ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 5 вечери и 3 екскурзии 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включена обзорна обиколка и посещение на Рамката 02.04 - 07.04.2024/5 нощ         

Обиколка на Япония с водач 2019

Оферта номер: Е1273
Вид транспорт: Самолет Самолет
31.03 – 10.04.2019/11 дни - 8 нощ - Ранни записвания
ТОКИО – КАМАКУРА – НИКО – ТАКАЯМА – ШИРАКАВА ГО – КИОТО – НАРА – ОСАКА - ТОКИО
Цена от: 3298.00


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / 31.03.2019 / София - Истанбул
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.

2 ДЕН / 01.04.2019 / Истанбул - Токио
Излитане за Токио в 01:40 ч. Кацане на летище Narita, Токио в 19:10 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 1.3-2ч в зависимост от трафика). Настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка.

3 ДЕН / 02.04.2019 / Токио Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
Закуска. Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената). Камакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най- висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура. Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената). Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие... Връщане в Токио. Нощувка.

4 ДЕН / 03.04.2019 Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2ч трансфер с автобус)
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената). Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г. Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава). Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората. Свободно време за обяд (срещу допълнително заплащане). Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

5 ДЕН / 04.04.2019 – Токио – Такаяма (около 530км, обща продължителност на пътуването около 5,40ч)
(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма). Закуска. Днес до обяд ще направим полудневен тур на старата част на Токио (включен в цената) преди да заминем с влак до Такаяма. Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. По пътя към гарата на Токио ще минем покрай най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града. Отпътуване от гарата на Токио за Такаяма с прехвърляне в Нагоя. Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак. Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед. Трансфер до хотела в Такаяма. Вечеря в хотела (включена в цената) Настаняване и нощувка в риокан (ще спим в японски тип стая - tatami) Okuhida Garden Hotel Yakedake 3* или подобен.

6 ДЕН / 05.04.2019 Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325км, около 5ч с автобус)
Закуска. Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар (включено в цената)и свободно време за пазаруване и разходка по една от най-старите улици в града Kamisannomachi. Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената) и продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типичното японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go, което ще посетим. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Трансфер с автобус до Киото (около 4ч). Пристигане и настаняване в хотел Gimmond Kyoto 3* или подобен в Киото. Нощувка.

7 ДЕН / 06.04.2019 Киото – Осака (57км, около 0,50ч трансфер)
Закуска. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (включена в цената). Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка. Ще вземем участие в чаена церемония в Киото. Свободно време за обяд (не е включен в цената). Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. Трансфер до Осака. Настаняване в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* или подобен. Нощувка.

8 ДЕН / 07.04.2019 Осака - Нара - Осака (30 км, около 0,40ч трансфер)
Закуска. Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара и ще направим разгледаме храма Todaiji, разположен в парка с елените (включено в цената). Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. Около обяд се придвижваме към Осака. Ще обядваме един от най-вкусните местни специалитети okonomiyaki (зелев омлет с морски дарове) в местен ресторант (включен в цената). Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.

9 ДЕН / 08.04.2019 Осака – Токио (около 500км, около 2,30ч)
(Багажът ще бъде транспортиран отделно в същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч.). Закуска. Свободно време в Осака преди отпътуване за Токио с Влака Стрела Nozomi. Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Отпътуване за Токио с Влака стрела (включено в цената), пристигане в Токио и трансфер до хотел хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка.

10 ДЕН / 09.04.2019 Токио – Истанбул
Закуска. Свободно време в японската столица до трансфера за летището за полет до Истанбул в 21:25ч. Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: може да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини - Harajuku, да се качите на кулата Tokyo tower, за да погледнете града от нейните 333м, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико.

11 ДЕН / 10.04.2019 Истанбул – София
Кацане в 03:35ч в Истанбул. Прехвърляне на полет до София в 07:45ч и кацане в България в 09:05ч.

Самолетна екскурзия до Япония - мистиката на самураите в модерния свят на технологиите
 
Пакет с включени летищни такси Човек в двойна стая Единично настаняване Трети възрастен в двойна стая
Ранни записвания до 15.12.18 3298 евро / 6450 лв 3619 евро / 7078 лв 3298 евро / 6450 лв
Стандартна цена след 15.12.2018 3448 евро / 6744 лв 3769 евро / 7371 лв 3448 евро / 6744 лв


Цената е в евро/лева на човек и включва:
- Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси и багаж до 40 кг на авиокомпания Turkish airlines;
- Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
- 4 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
- 1 нощувка в риокан Такаяма в Okuhida Garden Hotel Yakedake 3*(или подобен);
- 1 нощувки в Киото в хотел Gimmond Kyoto 3* (или подобен);
- 2 нощувка в Осака в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);
- 8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака;
- 2 обеда в Такаяма и Осака (японска кухня);
- 1 вечеря в хотела в Такаяма (японска кухня);
- Участие в чаена церемония в Киото;
- Панорамна полудневна обиколка на Токио;
- Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;
- Целодневна екскурзия до Нико с автобус;
- Посещение на сутрешния пазар на Такаяма (с включен обяд);
- Полудневна обиколка на област Shirakawa-go с градчето - Ogimachi с автобус;
- Целодневна обиколка на Киото;
- Полудневна екскурзия до Нара с автобус;
- Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);
- Билет за влака стрела от  Одавара до Нагоя (линия Nozomi);
- Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Hida);
- Билет за влака стрела от  Осака до Токио (линия Nozomi);
- Екскурзоводско обслужване и превод на български от водача на групата;
- Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
- Водач на групата от туроператора при минимум 18 човека;

 
Цената не включва:
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
-Лични разходи и напитки по време на храненията;
 
Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: 
- до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка; 
- от 59 дни до 31 дни-депозита;
- от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.
 
Разписание на полетите: 
31.03 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05
01.04 ИСТАНБУЛ 01:40 ТОКИО 19:10
09.04 ТОКИО 21:25 ИСТАНБУЛ 03:35 + 1 (кацане на 10.04)
10.04 ИСТАНБУЛ 07:45 СОФИЯ 09:05
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; 
- между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет; 
- между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП;
- при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 31.01.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания:
няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.
Пътуване на лица с ограничена подвижност:
Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Важна информация:
- Цената е валидна при група от минимум 18 туриста.
- Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
- Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.  
- Доплащането става в срок до: 15.02.2019г. 
- Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева. 
- Плащането се извършва в брой или по банков път.
- Цените са изготвени при курс 100¥=0,76 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 

16/10/03

Етикети
екзотично пътуване до япония , екскурзии япония , сакура – нежната магия на япония , екскурзия до япония , япония екскурзии , екскурзии япония , екскурзии япония , почивка в япония , екскурзии токио , сакура – нежната магия на япония 2019 , japan 2019 , токио япония , ранни записвания япония , екскурзии токио , ekskurzia do japan , ekskurzia do japan , екскурзии япония , exotica , екскурзии япония , самолетна екскурзия до япония , осака япония , япония 2019 , екскурзии токио , оферти екзотика 2019 , екскурзии япония , toptravels , екскурзии до япония , екскурзии япония , япония екскурзии , обиколка на япония , сакура – нежната магия на япония , оферти япония , ekskurzii japan , киото япония , екзотична екскурзия до япония , обиколка на япония , хаконе япония , обиколка на япония – мистиката на самураите в модерния свят на технологиите , обиколка на япония 2019 , япония 2019 , екскурзия до япония , япония екскурзии , обиколка на япония 2019 , ekskurzii japan , екскурзия до токио , сакура – нежната магия на япония , екзотични почивки 2019 , екскурзия до япония , екскурзии до япония , почивки япония
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах