Почивка в Малта през Oктомври Октомври 2017/3 и 7 нощ         Лятна почивка в Доминикана - от юли до октомври 2017! Ранни записвания до 18 Юли 2017!         Нова година 2018 в Луковска баня 30.12.17 - 02.01.2018/3 нощ - Ранни записвания         

Почивка в Черна гора 2017

Оферта номер: П62853
Вид транспорт: Автобус Автобус
8 дни/ 7 нощи
Лято 2017/7 нощ - Ранни записвания
Почивка в Сутоморе, Черна гора
Прикачен файл:
62853Podrobna programa.doc
Цена от: 580.00 лв
РЕЗЕРВИРАЙ


Програма
Лятна почивки в Черна гора, Сутоморе с автобус 8 дни / 7 нощувки

Aктуални цени за настаняване, можете да намерите в описанието на хотелите!

Тръгване всяка събота от 24.06 до 09.09.2017 год. Гарантирани стаи, незабавно потвърждение!



 
Програма 

1-ви ден

Отпътуване от София в 06:00 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Рашка-Мойковац-Подгорица-Сутоморе /Черна гора/. Маршрута минава през красиви природни местности в района на Сърбия покрай градовете Кралево и Рашка и планината национален парк Копаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньона на река Тара, покрай столицата на Черна гора Подгорица до бреговете на Адриатическо море. Пристигане в курорта вечерта. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта. Късния след обяд  – БОНУС - посещение на град Бар /включено в цената/. В новата част на Бар ще видим пристанището,  резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна алея, покрай църквата със златните кубета. Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с  добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. В стария град мирно съжителстват джамии от 17 век с християнските храмове.  Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ - Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата перла на Адриатика. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните  забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободен ден за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ - Екскурзия до Шкодренското езеро, Улцин и Велика плажа. Отпътуване за Вирпазар –малко градче с 300 жители на брега на най-голямото и красиво езеро на Балканите. Възможност за плаване с лодка по езерото /тура е 2 часа с възможност за къпане и включени разхладителни напитки/. Отпътуване за Улцин, град разположен близо до албанската граница. Старият град притежава впечатляваща архитектура в източен стил и предлага красив изглед към брега и плажа. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване към Велика плажа – най-дългият пясъчен плаж в Черна гора. Дължината на плажа е 12 км и в по-голямата си част е девствен. Този невероятен дар от природата приема всяка година множество туристи, които идват тук, за да се насладят на прекрасната природа на Адриатическо море. Свободно време за почивка и плаж. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ - Целодневна екскурзия до Албания-крепостта на Шкодра и столицата Тирана. Отпътуване от Сутоморе  покрай морския бряг на Ядранско море. След границата пътя продължава покрай живопистни местности в  албанския дял на Шкодренското езеро и реките Бояна и Дрин, които образуват красиви водни огледала при сливането си. От най-високата точка се откриват невероятни гледки към околностите. Отпътуване за  албанската столица Тирана – един модерен и добре развиващ се туристически център. Тирана се намира в централната част на страната, разположена е на река Ишми. Тя е културен и индустриален център на Албания. Интересни забележителности, които ще видим по време на панорамния тур са: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула, новата християнска църква и други. Свободно време в града. Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст.  По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора,не напразно  наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив.  Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата. Отпътуване за Котор. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Свободен ден за почивка и плаж в Сутоморе или по желание /срещу заплащане/ - разходка с възможност за шопинг  до Будва - метрополисът на Черна гора. Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за последни покупки. Връщане в хотела. Свободно време в Сутоморе. Вечеря.Нощувка.

8-ми ден
Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя БОНУС: посещение на столицата на Черна гора - Подгорица. Кратък престой в Подгорица през който ще имаме възможност да минем по  стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки. Продължаваме нашето пътуване през живописния  каньон на река Тара, с право наречена „Сълзата на Европа”. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фото пауза за кафе и снимки при красивата река. Пътуването продължава през Сърбия. Спирка за почивка и хапване в района на Рашка в битов ресторант Етно куча „Чакмара”, известен с местните си специалитети. По пътя до границата ще имаме още 2 спирки – 1 в района на Крушевац и 1 преди Калотина. Пристигане в София след полунощ.

Подробно описание на програмата и екскурзиите може да намерите в прикачения файл!

Цената включва:
- Транспорт с комфортен автобус;
- 7 нощувки в избрания хотел на съответната база;
- Бонус - Посещение на град Бар;
- Бонус - Посещение на столицата Черна гора - Подгорица;
- Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
- Пътни, магистрални такси;
- Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване.


Цената не включва:
- Екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 40 лева;
- Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод – 60 лева;
- Целодневна екскурзия до Тирана и крепостта Шкодра – 70 лева;
- Екскурзия до Шкодренско езеро, Улцин и Велика плажа с възможност за плаж – 30 лева;
- Полудневна екскурзия до Будва с възможност за шопинг – 20 лева;
- Разходка 2 часа с лодка по езерото – до 10 човека – 10 евро, над 10 човека – 6 евро;
- Разходка с лодка до остров Богородица на скалата – 5 евро;
- Курортна такса – 10,50 евро възрастен, деца до 12 год ненавършили. – 3,5 евро,
- Входни такси на посещаваните обекти;
- Разходи от личен характер;
- Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек;
- Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 години –  8 лева.
- Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация/


ПРИ ЗАПЛАТЕНИ И 4-ТЕ ЕКСКУРЗИИ – БОНУС БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДВА!
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. Деца до 12 години ползват 20% отстъпка от екскурзиите!


Забележка! За туристите, които са настанени на пълен пансион в хотел  Sato 4* и на All Inclusive в хотел Korali 2*
хотелите НЕ предоставят сухи пакети за екскурзиите.
 

Топ Травелс препоръчва на своите клиенти да сключат допълнителна Застраховка „Отказ от пътуване“, за покриване на разходите в случай на невъзможност за осъществяване на пътуването.


Ориентировъчни вхoдни такси на обектите:
- Вход за стария град Котор – 1 евро;
- Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 70 HRK;
- Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;
- Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;
- Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 25 HRK;
- Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 3 евро;
- Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 2 евро;
- Входни такси в Албания: музея в крепостта – 150 леки, Национален исторически музей Тирана – 200 леки


Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/
Черна гора – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/
Албания – 1 лева = 69,50 албански леки /ALL/

За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.


Отпътуване от Велико Търново,Габрово, Ловеч,Плевен,Пловдив, Пазарджик - на трансферен принцип.
Трансфери по програмата:


Велико Търново-30 лв. за двупосочен трансфер
Пловдив, Пазарджик - 25 лева двупосочен трансфер
Плевен, Ловеч - 30 лева двупосочен трансфер
Трансфера се осъществява при минимум 10 човека

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до държавите по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Лична карта или международен паспорт
- За деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).          
- Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

00/02



Изберете хотели за резервация по програмата
Етикети
ранни записвания 2017 , почивка в черна гора , екскурзия до черна гора , детска почивка , екскурзии черна гора 2017 , котор , дубровник , топ оферти за почивка , екскурзии черна гора , toptravels , cherna gora sutomore , хотел корали , почивки черна гора , черна гора почивка , сутоморе , pochivka cherna gora , хотели в черна гора , евтина храна , почивка в чан, черна гора 2017 , лято 2017 в черна гора , оферти черна гора , pochivka v cherna gora , почивка дубровник , оферти дубровник , почивка в черна гора 2017 , ekskurzii cherna gora , почивка в сутоморе 2017 , почивки черна гора , екскурзии черна гора , почивка дубровник , черна гора забележителности , cherna gora 2017 , черна гора , пясъчен плаж , почивка в черна гора , почивка в дубровник , монтенегро , хотел сато , почивка в черна гора 2017 , лятна почивка черна гора , почивка сутоморе черна гора , хотел сато , черна гора , оферти черна гора , oferti cherna gora , будва , hotel korali , лятна почивка черна гора , бар , почивка в дубровник , korali , pochivka v cherna gora , pochivka cherna gora , черна гора 2017 , лято 2017 в черна гора , почивка черна гора , хотел сато , почивка черна гора , hotel sato , черна гора екскурзия , будва , почивка за деца, cherna gora , почивка черна гора 2017 , екскурзия до черна гора 2017 , черна гора , екскурзия до черна гора , корали , pochivka cherna gora , оферти почивка лято 2017
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък