Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Почивка в Рим, Тоскана и Свети Франциск

Оферта номер: П62659
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
21.09 - 28.09.2018/7 нощ
Почивка на Средиземно море - Тоскана, Рим и Свети Франциск
Цена от: 1298.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Северозападно от градчето Кастелионе дела Пескайа в областта на Гросето, се намира Рокете, курортно средище в западна Тоскана. Тук се съчетават дълги плажни ивици от фин пясък като коприна, кристалните води на Средиземно море, гори от средиземноморски пини (ели) и топъл климат. През 60-те г. на ХХ в., около Рокете се появяват първите вили на хора, свързани с киноиндустрията, сред които и Роджър Мур и Клаудия Кардинале, която кани често във вилата си София Лорен и съпруга й Карло Понти. Те са очаровани от мястото и решават да изградят почивен комплекс, максимално ползващ всички природни дадености. Така първоначално се появява хотел „Рокамаре” 4*, сякаш естествено положен в красив парк от пинии, непосредствено до морския бряг. Към комплекса е добавен и втори хотел 4* „Зибелино”, както и малки еднофамилни резиденции за туристи, които като височина са съобразени с парковата среда, така че всеки гост, от втори етаж на хотела да не забелязва нищо друго освен богатата флора на парка. Също част от хотелския комплекс са и две тенис игрища, два басейна и бар на открито, така че почивката в тук да бъде истинска наслада за туриста.

 
Почивка на Средиземно море - Тоскана, Рим и Свети Франциск 2018
 
 
Програма

1-ви ден / София – Рим - Рокето

Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 05.30ч. Отпътуване за Рим в 07.30ч. Пристигане на летището в Рим в  08.30ч. Следва целоднвена туристическа обиколка на Рим. С право столицата на Италия се нарича „Вечният град”. От основаването си през 753 г. пр. Хр., Рим е място, където се твори история. Днес това е съкровищница от културни паметници.  Богатото минало на Рим  започва от Капитолийския хълм. На него се разкрива и великолепна панорама към запазения археологически парк „Римският форум” с останките от храмове и триумфални арки, свидетелстващи за величието на града, владял цялото Средиземноморие. Колизеумът, със своите внушителни размери и елегантна архитектура, от своя страна показва и страстта на римляните към гладиаторските битки и животински боеве. Пиаца „Венеция” е разположена пред прочутия и огромен паметник „Виториано”, символ на италианското обединение, осъществено през ХІХ в. „Фонтана ди Треви” и пиаца „Навона” са образци на римската урбанистика и художествена мисъл от бароковата епоха, а пътят между тях минава покрай Пантеона, най-добре запазената антична сграда в света. Отпътуване с автобус за крайбрежието на Гросето/ Рокето. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден / Кастелионе
Закуска. Полудневна екскурзия до Кастелионе. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка следобяд. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден / Флоренция
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Флоренция. Разглеждане на църквата “Санта Кроче” – наричана още националния „пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. По желание посещение на галерия „Уфици”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден / Сиена и Сан Джимиано
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Сиена и Сан Джимиано. Градът на Стоте Кули, така италианците романтично наричат Сан Джиминяно, град с хилядолетна история, основан от етруските през 6 в. пр. Хр. Днес тази привлекателна тосканска перла е успяла да съхрани огромна част от средновековното си наследство с множеството си църкви, домове и дворци. Прочут по света със своите високи четвъртити каменни кули, от някогашните 72, днес са запазени 13, строени в периода ХІ-ХІV в. Тези внушителни паметници някога са били част от домовете на богатите местни фамилии, които търгували със Светите земи. В Сан Джиминяно все още могат да се видят следи от кръстоносците, които именно от тези места са събирали непървородните синове на заможните жители и са ги отвеждали в Светите земи. Не бива да се пропусне да се види в Сан Джиминяно – крепостната стена на Медичите с кулата „Сан Франческо”, пиаца „Цистерна”, пиаца дел Дуомо с двореца „Палацо дел Подеста”, където през 1300 г. се установява за кратко да живее Данте Алигиери, катедралната църква, посветена на „Успение на Света Богородица”, където е разположен и параклисът на Света Фина с великолепни ренесансови фрески, дело на Доменико Гирландайо (учителят на Микеланджело), църквата „Сан Франческо” на рицарите тамплиери и много други. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден / Асизи и базиликата на Св. Франциск
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Асизи.  Пътувайки на югоизток от Тоскана се достига до региона Умбрия, не по-малко живописен и богат на история. Непосредствената граница между двете области се допира в езерото Тразимено, край чиито северни брегове през 217 г. пр. Хр. картагенските войски, водени от Ханибал разбиват римляните. Сред най-забележителните места в Умбрия, без съмнение попада малкото градче Асизи, изтъкано в подножието на Апенините. Хилядолетна история е преплетена по тесните улици, загатващи за умбри, етруски и римляни и славни рицарски времена. Но най-голямото очарование на Асизи е базиликата „Св. Франциск”, средище на ордена на францисканците, чието начало той води от ХІІІ в., когато именно тук е живял и извършвал чудеса Светецът-покровител на Италия – Франциск - родоначалник на субективизма, идеализма и предвестник на Ренесанса. Във великолепната готическа базилика се съхраняват мощите на светеца, превръщайки мястото в поклоническо средище. Тук се открива и частица от българската история, а именно през октомври 1930 г. в базиликата „Св. Франциск” се състои сватбената церемония на цар Борис ІІІ и царица Йоанна. Днес тук се намира и гробът на българската царица. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

6-ти ден / Питилиано и термите на Сатурния
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния. Разположен върху скалисто плато в областта Марема, Питилиано е магическо място, където времето е спряло и всеки стъпил по каменните улици се пренася назад в Средновековието. Множеството църкви, каменни постройки, синагога и еврейски квартал, дават на Питилиано прозвището „Малкият Йерусалим”. Някога това градче е било независима крепост на богатата фамилия Орсини, но през 1608 г. след множество войни с Великото херцогство Тоскана, градът се предава и става владение на фамилията Медичи. Сред многобройните забележителности на града се открояват Акведуктът на Медичите, крепостта Орсини, Археологическият музей, разполагащ с огромна експозиция, представяща следите от човешка дейност от неолита до Средновековието, катедралата „Св. св. Петър и Павел”, еврейската синагога и др. Отпътуване за Сатурния.  Недалеч от Питилиано горещ минерален извор (+37,5 С) спуска своите води в красив водопад, който през хилядолетията е изваял варовиковата и мраморна скала в забележителни вани, напомнящи на барокови рокаи. Някога водите са използвани за построената в близост воденица, но оценявайки богатството на минералната вода днес, Сатурния привлича туристи, дошли да се потопят сред топлите води на извора. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден / Рим / Ватикана 
Закуска. Отпътуване за Рим в 09.00ч. Посещение на Ватикана /входната такса се заплаща допълнително/. Свободно време в Рим. Настаняване в хотел в Рим. Нощувка.

8-ми ден / Рим – София
Ранна закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 10.30ч. Пристигане на аерогара София в 13.40ч.

Период на пътуването: 21 - 28.09.2018
ЦЕНИ Турист в стая с две легла Турист в единична стая Трети възрастен в стая с две легла
Ранни записвания
до 31.01.2018
1298 лв 1548 лв 1198 лв
Редовни цени 1398 лв 1598 лв 1248 лв

Забележки:
- Цената за дете (до 11.99 г.) и трети възрастен е валидна при настаняване с двама възрастни. Дете и трети възрастен се настаняват на допълнително легло.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет с редовен полет София – Рим – София на АК България Еър;
- Ръчен багаж – 1брой – до 8 кг. (55 x 40 x 20 cм.) и чекиран багаж -1 брой багаж до 23 кг.
- летищни такси;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Рим;
- 6 нощувки на база закуска (на блок маса) и вечеря (4 степенно меню) с включени ¼ вино и ¼ вода за вечеря в студио в Рокамаре 4* - //www.roccamare.it/;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- 1 целодневна екскурзия в РИМ – обзорна – пешеходна;
- Полудневна екскурзия до Кастелионе;
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5000 евро към ЗД „Евроинс“ АД (има оскъпяване за лица над 63 г.);
- Представител на място и екскурзоводско обслужване на български език;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Екскурзии на място ( заявяват се и се заплащат в България при доплащането на основния пакет!)
- Ватикански музеи и Сикстинската капела – 38.00 EUR за възрастен и 30 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.
- Галерия Уфици във Флоренция – 32.00 EUR за възрастен и 20 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.
- Входни такси за посещаваните обекти
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
- Градски транспорт
- Разходи от личен характер
- Градска такса/Туристическа такса – заплаща се лично на рецепция в хотела
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- екскурзия до Флоренция - 48 евро за възрастен
- екскурзия до Сан Джиминияно Сиена – 45 евро за възрастен
- екскурзия до Асизи - 48 евро за възрастен
- екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния -  28 евро за възрастен
Поредността на екскурзиите може да бъде променена с цел оптимизиране на времето

!!! БОНУС!!! При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената
- Деца до 12 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии

Срокове и начин на плащане:
- Депозит при резервация - 500 лв.
- Доплащане + допълнителни услуги - до 30 дни преди датата на отпътуване
- Плащането може да се извърши по банков път или в брой в офиса

Допълнителна информация:
- Офертата важи при минимум 30 туриста
- При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
- Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста
- Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия.
- В Италия е задължително  заплащането на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
- Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Срокове и начин на плащане:
- Депозит 50% при резервация.
- Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
- Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – неустойка в размер на 100 лв на турист
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми - 100% от внесения депозит.
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми - 75% от общата цена на организираното пътуване;
- 14 дни календарни за самолетните програми и под 5 дни преди датата на първа услуга за всички останали резервации - 100% от общата цена на организираното пътуване;
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

Информация за курортните такси според градовете и категоризацията на хотелите:
- Рим: за хотели 3* - 4 евро на човек на ден, за хотели 4* - 6 евро на човек на ден;
- Гросето: за хотели 3* - 1 евро на човек на ден, за хотели 4* - 2 евро на човек на ден;

Забележка:
- Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията
- За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

33/12

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
почивка тоскана , тоскана, рим и свети франциск , toskana 2018 , toptravel , оферти тоскана , pochivka toskana , rome 2018 , тоскана 2018 , почивка в рокето тоскана , екскурзия до тоскана , екскурзии рим , rome 2018 , pochivka toskana , екскурзия до рим , екскурзия до рим , екскурзия до сан джиминияно сиена , ekskurzia do rim , базиликата свети франциск , почивка на средиземно море 2018 , екскурзии тоскана , флоренция 2018 , екскурзия до флоренция , екскурзия до рим и почивка в тоскана , почивка в тоскана , toptravels , почивка на средиземно море , рим 2018 , ekskurzii toskana , toskana i rim , рим, тоскана и свети франциск , рим и тоскана 2018 , почивка тоскана , ekskurzii toskana , екскурзия рим , оферти рим , рим, тоскана и свети франциск 2018 , ekskurzii rim , toskana 2018 , почивка на средиземно море тоскана, рим и свети франциск , рим 2018 , ekskurzii rim , ekskurzia do rim , екскурзии рим , тоскана, рим и свети франциск 2018 , почивка в тоскана , екскурзия рим , почивка в рокето тоскана , екскурзии тоскана , екскурзия до рим и почивка в тоскана , toskana i rim , ekskurzii rome , ekskurzii rome , тоскана 2018 , екскурзия до тоскана , екскурзия до асизи , хотел „рокамаре” 4* (roccamare) , рим и тоскана 2018
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах