Почивка във Варадеро, Куба Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Август 01.08 - 31.08.2020/3,4,5 и 7 нощ         

Виетнам и Камбоджа - В търсене на изгубените империи

Оферта номер: Е1433
Вид транспорт: Самолет Самолет
Есен - Зима 2019/ 9 нощ.
София - Ханой – залива Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан - Пном Пен – Компонг Том – Ангкор Том - Ангкор Ват - Кбау Спеан - Бантеай Срей - Сием Рийп – Сайгон - София
Цена от: 4498.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
21.10.2020 4498.00 BGN Резервирай
10.02.2021 4498.00 BGN Резервирай
20.10.2021 4498.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / София – Ханой
Излитане от летище София посока Ханой.

2 ДЕН / Ханой (вечеря)
Пристигане в Ханой в 07.25ч. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра на града за настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Следобяд посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Разходка из Квартала на трийсет и шесте гилдии. Вечеря. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода до езерото на Върнатата сабя. Нощувка.

3 ДЕН / Ханой - залива Халонг ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Качване на борда на нашата джонга, за круиз из залива Халонг. Обяд с морски дарове на борда. Посещение на пещерата на Изненадата. Връщане в Ханой. Настаняване и нощувка.

4 ДЕН / Ханой – Хюе (закуска, вечеря):
Закуска. Трансфер до летището за полет до Хюе. Качване на корабче за разходка по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му. Връщане в Хюе. Обиколка на забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни и гробницата на императора Ту Дук. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Хюе – Дананг – Хой Ан ( закуска, вечеря):
Закуска. Отпътуване към Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайни през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / обиколка на Хой Ан(закуска, вечеря):
Закуска. Отпътуване за станцията на лифта, откъдето ще се стигне до върха Ба На. Посещение на парка Ба На Хилс, където се намира и златният мост „ръцете на Бога“ Връщане в Хой Ан. Обиколка на града: Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски.... Разглеждане на пагодата Чук Тан - най- старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Свободно време. ВЕчеря. Нощувка.

7 ДЕН / Хой Ан – Дананг – полет за Пном Пен (закуска, вечеря):
Закуска. Трансфер до летището за полета Дананг – Пном Пен. Пристигане в Пном Пен, посрещане от екскурзовода. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва фотосесия на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред- ангкорианския период на Фунан и Шенла ( 4-9 век). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / Пном Пен – Компонг Том – Сием Рийп (закуска, вечеря):
Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Пътят продължава по посока Сием Рийп, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9 ДЕН / Сием Рийп – Ангкор Том и Ангкор Ват (закуска, вечеря):
Закуска. Предстои ни посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Ще посетите Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка.

10 ДЕН / Сием Рийп – Кбау Спеан - Бантеай Срей – Та Пром (закуска, вечеря):
Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам Втори. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Рийп. Вечеря. Нощувка.

11 ДЕН / Сием Рийп – полет за Сайгон – Отпътуване (закуска)
Закуска. Трансфер до летището за полета до Сайгон. Обиколка на града с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централна поща и пазара Бен Тан. Трансфер до летището. Полет за София в 19.45ч.

12 ДЕН / Сайгон – София
Пристигане на летище София.

 

Цени:
 
Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 3998 лв 4698 лв 3898 лв
редовни цени 4278 лв  
4948 лв
 
 
3998 лв
*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.
     
Цената включва:
- Самолетен билет София – Ханой;
- Самолетен билет Сайгон – София;
- Самолетни билети за вътрешни полети:
* Ханой – Хюе;
* Дананг – Пном Пен;
*Сием Рийп – Сайгон;
- летищни такси за вътрешни и международни полети в размер на 498 Евро;
- Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус;
- 9 нощувки в хотели 3*;
- 9 закуски, 1 обяд, 9 вечери;
- Екскурзии по порграмата с климатизиран автобус;
- Местни екскурзоводи;
- Круиз в залива Халонг;
- Екскурзия с корабче по реката на парфюмите;
- Спектакъл на марионетки върху вода;
- танцов спектакъл Апсара
- Входни такси за всички посещавани обекти;
- 1 бутилка вода на човек на ден;
- Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
- Застраховка „Защита при пътуване“ с поктиритие 10 000 евро, застраховател „Мондиал Асистанс“.


Цената не включва:
- Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава в София, 120 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на място, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
- Такса обработка на визи – 50 лева;
- Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори и екипажа на джонката - 50 евро заплащат се в България;
- Разходи от личен характер;
- Застраховка „ Отказ от пътуване”;
- Напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначени в „ цената включва”;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.;
 
Примерни хотели по програмата:
- Hanoi, Quoc Hoa***   
- Hue, EMM***  
- Hoi An, Hoi An Silk Boutique***         
- Sai Gon            , Au Lac 2*** 
- Phnom Penh, Town View***   
- Siem Reap, Central Boutique*** 

 Резервация
- Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;
- Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване.
- Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане; 

Необходими документи за виза:
- задграничен паспорт копие + оригинал валиден поне 6 месеца след пристигане;
- 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см;
- Копие от лична карта;
- Попълнен формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам, Камбоджа;

Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за издаден билет;
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит;
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 

Полетни детайли: 
QR 228  SOF DOH 12:25 18:15 
QR 968  DOH HAN 20:50 07:25 +1
QR 971  SGN DOH 19:15 23:55
QR 227  DOH SOF 06:55 11:25 
 
Информация:
- Ваксинации не са необходими;
- Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
- Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
- Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20; Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване.
 
Забележки:
- Резервация се прави с депозит 1500 лева. Остатъкът трябва да бъде внесен до 40  дни преди датата на тръгване.
- При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! - Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
- Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. - - Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.


33/03/03
Етикети
сайгон , ранни записвания , oferti ot sofia sys samolet , zaliva ha long , pochivki ot sofia 2020 , ханой , pochivki 2020 , pochivka vietnam , ekskurzia vietnam sys samolet , екскурзия камбоджа със самолет , top travels , ekskurzia kambodzha , почивка камбоджа , оферти със самолет , hue , kan to , хотели в камбоджа , почивки 2020 , ranni zapisvania , шау дог , екзотични оферти с водач , екскурзия камбоджа , shau dog , кан то , ekskurzii 2020 , oferti sys samolet ot sofia , niski ceni , ekskurzia vietnam , почивки от софия , оферти виетнам , сием реап , ekzotichni destinacii , оферти камбоджа , pochivka kambodzha , почивка виетнам със самолет , екскурзия виетнам със самолет , kambodzha 2020 , saigon , hoi an , екскурзия виетнам , оферти със самолет от софия , оферти с екскурзовод , dalechni pytuvania , ekskurzii ot sofia , екскурзия виетнам със самолет , oferti viertnam , почивка виетнам , пном пен , топ травелс , далечни пътувания , ekskurzia kambodzha sys samolet , siem reap , oferti sys samolet , hoteli v kambodzha , ekskurzii ot sofia 2020 , екскурзии 2020 , виетнам 2020 , oferti s ekskurzovod , vietnam 20120 , oferti za ranni zapisvania , pochivka vietnam sys samolet , ekskurzia vietnam sys samolet , камбоджа 2020 , екзотични дестинации , оферти за ранни записвания , залива ха лонг , hanoi , oferti kambodzvha , хуе , ekzotichni oferti s vodach , pnom pen , оферти от софия със самолет , хой ан
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах