Нова година 2020 в Луковска баня 30.12.19 - 02.01.2020/3 нощ - Ранни записвания         Почивка в Ривиера Мая, Мексико от Май до Октомври 2019 Май - Октомври 2019/7 нощ         Почивка във Варадеро, Куба от Май до Октомври 2019 Сезон 2019 /7 нощ.         

Екскурзия в Узбекистан - Великият път на коприната!

Оферта номер: Е1026
Вид транспорт: Самолет и автобус Самолет и автобус
9 дни / 8 нощувки
София – Истанбул – Самарканд – Шахрисабз – Бухара – Хива – Ташкент – Истанбул – София
Цена от: 3399.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
01.05.2020 3399.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
Отпътуване в 16.05 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане в Истанбул в 17:25 ч. Отпътуване за Самарканд в 21:55 ч. с полет на авиокомпания „Turkish airlines“.

2 ДЕН
Пристигане на летището в Самарканд в 04:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Закуска. Самарканд - някогашната столица на империята на Тимур, днес е част от Списъка за световно и културно наследство на ЮНЕСКО. Обликът на пустинния град се формира от богато украсени дворци и джамии, медресета и мавзолеи, извисяващи се минарета и масивни куполи. Туристическа програма в Самарканд с местен екскурзовод следобед: световно известният площад "Регистан" - сърцето на града, където се намират трите красиви медресета "Улуг Бег", "Шер Дор" и "Тила Кори"; джамията "Биби Ханъм", наречена в чест на най- възрастната и любима съпруга на Тимур и мавзолеят "Гур Емир" - царската гробница на Тимур и неговите потомци, чиято архитектура се смята за прототип на други подобни паметници в Азия, включително на "Тадж Махал" в Агра. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Туристическата програма в Самарканд с местен екскурзовод продължава със Сиабския пазар, предлагащ голямо разнообразие от ръчно изработени музикални иструменти и красиви изтъкани килими; обсерваторията "Улуг Бег" - астрономическото чудо на средновековния Узбекистан; историческият музей "Афрасиаб", в който се помещават най-ценните артефакти от древната история на Самарканд, илюстриращи историята на града по време на завоюването на Александър Велики; Мавзолеят на библейския пророк Даниил, почитан като свято място от представителите на три световни религии – исляма, юдаизма и християнството. Посещение на некропола "Шахи Зинда" (бълг. "Живият цар") - комплекс от 11 мавзолея, наричан още "Град на мъртвите". Изключителните шедьоври от теракота, мозайки и заплетени облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори, а заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Посещение на фабрика за производство на самаркандска хартия от кора на черница. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Шахрисабз, известен като родното място на Тимур. Туристическа програма с местен екскурзовод: мемориалният комплекс "Дорус Соадат" (бълг. "Обиталище на властта") - комплекс от два мавзолея, предназначени за цялата династия на Тимур; руините на двореца "Аксарай"; мемориалният комплекс "Дорут Тилават"; джамията "Кок Гунбаз" - най-голямата петъчна джамия в Шахрисабз; криптата на Амир Тимур. Отпътуване за Бухара - един от най-големите и оживени градове в Узбекистан. Бухара е бил сред главните спирки по Пътя на коприната, което го е превърнало в процъфтяващ център на търговия, обучение, култура и религия. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Туристическа програма в Бухара с местен екскурзовод: архитектурният комплекс "Ляби Хауз", съставен от три големи монументални сгради - две медресета „Кукелдаш“ и „Нодир Диван Беги“ и ханака „Диван Беги“; джамията "Магоки Аттари", датираща от зороастризма; медресето "Чор Минор", известно като "Четирите минарета" - смята се, че декорните елементи на кулите отразяват религиозно-философското разбиране на четирите световни религии; търговските куполи – Токи Сарофон, Телпак, Тими Абдула-хан, Токи Заргарон, където се продават килими, тъкани и бижута; медресето "Улуг Бег"; минарето "Калян" – символът на града, който доминира в хоризонта на Бухара със завидните си размери; джамията "Калян"; медресето "Мири-Араб"; Бухарската крепост - символ на властта и бивша резиденция на хановете на Бухара. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

6 ДЕН /
Закуска. Отпътуване за Хива по древния Път на коприната. Пътят между Бухара и Хива прекосява пустинята Къзълкум - 11-ата по големина в света. От пътя се открива прекрасна гледка към бреговете на река Амударя. Пристигане в Хива късно следобед. Настаняване. Свободно време. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Пешеходна разходка в Хива с местен екскурзовод: архитектурният комплекс "Ичан Кала" – обект под закрилата на ЮНЕСКО и археологически музей под открито небе, обграден от крепостни стени, който включва повече от 60 исторически паметника и 250 старинни къщи, сред които множество древни дворци, джамии, мавзолеи, медресета, минарета, местен базар и работилница на местни занаятчии. Най-значимите обекти са медресето "Мохамед Амин хан" - най-голямото в Централна Азия, медресето "Мохамед Рамин хан" - наречено на един от най- образованите представители на династията Кунграт, който някога е управлявал Хива; минарето "Калта", изцяло покрито с остъклени плочки и майолика и символ на града с впечатляващи размери; джамията "Джума"; дворецът "Таш Хаули" - лятната резиденция на хановете от Хива; мавзолеят на Пахлаван Махмуд - известен поет и воин от XIV век; минарето "Ислам Ходжа" - най-голямото в Узбекистан с височина от почти 57 метра; крепостта "Куня Арк", от където се открива панорамна гледка към стария град. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

8 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Ургенч. Трансфер до летището на Ургенч. Полет до Ташкент (1093 км, продължителност на полета 1 ч. 40 мин.). Кацане на летището в Ташкент - най- големият град в централна Азия. Туристическа програма в узбекистанската столица с местен екскурзовод: старата историческа част на Ташкент; религиозният комплекс "Хазрати Имам", където е запазен световноизвестният Коран oт VII век на халиф Oсман, считан за най-стария Коран в света; медресето Барак хан, където се намира най- богатата библиотека на източни ръкописи; пазарът "Чорсу" – един от най-старите в страната, където са се събирали и търгували кервани от 4-те посоки; пътуване в Ташкентското метро - единственото метро в цяла Централна Азия; площадът "Амир Тимур" - централния площад на Ташкент, който е заобиколен от сградите на известния хотел "Узбекистан", Юридическия университет (бившата Девическа гимназия), музея "Амир Тимур", който носи името на пълководеца на средновековната империя; Националната опера и балет; Площадът на независимостта - любимо място за разходка на местните с красиви фонтани и зелени площи; Музеят за приложни изкуства, в който се помещават над 7000 образци на приложни изкуства: ръчно изработени бродерии, шапки, бижута, килими и други примери на занаятчийски произведения от началото на 19 век до наши дни. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Напускане на хотела около полунощ.

9 ДЕН
Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул в 02.50 ч. с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане в Истанбул в 12.20 ч. Отпътуване за София в 13.50 ч. с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Пристигане на летище София в 15.10 ч (Терминал 2).

Цената включва:
- Самолетен билет София - Истанбул - Самарканд - Ташкент - Истанбул - София с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг
- Билет в икономична класа за полета Ургенч - Ташкент
- Транспорт с туристически автобус по маршрута
- 3 нощувки със закуски в хотел "Diyora " 4* / "Bek Samarkand" 4* (или подобни) в Самарканд
- 2 нощувки със закуски в хотел "Kukeldash" 3* / "Grand Emir" 4* (или подобни) в Бухара
- 2 нощувки със закуски в хотел "Asia Khiva" 4* (или подобен) в Хива
- 1 нощувка със закуска в хотел "Ichan Qala" 5* / "Miran" 5* (или подобни) в Ташкент
- 7 вечери в местни ресторанти (без включени напитки)
- 1 бутилка минерална вода на ден
- Туристическа програма в Самарканд, Шахрисабз, Хива, Бухара и Ташкент
- Местен екскурзовод на английски език
- Входни такси за посещаваните по програма обекти
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
- Водач-преводач от България

Цената не включва:
- Допълнителни услуги по програмата
- Напитки по време на храненията
- Такси за снимане с фотоапарати и камери в туристическите обекти
- Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 USD на турист на ден - заплаща се задължително на място)
- Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
- Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги:
- Единична стая - 599 лв
- 7 обяда в ресторанти (без включени напитки) на турист при минимум 15 туристи - 135 лв. 
- Посещение на традиционна винарна с включена дегустация на вино в Самарканд на турист при минимум 15 туристи - 35 лв
 
Пояснения:
- Туристическата програма се осъществява на български език.
- Часово време: България 12 ч. Узбекистан 15 ч.
- Валутата, която се ползва в Узбекистан е Uzbekistan Sum с обменен курс от 1 лев = 4905.11 Uzbekistan Sum към дата 1 февруари 2019.
- Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
- Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните - условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
- Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
- Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
- Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.13/02/03
Етикети
узбекистан – незабравимо пътешествие в централна азия , ekskurzii uzbekistan , екскурзии узбекистан , узбекистан , екскурзия до узбекистан , екскурзия до узбекистан 2019 , екзотични пътувания 2019 , узбекистан екскурзии , ekskurzia do uzbekistan , узбекистан екскурзии , екскурзия до узбекистан , екскурзия до узбекистан 2019 , екскурзии узбекистан , ekskurzii uzbekistan , узбекистан - съкровищница на световната култура , екскурзии узбекистан , uzbekistan , toptravels , 2019 в узбекистан - съкровищница на световната култура , 2016 в узбекистан - съкровищница на световната култура , екскурзии узбекистан , екзотични екскурзии 2019 , uzbekistan , узбекистан - съкровищница на световната култура , екскурзии узбекистан , екскурзии узбекистан , узбекистан 2019 , узбекистан 2019 , екскурзии узбекистан , оферти узбекистан , ekskurzia do uzbekistan , екскурзии до узбекистан 2019 , узбекистан екскурзии , екскурзия до узбекистан , екскурзия до узбекистан , екскурзия до узбекистан , узбекистан
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах