Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Лисабон и Алгарве

Оферта номер: П63070
Вид транспорт: Самолет Самолет
9 дни/ 8 нощи
21.05.2018/7нощ -Ранни записвания
Почивка в Португалия
Цена от: 1365.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Почивка в Лисабон и Алгарве

Ранни записвания:  до 21.02.2018  г.
 

ПРОГРАМА

1 ДЕН /София – Лисабон/

Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Лисабон. Трансфер до Коста да Капарика и настаняване в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4*. Вечеря (студено меню) и нощувка.

2 ДЕН /Лисабон/                                  
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимуш", считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.

3ДЕН /Синтра – Ещорил – Кашкайш – Кабо да Рока/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра, Ещорил, Кашкайш и Кабо да Рока. Неслучайно Синтра се счита за една от най-добрите туристически дестинации на Португалия - много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки. Възможност за посещение на двореца "Кинта да Регалейра" – комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани. Построен е от Карвалио Монтейро в началото на ХХ като имение, а днес е собственост на общинските власти. Кашкайш и Ещорил, разположени на северният бряг на Лисабон, се превръщат в един от най-космополитните туристически места в Португалия, откакто в края на XIX век крал Луис I избира залива за своята лятна резиденция. Ещорил - тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш - типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира впечатляващата Boca do Inferno (Устата на ада) – скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /Обидуш – Назаре – Фатима – Баталя/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя. Един цял ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Забравете настоящето и се върнете назад във времето в село Обидуш, заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улички, които водят към замъка. Поглед върху впечатляващия манастир в Баталя (включена в списъка на ЮНЕСКО) – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Отпътуване за Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Посещение на Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН /Евора – Алгарве/
Закуска. Отпътуване за Алгарве. По пътя спирка в Евора – очарователно градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО (руините на Римския храм; Романско-готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът). Туристическа програма, свободно време и възможност за обяд. Настаняване в хотел "Yelloe Monte Gordo" 4*, намиращ се в курорта Монте Гордо, район Алгарве. Свободно време. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН /Лагуш – Сагреш – нос Св.Винсент/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент. Между 1576 и 1756 г. Лагуш е бил основен град на Алгарве. Отвъд стените ще посетим Главния площад, където се е намирал пазарът за роби – първият такъв в Европа. Посещение на Червените скали, където морските пещери са скрити от всеки поглед и създават контраст с кристално зелената вода. Отпътуване за Сагреш, най-югозападната точка на Европа, разположен директно на  брега на морето. Посещение на нос Свети Винсент – свещенно място, където земята свършва и започва морето. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

7 ДЕН /Оляу – Риа Формоса – Тавира/
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия Оляу, Риа Формоса с включен круиз (около 1,30 ч) и Тавира. Посещение на Оляу - най-голямото пристанище в Алгарве с красиви плажове от пясъчни коси. Една от основните атракции в Оляу е най-големият пазар за риба в Южна Португалия и Националният парк "Риа Формоса", който може да бъде разгледан само с лодка. Следва включен в цената круиз из лагуните на резервата (провежда се при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за Тавира – смятан за един от най-красивите и запазени градове в района на Алгарве. Посещение на стария квартал и църкватва "Опрощение Божие", руините от замъка Муринс и римският мост. Районът е населен още от 8 век пр. Хр. и има както мюсюлманско, така и римско наследство в богатата си история. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН /Фару – Лисабон – София/
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към Фару – едно от най-красивите места в Португалия – град, изпълнен с история, магазини, ресторанти, кафенета, театри, галерии и прекрасни плажове. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България с директен полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за София.

9 ДЕН / София / 
Отпътуване за България в 00.05 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София в 6.00 ч. 



Цената включва
-самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air";
-летищни такси и чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг;
трансфер летище - хотел - летище;
-транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус;
-4 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в района на Лисабон;
-3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "Yellow Monte Gordo" 4* (или подобен) в района на Алгарве;
-полудневна панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод;
-пешеходна обиколка в Евора;
-пешеходна разходка във Фару;
-представител на място на български език по време на целия престой;
-застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.


Цената не включва
-туристическа такса престой в района на Лисабон: 1 EUR (за хотел ****), на турист на ден. Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела;
-настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон  (на човек за 4 нощувки) - 62 лв.
-входна такса за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Кулата "Белем" (12 EUR);
-входна такса за за двореца "Кинта да Регалейра"" (6 EUR), задължителни слушалки по време на обиколката - 1 EUR
-входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
-целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока- 45 евро 
-целодневна екскурзия до Оляу, Риа Формоса с включен круиз и Тавира-45 евро 
-целодневна екскурзия до Лагуш и нос Свети Винсент- 39 евро 
-целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя- 48 евро 
-пакет от 3 екскурзии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Лагуш и нос Свети Винсент + Обидуш, Баталя, Назаре и Фатима на български език при минимум 20 записани туристи

-градски транспорт, разходи от личен характер, бакшиши за екскурзовод / шофьор: 1-5 EUR на турист на ден - заплаща се на място;

Настаняване 
- цена на човек, настанен в двойна стая - 1385 лв.
-допълнително легло в двойна стая  -42 лв.
-допълнително легло в двойна стая за деца от 2 до 10.99 г.  - 370 лв.
-единична стая  +305 лв.


Условия за резервация 
-депозит- 35% от общата сума;
-доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация
 -до 31 дни - 35% от основната цена;
-от 30 до 1 дни - 100% от общата цена.


Полетно разписание 
Разписание на полета: (очаква се)
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
 
Допълнителна информация
-Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!
-Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
-Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


Информация за хотелите 
Хотел TRYP Lisboa Caparica Mar 4 * 
, Коста да Капарика, район Лисабон  //www.tryplisboacaparica.com/ 
Местоположение: Хотелът е разположен на брега на морето в Коста да Капарика, на най-известния и най-големия плаж, покрит с фин пясък, в района на Лисабон. Центърът на Лисабон е на 15км, а летището е на 20км. На 7,5 км от хотела има гара, от която може да се хване влак до центъра на столицата.
В стаите: Всички стаи разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня с вана, сешоар, мини бар, безплатен Wi-Fi, балкон. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни хора. 
На територията на  хотела: телевизионна зала, библиотека, магазини, бар, ресторат, а-ла-карт ресторант, снек-бар при басейна, външен басейн, вътрешен басейн с подгряване на водата, фитнес зала, мини клуб, детска площадка,  детегледачка, безплатен Wi-Fi на общите части.

Хотел  Yellow Monte Gordo 4 *  Монте Гордо, район Алгарве  //www.yellowhotels.pt/yellow-hotels
Местоположение: Хотелът се намира на източната част на район Алгарве, заобиколен от природния резерват Castro Marim. Центърът на Монте Гордо се намира на 200 м, а плажа е на 100 м. Древнто рибарско селище Vila Real de Santo António, отличаващо се с широк и красив плаж, мек климат и няколко пешеходни зони, се намира на 3 км.
В стаите : Широки и просторни помещения (45 м2),всички оборудвани с климатик, телевизор със сателитни канали, телефон, кът за сядане, баня с душ, сешоар, мини бар, сейф, безплатен Wi-Fi, балкон.
На територията на  хотела: 2 ресторанта, бар при басейна, снек бар, открит басейна, слънчева тераса, СПА център срещу заплащане (закрит басейн с подгряване, сауна, турска баня, джакузи, стаи за масаж), зала за игри, коли и велосипеди под наем, детски басейн, мини клуб, вечерни игри и шоу програми, анимация, магазини.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
-За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина
13/11


Етикети
ranni zapisvania algarve 2018 , ranni zapisvania lisabon 2018 top travels , екскурзия до лисабон топ травелс 2018 , pochivka v lisabon top travels 2018 , почивка в португалия 2018 , почивка в алгарве 2018 , algarve 2018 top travels , ranni zapisvania lisabon 2018 , ekskurzia do portugalia 2018 , екскурзия до португалия 2018 , ранни записвания , lisabon 2018 top travels , pochivka v portugalia top travels 2018 , ранни записвания 2018 топ травелс , лисабон 2018 , pochivka v portugalia 2018 , oferti za algarve 2018 top travels , lisabon 2018 , pochivka v lisabon 2018 , ранни записвания лисабон 2018 топ травелс , оферти за алгарве 2018 топ травелс , ranni zapisvania portugalia 2018 , ранни записвания португалия 2018 топ травелс , ranni zapisvania algarve 2018 top travels , екскурзия до португалия топ травелс 2018 , ранни записвания португалия 2018 , ranni zapisvania top travels , екскурзия до лисабон 2018 , ranni zapisvania , оферти за португалия 2018 топ травелс , оферти за лисабон 2018 , oferti za algarve 2018 , ranni zapisvania 2018 , portugalia 2018 top travels , algarve 2018 , португалия 2018 , ekskurzia do lisabon top travels 2018 , ранни записвания алгарве 2018 , екскурзия до алгарве топ травелс 2018 , oferti za portugalia 2018 top travels , ранни записвания алгарве 2018 топ травелс , почивка в алгарве топ травелс 2018 , ранни записвания 2018 , почивка в португалия топ травелс 2018 , ekskurzia do portugalia top travels 2018 , алгарве 2018 , pochivka v algarve top travels 2018 , ekskurzia do algarve 2018 , алгарве 2018 топ травелс , ранни записвания топ травелс , почивка в лисабон топ травелс 2018 , почивка в лисабон 2018 , екскурзия до алгарве 2018 , оферти за лисабон 2018 топ травелс , оферти за алгарве 2018 , oferti za lisabon 2018 , ранни записвания лисабон 2018 , ranni zapisvania portugalia 2018 top travels , ekskurzia do lisabon top travels , ranni zapisvania 2018 top travels , oferti za portugalia 2018 , oferti za lisabon 2018 top travels , оферти за португалия 2018 , pochivka v algarve 2018 , португалия 2018 топ травелс , portugalia 2018 , ekskurzia do algarve top travels 2018 , лисабон 2018 топ травелс
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах