Екскурзия до Южна Индия 2018

Оферта номер: П63126
Вид транспорт: Самолет Самолет
16 дни/ 15 нощи
13.04 - 28.04.2018/15 нощ - Ранни записвания
Южна Индия 2018
Цена от: 4798.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Екзотична екскурзия до Южна Индия 2018 - Храмове, подправки, Аюрведа ...

 
Програма

1 ден  – София – Доха 13.04.2018 г.

Отпътуване в София, Терминал 2. Пристигане на летището в Доха. Настаняване в хотел в столицата на Катар. Нощувка.

2 ден  – Доха – Ченай 14.04.2018 г. (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка на Доха. Трансфер до летището. Отпътуване от Доха.

3 ден - Ченай – Канчипурам - Махабалипурам  15.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Ченай. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и почивка. Късна закуска. Обиколка на Ченай – столицата на Тамил Наду. Градът е една от първите британски колонии в Индия. Основан през 1639 г. край малко рибарско селище, понастоящем градът със своите 7 млн. души население, е главния търговски, културен и икономически център на южна Индия. Разглеждане на  Крепостта Сейнт Джордж - първата крепост в Британска Индия и храма Капалишвар Темпъл.Отпътуване за Канчипурам . Въпреки че в превод името Канчипурам означава “Златния град”, той е известен преди всичко със своите храмове. За индусите градът е свещен, място, където душата може да постигне своето спасение.  Обяд. Отпътуване за Махабалипурам. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

4 ден - Ченай –Махабалипурам -  Пондичери  16.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Обиколка на Махабалипурам.  Градът е бил важно пристанище през древността, известен на гърци, финикийци и римляни. Продължил е да играе важна роля и по време на династията Палава. В Махабалипурам се посещава Панча Ратас – една от петте най-монолитни сруктури, Тайгър Кейв – един от многото скални храмове, построен при управлението на Палава. Посещение на  Шор Темпъл – състоящ се от три гробници. Храмът е едно от  най-старите светилища в южна Индия,  построено през 7 в. Представя типичната за Палава архитектура. Най-впечатлявящият паметник несъмнено е огромния барелеф от розов гранит, изобразяващ слизането на Ганг от небесата, според текстовете на Рамаяна, една скулптура с изключителна документална и художествена стойност. Обяд. Отпътуване за Пондичери. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

5 ден - Пондичери  17.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Разглеждане на Пондичери. Градът е известен като “Белия град”. Той е бил индийското седалище на Френската Източно-индийска компания, създадена от един от министрите на Луи ХІV. Посещение на Сри Ауробиндо Ашрам, основан през 1926 от Сри Ауробиндо – велик поет и философ. Днес това място е предпочитано от световните пътешественици, търсещи духовност. Посещение на френския мемориал от войната, издигнат в чест на войните, загубили живота си по времето на Първата Световна Война. Посещение на плажа Променад , известен с живописните гледки.Обяд . Разходка с рикша до местния пазар.  Вечеря и нощувка.

6 ден - Пондичери – Танжор 18.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Танжор - столица на династията Чола от 9-ти до 14-ти век. По пътя разглеждане на Чибамбарам Свамималай & Гангаикондачолапурам.Пристигане в Танжор, настаняване в хотел.Обяд.  Посещение на Sri Brihadeeswara Temple. Храмът е изключителен пример от архитектурата на Чола и е признат за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Построен е от Раджа І през 10-ти век и е посветен на бог Шива. Високата 65м кула на храма свидетелства за изключителните умения на строителите по времето на династията. Стенописите в храма са едни от най-красивите в цяла Индия.  Посещение на двореца Танджавур, заобиколен от старинни крепостни стени. Той завладява с прекрасни градини, просторни обзаведени зали, високи наблюдателни кули, красиви фрески и сложни дърворезби. Тук се намира и една от най-известните библиотеки от средновековието.  Вечеря и нощувка.

7 ден  – Танжор – Тричи – Четинаду 19.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Тричи - известен с крепостта си, издигаща се над стария град и на светилището, намиращо се на остров – Срирангам. В течение на дългата си история Тричи е бил владян от династиите Чола, Палава, Пандя, от англичани и французи. Посещение на Rockfort Teple. Продължаваме за Четинаду - район в южната част на Тамил Наду, известен със своите къщи-дворци, храмове и изключителната си кухня. Бил е населен от богати търговци и банкери, които са изградили изумителни къщи, украсени с мрамор, тиково дърво, кристали, огледала и подова настилка от плочки, характерни за района. Настаняване. Обяд. Посещение на Четинад Палас и Музея. Вечеря. Нощувка. 

8 ден  - Четинаду – Мадурай 20.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Мадурай. Настаняване. Обяд. Следобед наблюдаване церемонията на гатовете. Вечеря. Нощувка.

9 ден  - Мадурай 21.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Разглеждане на Мадурай – най-стария и най-свещен град в Тамил Наду. Легендата разказва, че когато Шива раздавал благословията си на земята, от косата му над града покапал божествен нектар “маду”, откъдето идва и названието му. Вероятно тази божия благословия е превърнала Мадурай във важен търговски център, който може да се похвали с над 2500 годишна история. Посещение на Храма на Минакши, шедьовър на дравидската архитектура. Посветен е на Минакши, едно от превъплащенията на Парвати, съпругата на Шива. Минакши означава “Богинята с рибешки очи”. Разглеждане на Тирумали Наякяр Махал - дворец, датиращ от 17 век, в който се наблюдава синтез между дравидската и ислямската архитектура. Посещение на Вандиюр Мариаманд. Обяд. Следобяд посещение на местен пазар. Вечеря. Нощувка.

10 ден - Мадурай – Перияр 22.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Перияр - Национален резерват в щата Керала. Намира се на границата с Тамил Наду. В средата на парка се намира живописното едноименно езеро. Настаняване в хотел в Перияр. Разходка из града, възможност за масаж и аюрведа. Посещение на плантация с подправки. Разходка с лодка в езерото Перияр.  Вечерта шоу за традиционни бойни изкуства. Вечеря и нощувка.

11 ден- Перияр – Кумараком 23.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Кумараком, който е популярна туристическа дестинация. Разположен е на брега на езерото Вембанад, най-голямото сладководно езеро в Керала. Настаняване. Обяд. Следобяд посещение на птичия парк – където се наблюдават мигриращи птици от Сибир през зимата. Вечеря. Нощувка.

12 ден  Кумараком – Алепей 24.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Круиз от Кумараком към Алепей. Неслучайно Алепей е наричан “малката Венеция на Изтока”…Набраздената от канали, лагуни, реки и езера Керала, често е наричана “Земя, благословена от боговете”. Там е мястото, където земя, вода и небе се сливат в едно. “Плаващите къщи”, служещи навремето за превоз на стоки, днес служат предимно на туристите за незабравими разходки из каналите. Обяд. Вечеря и нощувка на кораба.

13 ден  - Марарикулам 25.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Марарикулам. Настаняване в хотел.Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

14 ден  – Марарикулам 26.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Вечеря и нощувка.

15 ден - Марарикулам  - Кочин 27.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Кочин. В резултат на своята бурна история градът носи белега на различни култури – португалска, холандска и британска. Изграден е върху множество острови и полуострови, свързани помежду си с мостове и фериботи. Наричан “Кралицата на Арабско море”, от 14 век Кочин е важен център за търговия на подправки на Западното крайбрежие. Настаняване в хотел. Посещение на Форт Кочин, Синагогата. Форт Кочин е историческото сърце на града, където се намира дворецът на раджата, познат като “холандския дворец”, построен от португалците през 1555 г. Синагогата Парадези е най-старата синагога в Общността на нациите, построена през 1567 г. Църквата Св. Франциск , построена през 1503 г., е най-старата европейска църква в Индия. Първоначално там е било положено тялото но Васко да Гама, преди да бъде пренесено в Лисабон. Вечерта – танцово шоу Катакали. Представлява традиционен танцов спектакъл, чийто репертоар черпи вдъхновение от санскритските епоси Рамаяна и Махабхарата. Вечеря и нощувка.

16 ден - Кочин 28.04.2018 г.
Ранен трансфер до летището. Отпътуване за Доха. Отпътуване за София от Доха. Пристигане в София.

  Възрастен в двойна стая Единична стая
Ранни резервации до 15.12.2017 г. 4798 лв. 5889 лв.
Стандарни цени при записване след 15.12.2017 г. 4998 лв. 6088 лв.
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Самолетен билет София – Доха - Ченай – Кочи - Доха – София;
- летищни такси международни полети;
- 14 нощувки в хотели 4 *: (нощувка в Ченай ;1 нощувка в Махабалипурам; 2 нощувки в Пондичери; 1 нощувка в Танжор; 1 нощувки в Чатинаду, 2 нощувки в Мадурай, 1 нощувки в Перияр, 1 нощувка  в Кумараком, 1 нощувка в Алепей на луксозна лодка;  2 нощувки в Марари; 1 нощувка в Кочин;);
- 14 закуски;
- 13 обяда;
- 13 вечери;
- 1 нощувка със закуска в Катар хотел 3*;
- виза за Катар;
- всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;
- климатизиран автобус по време на цялото пътуване;
- местен екскурзовод по време на цялото пътуване;
- водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;
- 4,94 % такси Индия;
- Медицинска застраховка Помощ при пътуване с лимит 10 000 евро застраховател Евроинс.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
- виза за Индия в размер на 195 лв.( заплаща се лично в посолството);
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 110 лева ( заплащат се задълженително в България);
- носачи, рикши и др. – 19 лева евро ( заплащат се задълженително в България);
- такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България);
- напитки;
- разходи от личен характер;

Условия за резервация:
- Депозит от 2000 лева при резервация;
- Доплащане - 30 дни преди отпътуване;
- Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

Полетни детайли:
QR 226  13 APR  SOF DOH  20:30 01:10+1
QR 528  14 APR  DOH MAA 19:10 02:10+1
QR 517  28 APR  COK DOH 03:30 05:25 
QR 227  28 APR  DOH SOF 07:05 12:05

Допълнителна информация:
- Офертата важи при минимум 15 туриста;
- Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
- Средно месечните температури през Април са около +28 до +32 градуса по Целзий;
- Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия;

Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
- Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
- застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Забележка:
Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване.
- За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия

33/12

Етикети
india , индия златния триъгълник , екскурзия до индия , india 2018 , индия 2018 , екскурзия до индия , оферти индия 2018 , делхи , почивка индия , екзотична екскурзия до индия , екскурзия индия , екскурзия до южна индия , екскурзии индия - златния триъгълник , екскурзия до южна индия 2018 , индия екскурзии , india ekskurzii , екскурзия до индия 2018 , златния триъгълник индия , индия – "златният триъгълник" , екскурзия южна индия , екскурзия индия , екзотична екскурзия до индия , екскурзия южна индия 2018 , почивка индия , екзотика 2018 , индия 2018 , екскурзии индия , екскурзия до индия , екскурзия индия , индия екскурзии , екзотични дестинации , ekskurzii india , индия екскурзии , екзотични пътувания , златния триъгълник индия , индия екскурзии , екскурзии индия - златния триъгълник , екскурзии индия , toptravels , екскурзия до индия , индия екскурзии , ekskurzii india , ekskurzii india , top travel , индия екскурзии , екскурзия до индия , екзотична екскурзия до индия , делхи – агра – джайпур , златния триъгълник индия , екскурзия до индия 2018 , индия , джайпур , индия – "златният триъгълник" , агра , екскурзия до индия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах