ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Лисабон и Мадрид 2015

Оферта номер: П62666
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
18.09 и 25.09.2015/7 нощ
Почивка в Португалия и екскурзия до Испания 2015
Цена от: 749.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Самолетна екскурзия до Лисабон и Мадрид 8 дни / 7 нощувки с полет от София
 
 
Програма

1-ви ден

Отпътуване от аерогара София за Лисабон с полет през Мадрид. Пристигане в Лисабон и трансфер от аерогарата до крайбрежието на Лисабон с автобус. По пътя - свободно време за обяд и почивка. Настаняване в хотел Costa Da Caparica **** в Коста Капарика. Вечеря и нощувка.

2-ри ден
Закуска в хотела. Полудневна панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български език; включени са най-емблематичните за португалската столица места: Barrio de Belem - квартала Белем, където се е помещавал Кралския двор; манастира Херонимос от 16 век и средновековната църква; кулата Белем, откъдето се предполага, че е започнал плаването си Васко да Гама; най-стария квартал на града Алфама, известен с типичните си ресторанти, в които се изпълнява фадо; площада Пласа до Комерсио до река Тахо и Байша Лисбоета - най-старата търговска част на града с типични малки улички и площади. Обиколката продължава около 3 часа. Вечеря в хотела.

3-ти ден
Закуска. По  желание - Целодневна екскурзия да Синтра, Кабо де Рока, Кашкайс и Ещорил./ Средновековно селище с множество замъци и дворци, построени в планината Синтра; някога Синтра е била лятна резиденция на португалската аристокрация.Кабо да Рока е най-западната част на европейския континент с прекрасни гледки към Атлантическия океан. Oт Кабо да Рока се отправяме към Кашкайс, като преминаваме през плажовете с дюни на Гинчо. Кашкайс е рибарско селце, което се е превърнало в един от най-известните летни курорти на Португалия. Последната спирка е Ещорил - тук са живели много представители на европейските кралски фамилии - на Италия, Испания, Румъния, Албания и България. Казиното на Ещорил е едно от най-големите в Европа./ Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. По- желание - целодневна екскурзия до Обидош, Баталя, Назаре,Фатима /Обидош е средновековно селище, оградено от крепостни стени, едно от най-очарователните места в Португалия - малки бели къщички с цветя по прозорците, тесни улички пълни с магазинчета, оринтирани към вратите на замъка /14 век/. В Баталя посещение на манастира Санта Мария де Баталя, посторен в готически стил, един от най-красивите манастири в страната.Назаре е най-типичното рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди, традиционни магазинчета и много ресторанти, в които предлагат прясна риба. Фатима: световно известно поклоническо място; тук Богородица се е появила на три пастирчета; посещава се параклиса и базиликата. Вечеря.Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Трансфер до аерогарата за полет до Мадрид. Пристигане в Мадрид. Настаняване в хотел Holiday Inn Express Alcorcon ***. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Панорамна обиколка на Мадрид: площад Испания с паметника да Дон Кихот и Санчо Панса, Плащад Ориент със сградата на Операта и Кралския Дворец, Пласа Майор, площад Пиерта дел Сол със символа на Мадрид, площад Сибелес, Приерта де Алкала, Пасео дел Прадо. Свободно време.  Нощувка.

7-ми ден
Закуска. По- желание - полудневна екскурзия до Толедо.  / Толедо е средновековен град, първата столица на Испания, там е е живял и творил известния художник  Ел Греко./  Свободно време. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Трансфер до аергарата за полет до София. 

Дати на отпътуване:
18.09 - 25.09.2015
25.09 - 02.10.2015

Пакетна цена на човек, при настаняване в двойна стая: 749 еврo

Пакетната цена включва:

- самолетен билет София - Мадрид -  София
- полет Мадрид - Лисабон - Мадрид - с включени такси
- трансфер хотел - аерогара в Лисабон и Мадрид
- 4 нощувки на полупансион / закуска и вечеря с включено вино и вода/ в хотел Costa da Caparica ****  или подобен
- 3 нощувки със закуска в хотел Holiday Inn Express Alcorcon **** или подобен
- панорамна обиколка на Лисабон 
- екскурзоводско обслужване на български език
- медицинска застраховка

Пакетната цена не включва:
- летищни такси: 118 евро
- входните такси за музеите
- екскурзии по желание
- възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказа от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие,включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт;
- всички допълнителни услуги, които не са упоменати в програмата.

Офертата е валидна при минимум 30 човека и Туроператорът си запазва правото да анулира пътуването до 14 дни преди датата на отпътуване, при не събран минимум.

Общи условия по програмата:

- депозит в размер на 250 евро или 500 лева на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуване

1. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:
1.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в тои случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.
1.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.
1.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
2. Анулации и неустойки
2.1.  В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки в зависимост от заявеното пътуване  /* Имат се предвид работни дни/:
- от датата на записване до 63 работни дни преди отпътуване: без неустойки
- от 63 рaботни дни до 15 дни преди отпътуване: 350 евро;
- от 14 до 0 дни: 100%

При несъбран минимален брой участници, ако такъв е необходим, за осъществяване на пътуването, ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ, най – късно до 10 дни преди датата на отпътуването, и си запазва правото да анулира пътуването, без да дължи неустойки на ПОТРЕБИТЕЛЯ


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Лична карта или задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на пътуването
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

29/05

Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах