ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Почивка в Кападокия- комбинирана програма

Оферта номер: П63154
Вид транспорт: Самолет и автобус Самолет и автобус
7 дни/ 6 нощи
19.04.2018/ 6 ношувки
Почивка в Турция
Цена от: 548.00 лв
ЗАПИТВАНЕ


Програма
 
ПРОГРАМА 

1 ДЕН 
Отпътуване от София в 05:00 ч. от ст. „В. Левски“, от Пазарджик в 06:00 ч. - б-я ШЕЛ на магистрала Тракия, от Пловдив в 06:45 ч. - б-я ОМВ до хотел Санкт Петербург. Пътуване по маршрут Капитан Андреево – Истанбул. Пристигане в Истанбул след обяд. Следва пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български и разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. За да има вечерта ви подобаващ завършек, ви предлагаме вечеря с шоу програма в Ориент Хаус Босфорус, където ще имате възможност да се насладите на невероятните нощни гледки към Златния рог и Босфора, разкриващи се пред вас по време на нощния круиз (доп. заплащане). Връщане вхотела. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание разходка с яхта по Босфора. Предстои ви вълнуващо пътешествие с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане). Около обяд отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи-мистици и най - четените суфи - поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му оказали влияние върху най-големите интелектуалци, като Шекспир, Андерсен и др. Настаняване в хотел в Коня. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН 
Закуска и освобождаване на хотела. Туристическа програма в Коня с посещение на мавзолея на Мевляна гробницата на Руми, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз, медресето Каратай– считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Отпътуване за Кападокия. Попътно разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най интересните създания на природата. Посещение на местността „Пашабаг“ известна още под името „долината на Симеон“. Смята се, че на това място е водил отшелнически живот Свети Симеон. Обяд(срещу доп. заплащане). Пристигане в Кападокия, настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци(срещу доп. заплащане). Нощувка. 

4 ДЕН 
Любителите на силните усещания в 05:30 ч. сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, ще имат възможност да се включат в допълнителна екскурзия - Полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска. Туристическа програма в Кападокия с посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятчии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

5 ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 

6 ДЕН
Закуска. По желания екскурзия до античния град в Сиде и водопадите в Манавгат. В миналото Сиде е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. Градът изживява своя златен век през римския период. В него е имало голяма Агора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. Тук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

7 ДЕН
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София.


 
Почивка в Кападокия- отиване с автобус, връщане със самолет 

Цени, с включени отстъпки за ранни записвания, за резервации направени до 31.01.2018


 
Възрастен в двойна стая
Трети възрастен
Единична стая
Дете 2-11.99 г. с 2-ма възр.
280EUR / 548 лв 275EUR / 538 лв 380EUR / 744 лв 240EUR / 470 лв

Цената включва
-Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут на отиване
-1 нощувка със закуска в Истанбул, в хотел 3*.
-1 нощувка със закуска и вечеря в Коня, в хотел 3*.
-2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия, в хотел 3*.
-2 нощувки All inclusive в хотел 4* в района на Анталия.
-Трансфер хотел-летище в Анталия.
-Билет за чартърен полет Анталия – София с включени летищни такси и багаж.
-Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
-Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език
-Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език
-Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език
-Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
 
Цената не включва
-Входните такси за музеите:
-Крепоста Ючхисар - 7 турски лири
-Национален парк Гьореме - 30 турски лири
-Долината Зелве - 10 турски лири
-Древния град Каймаклъ - 25 турски лири
-Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса
-Медресето Каратай в Коня – 5 турски лири
-Посещение на атракционно заведение в Кападокия с програма с шоу на дервишите (15 мин.), с вечеря и напитки (без лимит местно производство)– 20 евро
-Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 120 евро
-Екскурзия до Сиде и Манавгат – 50 евро
-Разходи от личен характер и бакшиши.
-Допълнителни екскурзии в Истанбул: Вечеря с програма в Ориент Хаус Босфорус - 40 евро, дневна разходка с корабче по Босфора – 15 евро. Туровете в Истанбул се осъществяват при записани минимум 20 човека.
-Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
-Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
-Застраховка - Отмяна на пътуване 
-Разходи от личен характер и бакшиши.
-Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от: В. Търново - 25 лв. на човек; от Габрово - 20 лв. на човек; от Казанлък - 15 лв. на човек, от Ст. Загора - 15 лв.
-Разходи от личен характер и бакшиши.

Условия за резервация 
- депозит 30%  от пакетната цена 
доплащане до 20 дни преди датата на пътуване


Забележка:
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация и плащане до обявените за всеки хотел дати.
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват. В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

Общи условия
-При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL) или двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла. Обикновено третото легло е допълнително, тип разтегателно.
-При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
-Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни.
-Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
-Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена и не съответстват на стандартните стаи. Обикновено те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и старо обзавеждане.
-Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела изрично не е указано друго.
-В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
-Броя на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive.
-Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
-Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
-Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
-Концепциите All inclusive; Ultra All incl; Hight class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.

Допълнителна информация 
-Минимален брой за осъществяване на пътуването - 45 човека
-Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване
-Начин на плащане: 30% депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване(с изключение на резервациите направени по ранно записване или по специални промоционални цени).
-Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
- Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители.
-При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
- Визов режим: няма изисквания за визи.


График на тръгване
-София 05:00 ч. от Стадион „В. Левски“
-Пазарджик 06:00 ч. от Шел Пазарджик на магистрала Тракия
-Пловдив 06:45 ч. ОМВ Санкт Петербург
-Димитровград 08:00 ч. от Газпром на магистрала Марица
-В. Търново 04:15 ч. пред хотел Етър
-Габрово 05:00 ч. от Дома на сатирата
-Казанлък 06:15 ч. ОМВ до ДАП
-Ст. Загора 07:00 ч. Жп.Гара

Полетно разписание 

-25.04.2018 връщане от Анталия 14:35 – София 16:15
-Авиокомпания Bulgaria Air Тип самолет: A 319
-Адрес на авиокомпанията: гр. София бул „Брюксел“ № 1

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
05/01/01

Етикети
lqto v turcia 2018 , oferti ot sofia , почивки със самолет и автобус , оферти за кападокия топ травелс , kapadokia , ranni zapisvania kapadokiq top travels , oferti za kapadokiq , ekskurzii ot sofiq , oferti za lqto 2018 top travels , 8 дни в кападокия , kapadokia sus samlet i avtobus , почивки със самолeт и автобус от софия , оферти със самолет , lqto 2018 top travels , оферти лято 2018 , oferti za ranni zapisvania 2018 top travels , oferti za turcia 2018 top travels , лято 2018 , оферти 2018 топ травелс , 8 dni v kapadokiq , pochivki sys samolet i avtobus , екскурзия кападокия , ранни записвания кападокия , ранни записвания кападокия топ травелс , konia , ranni zapisvania lqto 2018 , оферти за турция 2018 топ травелс , pochivka kapadokia , анталия , кападокия със самолет и автобус , ranni zapisvania 2018 top travels , оферти за ранни записвания 2018 топ травелс , коня , lqto 2018 , oferti sys samolet , почивки в турция от софия , екскурзии със самолет и автобус от софия , екскурзии от софия , екскурзии в турция от софия , pochivki sys samolet i avtobus ot sofia , oferti za ranni zapisvania 2018 , ekskurzii v turcia ot sofia , oferti za lqto 2018 , почивка кападокия , оферти за ранни записвания 2018 , oferti za kapadokiq top travels , pochivki v turcia ot sofia , оферти за кападокия , pochivki ot sofia , ранни записвания лято 2018 топ травелс , oferti za turcia 2018 , oferti lqto 2018 , ранни записвания 2018 топ травелс , почивки от софия , lqto v kapadokiq 2018 , lqto v kapadokiq 2018 top travels , екскурзии със самолет и автобус , оферти със самолет и автобус , лято в турция 2018 , oferti sys samolet i avtobus , ekksurzia kapadokia , кападокия , оферти лято 2018 топ травелс , лято в кападокия 2018 топ травелс , лято в турция 2018 топ травелс , ранни записвания 2018 , lqto v turcia 2018 top travels , ранни записвания лято 2018 , antalia , оферти за лято 2018 топ травелс , оферти 2018 , oferti 2018 top travels , ranni zapisvania kapadokiq , ranni zapisvania lqto 2018 top travels , oferti 2018 , oferti lqto 2018 top travels , лято в кападокия 2018 , ranni zapisvania 2018 , оферти за лято 2018 , лято 2018 топ травелс , оферти за турция 2018 , ekskurzii sys samolet i avtobus ot sofia , оферти от софия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах