Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи

Оферта номер: П62640
Вид транспорт: Самолет Самолет
6 дни/ 5 нощи
03 - 08.06.2018/5 нощ с полет от Варна
Екскурзия до Русия - Белите нощи в Санкт Петербург
Цена от: 2148.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Самолетна екскурзия до Русия, Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи 2018
 
Програма на екскурзията:

03 юни

Излитане от летище Варна с  директен полет на Аерофлот в 10,35. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 13,45ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Санкт Петербург 4* в стандартни стаи. Свободно време. Около 23,30 ч. - Нощна автобусна екскурзия на Санкт Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева (ок. 2,5 часа). Връщане в хотела. Нощувка.

04 юни
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия (5 часа) на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор - началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Свободно време. Нощувка.

05 юни
Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (7 часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк; свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.  Свободно време. Нощувка.

06 юни
Закуска. Екскурзия на български език „Храмовете на Санкт Петербург”: Исаакиевския събор - най-големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики – преп. Исаак Далматски. Посещение на Събора „Воскресение Христово” или  „Спас на Крови” – построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата 8,5 часа). Нощувка.

07 юни
Закуска. Автобусна екскурзия  на български език в Царское село – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург. Обяд в ресторант в града. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела (продължителност на програмата 8,5 часа). Нощувка.

08 юни
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за полет на Аерофлот Санкт Петербург – Варна в 11,15ч.  Пристигане във Варна в 14,35.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.

Дата 2 възр. осн.легло
Двойна стая – стандарт
2 възр+1възр.
Двойна стая - стандарт
Единична стая - стандарт
03.06.2018 4296 лв. 6384 лв. 2766 лв.
 

Цената включва:
- самолетен билет за полет на Аерофлот Варна - Санкт Петербург - Варна
- летищни такси  208 лв. към 23.10.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет )
- 5 нощувки със закуски в хотел Санкт Петербург 4* в реновирани стандартни стаи
- 2 обяда в ресторанти в града (включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
- трансфери летище-хотел-летище
- описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска  застраховка (с покритие 100 000лв.)
- тур-лидер, представител на  туроператора

Цената не включва:
- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи
- По желание: Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта
- Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация  или до 5 дни от заплащането на депозита/

Условия за резервация:
- 35% депозит при резервация
- Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
- Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
- По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

Описание на хотела:
Хотел Санкт Петербург 4* 
//www.hotel-spb.ru/
Разположен е в историческия център на Санкт Петербург, на Пироговска крайбрежна на р.Большая Невка, в непосредствена близост до р.Нева. Стаите и хотелът са изцяло реновирани. След основната реновация хотелът е с официална категоризация 4*. Настаняването е в стаи стандарт: //www.hotel-spb.ru/rooms/standard. От хотела се открива атрактивна гледка към крайцера „Аврора” в р. Нева и историческия център на града.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- За пътуване до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител

48/01


Етикети
русия , санкт петербург екскурзия , екскурзия до русия , величието на русия , белите нощи в санкт петербург , toptravels , санкт петербург бели нощи , екскурзии санкт петербург , екскурзии санкт петербург , екскурзии русия , екскурзии санкт петербург , ekskurzii rusia , приказното сияние на белите нощи , бели нощи в санкт петербург , санкт петербург , екскурзии русия , санкт петербург , санкт петербург - приказното сияние на белите нощи 2018 , санкт петербург 2018 , величието на русия - санкт петербург , санкт петербург екскурзия , бели нощи в санкт петербург 2018 , бели нощи в санкт петербург 2018 , белите нощи в санкт петербург , екскурзия до русия , санкт петербург , ekskurzii rusia sankt peterburg , санкт петербург 2018 , екскурзии русия , екскурзии санкт петербург , русия , санкт петербург , екскурзии русия , санкт петербург бели нощи , бели нощи в санкт петербург , rusia , екскурзия до русия , ekskurzii rusia , екскурзия до русия , ekskurzii rusia sankt peterburg , санкт петербург - приказното сияние на белите нощи , санкт петербург 2018
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах