Величието на Русия 2018 - Санкт Петербург и Москва

Оферта номер: П62814
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
02 - 09.09.2018/7 нощ
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва 2018
Цена от: 2375.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Самолетна екскурзия "Величието на Русия -  Санкт Петербург и Москва" 2018
Период на пътуването: 02 - 09 Септември 2018
 
Програма

02 септември

Излитане от София Терминал 2  в 15.20ч. с авиокомпания България Ер за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18.10ч.-посрещане, трансфер до хотел BW Вега Измайлово 4*. Настаняване.Нощувка.

03 септември
Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител –
символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. 
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа).  Нощувка.

04 септември
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата- Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.
Обяд в ресторант в града.
Разходка с корабче по Москва – река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Връщане в  хотела(продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.

05 септември
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Ленинградската гара за високоскоростен влак Сапсан до Санкт Петербург (4 ч.- скорост до 250 км/ч). 
Посрещане на Московската гара в С. Петербург и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

06 септември
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор- началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. 
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа(осн.сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура – само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 9 часа)  Нощувка.

07 септември
Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец на Мойка –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия : парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г.
Обяд в ресторант в града.
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата около 8,5 ч.) Нощувка

08 септември
Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Трансфер до хотела. (ок.6 часа). Свободно време. Нощувка.

09 септември
Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до Московската гара за  високоскоростен влак Сапсан до Москва. Посрещане на Ленинградската гара в Москва и трансфер до летище Шереметиево за полет Москва – София на България Ер в 19,05ч. Пристигане на летище София в 22 ч.

Полетното разписание е в местни времена!
ТА си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма!


Период на
екскурзията
Цена на турист
в двойна стая
Единична стая Възр.на доп.легло
в дв. стая
02 - 09.09.2018 2375 лв. 2798 лв. 2310 лв.
 
 
Пакетната цена включва:
- самолетен билет  за полет  на България Ер София – Москва -  София с вкл. лет. такси
- такси от H-Class– 31 € (61 лв.)към 22.11.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 3 нощувки със закуска в хотел BW Вега Измайлово 4*в стаи стандарт
- 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в С. Петербург в стаи стандарт
- 2 обяда в С. Петербург
- 2 обяда в Москва (! 4-те обяда включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
- двупосочен билет за високоскоростен влак Сапсан
- трансфери
- описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзиите
- медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )
- тур-лидер представител на ТА

Цената НЕ включва:
- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи
- допълнителни екскурзии по желание:
  * Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева
  * Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта 
- Застраховка Отмяна на пътуване

Необходим  брой за осъществяване на екскурзията : 35 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената по желание на клиентите!

Хотели по програмата:

В Москва:
Хотел Best Western Vega 4* 
//hotel-vega.ru/
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк.
Непосредсвено до хотелския комплекс - ст.м. Партизанская, до Червения площад – 12-15 мин. на метро – директна линия.

В Санкт Петербург:
Хотел Москва 4*- www.hotel-moscow.ru
Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение - в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева.
На 20 м. от хотела - ст.м.Александър Невски.

Условия за резервация :
- Депозит – 35% от общата сума
- Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
- Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
- Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
- По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- За пътуване до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България
- Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител

48/07



Етикети
ekskurzii moskva , величието на русия - санкт петербург и москва , бели нощи в санкт петербург 2018 , величието на русия – москва и санкт петербург 2018 , бели нощи в санкт петербург , екскурзии русия , бели нощи в санкт петербург , величието на русия - санкт петербург и москва 2018 , бели нощи в санкт петербург , почивка русия , русия , величието на русия - санкт петербург и москва , екскурзии санкт петербург , санкт петербург белите нощи , екскурзия до москва и санкт петербург , ekskurzii moscow , санкт петербург и москва , екскурзии москва , бели нощи в санкт петербург 2018 , ниски цени русия , ekskurzii moskva , москва 2018 , екскурзии русия , екскурзия до русия , ekskurzii moscow , почивка в русия , санкт петербург и москва , екскурзии санкт петербург , екскурзия до русия , оферти москва и санкт петербург , русия , величието на русия - санкт петербург и москва 2018 , санкт петербург и москва , rusia , бели нощи в санкт петербург 2018 , ekskurzii sankt peterburg , почивка русия , екскурзии москва , ekskurzii sankt peterburg , екскурзия до москва , moscow , величието на русия , екскурзия до русия , екскурзия до москва , почивка в русия , екскурзия до русия 2018 , екскурзия до санкт петербург , екскурзия до санкт петербург , величието на русия – москва и санкт петербург , moscow , екскурзии санкт петербург , екскурзии русия , екскурзии санкт петербург , величието на русия , екскурзия до русия , екскурзии санкт петербург , sankt peterburg , величието на русия – москва и санкт петербург , величието на русия , екскурзии русия , екскурзии русия , оферти за величието на русия – москва и санкт петербург , sankt peterburg , екскурзия до москва и санкт петербург , оферти русия , величието на русия - санкт петербург и москва 2018 , русия 2018 , величието на русия - санкт петербург и москва , екскурзия до русия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах