Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Нова Година 2018 в Кранска Гора - Словения

Оферта номер: П63023
Вид транспорт: Автобус Автобус
4 дни/ 3 нощи
С посещение на Любляна, Клагенфурт и езерото Блед



Програма
Първи ден 29.12.2017
Отпътуване от Пловдив в 17.00 ч. ОМВ Санкт Петербург, от София в 19.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Нощен преход.

Втори ден 30.12.2017
Пристигане сутринта в столицата Любляна - място, където можете да срещнете най-много дракони. Тези митични същества са символ на града, а техните статуи, изображения и графики са навсякъде. Според местна легенда Любляна е основана от Язон и неговите аргонавти по пътя им към Златното руно. Най-забележителното място тук е Люблянския замък. Той е построен по времето на келтите, а по-късно е използван от римляните за наблюдателница. През прозорците му можете да зърнете статуята на Франце Прешерн. Неговата история го превръща в словенския Ромео, който се самоубива заради любимата си Юлия. Следва туристическа програма в централната част на града и разглеждане на катедралата „Св. Николай“, кметството, фонтана „Роба“, централния пазар, тройния мост, площад Прешернов, църквата „Св .Франциск“. Маршрутът ни продължава към ски курорта Кранска Гора, който е разположен в северозападната част на Словения, в националния парк Триглав. Благодарение на многото възможности за отдих на открито и превъзходната природа, този алпийски град е привлекателен за посещения през цялата година. Настаняване в хотел Алпин 3*. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 31.12.2017
Закуска. През зимата белите склонове са притегателно място за почитателите на всякакви зимни спортове, а желаещите да им се отдадат ще могат да го направят през този ден. За любителите на историята, предлагаме целодневна екскурзия до езерото Блед, известно с прозвището „словенския бисер”, образувало се при падане на глетчер от алпийските върхове и станало популярно благодарениe на горещите извори, което му е затвърдило репутацията на перфектна туристическа дестинация. Следва разглеждане на градчето и на средновековния замък, кацнал върху една скала, от където ще имате възможност да се насладите на неподражаемата природна красота и кристално чистите езерни води. Историята на замъка датира от 1004 г., когато император Хайнрих II го дарява на епископа на град Бриксен Албуин. Най-старата част от замъка е римската кула, която е била използвана както за жилище, така и за отбрана и наблюдателница. По-късно през средновековието са построени по-нови кули. След разпадането на Австро-Унгарската империя, териториално градът преминава към Югославия, а той се превръща в лятна резиденция, първоначално на монарсите от династията Караджорджевич, а впоследствие на Тито. Връщане в хотела. Посрещане на Новата 2018 година с празнична гала вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Четвърти ден 01.01.2018
Късна закуска. Свободен ден за ски или по желание еднодневна екскурзия до красивия австрийки град Клагенфурт, разположен на брега на езерото Вьортерзее и по устието на река Глан, заобиколен от богато залесени гористи местности. Въпреки, че по време на Втората Световна Война Клагенфурт е бил бомбардиран 41 пъти и стотици старинни сгради са били сринати до основи, днес той отново блести с подновена красота, благодарение на усърдна реконструкция и реставрация. Възхищение сред посетителите будят Бароковата Катедрала, Фонтанът във вид на дракон “Линдвурм Брунен” и Статуята на Херкулес, старият град с площад “Алтер Плац”, замъкът “Хохостервиц”, домът на семейство Резонберг, паркът Минимундос „светът в миниатюра”, където са събрани шедьоври на световната архитектура от всички времена и народи – от египетските пирамиди до катедралата „Свети Петър”, има даже и българско присъствие – миниатюра на Рилския манастир. Интересен факт е, че освен с макета на Рилския манастир, Клагенфурт е свързан и с българската история. Тук през май 1945 г. е подписано демаркационното споразумение между съюзническите войски на Първа българска армия и Осма британска армия, от ген. Владимир Стойчев и генерал Кейтли. Пешеходна обиколка на града и свободно време за обяд. Следобед романтична разходка до най-топлото езеро в Европа - Вьортерзее, по чиито брегове са разхвърляни малки курортни градчета – тихият и романтичен Мария Верт, веселият и неудържим с фойерверките, музиката и казиното си Фелден, уютния Крумпендорф или знаменитият със своите разкошни паркове Пертчах. Връщане в Кранска гора. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 02.01.2018
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечер.


Цената включва:
*Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
*3 нощувки в Кранска гора хотел Alpina 3* със закуска и вечеря.
*Туристическа програма в Любляна.
*Туристическа такса.
*Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
*Прeдставител на ТО по време на пътуването.

Цената не включва:
*Еднодневна екскурзия до езерото Блед продължителност 6ч. - цена за турист 30 лв. Входните такси се заплащат на място –входни такси за замъка Блед (10 евро); двупосочен билет за лодка "плетна" до острова в езерото Блед (14 евро).
*Еднодневна екскурзия до Клагенфурт продължителност 8 ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат на място – входни такси за Минимундос – около 17 евро за възрастни и 8 евро за деца от 6 до 15 г.
*Празнична новогодишна вечеря с музикална програма в ресторанта на хотела ( задължителна) 88 лв. за възрастен , дете 0 – 5.99 г. безплатно, дете 6 – 11,99 г. – 59лв.
*Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
*Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.

 

ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
СОФИЯ 19:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
ПАЗАРДЖИК 18:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 17:00 ч. ОМВ Санкт Петербург
В.ТЪРНОВО 13:15 ч. пред хотел Етър
ГАБРОВО 14:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
КАЗАНЛЪК 15:15 ч. ОМВ до ДАП
СТ.ЗАГОРА 16:00 ч. ЖП Гара
Гарантираното тръгване от В. Търново, Габрово, Казанлък и Стара Загора се осъществява:
при записани над 20 човека за всяка от обявените дати тръгването от тези градове е безплатно.
при записани от 10до 20 човека за всяка от обявените дати, като се начислява доплащане за трансфер до основните ни автобус от Пловдив
Цената за трансфера на човек е: от В. Търново - 25 лв., от Габрово - 20 лв., от Казанлък - 15 лв. и от Ст. Загора -15 лв.

Важно:
-Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
-Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!
-Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!
-Допълнителни екскурзии: екскурзиите се заявяват и заплащат в България, и се провеждат при минимум 25 туристи.
 


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 лична карта или задграничен паспорт!

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах