Почивка в Баяибе, Доминикана от Май до Октомври 2019 Лято / Есен 2019; 9 дни/ 7 нощувки         Почивка в Канкун от Май до Октомври 2019 Лято - Есен 2019; 9 дни /7 нощ.         Почивка в Малта през Oктомври Октомври 2019/3, 4 и 7 нощ         

Исландия - студена и красива

Оферта номер: Е1357
Вид транспорт: Самолет Самолет
24.09.2019/ 7 дни/ 5 нощувки
София - Франкфурт - Рейкявик -
Цена от: 4068.13 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
24.09.2019 3872.54 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / 24.09.2019 / София – Франкфурт - Рейкявик
Среща на летище София, Терминал 2 в 04:30 ч.за полет за Рейкявик през Франкфурт в 06:30 ч. В 07:55 ч. - пристигане във Франкфурт, кратък престой на летището, след което полет за Рейкявик в 11:20 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 13:00 ч. Трансфер до хотел Island 4*. Настаняване и свободно време. Нощувка.

2 ДЕН / 25.09.2019/ Рейкявик
Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) - причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху й огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН / 26.09.2019 / Златният кръг
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най- емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Следобяд посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар. Ще имаме възможност да научим за процесите на оранжерийното градинарство в този студен климат с толкова дълга и сурова зима. Забележителното е, че се създава среда с топли средиземноморски условия през цялата година и това дава възможност за почти целогодишно земеделие. Атриумът включва и изложба за използването на геотермално отопление в исландското градинарство. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

4 ДЕН / 27.09.2019 / Национален парк Вахтнайокутъл
Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най- големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк, откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала, за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел - Foss Hotel Nupar 3*.

5 ДЕН / 28.09.2019 / Южна Исландия
Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.

6 ДЕН / 29.09.2019 / Рейкянес – Синята Лагуна
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най- стария морски фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следобед – двучасов престой в най- известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището (включен в цената).

7 ДЕН / 30.09.2019 г. Рейкявик – Франкфурт – София
Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:50 ч. Полет за София в 08:00 ч. Пристигане на летище София в 11:10 ч.

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е  една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на 
Стария континент все още има запазена относително  девствена природа, то това е именно тук. На  територията на острова в пълна хармония си 
съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и  водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени  от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да  посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят,  изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. 
Неслучайно през последните години това е една от най- търсените туристически дестинации в света и сезонът за  посещение на острова е целогодишен.
 
 
 ПАКЕТНИ ЦЕНИ В ЛЕВА СПОРЕД НАСТАНЯВАНЕТО:
 
НАСТАНЯВАНЕ ЦЕНИ до 30.04.2019 ЦЕНИ след 01.05.2019
Цена на човек в двойна стая 1980 евро /  3873 лева 2080 евро / 4068 лева
Цена за трети възрастен в двойна стая 1820 евро / 3560 лева 1920 евро / 3755 лева
Цена за деца  до 11 г. в стая с 2-ма възрастни  1700 евро / 3325 лева 1800 евро / 3520 лева
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен  1880 евро / 3677 лева 1980 евро / 3873 лева
Настаняване в индивидуална стая 2380 евро /  4655 лева 2480 евро / 4850 лева
 
Цената включва:
- Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa с включени: летищни такси
- Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
- 5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с ЗК”Армеец”
- Транспорт с автобус по описаната програма;
- Водач – преводач от страна на туроператора;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии;

Цената не включва:
- Лични разходи;
- Екскурзия наблюдение на китове – 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.;
- Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.;
- Бакшиши;

Хотели използвани по програмата (или подобни):
 Рейкявик - хотел Island 4*. Разположен е в централната част на Рейкявик.  Стаите са комфортнообзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
Калфафетл - Foss Hotel Nupar- разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

Полетно разписание:
24  Септември: София 06:30 Франкфурт 07:55
24  Септември: Франкфурт 11:20 Рейкявик 13:00
30  Септември: Рейкявик 00:25 Франкфурт 05:50
30  Септември: Франкфурт 08:00 София 11:10
 
 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 24.08.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; 
- между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Условия за записване:
- При записване се внася 50% депозит, доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване
- Офертата важи при минимум записани 19 туристи
- Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване
- Няма медицински изисквания за пътуването
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
- Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
- Повече информация в офиса на фирмата.
 
 Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 18 550 1315 0000645046 на ЗАД „Армеец”.

16/04/03

Етикети
тингвелир , глетчери , гейсир , вулкани , йокулсарлон , ледници , исландия – страната на приказките за елфи и тролове 2019 , lednici , синята лагуна , диму боргир , екскурзии исландия 2019 , исландия - страната на елфите и северното сияние , samoletni ekskurzii , reikiavik , скафтафел , исландия , гейзери , екскурзии със самолет през 2019 , исландия 2019 екскурзии , ekskurzii 2019 , скогафос , исландия 2019 екскурзии , китове , исландия 2019 , исландия - страната на елфите и северното сияние , лава , iceland , екскурзии исландия 2019 , исландия 2019 , екскурзия до исландия - страната на елфите, троловете и северното сияние , berlin , екскурзия до исландия 2019 , исландия екскурзии , vulkani , geisir , рейкявик , детифос , исландия 2019 , екскурзия до исландия 2019 , акурейри , patuvane do islandia , исландия екскурзии , самолетна екскурзия исландия 2019 , екскурзия до исландия , исландия – страната на приказките за елфи и тролове , пътуване до исландия , geiseri , самолетни екскурзии 2019 , tingvelir , екскурзия до исландия - страната на елфите, троловете и северното сияние , obikolka na reikjawik , наблюдение на китове , еафялайокутл
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах