Страната на троловете: Норвегия за Белите нощи

Оферта номер: Е1235
Вид транспорт: Самолет Самолет
7 дни / 5 нощ
София - Берген - Нерьойфиорд*, Фломската железница* - Олесун - Лилехамер - Осло - София/Бургас


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.

Програма
Пътуванията за дати 20.07 и 10.08.2020 са спрени за изпълнение. Допълнителна информация за нови дати и цени ще бъдат обявени след приемане на насоките за безопасно пътуване и условията, очаквани от директивите на Европейската комисия.

В северното полукълбо периодът от юни до септември  бележи тържеството на дългите полярни дни.  Това е най-привлекателното  време да посетите Норвегия.   След този сезон настъпващата полярна нощ скрива в сенките си тържествената красота на Севера. Ненапразно наричат Норвегия  Страната на среднощното слънце!

1 ден: полет до Берген, разглеждане на Берген Сбор на летище София, Терминал 2 за полет с прекачване до град Берген. Среща с екскурзовода -водачът придружава групата от първия момент на полета, през цялото време на екскурзията.  Пристигане в 13.25 ч. и трансфер с автобуса от летището до града. Туристическа  обиколка с местен екскурзовод на руски език.
Не само в далечното минало, но и сега Берген  е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паметници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, кафенета. В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната  крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите. Вечеря по желание. Нощувка.

2 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница Закуска. Днес ще пътуваме в царството на Сьогнефиорд - най-дългия фиорд в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия.
  • По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.
Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!
  • По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.
Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд.
Oтпътуване за района на Stryn/Loen. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

3 ден: до ледника Бриксдал на троломобил, круиз по Гейрангерфиорд, Пътя на орлите Закуска. Днес ще се срещнем със свидетел на повече от два милиона години отминало време.
Отпътуваме с автобуса към ледника Бриксдал – част от най - големия ледник в Европа,  Йостедалсбреен. Планина от син лед, проблясваща на слънцето като скъпоценни камъни – не е ли това съкровището на троловете?  Обяснението се крие в компресирания сняг, превърнат в ледена маса с особена кристална структура и замайващ тюркоазено-син оттенък. Троломобили ще ни отведат на около 700 м от ледника.
Продължаваме към Гейрангерфиорд, където ще имаме свободно време за обяд.
Ако някога сте гледали  снимки на красиви фиорди и величествени планини, които са ви поразили и накарали да мечтаете да отидете в Норвегия, много вероятно е да сте попаднали точно на Гейрангерфиорд. Няма по-смайваща гледка от този спектакъл на природата, перлата на Западните фиорди. Той е разклонение на Сторфиорден, дълъг е 16 км, с максимална дълбочина 280 м. Ще се любуваме на отвесните скали, на места високи до 1400 м., на синьозелените тайнствени дълбочини, на неистовите водопади  /Седемте сестри, Булото на Невестата, Женихът/ и соления дъх на морския бриз.
Отпътуване за Олесун по прочутия път на Орлите – участъка между Гейрангер и Ейсдал,  един от най-живописните в Норвегия. Изкачва се по планината на серпентини и след 11 остри завоя стига от фиорда до 620 м височина. В горната част има платформа с прекрасна гледка към фиорда, а при ясно време, и към планината Далсниба.
Пристигаме в района на Олесун. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

4 ден: Олесун, хълма Аксла, Атлантическия път Закуска. Разходка в центъра на Олесун. Той е признат за най-красивия норвежки град. Причината е в историята на неговото възстановяване след пожара през 1904 год, който изпепелява централната част до основи. Тази трагедия, оставила без покрив повече от 10 000 жители на града, е шансът на 30 млади норвежки архитекти, запленени от модния по това време в Европа стил ар нуво,  да изградят един напълно различен център. И приказката оживява – неоготически и неокласически каменни здания с кулички, барелефи, гербове, фолклорни фигури, обединени от основната идея да се избягват правите линии и ъгли,  да се следват плавните очертания, създадени от природата майка. С такива сгради се гордеят още много европейски градове, най-известните са Барселона и Виена, но само тук строителството е комплексно.  
Ще се изкачим по 418-тте стъпала, които водят до хълма Аксла. От 160 м височина могат да се обгърнат с поглед седемте острова, на които живописно е разположен Олесун. В съседство с колорита на северната природа този град в началото на Гейрангерфиорд заслужено оправдава титлата на най-красив норвежки град!
Следобед пътуване с ферибот и автобус до Атлантическия път – 8.27 км отсечка между няколко малки острова, признат за „Норвежкото строителство на века“. 8 моста свързват малките острови и така пресичат Атлантическия океан, като осигуряват връзка с континента. Освен неописуемата гледка на високите мостове и завои от панорамните площадки в спокойно време могат да се видят китове и тюлени.
Връщане в Олесун. Вечеря по желание. Нощувка

5 ден: железницата Raumabanen, Лилехамер Закуска. Отпътуване с автобуса за Ондалснес, покрай фиордите Heissafjorden, на който се намира Олесун, RomsdalsFjord,Storfjorden, Ellingsoyfjorden, за да се качим на панорамната железница Rauma. Линията се качва от морското равнище в Ондалснес до 659 м. над морското равнище, покрай  Trollveggen – най-високата отвесна скала в Европа , вие  се през долината Romsdalen, която се стеснява и огромните планини надвисват от двете страни на влака. Вътре в един от тунелите влакът прави завой от 180 градуса, с което се превръща в инженерна гордост! След Домбош продължаваме пътуването с автобус  сред девствената красота на кристални реки, езера, фиорди, до планинския курорт Лилехамер. Според времето на пристигане възможност за посещение на Парка Майхауген – музей на открито, на площ от 30 хектара, състоящ  се от повече от 100 сгради – норвежки селски къщи, рибарска хижа, църква. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

6  ден, Осло, полет за България Закуска. Отпътуване за Осло. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време. Свободно време за посещения по интереси.
Трансфер до летището за полет до Бургас  в 23.30 ч.

7 ден: Пристигане в Бургас/София Пристигане на летище Сарафово в Бургас в 3.45 ч. . Полет до София с прекачване.

Цената включва
  • Самолетен билет София – Берген,  свързан полет с прекачване на Амстердам  на KLM Royal Dutch Airlines
  • Самолетни билет Осло – София  с прекачване на Бургас /или Осло - Бургас, директен полет – според желанието на пътуващите/
  • Летищни такси
  • Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 10 кг с размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп
  • Багаж: 1 брой чекиран до 20 кг
  • Трансфери летище - хотел - летище
  • Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
  • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
  • Всички пътни и фериботни такси,
  • Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
  • 5 нощувки, както следва:
  • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Берген
  • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Stryn/Loen
  • 2 нощувка със закуска в хотел*** в района на Олесун
  • 1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло


Цената не включва
  • Бакшиш за обслужващите шофьори: 15 евро = 30 лева на човек - еднократно
/ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, заплащат се от България/
 
  • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.: 18 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 24 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Фломската железница  с удължение до Вос: възрастен - 82 евро = 165 лв, дете до 14 г. - 41 евро = 80 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Билет за железницата Raumabanen: възрастен - 50 евро = 98 лв, дете до 16 г. – 25 евро = 49 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Забележка: Предварителната резервация на двете железници в програмата се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на местата. При липса на билети туристите пътуват с автобуса. Препоръчваме ранно записване на пътуването!
 
  • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация!/
 
  • Круиз до Гейрангерфиорд: 45 евро = 89 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Troll car до ледника Бриксдал: възрастен - 28 евро = 55 лв, дете до 15 г. - 14 евро = 28 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Пакет 5 вечери в ресторантите на хотелите: Очаквайте скоро!
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
 
  • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма – т. 12 от Общи условия;
 
Вид настаняване Стандартни цени до изчерпване на наличните места
Възрастен в двойна стая 2 375 лв
  • Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло
2 340 лв
Възрастен в единична стая 2 965 лв
Дете до 12 г., настанено
с двама възрастни
2 265 лв
 
  • Забележка: Наличието на тройни стаи е на запитване!
Други
NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:
  • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
  • Доплащане: до 24 дни преди дата на заминаване

Условия за анулация/прекратяване на договора: В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
  • от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
  • под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;
 
  • Няма паспортен и визов режим в странатa; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

73/03
Етикети
круиз по гейрангерфиорд , фломската железница , олесун , лилехамер , норвегия екскурзии , pochivki ot sofia , екскурзия до осло , 6 дни в страната на троловете , ekskurzii norvegia , оферти скандинавия , норвегия за белите нощи 2021 , ekskurzia do norvegia , екскурзии от софия , екскурзия до норвегия , екскурзии ранни записвания , екскурзии скандинавия , берген , пътя на орлите , почивки ранни записвания , pochivki skandinavia , ekskurzia do norvegia , oferti skandinavia , pochivki , улефос , норвегия за белите нощи 2021 , oferti , ледника бриксдал , почивки скандинавия , лилехамер , оферти за екскурзии , норвегия 2021 , екскурзия до улефос , самолетни почивки , ekskurzii , осло , norvegia , страната на троловете норвегия , зогнефиорд , самолетни екскурзии , oferti za ekskurzii , екскурзии норвегия , ekskurzii ranni zapisvania , skandinavia , почивки от софия , атлантическия път , екскурзия до осло , ekskurzii norwegia , 6 дни в страната на троловете: норвегия за белите нощи , toptravels , скандинавия , железницата raumabanen , планината далсниба. , 6 дни в страната на троловете: норвегия , ekskurzii norwegia , улефос , страната на троловете норвегия , 6 дни в страната на троловете , берген , норвегия за белите нощи 2021 , хълма аксла , оферти , ранни записвания 2021 , екскурзия до зогнефиорд , нерьойфиорд , норвегия екскурзии , оферти норвегия , почивки , samoletni ekskurzii , хардангенфиорд , ekskurzii norvegia , oferti za pochivki , екскурзия до хардангенфиорд , екскурзия до осло , 6 дни в страната на троловете: норвегия за белите нощи 2021 , 6 дни в страната на троловете: норвегия за белите нощи , екскурзии , 5 дни в страната на троловете: норвегия за белите нощи 2021 , pochivki ranni zapisvania , ниски цени , ekskurzii ot sofia , 6 дни в страната на троловете: норвегия , екскурзия до норвегия , норвегия , samoletni pochivki , оферти за почивки , берген , ekskurzii skandinavia , самолетна екскурзия норвегия , екскурзии норвегия , самолетна екскурзия до норвегия , зогнефиорд , хардангенфиорд
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах