Почивка в Баяибе, Доминикана от Май до Октомври 2019 Лято / Есен 2019; 9 дни/ 7 нощувки         Почивка в Хавана и Варадеро, Куба с водач от България 23.10 - 31.10.2019 /7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Юни Юни 2019/3,4 и 7 нощ         

Гранд тур на Кавказ - Азербaйджан, Грузия и Армения 2019

Оферта номер: Е1471
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 10 нощувки
София – Москва – Ереван – Гарни – Гехард – Хор Вирап – Арарат - Нораванк - Ереван – Ечмиадзин – Севан – Дилижан – Садахло – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гудаури – Мцхета – Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Баку – Гобустан – Янардаг – Баку – Москва - София
Цена от: 4398.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
01.09.2019 4398.00 BGN Резервирай
22.09.2019 4398.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН / София – Москва – Ереван (вечеря)
Среща на летище София в 10:30ч. Полет София – Москва – Ереван с АК Аерофлот в 12:30ч. Пристигане в Ереван в 00:30ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Ереван (дегустация на бренди) – Гарни – Гехард (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Музея на ръкописите (наричан Матенадаран), Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Хор Вирап – Арарат - Нораванк (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Посещение на манастира Нораванк. Той бил основополагащ за запазване и развитие на културата, тъй като тук се преподавали наука, религия, философия и изкуство. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

4 ДЕН / Ереван - Ечмиадзин – Севан (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме нашата обиколка със столетните паметници Ечмиадзин и Звартноц (UNESCO). Звартноц е построен през 7-ми век. Ечмиадзин е духовния център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Отпътуване за Севан. Настаняване в хотел. Ще посетим манастира Севананг, датиращ от около 10-ти век. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Севан + круиз по езерото Севан - Дилижан - Садахло – Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме деня с круиз по езерото Севан - едно от най- големите високопланински езера. Посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най- старите. Отпътуване към Садахло (граница). Пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / : Тбилиси - Ананури - Казбеги – Гудаури (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / Гудаури - Мцхета - Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6- ти век. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

9 ДЕН / Гори - Уплисцихе – Баку (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най- великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Полет за Баку. Настаняване в хотел късно вечерта. Нощувка.

10 ДЕН / Баку - Гобустан - Янардаг (обяд, вечеря)
Обяд. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ ( скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високо-технологичен музей със същото название. Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

11 ДЕН / Баку (закуска, вечеря)
Закуска. Деня е посветен на столицата на Азербайджан. Днес града е смятан за един от топ 5те градове с уникална архитектура. Започваме с централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Следва круиз по Бакинския залив. Продължаваме с разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Вечеря с шоу спектакъл.

12 ДЕН / Баку – Москва – София
Ранен трансфер до летище Баку за полет до София през Москва в 05:10. Пристигане на летище София в 11:30ч.

Гранд тур на Кавказ - Азербaйджан, Грузия и Армения 2019 
12.04.2019 – 23.04.2019 - ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА
15.05.2019 – 26.05.2019 - РАЗПРОДАДЕНА
 
01.09.2019 – 12.09.2019 - НОВА ДАТА
22.09.2019 – 03.10.2019 - НОВА ДАТА
 
 
  Възрастен в 
двойна стая
Единична стая Трети възрастен 
Промо цени :  4178 лв.  4740 лв.  3988 лв
Стандартни цени 4398  лв. 4990  лв. 4198 лв
 
Цената включва:
-Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Ереван/ Баку-Москва-София;
-Самолетен билет за полет Тбилиси – Баку, с включени летищни такси
-10 нощувки, от които :
-3 нощувки в Ереван
-1 нощувка в Севан
-3 нощувки в Тбилиси
-1 нощувка в Гудаури
-2 нощувки в Баку
-10 закуски/ 1 обяд/ 11 вечери (от които 3 в традиционни ресторанти във всяка от страните)
-Водач/преводач на български език;
-Местни екскурзоводи на руски;
-Ще видите: Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Нораванк, Ечмиадзин, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг
-Круиз по езерото Саван;
-Круиз по Бакинския залив;
-Дегустация на бренди в Ереван;
-2 фолклорни вечери;
-Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 10 000 евро, опция А;

                          
Цената не включва:

-Такса обработка на документи за виза – 40 лева
-виза за Азербaйджан 30 долара
-обяди (освен посочения в програмата)
-бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева (заплащат се в България);
-разходи от личен характер;
-всичко, неупоменато в цената включва;
-застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

Резервация:
-Депозит в размер на 2000 лева на човек
-Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
-Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
 
Информация: 
-Ваксинации не са необходими. 
-Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
-Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
-Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 
 
Срокове за анулации и неустойки:

от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.33/11/01

Етикети
оферти за ранни записвания азербaйджан , севан , ekskurzia armenia , oferti za ranni zapisvania pochivki , оферти азербaйджан , крепостта нарикала , оферти армения , оферти за ранни записвания грузия , ечмиадзин , храма на митра в гарни , гудаури , машток авеню , pochivki armenia , севан , ранни записвания самолетни почивки армения , площада на републиката , почивки армения , grand tur na kavkaz 2019 , църквата метехи , оферти за екскурзия армения , ранни записвания самолетни почивки азербaйджан , pochivki gruzia , ранни записвания самолетни почивки грузия , москва – ереван , оферти за екскурзии армения , самолетни почивки грузия , ранни записвания почивки армения , самолетни почивки азербaйджан , гранд тур на кавказ азербaйджан, грузия и армения 2019 , река гохт , янардаг , фабрика за производство на коняк. , круиз по езерото севан , бакинския залив , манастира севананг , ranni zapisvania ekskurzii armenia , ранни записвания почивки азербaйджан , оферти за почивки армения , езерото на костенурката , ак аерофлот , гарни , grand tur na kavkaz , azerbaidzhan , gruzia i armenia 2019 , оферти за ранни записвания екскурзии , pochivki ot sofia , ekskurzia gruzia , улица шардени , ranni zapisvania samoletni pochivki gruzia , оферти за ранни записвания почивки , гобустан , oferti za ekskurzii , moskva –erevan , ranni zapisvania ekskurzii azerbaidzhan , ранни записвания армения , мемориала на геноцида , samoletni pochivki armenia , ekskurzii ot sofiа , арарат , оферти за почивки азербaйджан , самолетни екскурзии азербaйджан , оферти , ekskurzii sys samolet , почивки със самолет , уплисцихе , ekskurzia azerbaidzhan , samoletni ekskurzii , оферти за екскурзия грузия , топ травелс , самолетни екскурзии , самолетни почивки , top travels , oferti za ranni zapisvania azerbaidzhan , екскурзия азербaйджан , oferti za pochivki , ереван , самолетни екскурзии армения , оферти за ранни записвания армения , pochivki , оферти грузия , ranni zapisvania pochivki azerbaidzhan , гехард , oferti za pochivki armenia , samoletni ekskurzii azerbaidzhan , ранни записвания азербaйджан , оферти за екскурзии грузия , екскурзия армения , pochivki azerbaidzhan , ranni zapisvania samoletni pochivki azerbaidzhan , почивки грузия , samoletni pochivki azerbaidzhan , стъклен мост на мира , ekskurzii , oferti za ekskurzia armenia , екскурзии със самолет , oferti , samoletni pochivki gruzia , ranni zapisvania azerbaidzhan , почивки ранни записвания , ранни записвания самолетни екскурзии грузия , ranni zapisvania samoletni pochivki armenia , oferti za ekskurzia azerbaidzhan , ranni zapisvania armenia , ранни записвания самолетни екскурзии азербaйджан , музея на ръкописите , ранни записвания грузия , оферти за почивки , дилижан , ranni zapisvania pochivki gruzia , pochivki sys samolet , тбилиси , почивки , театъра за опера и балет , oferti za pochivki gruzia , ranni zapisvania gruzia , самолетни почивки армения , оферти за екскурзии , оферти за ранни записвания , оферти за почивки грузия , oferti za pochivki azerbaidzhan , нораванк , samoletni ekskurzii gruzia , гори , kavkaz , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , почивки от софия , мцхета , кавказ , река мтквари , ниски цени , самолетни екскурзии грузия , oferti gruzia , niski ceni , oferti za ranni zapivania , ranni zapisvania samoletni ekskurzii azerbaidzhan , екскурзии от софия , ананури казбеги , ranni zapisvania samoletni ekskurzii gruzia , екскурзии ранни записвания , oferti azerbaidzhan , оферти за екскурзии азербaйджан , хор вирап , ekskurzii ranni zapisvania , тбилиси , oferti za ekskurzia gruzia , ranni zapisvania ekskurzii gruzia , ранни записвания самолетни екскурзии армения , манастира гехард (гегард) , екскурзия грузия , садахло , pochivki ranni zapisvania , ранни записвания почивки грузия , oferti za ekskurzii gruzia , samoletni pochivki , samoletni ekskurzii armenia , екскурзия , oferti za ekskurzii azerbaidzhan , оферти за екскурзия азербaйджан , почивки азербaйджан , oferti za ranni zapisvania gruzia , oferti za ekskurzii armenia , oferti armenia , ranni zapisvania , ranni zapisvania samoletni ekskurzii armenia , oferti za ranni zapisvania armenia , авеню руставели , парка „каскадите“ , гранд тур на кавказ 2019 , ранни записвания , ranni zapisvania pochivki armenia
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах