Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзия до Йордания, с нощувка в пустинята Вади Рум

Оферта номер: Е1418
Вид транспорт: Самолет Самолет
Сезон 2019 / 9 дни/7 нощ
Аман - Ум Кайс - Аджлун - Джераш - Небо - Мадаба - Керак - Петра - Пустинята Вади Рум - Акаба


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


Програма
1 ДЕН
.Среща в 14.00 ч на летище София, Терминал 2. В 16.05 ч. – самолетен полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 17.25 ч. В 21.05 ч. полет Истанбул –Аман. Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 23.55 ч. (местно време). Трансфер до хотел. Нощувка в Аман.

2 ДЕН / АМАН – МЪРТВО МОРЕ – АМАН
Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

3 ДЕН / АМАН – УМ КАЙС – АДЖЛУН – ДЖЕРАШ – АМАН.
Закуска. Туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс, стария гръко-римски град Гадара с панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения. След това се разглежда ислямския замък Аджлун, построен високо, на върха на хълм, от който отново може да се насладим на красивата долина на река Йордан. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

4 ДЕН / АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА
Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

5 ДЕН / ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА.
Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още „розовия град” заради естествения розово- червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50- метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най- внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

6 ДЕН / ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ – НОЩУВКА В БЕДУИНСКИ ЛАГЕР.
Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. След това имате възможност да се насладите на красивия пустинен залез по време на едночасова разходка с камила (по желание). Следват - забавления и танци край огъня в бедуинския лагер. Вечеря и нощувка в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite” в пустинята.

7 ДЕН / АКАБА
Посрещане на изгрева над лунната пустиня. Закуска. Отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка в Акаба.

8 ДЕН / АКАБА
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. Вечеря в Акаба. Трансфер до летището.

9 ДЕН
В 01.40. сутринта - самолетен полет Аман – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 04.15 ч. В 07.45 ч. - полет Истанбул – София. Пристигане на летище София в 09.05 ч.

Екскурзия до Йордания с нощувка в пустинята Вади Рум 

 
 Стандартната  цена   2 435  лв  е валидна при записване и капариране  в срок по-малък от   6 месеца  преди датата на отпътуване и група от минимум 15 човека 
 Ако не се събере група от 15 човека, се налага доплащане. 


 
Пакетни цени

-  за хотел 3* -   при стандартна цена 2 435 лв
-  за хотел 4* - при стандартна цена - 2 635 лв

 

Цената включва 
-самолетни билети за международните полети: София –Букурещ – Аман  и Аман – 
   Букурещ –  София с “Tarom”;
-трансфери летище – хотел – летище
-летищни такси – 485 лв/ 248 евро (17.04.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
-виза за Йордания (визата се изготвя на място на летището в Аман),
​- такса за обработка на документите за виза за Йордания;
- 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел  3* в Аман;
- 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Петра;
- 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite”  в пустинята;
- 1 нощувка със закуска и 2 вечери в хотел 3* или 4* в Акаба;
- всички музейни такси (без входа за Националния Археологически музей);
-2-часово сафари в пустинята с джипове (6-ти ден);
-екскурзоводско обслужване, водач от ТА  и местен екскурзовод (с превод на  
   български език);
-наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.


Цената не включва
-медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 22 лв за лица до   65 год., за лица от 65 год. до 80 год. - 44 лв;
-допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
-напитките (безалкохолни и алкохолни) към вечерите в Аман, Петра, в бедуинския лагер в пустинята и в Акаба
допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
- вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (2-ри ден);
- разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (6-ти ден);
-разходка в Червено море:  - с лодка – 15 евро   (7-ми ден)                            
 - с корабче - 25-30 евро


Доплащания и намаления

-Цената  2 435 лв е за човек в двойна стая в хотел 3*. За единична стая се налага  доплащане от 320 лв.
-Цената   2 635 лв е за човек в двойна стая в хотел 4*. За единична стая се налага доплащане от 420лв.                                                                                          
- За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.

Необходими документи 
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от дата на заминаване; 
- За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им  да пътува в Йордания. 



 Допълнителна информация 
-
Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
-За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
- Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
-Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
-Туристическата агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
 
Начин на плащане

 - в брой        
 - по банков път

При записване  се  внася  депозит  от 1000 лв. 

 
Информация за хотели 3* (или подобни):
Аман -Arena Hotel Amman 3 * - http//arena.hotels-amman.com/en/
Петра -Candles Hotel 3* - //www.candlespetra.com/
Вади Рум - DISI CAMP
Акаба – Mina Hotel 3* //www.minahotelaqaba.com/

 
Информация за хотели 4*
Аман - SULAF LUXURY 4* //sulafluxury.com/
Петра  - PANORAMA HOTEL 4* //www.petrapanorama.com/
Вади Рум - DISI CAMP
Акаба  - CITY TOWER HOTEL4* //citytoweraqaba.com/

 
 26/12


Етикети
екскурзия до йордания топ травелс , почивки от софия топ травелс , ранни записвания , ранни записвания топ травелс , оферти за ранни записвания , оферти за ранни записвания топ травелс , aman , екскурзии със самолет топ травелс , rezervirai , ekskurzii top travels , оферти за йордания топ травелс , oferti za iordania top travels , pochivki sys samolet top travels , хотели в йордания , pochivka v iordania top travels , екскурзии топ травелс , pochivki ot sofia , ранни записвания йордания топ травелс , почивки със самолет топ травелс , екскурзии , pochivki top travels , йордания 2020 , ekskurzii sus samolet top travels , ниски цени , топ травелс оферти , топ цени , pochivki ot sofia top travels top travels , akaba , почивки от софия , promo ceni , ranni zapisvania iordania top travels , niski ceni , pustiniata вади рум , йордания с пустинята вади рум , iordania s pustiniata vadi rum , почивки със самолет , pochivki , pustiniata vadi rum , петра , екскурзии със самолет , ekskurzii sus samolet , червено море , pochivki sys samolet , top ceni , резервирай , ranni zapisvania top travels , почивки , акаба , почивки топ травелс , аман , почивка в йордания топ травелс , екскурзии от софия , ekskurzii ot sofia top travels , hoteli v iordania , cherveno more , ekskurzii , ranni zapisvania , ekskurzii ot sofia , ekskurizia do iordania top travels , промо цени , top travels oferti , oferti za ranni zapisvania top travels , oferti , оферти , oferti za ranni zapisvania , petra
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах