УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА! 5 дни / 4 нощувки - самолетна почивка - гарантирано заминаване всяка седмица         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         

Екскурзия в ГЕРМАНИЯ - Баварски замъци

Оферта номер: Е1013
Вид транспорт: Автобус Автобус
5 дни - 3 нощувки/Сезон 2024
Блед - езерото Кимзее - дворецът Херенкимзее- дворецът Линдерхоф- замъкът Нойшванщайн- Мюнхен
Цена от: 829.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
18.04.2024 859.00 BGN Запитване
22.05.2024 859.00 BGN Запитване
17.07.2024 869.00 BGN Запитване
21.08.2024 869.00 BGN Запитване
04.09.2024 859.00 BGN Запитване
16.10.2024 829.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване в 4:00 ч. от Пловдив от бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително при минимум 12 човека), от София в 6:00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Отпътуване за Блед – изумруденото езеро, разположено в полите на Алпите. Възможност за разходка с традиционна лодка плетна до острова в средата на езерото и посещение на църквата на острова (от април до октомври, при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за Залцбург. Пешеходна разходка в стария град (минимум 1 ч.): дворецът „Мирабел“ – лятна  резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта Хоензалцбург – символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Централна Европа; улица „Гетрайдегасе“ с родната къщата на Моцарт; площадите „Алтермаркт“, „Резиденцплац“, „Моцартплац“ и „Капителплац“; манастирът „Св. Петър“, катедралата „Св. св. Руперт и Вергил“ – духовният център на града. Свободно време. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване късно вечерта. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Отпътуване по Романтичния път за света на баварските замъци на „приказния крал“ Лудвиг II. Посещение на фееричния замък „Линдерхоф“ – шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на „последния добър и самотен крал“ е построен след едно посещение на Версайския дворец и е единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца. Посещение на замъка на рицарите „Нойшванщайн“ в сърцето на Баварските Алпи – всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. По желание разходка до моста „Мариенбрюке“, изграден над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад. Нощувка в Мюнхен.


Ден 4

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка в историческия център на Мюнхен (минимум 1 ч.): площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария; най-старата църква „Св. Петър“, старото кметство и новото кметство – изключително творение на строителството; църквата „Фрауенкирхе“, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирарията „Хофбройхаус“ с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес Музеум – най-големият технически музей в света. По желание  посещение на двореца „Нимфенбург“ – лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България в 19:00 ч.


Ден 5

Пристигане в София на  автогара „Сердика“ късния следобед. Трансфер от София (пл. „Александър Невски“) до Пловдив (бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“) (Трансферът до Пловдив се заявява при сключване на договор и се заплаща допълнително при минимум 12 човека).

Цената включва
  • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Любляна / Кран;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен;
  • пешеходна разходка в Мюнхен;
  • фотопауза на езерото Блед;
  • посещение на замъците "Линдерхоф" и "Нойшванщайн" (входните такси се заплащат допълнително);
  • посещение на Залцбург и пешеходна разходка в стария град
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
  • Водач-екскурзовод от България


Цената не включва
  • PCR тестове (при необходимост)
  • двупосочен билет за разходка с традиционна лодка "плетна" в езерото Блед (около 15 EUR);
  • входна такса за църквата на острова в езерото Блед (6 EUR);
  • входна такса за замъка "Нойшванщайн" (13,50 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
  • входна такса за замъка "Линдерхоф" (8,50 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);
  • Билет за фуникуляр и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (12.90 EUR, за деца до 14 г. - 7,40 EUR), входна такса за Родната къща на Моцарт (11 EUR, за деца - 3,5 EUR) в Залцбург
  • Градски транспорт в Мюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 EUR), за две зони (5,80 EUR);
  • входни такси за Дойчес Музеум (14 EUR, за деца до 17 г. - 4.50 EUR) и двореца "Нимфенбург" (15 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в Мюнхен;
  • входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
  • Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)


настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 215 BGN
Допълнително легло в двойна стая - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист от 2 до 100 години / 60 BGN
 
ползване на двойна седалка от един турист от 3 до 100 години / 240 BGN
 
Пълноцветен пътеводител за Германия на български език на National Georgraphic (397 стр.) от 3 до 100 години / 24.90 BGN
 
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** , на турист в единична стая без закуска от 18 до 100 години / 70 BGN
 
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** , на турист в двойна стая без закуска от 2 до 100 години / 45 BGN
 
Горивна такса от 2 до 102 години / 54 BGN
 
Нощувка след завръщане в хотел "Хемус" *** , на турист в единична стая без закуска от 2 до 102 години / 70 BGN
 
Нощувка след завръщане в хотел "Хемус" *** , на турист в двойна стая без закуска от 2 до 102 години / 45 BGN
 
  Отстъпки възрастова група / цени  
деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители от 3 до 11 години / 34 BGN


Пояснения:
  • Часово време: България 12 ч. Хърватия, Словения, Австрия, Германия 11 ч.
  • За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 12 туристи трансферът е на цена 50 лв в двете посоки.
  • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
  • Traveller MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай безгрижно`2018" или вашия туристически агент.
  • Traveller BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай безгрижно`2018" или вашия туристически агент.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 18.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.



  • 13/02
Етикети
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах