Екскурзия до Китай - от древното към модерното пролет 2020

Оферта номер: Е1388
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 нощ / 11 дни
София – Доха - Пекин – Лоян - Сиян - Шанхай – Джуджияоуджияо – Доха - София


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН / Ден 1 26.04.2020 г./ СОФИЯ - ДОХА
Полет от София с АК „Qatar Airways” в 13.00 ч. Кацане в Доха в 17.50 ч.

2 ДЕН / Ден 2 27.04.2020 г./ ДОХА - ПЕКИН / Вечеря
Полет от Доха в 01.40 и кацане в Пекин в 14.55 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Wuhuan Hotel 4* или подобен. Разходка по известната Wangfujing Street съпроводена с вечеря в местен ресторант. Нощувка.

3 ДЕН / Ден 3 28.04.2020 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най- впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН / Ден 4 29.04.2020 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева).Вечеря и нощувка.

5 ДЕН / Ден 5 30.04.2020 г./ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря
Закуска, напускане на хотела.Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 09:38 ч. Пристигане в Лоян в 13:47 ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Вечеря и нощувка в хотел Luoyang Peony Hotel или подобен.

6 ДЕН / Ден 6 01.05.2020 г./ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 17:41 ч. Пристигане в Сиян в 19:12 ч. Вечеря и настаняване в хотел Xian Skytel Hotel или подобен за нощувка.

7 ДЕН / Ден 7 02.05.2020 г./ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН / Ден 8 03.05.2020 г./ СИЯН – ШАНХАЙ / Закуска
Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 12:25 ч. Пристигане в Шанхай в 19:47 ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4*или подобен за нощувка.

9 ДЕН / Ден 9 04.05.2020 г./ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най- доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най- известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева).

10 ДЕН / Ден 10 05.05.2020 г./ ШАНХАЙ - ДОХА
Закуска.Освобождаване на хотела. Посещение на Джуджияоуджияо, който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в Шанхай, кратко свободно време, съпроводено с вечеря, след което трансфер до летището за полет с АК“Qatar Airways” за София през Доха в 00:20 ч на 06.05.

11 ДЕН / Ден 11 06.05.2020 г./ ДОХА – СОФИЯ
Кацане в Доха в 05:25 ч. и полет за София в 06:50 ч. Пристигане в София в 12:00 ч.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
26.04.2020 г. 1588 Евро /
3106 Лева
   1875 Евро / 3667 Лева 1520 Евро / 2973 Лева


Цената включва:
-самолетен билет с АК“ Qatar Airways” София - Доха - Пекин; Шанхай– Доха – София с включени летищни такси 
- 8 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Wuhuan Hotel 
//www.wuhuanhotel.com/или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel //www.peonyhotel.net/или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel //www.skytelhotelxian.com/contact_us/ или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Ramada Shanghai Wujiaochang 4* //www.ramadash.com/en/ или подобен ) ;
-Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
-Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела;
-Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела;
-Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела;
-Климатизиран транспорт;
-Входни такси за музеите и обектите по програмата;
- Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
- Всички трансфери, упоменати в програмата;
-Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
-Водач, който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език.


Цената не включва:
-Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България.
- Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста)
-Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 55 евро/108 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
-Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек (около 160лв ).
-По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена.


Условия и Забележки:
-При записване се внася  депозит от 1500 лева, а пълно плащане се прави 40 дни преди тръгване.
-Офертата важи при минимум 15 туристи.
-Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването 
-Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
-Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
-Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;
-Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
-Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Полетно разписание:
26 Април QR228 София 13:00 – Доха 17:50
27 Април QR 892 Доха 01:55 Пекин 14:55
06 Май QR871 Шанхай 00:20 – Доха 05:25ч 
06 Май QR227 Доха 06:50 – София 12:00

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 26.03.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 19 570 1315 0000841600 на ЗАД „Армеец”


16/11/01
Етикети
pochivka v kitai 2020 , китай със самолет , екскурзии , kitai sys samolet , обиколна екскурзия , топ травелс оферти , shanhai , kitai 2020 , ekskurzia do kitai , azia 2020 , pekin , азия 2020 , pekin топ травелс , ekskurzia do kitai 2020 , почивка в китай 2020 , shanhai 2020 top travels , шанхай топ травелс , loian , екскурзия до китай 2020 топ травелс , екскурзии до китай през 2020, kitai ot sofia , ranni zapisvania 2020 топ травелс , пекин , пекин 2020 , лоян , екскурзия до китай , pekin 2020 , китай от софия топ травелс , шанхай , obikolna ekskurzia , ранни записвания 2020 top travels , шанхай 2020 , азия 2020 , shanhai top travels , пекин 2020 топ травелс , kitai ot sofia top travels , топ травелс , promo , далечни екскурзии , пекин top travels , екскурзия до китай 2020 , почивка в китай 2020 топ травелс , top travels oferti , шанхай 2020 топ травелс , сиян , далечни дестинации , ниски цени , екскурзии в азия , ranni zapisvania 2020 , pekin 2020 top travels , китай със самолет топ травелс , промо , екскурзии до китай , китай 2020 , kitai sys samolet top travels , pochivka v kitai 2020 top travels , ранни записвания 2020 , екскурзия до китай топ травелс , top travels , китай 2020 , екскурзии из азия , ekskurzia do kitai 2020 top travels , shanhai 2020 , sian , китай от софия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах