Екскурзия до о-в Лефкада

Оферта номер: П62667
Вид транспорт: Автобус Автобус
5 дни/ 3 нощи
23.05 и 20.09.2018/3 нощ
Екскурзия до о-в Лефкада и круиз до Йонийските острови
Прикачен файл:
62667Ekskurzii Lefkada.doc
Цена от: 239.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Екскурзия до Белия остров Лефкада - един от най-красивите Йонийски острови

 
Програма

1–ви ден

Отпътуване от София, в 23:00 часа от паркинга пред национален стадион „В.Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Арта-Превеза-Лефкада /около 720 км/. Нощен преход.

2–ри ден
В ранните сутрешни часове пътят ни минава  през живописното дефиле на втората по големина река в Епир Лоурос,  през кокетни селца и покрай планински възвишения, за да стигнем в района на Превеза около обяд. По път кратка спирка за фотопауза на руините на град Никополи /7 км от Превеза/ - града на победата основан от Октавиан Август в чест на историческата му победа над обединената флота на Клеопатра и Марк Антонии. БОНУС- Посещение на град Превеза - известен още от древността, когато е населяван от племето теспроти, а по-късно е влядян от византийци и българи (X в.). Пешеходна разходка в старата част -яхтеното пристанище, красивите калдъръмени улички, сградата на Конака, църквата Св.Харалампи, старата част на пазара, известен като Шейтан базар, крепостта и свободно време в града за обяд.  Продължаване към  Лефкада, пристигане в селцето Никиана и  настаняване в хотел „Vergina Star” 2*. Свободно време за  разходка и  вечеря в някоя от многобройните  таверни  на острова. Нощувка.

3–ти ден
Закуска. Свободно време за плаж или Програма по желание – „Круиз Средни йонийски острови от Нидри”. Подарете си едно очарователно преживяване по суша и море до „белият остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада. Един ден изпълнен с много приключения, морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове./Отпътуването от хотела е в 9:00 часа, а връщането след 20:00 часа. Подробно описание на маршрута ще намерите в края на програмата след описанието на хотела/. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж или Програма по желание– „Столицата Лефкас, Агиос Никитис, манастира "Панагия Фанеромени" и плажът Катизма“. Отпътуване след закуска за центъра на столицата на остров Лефкада – Лефкас. Градът е построен около естествено пристанище, около което кокетно са наредени кафетерии, ресторанти и магазинчета за сувенири. В спокойния залив лениво се поклащат стотици луксозни яхти. На входа ни посреща романтично мостче, което местните наричат „Мостът на влюбените“. Свободно време за разходка и пазар. Около обяд отпътуване за плажа Катизма, разположен на западния бряг на Лефкада. По пътя ще видим малкото селце Агиос Никитас –уникално традиционно селце със стари къщи и вековни маслинови гори гори и манастирът „Панагия Фанеромени“, най-значимото християнско средище на острова. Посещение на плажа Катизма и при добро време -свободно време за плаж. Плажът Катизма е сред най-хубавите на острова. Дълъг пясъчен плаж среща палавите вълни на открито море. Често в небето се реят крилата на делтапланери. Лазурният цвят на водата контрастира на високите скали, които обграждат този приказен залив. Има множество кафенета и ресторанти, които подържат чадъри и шезлонги и могат да се ползват срещу напитка. Връщане в хотела. По желание -възможност за посещение на таверна в Нидри с жива музика и програма с включени трансфери.Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Отпътуване за България по маршрут Лефкада-Парга-Янина. Ще пътуваме покрай живописното крайбрежие на Йонийско море, където пред очите се редуват красиви заливчета с тюркоазена вода и малки селца, накацали по брега на 50 км плажна ивица. Пристигане в най-красивия малък град по крайбрежието на Йонийско море -  Парга. Парга е безспорно един от най-хубавите курорти на Гърция.Тя е уникално, закътано морско градче разположено амфитеатрално по склоновете на зелени хълмове към кристалните води на Йонийско море. Съчетанието между планина и море,пъстроцветни къщички в стар и нов средиземноморски стил, стара венецианска крепост на хълма, която е защитавала града от набезите на пирати и турци, много зеленина и цветя, малки симпатични заливчета, невинното спокойствие на малкото пристанище правят Парга притегателен център за много туристи. Без съмнение, главната притегателна  причина са красивите плажове, които привличат с топли и спокойни води, считани за едни от най-добрите в района. В заливът на Парга е разположен малък остров, покрит с буйна зеленина. Към брега гледа малка бяла църква, посветена на Богородица, която е дала името на островчето. Свободно време в Парга за разходка и снимки. Отпътуване за България по магистралата Егнатия, покрай Янина, Верия и Солун. Пристигане в София късно вечерта.

Дати на отпътуване: 23.05.2018/ 20.09.2018

Ранни записвания до 31.07.2018 

 
Цена на човек, за пакет, в лева
Със закуска
Цени
Възрастен в двойна стая 219.00 лева
3-ти възрастен в двойна стая 219.00 лева
Дете от 0 до 4,99 г. с двама възрастни в двойна стая  на доп.легло 119.00 лева
Единично настаняване /при възможност на запитване/ 389.00 лева
 

Цената включва:
- Транспорт с комфортен, лицензиран автобус ;
-  3 нощувки и 3 закуски  в хотел “Vergina Star”2* //www.verginastar.gr/en/;
- БОНУС : Посещение на Никополи и Превеза;
- БОНУС : Посещение на Парга;
- Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро;
- Пътни и магистрални такси;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
- Програма по желание „Круиз Средни йонийски острови” – 30 евро възрастен, деца до 12 години – 15 евро с включени всички такси и трансфер, лек обяд + 1 напитка на кораба;
- Вечеря с жива музика, програма, узо и вино в Нидри, с включени трансфери - 25 евро на човек;
- Стандартна вечеря в  таверна  - 10 евро на човек на вечер ;
- Програма по желание Столицата Лефкас, Агиос Никитис, манастира и Катизма – 10 евро възрастен, 6 евро дете до 12 години;
- Разходи от личен характер и за обяд по време на екскурзиите;
- Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 4 лева.
- Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

Описание на допълнителните екскурзии може да намерите в прикачения файл! 

За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 20 туриста. Допълнителни мероприятия с кораб и лодка се осъществяват само при подходящи метеорологични условия.

Hotel Vergina Star
 се намира в курорта Никиана, на 250 метра от морето и на километър от плажовете на Никиана. Хотелът разполага с плувен басейн с площ от 100 квадратни метра и предлага климатизирани стаи с балкон и изглед към Йонийско море.
Стаите са светли и просторни. В тях има климатик, телефон, хладилник, сейф и телевизор. Всяка стая е с прилично обзавеждане и разполага със самостоятелна баня със сешоар.
Сутрин хотелът предлага разнообразна закуска на шведска маса. Има също бар, където гостите могат да поръчат освежаващи напитки или кафе. Осигурен е безплатен Wi-Fi достъп. Рецепцията на хотела работи от сутрин до вечер и организира автомобили под наем. На пет километра се намира най-оживения курорт на Лефкада - Нидри. Столицата на острова – Лефкада сити е на десет километра. Предлага се безплатен паркинг на място.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Гърция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на гръцките партньори. 




НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца.
- За деца под 18 години - нотариално заверена родителска декларация за разрешение детето им да пътува в чужбина.

72/03

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах