Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         

Мароко – от Имперските столици до загадките в Сахара и Андалусия

Оферта номер: П63220
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни/ 7 нощи
23.10.2018 - 30.10.2018/ 7 нощ.
Почивка в Мароко
Цена от: 698.00
ЗАПИТВАНЕ


Програма
Мароко....време е за приключения, време е да си подарите пиршество за всички сетива. 
Каква невероятна комбинация от усещания, звукове, цветове, улични пазари, архитектурата на цитаделите, джамиите, тежките порти на кралските дворци, изтънчено френско, горещо испанско, средиземноморско синьо, ухаен ментов чай, наливан от сребърни чайници, аромат на Рас ел Ханут, вкусна улична храна, цветни дрехи и керамика, а медините... Не, стига, нека да Ви заведем там! Елате в нашето магазинче за преживявания, купете си на килограм от очарованието  на  Северна Африка,  ние ще прибавим чаена чаша усмивки, още толкова жажда за приключения и  лъжица знания. Вземете си доза „Мароко” за дългата зима.....
 

ПРОГРАМА

1-ви ден, 23.10.18 - вторник :  София - Маракеш / вечеря
Среща на летище София, Терминал 1 с нашия представител в 13:00 ч. Директен чартърен полет София – Маракеш на BH Air в 15:00 ч./ продължителност около 4 ч и 30 мин./. Кацане на летище Маракеш в 17:30ч. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфер и настаняване в хотел - Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.
 
2-ри  ден, 24.10.18 - сряда:  Маракеш - закуска и вечеря
Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейна напоен от каналите, които идват от високия Атлас. Ще се възхитите на джамията Кутубия (отвън)/Koutoubia Mosque/ най-голямата джамия в Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба, разходката ще продължи с посещение на Двореца Баия /Bahia Plalace/, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво и мрамор. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до Площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Ще усетите магията на този оживен кошер от търговци, купувачи, зяпачи, музиканти и цялата пъстра тълпа, изпращаща жаркия ден. Отправяме се към Медината, смело спускайки се по нейния лабиринт от алеи и странични улици. След това ще посетим автентичната берберска аптека, от където освен презентация, която ще ни направят специалистите и производителите на натуралните продукти като арганово олио, шафран, Рас ел Ханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай....,ще можем и да си купим от тези продукти. Вечеря и нощувка в хотел - Zalagh Kashbah 4* или подобен.
 
По желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро. (заявява се на място към екскурзовода)
 
3-ти  ден, 25.10.18 - четвъртък:  Маракеш -  Айт Бен Хадду - Уарзазат /закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за Уарзазат. Ще преминем през Високия Атлас, пътувайки през зоната на Тизин Тишка, която се намира в него, образувана от  криволичещи пътища, които стигат до близо 2260 м. надморска височина. Тизин Тишка наричан още вход към пустинята Сахара се явява най-високия проход в северна Африка. Там ще можем да усетим духа на тази величествена и специфична с пейзажите си планина, която според гръцката митология е именно титана Атлас (бащата на Хеспередитите), вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната показана му от героя Персей.  По пътя спирка в Айт Бен Хадду, използван, като място за заснемането на десетки холивудски филми. Тук се намира една от най-известните касби. Този укрепен град се намира на левия бряг на река Мелха и възниква в 9 век, за да е място за защита и почивка на пътуващите през Сахара кервани. Айт Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционната мароканска глинена архитектура, наречена ТАПИАЛ и е изключително популярен, като филмова площадка с типичен пейзаж за заснемане на филми с ориенталска тематика. Тук са били заснети: Лорънс  Арабски (1962 г.), Исус от Назарет (1977г.), „Мумията” (1999г.), „Гладиатор” (2000г.) и много др. Пристигане в Уарзазат, наричан още „Вратата на Сахара”. Настаняване в хотел Le Fint 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
 
4-ти  ден, 26.10.18 - петък:  Уарзазат –оазисът Тингир - Ерфуд - Мерзуга / закуска и вечеря
Закуска. Посещение на ксарът Таорирт с посещение на Музеят на киното. Отпътуване към Ерфуд. Едно пътешествие изпълнено с оазиси и живописни пейзажи, преминаващо през пролома Тодра и оазиса Ел Джорф /El Jorf/, където палмови горички са в контраст с цветовете на сградите и пясъците на пустинята. Ще минем през величествените Каньони Тодра, където ще направим кратка пешеходна разходка в основата на тези много високи, страховити и отвесни скали, наслаждавайки се на внушаващия пейзаж, създаден от майката природата. След това ще спрем за обяд (опционално) в един от традиционните ресторанти, които ни предлага зоната. Пристигане в Ерфуд и отпътуване с джипове 4 х 4 към легендарните дюни на Erg Chebbi - считани за пустинни феномени и може би най-големите дюни в Сахара - една от най-големите забележителности на Мароко. Ще се настаним и прекараме нощта в хотел Auberge Kasbah Laila 4*, разположен в началото на пустинята. С камили ще достигнем до голямите дюни, където ще се насладим на слънцето, извисяващо се от изток над пустинята.... ще имате възможност да се докоснете до тайните на пустинята и да се насладите на една прекрасна вечер и вечеря с типична мароканска храна, прекарвайки нощта в една традиционна берберска обстановка. Ще усетите тишината на пустинята, която ви накара да настръхнете.... Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден, 27.10.18 - събота:  Мерзуга – Барберско селище - Ерфуд - Миделт - Фес  / закуска и вечеря
След посрещане на изгрева в пустинята и традиционна  закуска,  отпътувйки обратно към Ерфуд с джипове. Продължаваме с автобус минавайки през типично берберско, селище, където ще се потопим в атмосферата на истинският марокански селски бит и култура, мястото на началото на обменната номадска, бартерна търговия със стоки и пазар на роби в древността. Продължаваме с автобус, който минава през зона на Ерфуд, свързана с обработката на различни видове камък, мрамор и фосили, типични за района. Тук освен пясък от пустинята има и много каменоломни и дълбоки мини. Нека да не забравяме, че тази зона е била дъно на океан преди милиони години и за това все още могат да се намерят мрамори, минерали и фосили датиращи от горесоменатия период. Ще преминем през Миделт, разположен на кръстопътя на веригите на Атласките планини. Маршрутът ни преминава през Средния Атлас отбивайки се до Ифран, наречен още Мароканската Швейцария. Това е живописен ски курорт, разположен на 1713 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. Тук се намира и Националния парк на Ифран с площ от над 500 км/2, където преобладава гора с многобройни кедрови дървете. Зона, известна в миналото с това, че тук е обитавал Атлаския лъв (вече изчезнал в дивата природа).  Тук живеят и берберски макаци, диви маймуни, които  обитават вътрешната част на планината, отделена от туристическата зона. Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден, 28.10.18 - неделя: Фес / закуска и вечеря                                               
След закуска ще потеглим първо до Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира стария еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г.  Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим тези красиви балкони издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към един хълм, на който е разположена старата наблюдателница на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която между другото прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички. Това е най-голямата пешеходна зона в света - Паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва кожата, ще преминем през текстилни ателиета. Ще се отбием до площада Нежарине, място, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и равирането върху него на ръка. Връщане в хотел  Menzeh Zalaagh 4*, свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми  ден, 29.10.18 - понеделник: Фес – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол /закуска и вечеря
Закуска. След закуска отпътуваме за Танжер. Отплаваме през Гибралтарски проток с ферибота за Тарифа. Пристигаме в Тарифа и се отправяме за Коста дел Сол. Настаняване в Hotel Alay 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
 
8-ми  ден, 30.10.18 - вторник:  Коста дел Сол -  Малага - София /закуска 
Закуска. Освобождаване на хотела околко 11:00 ч. Обзорна екскурзия на г. Малага (включено в цената). Малага е културен център на автономната област Андалусия. Градът е родно място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Тук ежегодно се провежда и известния кинофестивал Málaga Film Festival или Málaga Spanish Film Festival. Трансфер до летище Малага за обратен полет до София в 18:35 ч. с авоикомпания „България Еър“  Кацане на летище София, Терминал 2 в 23:00 ч.
 

 

Мароко и Коста дел Сол 

Пакетна цена на човек в евро/ лева: 

Дати Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете до 12 г. с 2‘ма възрастни
23.10 – 30.10.18 698 € / 1365 лева 765 € / 1496 лева 688 € / 1346лева 625 € / 1222 лева

Цената включва:
- Самолетен билет – директни полети с авиокомпании BH Air: София – Маракеш и „България Ер“  Малага - София с включени летищни такси.
- Трансфери с климатизиран автобус по програмата
- 6 нощувки на база HB полупансион /закуска и вечеря/ в 4* хотели в Мароко.
- 1 нощувка на база HB полупансион /закуска и вечеря/ в 4* хотел в Коста дел Сол.
- Всички екскурзии в Мароко и Испания, без доплащанията за допълнителните мероприятия.
- Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗАД „Армеец”

Цената не включва:
- Обяди по време на пътуването – заплащат се на място
- Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
- Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
- Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета
- Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗАД „Армеец” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

 
Минимален брой туристи: 30
Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 
Полетна информация: 
23.10.18 с авиокомпания “BH Air” / София 15:00 ч. - Маракеш 17:30 ч.
30.10.18 с авиокомпания “Bulgaria Air” / Малага 18:35 ч. - София 23:00 ч. 
Тип самолет: Airbus A320
Адрес: Авиокомпания BH Air, София ул. Игнатий Дякон 7А
Забележка: Възможна е промяна в полетното разписание!


Начин на плащане:
-
депозит 300 евро или 600 лева при записване;
-  доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!
 
Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
- от 59 дни до 31 дни-депозита
- от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.12.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Вид използван транспорт: Самолет; Автобус, Ферибот
 
„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“ , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 - копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
- Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
- Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мароко.

16/07



Етикети
коста дел сол и мароко топ травелс , marakesh , ранни записвания топ травелс , коста дел сол , танжер , ранни записвания за почивки топ травелс , оферти със самолет топ травелс , ekskurzia kosta del sol i maroko top travels , оферти за мароко топ травелс , tetuan top travels , малага топ травелс , маракеш топ травелс , oferti ot sofia , хотели 4 * топ травелс , kazablanka top travels , почивка мароко , пролом тодра , почивки за майски празници топ травелс , тетуан , екскурзии за майски празници топ травелс , мароко и испания , тарифа , ranni zapisvania , oferti ot sofia top travels , ranni zapisvania top travels , pochivki za maiski prazncii top travels , ранни записвания за почивки , екскурзия мароко , rabat , обиколна екскурзия мароко , рабат , hoteli 4 * top travels , рабат топ травелс , маракеш , арника , почивка коста дел сол и мароко , pochivki sys samolet top travels , тетуан топ травелс , kosta del sol i maroko , kosta del sol i maroko top travels , екскурзия коста дел сол и мароко топ травелс , мароко , ranni zapisvania za pochivki , oferti sys samolet , pochivka kosta del sol , казабланка топ травелс , ranni zapisvania za pochivki top travels , ранни записвания за екскурзии топ травелс , mihas top travels , marakesh top travels , шафран , tanzher , програма мароко октомври , екскурзия мароко , ekskurzii sys samolet top travels , malaga top travels , malaga , ekskurzii sys samolet , maroko , pochivka kosta del sol top travels , расалханут , ranni zapisvania za ekskurzii , tetuan , почивка коста дел сол и мароко топ травелс , нежела , малага , марокански ментов чай , екскурзия коста дел сол и мароко , fes , михас топ травелс , oferti sys samolet top travels , фес , fes top travels , коста дел сол и мароко , екскурзии със самолет , жен шен , ekskurzia maroko , почивки със самолет , ранни записвания за екскурзии , тингир , оферти от софия топ травелс , oferti za ranni zapisvania top travels , ekskurzia kosta del sol i maroko , мерзуга , фес , maroko top travels , хотели 4 * , айт бен хадду , михас , казабланка , мароко топ травелс , pochivki sys samolet , оферти от софия , почивки със самолет топ травелс , kazablanka , почивка мароко топ травелс , фес топ травелс , танжер , маракеш , ранни записвания , оферти със самолет , mihas , обиколна програма , pochivka maroko top travels , арганово олио , rabat top travels , ekskurzia maroko top travels , оазиса ел джорф , oferti za ranni zapisvania , екскурзия мароко топ травелс , танжер топ травелс , оферти за ранни записвания , hoteli 4 * , уарзазат , ekskurzii za maiski praznici top travels , миделт , оферти за мароко , екскурзии със самолет топ травелс , pochivka maroko , мароко и малага , малага , ерфуд , ranni zapisvania za ekskurzii top travels , tanzher top travels , оферти за ранни записвания топ травелс
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах