Почивка на о-в Санторини

Оферта номер: П62642
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
Лято 2016/7 нощ
Лято 2016 в Гърция, о-в Санторини
Цена от: 725.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Остров Санторини- тук където слънцето и морето се прегръщат в златна прегръдка

Автобусна почивка на о-в Санторини - 8 дни, 7 нощувки, 6 закуски, 5 вечери /1 нощувка ферибот/


 

Програма

1 ден / София – Атина / Пиреос
Отпътуване от София в 06:00 часа от храм-паметник „Александър Невски“ по маршрут София – Атина. Панорамна обиколка на града. Настаняване в хотел в Атина или в района на пристанище Пиреос. Свободно време. Нощувка.

2 ден / Пиреос – остров Санторини - Периса
Закуска (сух пакет). Отпътуване с ферибот за остров Санторини. Пристигане на пристанище Атинеос в 15:10 часа. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден / Периса - Пиргос – манастир Пророк Илия – винарна-музей – Фира
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание обиколна екскурзия на острова, по време на която ще се посетят най-известните забележителности тук.
В 09,30 отпътуваме от хотела към Пиргос – най-високото населено място на острова. Разположен амфитеатрално на хълма, градът е бил столица на острова в средата на 18 век. Ще посетим руините на една от общо петте Венециански крепости на острова, наречена Кастели. След обиколката продължаваме към манастира „Св. Пророк Илия”, който е и най-високата точка на Санторини (567 м). От там се открива впечатляваща гледка към целия остров. Манастирът е построен в началото на 18 век. До него има малък музей, в който се намира етнографска експозиция от икони и църковни книги. Манастирът е действащ и е отворен за посетители в определени дни.  Когато говорим за Санторини няма как да пропуснем и уникалните вина, които се произвеждат на острова. Затова екскурзията ни продължава с посещение на най-известната винарна Koutsoyannopoulos, на територията на която се намира интересен музей на виното. Разположен на дълбочина 8 м в подобен на лабиринт тунел, с дължина 300 м, музеят представя на посетителите си историята на производството на вино. В края на разходката ще имаме възможност да дегустираме 4 вида от най-известните вина на острова. Екскурзията ни продължава към столицата на острова Фира. Градът е разположен на ръба на скала, на височина 260 м. През 1956 г. земетресението разрушава по-голямата част от града и днес са запазени само няколко сгради от 18 в. Със своята типична за Цикладите архитектура и впечатляваща гледка към вулкана, Фира очарова посетителите си. Свободно време за разходка, покупки на сувенири, кафе или напитка в някое от заведенията на Калдерата. В 17:00 часа тръгваме обратно към хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден / Периса - Имеровигли – залезът в Ия
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание в 17.00 часа ще отпътуваме от хотела към северната част на острова. Ще спрем в Имеровигли, известен с луксозните си хотели ситуирани анфитеатрално по Калдерата, с надвиснали бяло сини тераси над морето. Имеровигли е наричан още и „балконът на Егея”. До хотелите се стига по тесни улички и стълби. Свободно време за кратка разходка и снимки. Продължаваме към Ия – визитната картичка на острова, а защо не и на цяла Гърция. Ия е най-популярното място на острова и със своята архитектура – къщите са изградени навътре в скалите, оцветени с характерните за Цикладите цветове – синьо и бяло. Свободно време за разходка, разглеждане на живописната Ия и наблюдаване на  предстоящият спектакъл, който Слънцето представя всяка вечер – великолепен залез. Всички заведения, които са стратегически разположени за изглед към залеза, всички улички се изпълват с хора, като най-голямото струпване е на „Терасата”. Всички с вълнение очакват кулминацията, когато слънцето ще се „разтопи” в морето. След залеза се прибираме в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

5 ден / Периса - Целодневен круиз до вулкана Неа Камени – Паля Камени
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание целодневен круиз, до следващата най-голяма забележителност на острова – вулкана Неа Камени и термалните извори при Паля Камени. Трансфер с автобус до пристанището Атиниос, откъдето с традиционен дървен кораб се отправяме към първият вулканичен остров – Неа Камени. Корабът ще ни остави при малък порт, откъдето с  екскурзовод ще се изкачим до най-високата точка на острова (130 м), преминавайки покрай кратерите от отделните изригвания през годините (препоръчват се удобни затворени обувки). Обиколката на острова е с продължителност около 1-1,5 часа. След това с кораба продължаваме към следващият вулканичен остров Паля Камени, където ще можете да се потопите в термалните извори (носете си стари бански, защото водата разяжда материята). Корабът спира на около 50 м от брега, където са изворите и до тях се стига само с плуване. След освежаващата баня корабът се отправя към старото пристанище на острова, което се намира в подножието на Фира, като по време на прибирането се открива красива гледка към Калдерата и столицата. От пристанището до града можете да се качите пеша, с магаре или лифт. Свободно време за разходка или обяд в живописните ресторанти с изглед към вулкана. Трансфер с автобус до хотела около 18:00 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден / Периса - Акротири – Червеният плаж (включена в пакетната цена)
Закуска. Полудневна ескурзия до Акротири и Червеният плаж. Отпътуване към Южната част на острова, където ще посетим археологическите разкопки при Акротири. Започнали през 1967 г. Откритите разкопки показват останки от живота на древният остров Стронгили преди голямото изригване на вулкана около 15 в.пр.Хр., който напълно разрушава острова и дава начало на упадъка на Минойската цивилизация на остров Крит. Разкопките разкриват наличието на развита цивилизация и добре развита търговия с близките острови, Крит, континентална Гърция. Вълнуващо е да се „докоснем” до останки на повече от 3500 години. Посещението на музея е по желание, като може да се осигури местен екскурзовод и превод на български език от представителя на „Тансу Травел”. След обиколката на разкопките се отправяме към Червеният плаж – малък плаж с червен пясък. Тук ще имаме време за плажуване, обяд а по желание от малкото пристанище в близост до плажа може да се наеме лодка, с която да се разходим покрай Червеният и Белият плаж. Връщане в хотела около 14.00 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ден / остров Санторини – Пиреос
Свободно време за плаж и почивка. Вечеря (по желание и срещу доплащане). Отпътуване за Фира, свободно време в столицата за последни снимки и сбогуване с прелестния остров Санторини.  В 23:00 часа трансфер до пристанищете. Отпътуване от острова.

8 ден / Пиреос – София   
Пристигане на пристанище Пиреос в 07:45 часа. Отпътуване за България, пристигане в София вечерта

Пакетни цени на човек в лева


Дати на пътуване
 
На човек в двойна стая Трети възрастен в стая Дете 0 – 6,99 г. с 2-ма възрастни в стая Дете 7 - 11,99 г. с двама възрастни в стая Единична  стая
28.05 – 04.06.16 725 лв. 670 лв. 500 лв. 620 лв. На запитване
18 – 25.06.16 760 лв. 695 лв. 500 лв. 620 лв. На запитване
02 – 09.07.16 799 лв. 725 лв. 500 лв. 640 лв. На запитване
27.08 – 03.09.16 820 лв. 740 лв. 500 лв. 650 лв. На запитване
03 – 10.09.16 820 лв. 740 лв. 500 лв. 650 лв. На запитване
17– 24.09.16 740 лв. 675 лв. 500 лв. 610 лв. На запитване
 

Пакетните цени включват:
- Транспорт с лицензиран автобус 3*
- 1 нощувки със закуска в хотел 3* в Атина / района на Пирея
- 5 нощувки със закуска и вечеря в хотел Anthea 3* (ex Villa Vergina) или Gardenia 3*
- Фериботни билети Пиреос – о. Санторини – Пиреос (тип самолетна седалка)
- Полудневна екскурзия Акротири и Червеният плаж 
- Всички трансфери по програмата
- Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 2000 euro
- Екскурзовод / водач от фирмата организатор

* Вечерята се сервира в таверна в близост до хотела и на тристепенно меню (салата, основно, десерт)
*Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 5 лв.; от 70 г. до 75 г. – 7 лв.; от 75 г. до 80 г. – 15 лв.

Пакетните цени не включват:
- Целодневен круиз до вулканичните острови Неа Камени и Паля Камени - 28 евро възрастен / 20 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Полудневна екскурзия до Имеровигли и Ия за изпращане на залеза – 12 евро възрастен / 6 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Целодневна обиколна екскурзия на острова – 20 евро възрастен / 15 евро дете (при минимум 20 туриста)
- Входни такси за Музея на виното – 7 евро //www.wine-museum-koutsoyannopoulos.gr/en/
- Входна такса за вулкана – 2 евро
- Вечеря в последната вечер преди заминаване – 11 евро възрастен/дете
- Доплащане за каюта за ферибота о. Санторини – Пиреос – по желание, заявява се при резервация
- Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТА предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

За дати: 28.05.16 – 04.06.16;    18.06.16 – 25.06.16;    02.07.16 – 09.07.16;    17.09.16 – 24.09.16 
*Каюта за 2 човека – 29 евро на човек възрастен/дете
*Каюта за 3 човека – 22 евро на човек възрастен/дете
*Каюта за 4 човека – 18 евро на човек възрастен/дете

За дати: 27.08.16 – 03.09.16;    03.09.16 – 10.09.16
*Каюта за 2 човека – 40 евро на човек възрастен/дете
*Каюта за 3 човека – 32 евро на човек възрастен/дете
*Каюта за 4 човека – 32 евро на човек възрастен/дете

Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валидна лична карта или задграничен паспорт
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

68/01

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
toptravel , почивка остров санторини 2016 , лято остров санторини , на почивка в гърция , почивка гърция , почивки санторини , ниски цени , почивка гърция , лято санторини , на почивка санторини , toptravels , райското кътче санторини , pochivka v greece , почивки и екскурзии , почивки санторини , почивки гърция , автобусна почивка , почивка топ травелс , pochivka santorini , почивка о-в санторини гърция , pochivki greece , лято 2016 , почивки и екскурзии , екскурзии и почивки , лято в гърция , гърция о-в санторини , гърция санторини , почивки топ травелс , на почивка о-в санторини , топ травелс почивка , лято остров санторини , лято санторини , почивка санторини , лято гърция , санторини лято , pochivka santorini , санторини гърция , екскурзия до вулкана , почивки гърция , санторини 2016 , о-в санторини почивка , санторини почивки , лято в гърция , лято гърция , санторини лято , почивки о-в санторини , почивки о-в санторини , почивки о-в санторини , pochivki santorini , почивки гърция , о-в санторини , санторини гърция , почивка в гърция , na pochivka santorini , почивка на о-в санторини
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах