскурзия в Милано (1.30 часа)
- Обзорна екскурзия в Сан Джиминяно (1,30 часа)
- Обзорна екскурзия в Сиена (1,30 часа)
- Обзорна екскурзия в Рим (2 часа)
- Екскурзоводско обслужване на български език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
- Представител на фирмата - организаторр


Цената не включва:

- Градски такси
- Слушалки – 15 евро/ 29 лева на човек за целия престой в Италия
- Входни билети за посещаваните обекти
- Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
- Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.



Условия по програмата: 
Минимален брой участници: 30

Срок за набиране на група: 07.04.2019
Условия за записване: 
- Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
- Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
 
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 
Курортни такси: 
Рим:
- За хотели 3*** - 4 евро на човек на ден
- За хотели 4****- 6 евро на човек на ден
Монтекатини:
За хотели 3***- 1 евро на човек на ден
- За хотели 4 **** - 1,40 евро на човек на ден

Милано:
- За хотели 3***- 4 евро на човек на ден
- За хотели 4 **** - 4 евро на човек на ден
 
Допълнителни условия: 
Доплащане за настаняване в единична стая: 150 евро (293 лева)
Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
 
Допълнителни екскурзии
-  Ватикана – цена 46 евро (90 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки) Минимален брой участници: 20
Записва се в България, месец преди датата на отпътуване
- Пешеходна обиколка на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе” (цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил – 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи” – 20евро/40 лева, включва екскурзовод на български език Минимален брой участници: 20. Записва се в България, месец преди датата на отпътуване, 
- Флоренция - 46 евро/90 лева на човек - включва транспорт до Флоренция и обратно, екскурзовод на български език
- Посещение на Уфици – 36 евро/70 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)
- Чинкуе Тере - 56 евро/110 лева на човек - включва билети за влак и екскурзовод на български език, с когото се посещават 3 от селцата
- Пиза и Лука – 46 евро/90 лева на човек – включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език
 
Застраховките "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване" се сключват с "АРМЕЕЦ" или "Мондиал Асистанс".
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.


49/04/03


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валидна лична карта или задграничен паспорт
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

Етикети
екскурзия до флоренция и рим , ekskurzii rome , екскурзии рим флоренция , чинкуе тере , екскурзия до флоренция и рим , ekskurzii florence , top travel , самолетна екскурзия до рим , italia , екскурзии флоренция , рим , рим и чинкуе тере , florence , ekskurzii rim , екскурзии рим флоренция , ватикана , екскурзии за великден , самолетна екскурзия до флоренция , екскурзии рим , тоскана и чинкуе тере , екскурзия до флоренция и рим , екскурзия до ватикана , rim , екскурзии до тоскана , оферти за великден 2019 , флоренция , флоренция , ранни записвания 2019 , ekskurzii rim i florence , italia , екскурзия до ватикана , италия , ekskurzii florence , rim , екскурзии рим , екскурзия до флоренция и рим , болоня , екскурзия до флоренция и рим , италия , екскурзия до флоренция и рим , ekskurzii rim , екскурзия до флоренция и рим , rome , ekskurzii rome , ekskurzii rim i florence , екскурзии флоренция , toptravels , болоня , ватикана , екскурзии италия , самолетна екскурзия до италия , екскурзии рим флоренция , екскурзия до флоренция и рим , самолетна екскурзия до италия , rome , florence , екскурзии италия , самолетна екскурзия до флоренция , ватикана , екскурзии флоренция , екскурзия до ватикана , екскурзии рим , екскурзия до флоренция и рим , italia , rim , florence , самолетна екскурзия до италия , ekskurzii rome , самолетни екскурзии до италия , екскурзии до чинкуе тере , оферти италия , италия , рим , рим и тоскана , флоренция , екскурзии до италия за великден , ниски цени , ekskurzii rim , самолетна екскурзия до флоренция , флоренция и рим 2019 , самолетна екскурзия до рим , ekskurzii florence , екскурзии италия , rome , болоня , ekskurzii rim i florence , самолетна екскурзия до рим , рим
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах