Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзия в Северен Тайланд

Оферта номер: П62976
Вид транспорт: Самолет Самолет
15 дни/ 12 нощи
19.10 - 02.11.2017/12 нощ
Почивка в Тайланд 2017
Цена от: 1995.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Самолетна екскурзия в Северен Тайланд 2017
Банкок - Аютая - Лопбури - Фитсанулок - Сукотай - Лампанг - Чанг Рай - Чанг Май - Банкок - Патая


 
Програма

ПЪРВИ ДЕН: 19.10.2017 / СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Полет София-Истанбул с АК Turkish Airlines. Излита в 21:40ч. Каца в 23:05ч. в Истанбул.

ВТОРИ ДЕН: 20.10.2017 / ИСТАНБУЛ - БАНКОК
Полет Истанбул-Банкок с АК Turkish Airlines. Излита в 01:25ч. Каца в 14:50ч. в Банкок. Запознанството Ви с Тайланд започва с обиколка на една от най-оживените столици в света - Банкок: Първо посещаваме Кралския дворец, шедьовър на сиамското изкуство. Някога резиденция на кралете на Тайланд, сега Дворцовият комплекс се използва за най-различни официални церемонии. Състои се от Приемен дворец, Погребален дворец, Тронна зала, Зала за коронации, Кралски приемни зали и храма на Смарагдовия Буда. Продължаваме с посещение на Ват Арун - Храмът на Зората и на Белия Мраморен Храм - Ват Бенжамарпит -един от най-красивите шедьоври на сиамското религиозно изкуство. Последният храм, който посещаваме, е Ват Тримитр, приютил 5,5 тонната статуя на Златния Буда. Трансфер до хотел Novotel Bangkok Ploenchit Sukhumvit. Вечеря в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 21.10.2017 / БАНКОК - възможност за турове по желание
Закуска. Свободен ден в Банкок или по желание: Полудневен тур до Плаващите Пазари (от 07:30ч. до 12:30ч.) - 32$/59 лв. на човек при мин. 10 души
Плаващите пазари Damnoen Saduak са разположени на 110 км западно от Банкок. Ще имате възможност да се докоснете до автентичен тайландски пазар, в който от векове не са променяни традициите на продажба на плодове, цветя и ръчно изработени изделия - покупко-продажбата се извършва директно на малките лодки по реката. Турът включва и посещение на Пра Патом Чеди - най-голямата пагода в Югоизточна Азия.
Вечерта по желание:  Grand Pearl круиз с вечеря по река Чао Прая (от 19:30ч. до 21:30ч.) - 59$/109 лв. на човек при мин. 10 души
Покрай Вас преминават като в картинен калейдоскоп гледките по двата бряга на Чао Прая - облени от приглушена светлина загадъчни храмове, небостъргачи, мегаполисен трафик. Бавно се сменят светлините на нощен Банкок, докато се наслаждавате на морски дарове и музика на живо. Трансфер до хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 22.10.2017 / БАНКОК - АЮТАЯ - ЛОПБУРИ - ФИТСАНУЛОК
Закуска. Днес се отправяме към първата столица на Сиамското Кралство - Аютая. Обиколката на едно от най-популярните старинни градчета в Тайланд се извършва с тук-тук (Автентичните тук-тук са останали само в Аютая). Ще разгледаме старинните руини и древните храмове в историческия парк. Ще опитаме емблематичния за този край сиамски десерт  “Roti Sai Mai”. Отпътуване към Лопбури. Посещение на Двореца Нарай Раджа, Свещената Тришпилова Пагода и Храма на Маймуните. Продължаваме към Фитсанулок. Настаняване в хотел Amarin Lagoon Phitsanuloke. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 23.10.2017 / ФИТСАНУЛОК - СУКОТАЙ
Закуска. Фотостоп при главата на Буда, разположена в корените на огромно вековно бананово дърво, и превърналия се в икона храм Ват Маха Дат. Следва пагодата Пра Буда Джинарай. Отпътуване към Сукотай, първата столица на Обединен Тайланд (1257-1379). Посещение на историко-етнографския комплекс. Някога укрепен град, заобиколен от защитен ров, сега Сукотай е в листата на ЮНЕСКО за културно-историческо наследство. Тук ще посетим етнографския комплекс по керамика Ганеша, където местни занаятчии пред Вас извайват и рисуват ръчно чудни фигури от глина. Ще имате възможност да пробвате и вие и да се докоснете до някои от тайните на майсторите - техниката Сангкалок, например, по гланциране на метална керамика. Продължаваме към Шри Сачаналай, най-северната крепост на Кралство Сукотай, построена от крал Рамкамхенг. Тук посещаваме храмовете Ват Чанг Лом, Ват Чеди Тев, Ват Нанг Пия и Ват Пра Шри Ратана Маха Дат, разположен от страната на укрепения кхмерски град Чалиенг. Настаняване в хотел The Legendha Sukhothai. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 24.10.2017 / СУКОТАЙ - ЛАМПАНГ - ЧАНГ РАЙ
Закуска. Отпътуване към Чанг Рай, като по път се спира за фотопауза при храма Ват Пра Дат Лампанг Луанг, приютил единствената друга смарагдова статуя на Буда, освен тази в Банкок. Спирка за почивка в ананасова плантация, където ще имате възможност да опитате различни продукти, произведени от ананаси. Продължаваме в северна посока към Чанг Рай, като спираме за обяд кафе-пауза в битов ресторант, живописно разположен на брега на езерото Фаяо. Настаняване в хотел Dusit Island Resort Chiang Rai. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 25.10.2017 / ЧАНГ РАЙ
Закуска. Отпътуване към Дой Маесалонг, разположен на 1800 м н.в., известен с чаените си плантации, китайските храмове, пагоди и открити базари. По път посещаваме автентично село на планинските племена акха, яо и лису. Продължаваме към Чанг Саен, някогашна столица на тайското кралство, разположен директно на брега на Меконг, на границата между Лаос и Тайланд. Посещение на Музея на Опиума, разположен на площ от 40 акра. Продължаваме към Златния Триъгълник. Круиз с корабче нагоре по течението на река Меконг, до мястото на срещата на границите на трите държави - Лаос, Мианмар и Тайланд. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 26.10.2017 / ЧАНГ РАЙ - ЧАНГ МАЙ
Закуска. Отпътуване към Чанг Май, като по път посещаваме храма Ват Ронг Кхун, известен със своите декорации. От тук започва вълнуващо пътешествие по сценичния път до живописно разположения Ват Дой Сутхеп. Разположен на гористи планински склонове, този най-свещен храм на Чанг Май ви предлага секваща дъха гледка към града, както и богатство от фрески и картини. Посещаваме още два свещени храма Ват Чеди Луанг и Ват Пра Синг. Свободно време на автентичния пазар Талат Варород. Денят завършва с посещение на плантация за отглеждане на орхидеи. Настаняване в хотел Duangtawan Chiang Mai. Вечеря (19:30-21.00) в The Gallery Restaurant Chiang Mai, изграден през 1892г. на брега на река Пинг. Построената в китайски стил сграда освен ресторант, съдържа и художествена галерия. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 27.10.2017 / ЧАНГ МАЙ - БАНКОК - ПАТАЯ
Закуска. Трансфер до летище за полет Чанг Май-Банкок. Кацане в Банкок и трансфер до Патая. Настаняване в хотел A One Royal Cruise Pattaya в Патая за 5 нощувки на база закуска.

ДЕСЕТИ - ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 28.10-31.10.2017 / ПАТАЯ
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 01.11.2017 / ПАТАЯ - БАНКОК
Закуска. Свободен ден. Късен трансфер до летище Банкок.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН: 02.11.2017 / БАНКОК - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Полет Банкок-Истанбул с АК Turkish Airlines. Излита в 00:05ч. Каца в Истанбул в 06:25ч. Излита от Истанбул в 08:45ч. Каца в София в 09:10ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА ПРОМО ЦЕНИ, ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.05.2017
  евро лева
Възрастен в двойна стая 1995 2195 3910 4302
Възрастен в единична стая 2395 2819 4694 5525
Трети възрастен/дете 12-18г. в стая с 2 възрастни ПО ЗАПИТВАНЕ
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 20 ДУШИ!

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

- Двупосочни самолетни билети за международни полети София-Истанбул-Банкок на АК Turkish Airlines, с включени летищни такси по международните полети. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
- Вътрешен полет Чанг Май - Банкок
- Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
- 12 нощувки на база закуска в описаните хотели по програмата:
  * 2 нощувки със закуски в Банкок в хотел Novotel Bangkok Ploenchit Sukhumvit в стаи тип Superior
  * 1 нощувка със закуска във Фитсанулок в хотел Amarin Lagoon Phitsanuloke в стаи тип Superior
  * 1 нощувка със закуска в Сукотай в хотел The Legendha Sukhothai в стаи тип Superior
  * 2 нощувки със закуски в Чанг Рай в хотел Dusit Island Resort Chiang Rai в стаи тип Deluxe
  * 1 нощувка със закуска в Чанг Май в хотел Duangtawan Chiang Mai в стаи тип Deluxe
  * 4 нощувки със закуски в Патая в хотел A One Royal Cruise Pattaya в стаи тип Deluxe
- 1 вечеря в хотела в Банкок
- 1 обяд в автентичен битов ресторант в Чанг Рай
- 1 вечеря в автентичен битов ресторант The Gallery в Чанг Май
- Всички турове и обиколки, описани по програма - с частни бусове, с местен екскурзовод на английски език ( и с превод на български език при група от мин. 20 души)
- Входни такси за посещаваните по програмата обекти
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
- Застраховка „Отговорност на туроператора”
- Водач на групата от България - при група от мин. 20 души
- Такса обслужване за местни екскурзоводи и шофьори
- Визи на стойност 30 евро/ 59 лв. на човек

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- По желание: Полудневен тур до Плаващите Пазари  - 32$/59 лв. на човек при мин. 10 души
- По желание: Grand Pearl круиз с вечеря по река Чао Прая - 59$/ 109 лв. на човек при мин. 10 души
- По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” - на запитване в офиса на туроператора
- Входни такси за посещаваните обекти по програма, не указани изрично като включени в „Цената включва”
- Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "Цената включва"
- Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключване на такава при резервация или до 5 дни от заплащането на депозита/

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- Аванс в размер на 1000 евро / 1960 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
- Пълно плащане до 15.09.2017г.

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
- При анулация до 31.03.2017г. - без неустойка.
- При анулация от 01.04.2017г. до 31.07.2017г. - неустойка в размер на 40% от общата цена на пътуването.
- При анулация от 01.08.2017г. до 15.09.2017г. - неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
- При анулация след 15.09.2017г. или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
- В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 15.09.2017г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 150 евро/294 лева на билет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
- ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
- Минимален брой записани туристи, необходим за осъществяване на пътуването - 20 души
- Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 15.09.2017г.
- Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
- Важно: Моля да имате предвид, че всички екскурзии и вечери по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
- Цените на допълнителните турове са валидни при минимум 10 записани туристи.
- Програмата не е подходяща за деца под 12г.
- Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата.
- Валута: 1 EUR = 37,6841 THB (към 13.03.2017г.)
- Часово време: България - 12:00ч., Тайланд - 17:00ч.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
- По 1 снимка на човек
- За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

2/05



Етикети
тайланд , tailand , ekskurzii bankok , чанг май , екскурзия в северен тайланд , ekskurzia do tailand , екзотични екскурзии 2017 , съкровищата на тайланд 2017 , tailand , екскурзия до пукет , екскурзии банкок , екскурзия в северен тайланд , екскурзии тайланд , екскурзии пукет , екскурзия до банкок , ekskurzia do tailand , екскурзии банкок , банкок , екскурзия до банкок , сукотай , екскурзия до банкок , екскурзия до тайланд 2017 , тайланд 2017 , ekskurzii bankok , оферти тайланд , тайланд оферти , екскурзия до банкок , тайланд банкок , тайланд екскурзии , ekskurzia do tailand , тайланд банкок , тайланд , екскурзия в северен тайланд , ekskurzii tailand , tailand , екскурзии пукет , ekskurzia do bankok , ekskurzia do bankok , екскурзии банкок , банкок , ekskurzia do bankok , екскурзия до тайланд , екскурзии тайланд , екскурзия в северен тайланд 2017 , ekskurzii bankok , екскурзии банкок , сиам - аютая , тайланд банкок , екскурзии пукет , ekskurzii tailand , тайланд забележителности , банкок , древните столици на сиам - аютая, сукотай, чанг май , тайланд , екскурзии банкок , екскурзия до тайланд , екскурзия до тайланд , екскурзия до пукет , екскурзии тайланд , екскурзии банкок , съкровищата на тайланд , ekskurzii tailand , екскурзия до банкок , екскурзия до пукет , екскурзия до банкок
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах