Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Виетнам и Камбоджа 2018

Оферта номер: П62818
Вид транспорт: Самолет Самолет
17 дни/ 14 нощи
13 - 29.10.2018/14 нощ - Ранни записвания
Екскурзия до Виетнам и Камбоджа
Цена от: 5798.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Самолетна екскурзия до Виетнам и Камбоджа - подарете си едно различно преживяване 
пътуването е с водач - преводач от България

 
1-ви ден: 
Излитане от летище София посока Ханой. 
 
2-ри ден / Пристигане в Ханой ( вечеря): 
Пристигане в Ханой. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра на града за настаняване в хотела. Свободно време за почивка или първи впечетления от града. Вечеря. Нощувка. 
 
3-ти ден / Обиколка на Ханой ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Денят е посветен на задълбочено запознанство със столицата на Виетнам. Екскурзията започва с посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „ Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Обяд. Следва посещение на Квартала на трийсет и шесте гилдии, типичен пазар, Езерото на Върнатата сабя и грама Нгог Сон. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря. Нощувка. 
 
4-ти ден / Ханой- залива Халонг ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Пристигане в Бай Чай към обяд. Качване на борда на нашата джонка, за круиз из залива Халонг. Обяд. Посещение на пещерата на Изненадата. Връщаме се на джонката, където ни очаква вкусна вечеря с морски дарове. Нощувка на борда във самостоятелни каюти. 
 
5-ти ден /Халонг – Ханой –самолет до Хюе ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Посещение на рибарското селище. Круизът продължава до Ту Лонг между безброй островчета. Към 10:00ч. завръщане в пристанището и отпътуване за Ханой. Обяд. Пристигане в Ханой следобяд.Трансфер до летището за полет до Хюе. Настаняване, вечеря, нощувка. 
 
6-ти ден / Обиколка на Хюе ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Качване на корабче за разходка по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му, после продължава към селището Туи Биеу, където следва обяд. Следобед разходка с велосипед или пеша в селището, което дава възможност за по-подробно запознанство с живота на местните. Време за почивка: накисване на крака в гореща вода с билки, което е традиционна терапевтична практика. Масаж на краката от незрящи. Късен следобед завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
7-ми ден / Хюе – Дананг – Хой Ан ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Обиколка на забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни и гробницата на императора Ту Дук. Обяд. Следобед отпътуване към Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайни през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Вечеря. Нощувка. 
 
8-ми ден / Обиколка на Хой Ан( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Обиколка на града: Музея на антиките, Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски....Разглеждане на пагодата Чук Тан- най- старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
 
9-ти ден / Хой Ан – Дананг – полет за Сайгон ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Трансфер до летището за полета Дананг - Сайгон от 09:30ч.- 10:40ч.. Посрещане от екскурзовода. Обяд. Обиколка на града с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централна поща и пазара Бен Тан. Вечеря. Нощувка в хотела в Сайгон. 
 
10-ти ден / Сайгон – Кай Бе ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Трансфер до Кай Бе, 100км. ( около 2:30ч.). При пристигането в Кай Бе качване на борда на корабче откъдето стигаме до островите. Пешеходна разходка на острова към Меконг Лодж. Обяд. Разходка с велосипед или пеша из селището за запознанство с ежедневието на местните жители. Завръщане в Меконг Лодж. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
 
11-ти ден / Кай Бе – Шау Док ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Рано сутриннта хващаме корабчето, за да посетим плаващия пазар на Кай Бе, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Следва посещение на овощна градина, където може да дегустирате плодове и да пиете чай с мед. Пешеходна разходка в селищата на занаятите в Кай Бе. Обяд. Отпътуване за Шау Док, където пристигате късен следобед. Вечеря. Нощувка. 
 
12-ти ден / Шау Док – Пном Пен ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Преминаване на границата. Качване на борда на корабче за Пном Пен. Пристигане в пристистанището на Пном Пен, посрещане от екскурзовода. Обяд. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва фотосесия на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла ( 4-9 век). Екскурзията продължава с посещение на Ват Пном Даун Пен – името на пагода построена през 1372г. от знатната дама Даун Пен. Ват Пном понастоящем е най-високия изкуствен хълм в Пном Пен и център за разнобразни развлечения. Вечеря. Нощувка. 
 
13-ти ден / Пном Пен – Компонг Том – Сием Реап ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат, каменоделски ателиета. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Обяд. Пътят продължава по посока Сием Реап, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
14-ти ден / Сием Реап – Ангкор Том и Ангкор Ват ( закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Предстои ни посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Ще посетите Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Следва обяд в училище по хотелиерство – ресторант и хотел. То дава на учениците възможност да придобият по-голям опит, предоставяйки услуги. 
Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка. 
 
15-ти ден / Сием Реап – Кбау Спеан и Бантеай Срей (закуска, обяд и вечеря): 
Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Обяд в местен ресторант. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам Втори. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Реап. Нощувка. 
 
16-ти ден / Сием Риеп – полет за Сайгон – Отпътуване (Закуска, обяд) 
Закуска. Трансфер до пристанището Мешрей. Качване на борда на корабче за круиз по езерото Тонле Сап. Недалеч от храмовете Ангкор се простира езерото Тонле Сап, един от най-значителните сладководни резервоари на нашата планета. Посещение на плаващо село, където животът на обитателите му изцяло зависи от риболова. Някои семейства се занимават с развъждане на риба, други – отглеждат крокодили. Обяд. Трансфер до летището за полета до Сайгон. Прекачване на полета за София. 
 
17-ти ден /  Сайгон – София 
Пристигане на летище София. 
 
Период на резервация Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
Ранни записвания до 15.05.2018 г. 5798 лева 6568 лева
Записвания след 15.05.2018 г. 6788 лева 7558 лева
 
Цената включва:
- Самолетен билет София – Ханой;
- Самолетен билет Сайгон – София;
- Самолетни билети за вътрешни полети:
  * Ханой – Хюе;
  * Дананг – Сайгон;
  * Сием Реап – Сайгон;
- летищни такси за вътрешни и международни полети в размер на 498 Евро;
- Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус;
- Високоскоростно корабче Шау Док – Пном Пен;
- 13 нощувки в хотели 3*;
- 1 нощувка на борда на традиционна джонка в самостоятелни каюти;
- 14 закуски, 14 обяда, 14 вечери;
- Екскурзии по порграмата с климатизиран автобус;
- Местни френско говорящи екскурзоводи;
- Круиз в залива Халонг;
- Екскурзия с корабче по реката на парфюмите;
- Спектакъл на марионетки върху вода първа класа;
- Екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар Кай Бе;
- Входни такси за всички посещавани обекти;
- 1 бутилка вода на човек на ден;
- Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
- Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 5 000 евро, опция А;

Цената не включва:
- Виза за Виетнам за еднократно влизане – заплаща се и се издава в София, 80 долара (необходима е снимка с размери 4x6 см);
- Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на място, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Такса обработка на визи – 50 лева;
- бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори и екипажа на джонката - 60 евро заплащат се в България;
- Доплащане за ползване на единична стая - 770 лв
- разходи от личен характер;
- застраховка „ Отказ от пътуване”;
- напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначени в „ цената включва”;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.;

Условия за резервация:
- Депозит в размер на 2000 лева на човек;
- Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане;
- Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване ;

Полетни детайли:
QR 228 13OCT SOF DOH 13:25 18:05 
QR 834 14OCT DOH HAN 02:20 16:15 
QR 971 28OCT SGN DOH 19:25 00:20+1 
QR 227 29OCT DOH SOF 06:55 11:15             
 

Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за издаден билет;
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит;
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;

Полезна информация:
- Ваксинации не са необходими;
- Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
- Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
- Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 15; Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване.

Забележка:
- Пакетната цена е калкулирана по курс 1,8 лв. за щатски долар към 21.12.2016 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Забележка:
- При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!

Забележки:
- Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Примерни хотели по програмата:
Hanoi, Quoc Hoa*** 
Ha Long,  Private Cruise Private cabin
Hue, EMM*** 
Hoi An, Hoi An Silk Boutique*** 
Sai Gon , Au Lac 2*** 
Cai Be, Mekong Lodge***½ 
Chau Doc, Chau Pho*** 
Phnom Penh, Town View*** 
Siem Reap, Central Boutique*** 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
- За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

Необходими документи за виза:
- задграничен паспорт копие + оригинал валиден поне 6 месеца след пристигане
- 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см
- Копие от лична карта и паспорт
- Попълнен формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам

33/05

Етикети
екскурзия във виетнам и камбоджа, с водач , екскурзия виетнам и камбоджа , почивка виетнам , виетнам и камбоджа , виетнам екскурзии , toptravels , екскурзии камбоджа , екзотична екскурзия до виетнам и камбоджа , камбоджа екскурзии , екскурзии виетнам , екскурзия виетнам и камбоджа 2018 , екскурзия до виетнам и камбоджа , сайгон , екскурзия до виетнам и камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа 2018 , екзотични оферти , екскурзии виетнам , почивка камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа , екскурзия до виетнам и камбоджа , екзотични екскурзии , виетнам и камбоджа , екскурзия виетнам и камбоджа , vietnam i kambodja , vietnam i kambodja , екскурзии камбоджа , виетнам и камбоджа , vietnam i kambodja , ноември във виетнам и камбоджа , екскурзии камбоджа , екскурзии виетнам , виетнам екскурзии , екскурзия във виетнам и камбоджа, с водач на български , екскурзии виетнам и камбоджа , кай бе , екскурзия виетнам и камбоджа 2018 , екскурзии виетнам и камбоджа , камбоджа екскурзии , top travel , екскурзии виетнам и камбоджа , камбоджа екскурзии , екзотични екскурзии 2018 , виетнам екскурзии
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах