Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

3-ти Март в Луковска баня,Сърбия

Оферта номер: П62599
Вид транспорт: Автобус Автобус
3 дни/ 2 нощи
03 - 05.03.2018/2 нощ
Спа уикенд в Сърбия, Луковска баня 2018
Цена от: 199.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Ако сте привърженици на кристално чист въздух, красива природа и горещи минерални извори,
то Луковска баня е Вашето място да се постоплите след зимния период!


 

Програма

1-ви ден /03.03.2018/

Отпътуване от стадион "В.Левски” в 06:30 часа по маршрут София-Калотина-Пирот-Ниш-Луковска баня /около 265 км/. По път кратка спирка за посещение на Суковски манастир- Суковският манастир се намира на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково - на 18 километра източно от град Пирот. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Според предание Сали бей от Пирот става ктитор на манастира, като издига новата църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това.  Пристигане в Луковска баня около обяд. Луково е село в източните склонове на планината Копаоник, в община Куршумлия, в южната част на Сърбия. Близо до селото е изграден модерен комплекс  с минерални бани Луковска баня. "Луковска Баня" се намира в южната част на Сърбия, на източните падини на планината Копаоник. Въпреки че се намира на 681м надморска височина, което я прави най-високата баня в Сърбия, тя е обкръжена от върхове с над 1000 метра, така че има приятен умерен климат. Луковска Баня е характерна с изобилието на извори с минерална вода, с девствената природа на гористата планина Копаоник и кристално чист въздух. По броя на изворите с минерална вода с различен състав и температура и тяхното изобилие (повече от 100 л/с) тя спада към най-богатите в страната. Курорта разполага с два хотела "Копаоник", към който функционира модерен СПА център и "Йелак" , с настаняване в удобни стаи, съвременни медицински процедури, басейни с термална вода, гореща вода. Своето пребиваване можете да прекарате активно, разхождайки се по уредените алеи които минават през прекрасна природа, да се занимавате със спорт на терените и в спортните зали, да отидете на излет, или просто да се насладите на природата. Настаняване в хотел „Копаоник“ 3*. Обяд в ресторанта на хотела . Свободно време за релакс в СПА центъра – безплатно ползване на открит и закрит басейни с минерална вода. За гостите заплатили СПА пакет ползване на  СПА центъра на хотела - сауна, джакузи, солена стая, парна баня и тепидариум. Вечеря в хотела. Нощувка.

2–ри  ден /04.03.2018
Закуска. Свободен ден за почивка и релакс  в чисто новия  СПА центъра на хотел „Копаоник“ с много екстри. Външният басейн на хотела е с гореща минерална вода и може също да се използва целогодишно. Препоръчваме масажите в хотела, които се изпълняват от опитни рехабилитатори и са на приемливи цени. Разходка из красивите околности на Луковска баня  - параклиса „Св.Георги”, Климаториума - горещите извори в парка при река Топлица с различна по състав и температура минерлна вода, водопада и други. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за СПА процедури и почивка, ползване на спортните съоръжения.  Вечеря с жива музика. Нощувка.

3-ти ден /05.03.2018/
Закуска.Освобождаване на стаите до 10:00 часа. Посещение на „Дяволският град“ – природен феномен на около 65 км от Луковска баня. Обиколката на местността е около 1-1,30 минути на около 2 километра от околността. Провежда се само при подходящи метеорологични условия, липса на снежна покривка и минимум 20 желаещи туристи.  Отпътуване за България.  По пътя – посещение на град Ниш, разположен на река Нишава и считан до 1878 за български град. Кратка обиколка в града: Площада на Освобождението, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление, Нишкия университет, Казанджийското сокаче и други. Свободно време за разходка из центъра на града. Пристигане в София късно вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева на пълен пансион ЦЕНА
На човек в двойна стая 199.00 лева
3-ти възрастен в двойна стая 199.00 лева
Дете до 4,99 год. с двама възрастни без ползване на легло 65.00 лева
Дете от 5 до 9,99 год. с двама възрастни на отделно легло 140.00 лева
Единично настаняване в двойна стая 265.00 лева
 

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- 2 нощувки със закуски в стаи с две или три легла (ТВ, мини бар, баните са с минерална вода от горещите извори  във всички стаи, хавлии, сешоари) в спа- хотел “Kopaonik”3* //www.lukovskabanja.com/;
- 2 обяда и 2 вечери на сервиране /сет меню/с включена минерална вода, вечерята на 04.03.2018 е с жива музика без напитки ;
- Посещение на Суковски манастир;
- Туристическа програма в град Ниш;
- Посещение на „Дяволският град“ /при подходящи метеорологични условия и минимум 20 желаещи туристи/;
- Медицинска застраховка с Асистанс с 2000 евро покритие;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
- Доплащане на СПА пакет в новия СПА център на хотела – 35 лева на възрастен, 17 лева  дете до 9,99 год. Гостите заплатили СПА пакет ползват в СПА центъра на хотела - сауна, джакузи, солена стая,парна баня и тепидариум. СПА пакетите се заявяват и заплащат предварително при резервация.
- Входна такса за Дяволският град /около 350 динара/;
- Алкохолни и безалкохолни напитки по време на обедите и вечерите;
- Разходи от личен характер;
- Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. -3 лева.
- Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация/

За желаещите да ползват собствен транспорт се приспадат 30 лева от пакетната цена, като те не ползват и медицинска застраховка.

Wellness центърът в Луковска Баня
представлява  комплекс, в който по естествен начин се повишава общото здравословно състояние на духа и тялото. Всичките благотворни свойства на водата, парата и топлината са в служба на  отпускането и освобождаване от ежедневния стрес.В приятната обстановка на Wellness центъра са на разположение:
Солената стая (Халотерапия) - помещение направено от каменна сол, което има лековит микроклимат подобен на природните солени пещери. Въздухът е наситен с най-финни солени честици с многобройни микроелементи, които влияят положително върху човешкия организъм, така че се препоръчва не само на лицата със здравословни проблеми, а и на лица и спортисти с цел релаксация.
Тепидариум – е помещение с пейки които са загряти от 37°C до 39°C, съответно приблизително до температурата на човешкото тяло. Лежейки на пейките мускулите се отпускат, както и цялата нервна система. Тепидариумът се препоръчва като подготовка преди да влезете в парната баня.
Тропически дъжд - или душ с насочена водна струя върху определени части на тялото под определен натиск. Той действа положително при главоболие и мигрени, при напрежение в раменете и врата, при лека депресия и световъртеж.
Парна баня - или хамам представлява процедура в горещо затворено помещение с пара, която предизвиква изпотяване и освобождаване от токсините. Правилното ѝ използване продължава от 10 до 20 минути, след което следва душ с прохладна до студена вода.
Сауна - В сауната се използват много високи температури, с цел да се отпуснат мускулите и да се предизвика силното изпотяване и изхвърляне на токсините. Пребиваването в сауната стимулира естествените процеси на изцеление на организма и намаляването на болките в ставите и мускулите.
Джакузи ваната - хидромасажът е най-полезния вид масаж, тъй като водата поема ролята на "масажист", комбинирайки топлина и натиск. Натискът, с които водните струи третират определени части на тялото са синхронизирани така, че да предоставят максимален ефект при отпускането.

В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс:
1 евро =  122-124 динара
1 лев = 62- 64  динара

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини!



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Лична карта или валиден задграничен паспорт.
- За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето

72//00/12

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
почивка в сърбия , спа почивка в сърбия луковска баня , екскурзии сърбия , екскурзии луковска баня , 3-ти март луковска баня 2018 , екскурзии луковска баня , трети март луковска баня , екскурзии трети март 2018 , 3-ти март в луковска баня,сърбия , ekskurzii lukovska banja , луковска баня 2018 , трети март в сърбия , екскурзии трети март 2018 , екскурзии сърбия , 3-ти март в луковска баня,сърбия 2018 , почивка в сърбия , екскурзии сърбия , спа уикенд в луковска баня , спа уикенд в сърбия , екскурзии сърбия , екскурзии луковска баня , pochivka lukovska banja , почивка в луковска баня , спа уикенд в сърбия , lukovska banja , 3-ти март в луковска баня,сърбия 2018 , top travel , почивка в сърбия , екскурзии сърбия , ekskurzii lukovska bania , toptravels , почивка в луковска баня , спа уикенд в луковска баня , екскурзии луковска баня , спа почивка в сърбия луковска баня , ранни записвания 2018 , луковска баня , spa lukovska banja , екскурзии луковска баня , 3-ти март луковска баня 2018 , 3-ти март в луковска баня,сърбия , почивка в луковска баня , трети март в сърбия , трети март луковска баня , сърбия , спа почивка в сърбия луковска баня , топ оферти , spa pochivka lukovska banja
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах