Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Почивка на о-в Лефкада 2019

Оферта номер: П62668
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
Лято 2019/7 нощ
Почивка в Гърция, остров Лефкада
Цена от: 620.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Почивка на остров Лефкада - Райската градина на Йонийско море
 

Програма

Възможност за качване от:
ШЕЛ Пазарджик; ШЕЛ Драгичево; Дупница(разклон магистрала); магазин МЕТРО Благоевград; OMV Сандански; бензиностанция ПЕТРОЛ Кулата


1 ден – София - Лефкада
Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник "Св. Александър Невски", по маршрут София - Йоанина – Превеза – остров Лефкада (670 км - магистрален път). Остров Лефкада или още наричан „белият остров“ е четвърти по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнания на континенталната част посредством тесен провлак, а през 7 в.пр.Хр. коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки и канал. Днес, ние достигаме до острова през изграден тунел под морето, свързаващ го с основната суша, а преминавайки и по подвижен мост се озоваваме директно в едноименната столица на острова – Лефкада. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден – остров Лефкада
Закуска. Пешеходна обиколка на столицата Лефкада. Ще се разходим по централната улица на града, като ще видим площад „Св. Спиридон“ и църквата „Св. Спиридон“, италианската църква „Св. Мина“, църквата „Пантократор“. По желание може да се посетят Етнографския музей и Фонографския музей.  Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден – остров Лефкада
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

4 ден - остров Лефкада – круиз  Йонийски острови
Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка Йонийски острови с круизен кораб.
В 08:45 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на остров Лефкада - плажът „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. От тук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден – остров Лефкада
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

6 ден – остров Лефкада – Парга и Некромантио
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и разходки или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Парга и Некромантио. В този ден ви предлагаме едно пътуване до живописната Парга и Некромантио. Отпътуване към останките от светилището Некромантио. Легендата разказва, че от тук душите на мъртвите са се отправяли към царството на Хадес. Продължаваме към Парга – едно от най-колоритните градчета по Йонийското крайбрежие. Ще ви плени изумрудения залив, живописните разноцветни къщи, накацали анфитеатрално по склона към морето, малките магазинчета отрупани с ръчно изработени стоки, таверните с прясна морска храна и старата венецианска крепост извисила се в края на залива.  Свободно време. Връщане в хотела. Време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка

7 ден - остров Лефкада – манастир „Панагия Фанеромени” и Западно крайбрежие с плажове Катизма, Агио Никитас и Милос 
Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада.
В 10:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква, която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в  манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности. Екскурзията ни продължава по западното крайбрежие на острова, щедро дарено от природата с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Милос и Агиос Николаос и ще имате възможността да плажувате на един от тях. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8 ден - остров Лефкада – Йоанина – София
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Йоанина – окръжен град в областта Епир и префектура Тесалия, разположен на живописният десен бряг на езерото Памвотис. Ще видите Цитаделата, величествената синагога, действаща в разцвета на романиотската еврейска общност, но вече затворена, крепостта Иц Кале, където Али Паша построява двореца си. Ще имате възможност да опитате местните специалитети. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Дати / Хотел
Sunshine Inn
На човек в двойна стая Трети възрасте в двойна стая Дете от 0-5,99
без доп. легло
Дете от 6-10,99 г. на доп. легло Единична стая
16.06.19 – 23.06.19 620 лв. 540 лв. 200 лв. 420 лв. 770 лв.
23.06.19 – 30.06.19 620 лв. 540 лв 200 лв 420 лв. 770 лв.
14.07.19 – 21.07.19 759 лв. 660 лв 200 лв 485 лв. На запитване
21.07.19 – 28.07.19 759 лв. 660 лв 200 лв 485 лв. На запитване
01.09.19 – 08.09.19 620 лв. 540 лв 200 лв 420 лв. 770 лв.
08.09.19 - 15.09.19 620 лв. 540 лв 200 лв 420 лв. 770 лв.
15.09.19 – 22.09.19 620 лв. 540 лв 200 лв 420 лв. 770 лв.
 
Забележка: от 01.01.2018 в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 3* хотели тя е 1.50 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.

Пакетните цени включват:
- транспорт с лицензиран автобус 3*
- 7 нощувки в хотел категория В

- 7 закуски на блок маса в хотела в (зала за закуски)
- 7 вечери в таверна на меню
- пешеходна обиколка на град Лефкада
- панорамна обиколка на град Йоанина
- Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” за лица до 70 г.  покритие 5000 euro
- Екскурзовод / водач от фирмата организатор
*Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 год. – 13 лв.


Пакетните цени не включват:
- Екскурзия до Парга и Некромантио – 20 евро при (минимум 15 пълно плащащи);
- Екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ - 10 евро при (минимум 20 пълно плащащи);
- Целодневен круиз 7-те Йонийски острова с включен обяд на кораба – 30 евро възрастен / 15 евро дете (минимум 20 пълно плащащи);
- входни такси по обектите
- Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТA предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Предимства на хотела :
Хотел Sunshine Inn се намира в селището Лигия - курортно селище на остров Лефкада, построено около живописно пристанище. Лигия е разположена едва на 4 км от столицата на Лефкада - Лефкас и само на 7 км от оживения курорт и пристанище Нидри. Хотелът разполага с басейн с безплатни шезлонги и чадъри, а плажът на Лигия се намира едва на 100 м от хотела. Стаите разполагат със собствен санитарен възел, балкон/тераса, климатик, хладилник и телевизор

Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
- Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
- Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.

Условия за анулация:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
- от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца.
- За деца под 18 години - нотариално заверена родителска декларация за разрешение детето им да пътува в чужбина.

68/03



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
почивки на остров лефкада , лефкада почивки , лефкада гърция , почивки лефкада , оферти гърция 2019 , лефкада гърция , почивка лефкада гърция , оферти за гърция , ostrov lefkada , почивки на йонийски острови , екскурзия до о-в лефкада , оферти йонийски острови , лятна почивка лефкада , екскурзии лефкада , lefkada 2019 , оферти за лефкада , лято 2019 лефкада , lefkada 2019 , почивка лефкада , оферти за гърция с автобус , лято 2019 гърция , лефкада почивки , top travel , оферти за гърция , pochivka ostrov lefkada , екскурзии лефкада , остров лефкада , оферти за остров лефкада , екскурзии лефкада , почивки лефкада , оферти гърция 2019 , екскурзия до о-в лефкада , lefkada 2019 , почивка лефкада гърция , почивка в гърция , остров лефкада , почивки в гърция , ostrov lefkada , почивка йонийски острови , lefkada 2019 , лефкада 2019 , оферти за лефкада , лято 2019 лефкада , почивка на йонийски острови , оферти за остров кефалония , оферти за остров кефалония , лятна почивка лефкада , ostrov lefkada , лефкада 2019 , оферти йонийски острови , почивка в гърция , екскурзии лефкада , оферти за остров лефкада , почивки в гърция , почивка на йонийски острови , почивки на йонийски острови , toptravels , почивки на остров лефкада , pochivka ostrov lefkada , top travel , toptravels , оферти за кефалония , pochivka ostrov lefkada , лято 2019 лефкада , почивки на лефкада , pochivka ostrov lefkada , лято 2019 гърция , лятна почивка лефкада , лято 2019 лефкада , лятна почивка лефкада , почивка лефкада , екскурзия до о-в лефкада , оферти за гърция с автобус , екскурзия до о-в лефкада , оферти за кефалония , почивки на лефкада , ostrov lefkada , почивка йонийски острови
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах