ДУБАЙ И АБУ ДАБИ - 7 НОЩУВКИ С ВКЛЮЧЕНИ ВЕЧЕРИ И ПАКЕТ 4 ЕКСКУРЗИИ 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Перлите на Португалия

Оферта номер: Е1470
Вид транспорт: Самолет Самолет
8 дни - 7 нощувки /Сезон 2024
Лисабон – Обидуш - манастирът Алкобаса – Назаре – Баталя – Фатима – Сантяго де Компостела – Порто – Брага – Гимараеш – Авейро – Коимбра - Томар
Цена от: 2099.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
22.03.2024 2299.00 BGN Запитване
11.04.2024 2099.00 BGN Запитване
21.04.2024 2199.00 BGN Запитване
02.05.2024 2299.00 BGN Запитване
23.05.2024 2299.00 BGN Запитване
02.06.2024 2299.00 BGN Запитване
20.06.2024 2299.00 BGN Запитване
05.09.2024 2299.00 BGN Запитване
19.09.2024 2299.00 BGN Запитване
03.10.2024 2299.00 BGN Запитване
17.10.2024 2099.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Отпътуване в 15:25 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летището в Лисабон в 17:45 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимуш", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Свободно време в Лисабон с възможност за посещение на Алфама – старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). По желание фадо шоу с включени 2 напитки (около 22.00 ч. взимане от хотела, 22.30 ч. пристигане в ресторанта, около 00.30 - 01.00 ч. връщане в хотела). Нощувка.


Ден 3

Закуска. Отпътуване за средновековния град Обидуш – един от най-приказните градове в Португалия. Зад крепостните стени се намират малки търговски улички с традиционни ниски къщи, които водят към замъка. Зад вратите на замъка се организират рицарски турнири, фестивал, посветен на шоколада, а преди Коледа се строи истински град за дядо Коледа. Отпътуване към Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Свободно време за обяд в Назаре. Посещение на манастира в Баталя – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жоао І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Посещение на Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Отпътуване за Порто. Настаняване в района на Порто. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Сантяго де Компостела – главен град на автономната област Галисия в Испания. Една от главните забележителности на града е катедралата, в която се съхраняват мощите на св. Яков. Катедралата на Сантяго де Компостела е всъщност крайната точка на поклонническия маршрут, известен като "Пътят към Сантяго" или още като "Ел Камино". Този маршрут започва от южна Франция, минава през Пиренеите, като върви от изток на запад през цяла северна Испания. От 1985 г. старият град на Сантяго де Компостела е включен в списъка на ЮНЕСКО. Връщане обратно в Порто. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Туристическа програма в Порто: гарата "Сао Бенто"; камбанарията "Торе душ Клеригуш"; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица "Дуеро". Свободно време в Порто или туристическа програма по желание: 1. 13.00 ч. - Посещение на винарска изба с дегустация на известното португалско вино - портвайн (продължителност около 1 ч. и 30 мин.).  2. 15.00 ч. - Разходка с корабче по р. Дуeро (продължителност около 1 ч.). (Възможно е да се заявят и двете допълнителни услуги). Нощувка.


Ден 6

Закуска. Целодневна екскурзия в най-колоритната провинция на Португалия "зеленото Миньо", която се намира в северната част на страната. Посещение на Брага – град, който съперничи по значимост на испанския град Сантяго де Компостела. В Брага могат да се открият следи от много народи, които са минали през Пиренейския полуостров – келти, римляни, вестготи. На практика тук могат да се видят всички архитектурни стилове и най-вече португалският барок. Фотопауза край светилището "Бом Жезуш ду Монте" ("Всемилостивия Исус"). До този храм, разположен на върха на хълм, се достига по бароково стълбище, което се състои от 17 площадки, украсени с параклиси, красиви фонтани и скулптури. В най-ниската част на това бароково стълбище могат да се видят изображения на мъките на Христос на кръста, средното ниво е посветено на Петте сетива, а на най-горното ниво са символите на трите добродетели - Вяра, Надежда, Любов. Отпътуване за Гимараеш – първата столица на Португалското кралство и средновековен ансамбъл, включен в Списъка за световното и културно наследство на ЮНЕСКО: площад "Св. Якоб" и поклонническата църква "Носа Сеньора да Оливейра". Връщане в Порто. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Отпътуване за Авейро, наричан още "португалската Венеция", заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата му студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившият кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска катедрала; Байша или "долният град", където се намира търговската част на града; църквата "Свети Кръст", където се съхраняват останките на първия португалски крал Афонсу Енрикеш. Отпътуване за Томар. Посещение на Замъка на тамплиерите от 12 в. и манастира "Орден на Христа". Отпътуване за Лисабон. Настаняване в района на Лисабон. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Свободно време в Лисабон – необходимо е ползване на местен и градски транспорт или туристическа програма по желание: екскурзия до Синтра - приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно с възможност за индивидуално посещение на двореца "Пена" (необходимо е ползване на градски транспорт от Синтра до двореца "Пена") и нос Кабо да Рока - най-западната точка на Европейския континент, където "свършва Земята и започва Морето". Връщане в Лисабон. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 18:25 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София в 00:20 ч. (Терминал 1 след полунощ на 8-мия срещу 9-тия ден).


Цената включва
  • самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/30/20 см до 10 кг
  • транспорт по описания маршрут
  • 2 нощувки със закуски в хотел "VIP Entrecampos" 4* / "VIP Executive Arts" 4* (или подобни) в Лисабон
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Black Tulip" 4* / "Grande Hotel da Povoa" 4* (или подобни) в района на Порто
  • 1 нощувка със закуска в хотел "VIP Entrecampos" 4* / "VIP Executive Arts" 4* (или подобни) в Лисабон
  • туристическа програма с местен екскурзовод в Лисабон и Порто
  • посещение на манастира в Баталя (без включена входна такса)
  • посещение на Томар, Назаре, Обидуш, Гимараеш, Брага, Коимбра и Фатима (без включени входни такси)
  • фотопауза при светилището "Бом Жезуш ду Монте"
  • посещение на Сантяго де Компостела (без включени входни такси)
  • Водач от България
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR на застрахователна компания "Евроинс АД"


Цената не включва
  • PCR тест (при необходимост)
  • Чекиран багаж до 10 кг., 20 кг. или 32 кг.
  • туристическа такса престой в Португалия: Лисабон - 2 EUR, Порто - 2 EUR на турист на нощувка (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)
  • Местен екскурзовод по време на посещенията на манастира в Баталя и Замъка на тамплиерите в Томар
  • Екскурзия до Синтра и нос Кабо да Рока
  • Фадо шоу в Лисабон
  • Разходка с корабче по р. Дуеро в Порто
  • Посещение в Порто на винарска изба с дегустация на портвайн
  • Входна такса за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и кулата "Белем" (12 EUR) в Лисабон
  • Входна такса за манастира в Баталя (6 EUR)
  • Входна такса за Замъка на тамплиерите в Томар (6 EUR)
  • входна такса за двореца "Пена" (14 EUR, за деца - 12 EUR)
  • градски транспорт до двореца "Пена" в Синтра (5 EUR)
  • Слушалки по време на туровете - 3 EUR на човек на ден (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
  • Бакшиши: 2 EUR на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
  • Градски транспорт в Лисабон (1,90 EUR еднопосочен билет, 6,5 EUR - еднодневна карта)
  • Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание
  • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия


 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая - -100 BGN отстъпка
от основната цена
Единична стая - 559 BGN
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
фадо шоу в Лисабон с включени 2 напитки и трансфер от и до хотела на турист при минимум 20 туристи / 89 BGN
 
Посещение в Порто на винарска изба с дегустация на портвайн (около 1 час) на турист при минимум 20 туристи / 35 BGN
 
Разходка с корабче по река Дуеро в Порто (около 1 час) на турист при минимум 20 туристи / 39 BGN
 
екскурзия до Синтра и нос Кабо да Рока (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи / 95 BGN
от 2 до 11 години / 85 BGN
 
7 вечери на турист при минимум 20 туристи (без включени напитки) от 2 до 11 години / 299 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в единична стая) от 2 до 11 години / 70 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след завръщане (цена на турист при настаняване в единична стая) от 2 до 11 години / 70 BGN
 
Priority Boarding (в двете посоки) на турист - подлежи на препотвърждение от страна на авиокомпанията от 2 до 11 години / 85 BGN
 
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 2 до 11 години / 180 BGN
 
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 2 до 11 години / 240 BGN
 
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване от 2 до 11 години / 315 BGN
 
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение) от 1 до 100 години / 79 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди заминаване (цена на турист при настаняване в двойна стая) от 1 до 100 години / 45 BGN
 
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая) от 1 до 100 години / 45 BGN
 
  Отстъпки възрастова група / цени  
Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител от 2 до 11 години / 120 BGN


Пояснения:
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 9,40 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Горивни такси за автобусен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 1.70 Euro за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 7.40 Euro. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
13/10
Етикети
почивка , агенция , фатима , фатима , топ , коимбра , томар , самолетни екскурзии , португалия екскурзии , обидуш , лисабон , португалия почивки , екскурзии португалия , 2024 , екскурзия до португалия , баталя , сезон 2024 , перлите на португалия 2024 , екскурзии португалия 2024 , алкобоса , коимбра , фатима , баталя , обидуш , самолетна екскурзия до португалия , авейро , брага , перлите на португалия , перлите на португалия , томар , екскурзии португалия 2024 , порто , екскурзия до португалия , фатима , назаре , лисабон екскурзии , ваканция , ваканция с автобус , назаре , почивка с автобус , пътешествие , топ цени , манастирът "алкобаса" , забележителности в португалия , екскурзия до португалия , самолетни почивки , ваканция , сантяго де компостела , брага , лисабон , мадрид , авейро , порто , перлите на португалия , екскурзия до португалия 2024 , перлите на португалия , екскурзия до португалия с водач , гимараеш , порто , манастирът "алкобаса" , екскурзии португалия , перлите на португалия , гимараеш , фатима и коимбра , коимбра , португалия 2024 , коимбра , назаре , перлите на португалия 2024 , португалия 2024 , португалия през юни , лисабон , екскурзия до португалия , екскурзия до португалия , самолет португалия , обиколна екскурзия , лисабон , сантяго де компостела
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах