Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Обиколен тур на Коста Рика - кралицата на тропиците!

Оферта номер: П62827
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 10 нощи
Екзотична екскурзия в Коста Рика с директен полет от Мадрид!
19.08.2018 -29.08.2018; 12 дни/10 нощувки
Цена от: 2799.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Коста Рика е една от най-красивите страни в света. Тя е разположена в най-южната част на континента Северна Америка, по-известна като Централна Америка. На северозапад граничи с Никарагуа, на югоизток с Панама. Територията на Коста Рика е 51 100 кв.км. Географското и положение е причината да бъде една от най-перспективните за туризъм страни в света. Разположена е в субекваториалния климатичен пояс. Поради тази причина условията са целогодишно подходящи за туризъм. На североизток Коста Рика има излаз на Карибско море, а на югозапад – на Тихия океан. Близоста на американския пазар прави страната да бъде още по-атрактивна за американските посетители.

Екзотично пътешествие до Коста Рика с посещение на Сан Хосе, Национален парк
Тортугеро, вулкан Аренал, Облачната гора Demonteverde и Мануел Антонио! 


 
ПРОГРАМА

Ден 1: Мадрид-Сан Хосе

Отпътуване от София до Мадрид. Среща на  летище Мадрид с представител и  редовен полет на Iberia до Сан Хосе.
Пристигане на Международно Летище Хуан Сантамария в Коста Рика. Посрещане от представител, който ще Ви придружи за трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2: Сан Хосе- Национален Парк Тортугеро (закуска,обяд и вечеря)
Рано сутринта ще се насочим към Северния карибски регион. След кратка почивка за закуска, ще пристигнем на кея.
За тази част от маршрута ,ще се качим на лодка и ще се придвижим по малките канали, наслаждавайки се на тропическта растителност
и разнообразието от флора и фауна до Национален парк Тортугеро- един от най-живописните паркове в Коста Рика.
При пристигането ни в пансиона за туристи ,ще ни бъде дадена информация за дейностите в областта и препоръки, които да бъдат взети под внимание, тъй като ще сме настанени в джунглата.
В следобедните часове, ще посетим селото Тортугеро,където ще опознаем начина на живот на местните хора, както и мерките, които взимат местните за опазване на девствените плажове, които служат като
приют за гнездене на морските костенурки.Това събитие се случва от юли до септември.

Ден 3: Национален Парк Тортугеро (закуска,обяд и вечеря)
Закуска. Тортугуеро е отлично място за любителите на екотуризма. През деня и в зависимост от метеорологичните условия, имаме опция да се насладим на обиколка през джунглата, където ще научим как различните животни, насекоми и птици взаимодействат с растенията в гората, постигайки перфектен баланс, или на обиколка с лодка по естесвените канали на Националния парк.
Количеството растителни и животински видове на територията на парка е наистина изненадващо - повече от 400 вида дървета, 2200 вида растения, 400 вида птици, 60 вида земноводни, над 30 вида сладководна риба  и различни бозайници, част от които са на ръба на изчезването, маймуни, ягуари. Обяд. През деня, в зависимост от климатичните условия ще можете да се насладите на разходка с гида през джунглата или на обиколка с лодка по естествените канали на парка за да наблюдавате различните видове бозайници, птици и хищници, и тяхното взаймодействие в природата. Ако почивката ви е  между юли и септември, има възможност за нощна екскурзия за наблюдение на гнезденето на зелените костенурки. Вечеря и настаняване в хотел.

Ден 4: Национален парк Тортугеро - Вулкан Аренал (закуска, обяд  и вечеря)
След закуска, сутринта ще се придвижим с лодка към местният кей, за да продължим по пътя си към северните равнини на Коста Рика. Обяд. Обиколката продължава с посещение на Вулкана Аренал. Има възможност за посещение на термалните води Табакон - едни от най-известните в Коста Рика. Вечеря и настаняване. 

Ден 5: Вулкан Аренал (закуска)
Закуска. Трансфер до Парка Ecoglide. (//arenalecoglide.com/en/) В парка ще имате свободно време с възможност да се осъществят комбиниране на изкачване до върха на планината с лифт, наслаждавайки се на красивата природа на езерото Аренал, и спускане от една планина до друга по телени въжета. Свободно време следобеда. Настаняване.

Ден 6: Вулкан Аренал – Облачната гора на Монтеверде (Закуска и обяд)
Закуска. Сутринта  ще продължим маршрута си към високите планини на веригата Тиларан, дом на облачната гора на Монтеверде. Ще се върнем с корабче до езерото Аренал и след това ще започнем изкачване към върховете, за да се насладим на красивите пейзажи и селцата. Обяд в местен ресторант по маршрута. Пристигане в хотела и настаняване. 
 
Ден 7: Облачната гора на Монтеверде  (Закуска)
Закуска.  Сутринта ще се насочим към Sky Adventure Park за разходка по Sky Walk с неговите известни висящи мостове. Следобеда ще посетим региона на Монтеверде, придружени от гид. Настаняване. 
 
Ден 8: Облачната Гора на Монтеверде – Мануел Антонио (Закуска и обяд)
Закуска. Нашето пътуване продължава покрай райските плажове на Коста Рика
на брега на Тихия океан, известни по целия свят с впечатляваща си
комбинация от тропическите гори и бели пясъчни плажове. Обяд в местен ресторант. 
Настаняване и нощувка. 
 
Ден 9: Мануел Антонио (закуска)
Закуска. Тази сутрин ще посетим Националния парк на Мануел Антонио, богат на земноводни и водни видове, където можем да видим маймуни, мързеливи мечки и множество бозайници. Следобед – свободно време и възможност за посещение на райските плажове в района.  Настаняване. 
 
Ден 10: Мануел Антонио (Закуска и вечеря)
Закуска. Сутринта ще имате свободно време в хотела или да разгледате района на Мануел Антонио. Следобеда ще се насладим на пътуване с катамаран. “Краля на Океана” е новият катамаран на Коста Рика, уникален по своя обем, размер и модерния си дизайн. С дължина от 100 крачки, предлага достатъчно удобство на своите пътници, за да се насладят на маршрута. Обиколката ще започне по обяд от Marina Pez Vela в Quepos, където екипажа ще ви поднесе деликатесни напитки и сладки. Ще отпътуваме на юг,  където ще видим магичните гледки на парка Мануел Антонио. Ще разполагате с 45 минути за да практикувате шнорхелинг на красивия плаж Биезанс, преди да се насладите на вечерята. Настаняване. 
 
Ден 11: Мануел Антонио – Сан Хосе – Испания
Закуска. Трансфер до летището на Сан Хосе за директен полет за Мадрид. Нощувка на борда на самолета.
 
Ден 12: Испания. 
Пристигане в Мадрид. Полет Мадрид- София.
 


Цената включва: 
- Самолетен билет Mадрид – Сан Хосе– Mадрид с авиокомания Iberia Airlines в туристическа класа 
- Редовни трансфери от 1-ви до 4-ти ден и индивидуални групови трансфери по остатъка от маршрута
- 1 нощувка в избраният хотел в Сан Хосе.
- 2 нощувки в Националния парк Тортугеро.
​- 2 нощувки в избраният хотел в Аренал.
- 2 нощувки в Облачната гора на Монтеверде
- 3 нощувки в избраният хотел в района Плажовете на Мануел Антонио
- 10 закуски 
- 4 обяда
- 3 вечери
- Каналите на Тортугеро, посещение на селцето Тортугеро, спускане по въжените линии в парка Ecoglide de Arenal 
- Посещение на Sky Adventure Park
- Посещение на Националния парк Мануел Антонио 
- Пътуване  с катамаран в Мануел Антонио.
- Местен екскурзовод за включените екскурзии (Тортугеро и Вулкан Аренал)
- Водач на групата за цялата екскурзия (испански език)
- Летищни такси 320 евро (подлежат на преподвърждение в момента на издаване)
- Медицинска застраховка.

Цената не включва:
- Самолетен билет София - Мадрид  - София
- Държавна такса за напускане на държавата: 31 USD. Плаща се на летището (може да има промяна без предварително предизвестие).
- Всяка точка не посочена в цената включва.
- Допълнителни екскурзии или тези които не са описани в маршрута.
- Допълнителни услуги като телефон,бакшиши,пиколо и други.


Хотели по програмата: 
- Сан Хосе: Хотел Presidente 4* - //www.hotel-presidente.com/default-en.html
- Тортугеро: Laguna Lodge - //www.lagunatortuguero.com/
- Вулкан Аренал: Хотел Volcano Lodge - //www.volcanolodge.com/en
- Монтеверде: Хотел El Establo - //www.elestablo.com/
- Мануел Антонио : Parador Resort & Spa - https://www.hotelparador.com/

Полетно разписание: 
19/08/2018:MAD SJO IB6317 11.50 -14.35
29/08/2018: SJO MAD IB6314 16.00 -10.45+1 

Важно!
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани туристи. 
 


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Необходим е паспорт, валиден най-малко шест месеца от датата на връщане.   Не се изискват визи за краткосрочни пребивавания – до 90 дни.   Съветваме Ви да следите за поставянето на печат при влизане в страната от миграционните власти. Липсата на печат води до налагане на административни глоби. При напускането на страната със самолет, се събира изходна такса.   00/06

Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах