Малайзия - пътуване до Рая

Оферта номер: П62910
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 6 нощи
Целогодишно 2017/8 дни - 6 нощ
Екскурзия до Малайзия - Куала Лумпур и Пенанг
Прикачен файл:
62910Tur Malaysia.doc
Цена от: 1750.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма

Обиколен тур Малайзия през 2017 с посещение на Куала Лумпур и Пенанг
 

Програма

1-ви ден / София - Доха - Куала Лумпур

Среща на летище София за полет до Доха. Пристигане в Доха и прекачване за полет до полуостров Малайзия .

2-ри ден / Куала Лумпур
Кацане в Куала Лумпур. Посрещане от местен представител на фирмата партньор и трансфер от летището. Настаняване в хотел „Concorde hotel” 4* /или подобен/ след 15:00 часа.Свободно време за почивка след полета и аклиматизация. Нощувка.

3-ти ден / Куала Лумпур – пещерите Бату
Закуска. В 09:30 часа целодневен тур на Куала Лумпур, наричан още “Града на светлината” и околностите/включен в цената/. Отпътуваме към пещерите Бату най-популярните и посещавани дестинации в цяла Азия. Тези огромни и естествени скални образувания са сред най-известните природни и културно религиозни забележителности на Малайзия. Непосредствено пред светилището в Бату е разположена и най- високата статуя в света на бог Муруган, достигаща до височина от 42.7 метра. Храмът е посветен на божеството Субраманиам  и всяка година е домакин на честването на впечатляващ фестивал Тайпусам. За да достигнете до тази най-обширна част на пещерите Бату, ще ви се наложи да изминетен 272 стъпала, водещи до главния  им вход. Обиколката продължава с посещение на малка фабрика за производсто на батик /древен метод за рисуване върху тъкан с вокък/, където ще видим демонстрация на тази живописна техника. Следваща ни спирка Royal Selangor, малайзийски производител калаени съдове и купи, най-големият по рода си в света. Обяд в местен ресторант. Продължаваме през Ботаническата градина Пердана, известна преди като Таман Ташик или Езерните градини със спирки в Националната джамия и на площад Независимост. На близко разстояние се намира Джамията Масджид Джамек - разположена  на мястото, където се събират реките Кланг и Гомбак. Това е една от най-старите джамии в света. Нейните елегантни куполи са били основна част от пейзажа на града преди да навлязат небостъргачите.Разходката ни продължава през Централния пазар, след което с автобуса ще се отправим към Кампунг Бару - типичен малайски квартал, където повечето къщи са  построена в традиционна  малайска архитектура. Обиколката продължава с посещение на един от символите на Малайзия - Кулите Близнаци на Петронас и KLCC, все още най-високата сграда близнак в света. След фотосесия в тази част на града, връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден / Малака
Закуска. Отпътуване за град Малака и обзорна екскурзия (включена в цената), градът от където започва 400-годишната си експанзия малайския султанат. По-късно градът става територия на португалци, холандци и англичани. Днес са запазени много исторически останки, свързани с тяхното управление: църквата Свети Петър от 1710 г., най-старата християнска обител в Малайзия, португалската колония с руините на църквата Свети Павел и Портата Сантиаго, сградата на музея на Малака, построена от холандците. Ще направим кратък круиз по реката Малака. Следва посещение на на музея Баба Нуня, в който е представена историята на местна етническа група, наследници на смесени бракове между китайци и малайци. Обяд в мстен ресторант. След обяд посещение на храма Ченг Хун Тенг /1645/, единствения в който можете да видите трите главни доктрини на местните китайци под един покрив: таоизъм, будизъм и конфуцианство, джамията Кампунг Кинг, най-старата джамия в Малака. На края ще посетим китайският хълм „Букит Чайна”, най-голямото китайско гробище извън Китай. Отпътуване за хотела в Куала Лумпур. Нощувка.

5-ти ден / Камерън хайлендс – Оранг Асли
Закуска. Отпътуване от хотела към Камерън хайлендс, където са разположени най-големите чаени плантации на Малайзия.Ще пътуваме през живописна планинска джунгла криволичещ път, който ще ни отведе до малкото селище Оранг Асли,  населено с най-старите местни жители на Малайзия. При пристигането си в Камерон Хайлендс ще посетим плантация за чай и по-късно ще се настаним в хотел „Strawberry Park Resort” 4 */или подобен/. Нощувка.

6-ти ден / Камерън Хайлендс - Пенанг
Закуска. Обиколката на Камерън хайлендс започва на сутринта с посещение на зеленчуковия пазар. След това ще продължим към Пенанг - едно от най-добрите места за посещение в Малайзия. Този голям остров на западния малайзийски бряг е гордост за страната. Неговата историческа столица Джорджтаун е обект на ЮНЕСКО. Пенанг е бил оживен културен кръстопът от първото заселване на хора от Запада в Далечния изток през 1786 г. Днес това е една от най-колоритните мултиетнически общности в Азия, с малайци мюсюлмани, индийци от различни религии и китайци будисти, които успешно живеят заедно.По време на пътуването ще посетим храма Перанг Тонг в Ипох, джамията Убудиах, двореца Искандариях – официалната резиденция на султана на Перак, музея Истана Кенанган По пътя ще спрем на острова Оранг Утан, малък остров в средата на сладководно езеро на 7000 акра, където орангутани се отглеждат в естествената им среда. Ще прекосим третия по дължина мост в света, който свързва полуострова и остров Пенанг. Настаняване в хотел „Royal Bintang Penang” 4* /или подобен/. Свободно време за почивка или по желание допълнителни екскурзии. Нощувка.

7-ми ден / Пенанг
Закуска. Целодневен тур по забележителностите на остров Пенаг /включен в цената/. Обиколката включва: посещение на храма Кек Лох Си, Ботаническата градина, фабрика за производство на батик, тай храмът на полегналия Буда, Бирманския храм, през Еспланадата с красивата колониална архитектура, Коо Конгси, китайска къща със силно орнаментирана архитектура, пешеходна разходка по улица Хармония. Обяд в местен ресторант. Свободно време за почивка или по желание допълнителни екскурзии и мероприятия. Нощувка.

8-ти ден / Пенанг - София
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за обратен полет. Полет от Пенанг до Куала Лумпур и от Куала Лумпур за Доха. Излитане от Доха и пристигане на летище София
 

Полетите се осъществяват целогодишно всеки Вторник и Петък


Брой туристи На човек на пакет в двойна стая
От 15 до 19 туристи 1890 €
Ог 20 до 24 туристи 1790 €
Над 25 туристи 1750 €
Доплащане за единично настаняване 295 евро

Цената включва:
- Самолетен билет София - Доха - Куала Лумпур /Малайзия/ - Пенанг - Куала Лумпур - Доха - София
- Летищни такси - 280 евро към 05.11.2016 г.
- Чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
- Трансфери летище-хотел-летище;
- 6 нощувки със закуски в Малайзия;
- 3 обяда в местни ресторанти;
- Целодневен тур в Куала Лумпур с посещение на пещерите Бату на анлийски език
- Целодневен тур до Малака на анлийски език
- Туристическа програма в Камерън Хайлендс с посещение на Оранг Асли и Оранг Утан на анлийски език
- Целодневна програма на остров Пенанг на анлийски език
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с асистанс;
- Инфопакет с полезна информация;
- Водач от агенцията при минимум 15 записани туристи

Цената не включва:
- Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание на анлийски /описание в прикачения файл/
- Медицинска застраховка за лица над 64 год. – /лица над 75 год. не се застраховат/;
- Вечери в хотелите;
- Разходи от личен характер
- Застраховка Отмяна на пътуване /предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване/

Забележки:
- Цената е калкулирана при минимален брой 15 записани туристи. При по-малка бройка цената се променя с доплащане.
- Полетната информация се актуализира при потвърждение на групата. Възможно е да има промени в нея за дните на пътуване в началото и края на програмата.
- Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при минимум 10 записани туристи, като посочените цени са калкулирани за тази бройка. При по-малка бройка е възможно повишение на цената. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в предварително в България, тъй като са свързани с предварителни резервации.
- Цената е базирана на полети на АК Qatar Airways, по желание може да се предложат и полети с други авиокомпании

Хотели по програмата:
Куала Лумпур:
 Concorde Hotel 4* - Стая супериор  //kualalumpur.concordehotelsresorts.com/
Камерън Хайлендс: Strawberry Park Resort 4* - Стая тип студио  //www.strawberryparkresorts.com/
Пенанг: Royal Bintang Penang Hotel 4* - Стая супериор  //www.royalebintang-penang.com/

Полезна информация:
Валута:
Малайзийски рингит /MYR/
1 лев – 2,40 малайзийски рингити

Митнически изисквания: В страната е разрешен вносът на местна валута до 1000 малайзийски рингита. За вноса на чужда валута няма ограничения. Суми над 2,500 щ.долара задължително се декларират. Евро може безпроблемно да се обменя. Стоки за лична консумация – до 200 цигари или 50 пури, 225 гр. тютюн, както и 1 л. алкохол - се внасят безмитно. Притежанието на наркотици се наказва със смърт.

Часова разлика: спрямо България + 6 часа

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 30 дни преди началната дата на отпътуване.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до страната, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.
- Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните партньори.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
- За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чиито родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.
- За страната няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.

00/01//730

Етикети
malaysia 2017 , малайзия екскурзия , екскурзия до малайзия , екскурзия до куала лумпур , куала лумпур екскурзии , top travel , почивки малайзия , оферти екзотика 2017 , куала лумпур екскурзии , малайзия 2017 , малайзия почивка , почивка в малайзия , pochivka v malaysia , оферти малайзия , екзотични почивки 2017 , куала лумпур малайзия , самолетна екскурзия до малайзия , ekskurzii malaysia , malaysia 2017 , почивка в малайзия , ekskurzii kuala lumpur , малайзия екскурзия , почивка в куала лумпур , ekskurzii malaysia , pochivki malaysia , малайзия почивка , малайзия почивка , екзотични екскурзии 2017 , pochivki malaysia , почивки малайзия , pochivka v malaysia , malaysia 2017 , екзотични оферти , малайзия - пътуване до рая , pochivka v malaysia , малайзия екскурзия , екскурзия до куала лумпур , екскурзия до малайзия , toptravels , екскурзия до пенанг , почивка в малайзия , почивки малайзия , pochivki malaysia , забележителности малайзия , почивка в куала лумпур , ekskurzii malaysia , екскурзия до пенанг , ekskurzii kuala lumpur , екскурзия до малайзия , куала лумпур малайзия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах