Уикенд в Малта 2020 Дати на заминаване всяка събота от 15.08 до 26.12.2020/3 нощ         Почивка в Хавана и Варадеро - от Юли до Октомври 2020 Полети от Юли до Октомври/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Малта през Oктомври 01.10 - 24.10.2020/3, 4 и 7 нощ         

Гранд тур на Кавказ : Армения, Грузия и Азербaйджан 2020

Оферта номер: Е1471
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 10 нощувки
София – Москва – Баку – Гобустан – Янардаг – Атежгах – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гудаури – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Дилижан – Севан – Ереван – Гарни – Гехард – Хор Вирап – Арарат – Ечмиадзин – Москва – София
Цена от: 3898.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
19.09.2020 3898.00 BGN Резервирай
15.05.2021 3898.00 BGN Резервирай
18.09.2021 3898.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

София – Москва – Баку
Среща на летище София в 10:30ч. Полет София – Москва – Ереван с АК Аерофлот в 12:25ч. Пристигане в Баку в 03:55ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден Баку
Закуска. Денят е посветен на столицата на Азербайджан. Днес града е смятан за един от топ 5те градове с уникална архитектура. Започваме с централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Продължаваме с разходка из Стария град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Свободно време за обяд. Следва посещение на музея на килимите. Музеят показва азербайджански килими и предмети от различни периоди и има най-голямата колекция от азербайджански килими в света. Посещение на първият петролен кладенец, добиващ нефт по индустриален метод. През 1846г е прокопан първият кладенец с ударни инструменти на дълбочина 21 метра за проучване на нефт. Посещение на вила Петролеа – резиденция на братята Нобел. Алфред Нобел заедно с по-големите му братя Лудвиг и Робърт е инициатор и един от основните акционери на петролната компания - "Бранобел", която много скоро след основаването си през 1879г се превръща в една от най-големите петролни компании в света. В края на 19в компанията добива над 50% от световният нефт.
Посещение на футуристичният Хейдар Алиев център /отвън/ и слогана I love Baku /фотопауза/. Обиколката завършва с парка на Баку, откъдето се открива великолепна панорама над града. Връщане в хотела около 21ч. Нощувка.

3-ти ден: Гобустан – Атежгах - Янардаг
Закуска. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ (скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високо-технологичен музей със същото название. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Баку - Тбилиси (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището и полет до Тбилиси в 09.30ч. Туристическа обиколка в грузинската столица. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва - Катедралата Самеба, най-голямата катедрала в Кавказ; църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, цветният дворец Дареджани, който също е разположен на скалата, като гнездо на лястовица; крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век; серните бани; водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии.  Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

5-ти ден: Тбилиси - Ананури - Казбеги – Гудаури (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Гудаури - Мцхета - Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Разглеждане на катедралният комплекс Светицховели, който е духовен център на Грузия и е най-големият на територията на страната. Първата църква на това място е построена по нареждане на цар Мириан през четвърти век, а сегашната датира от единадесети век. Следва посещение на Джвари – мъжки манастир от 6-ти век, който се намира на хълм над Мцхета. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Гори - Уплисцихе (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин, къщата в която е роден, както и влакът с който е пътувал по време на Втората световна война. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия,  изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден Тбилиси - Садахло - езерото Севан - Ереван (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване в 07.30ч към Садахло (граница). Преминаване на територията на Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отправяме се към езерото Севан. Свободно време за обяд. Посещение на манастира в Севан. Пристигане в Ереван. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден Ереван (дегустация на бренди) – Гарни – Гехард - Ереван (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

10-ти ден : Ереван - Хор Вирап – Арарат – Ечмиадзин - Ереван (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант.

11-ти ден : Ереван – Москва – София
Ранен трансфер до летище Ереван за полет до София през Москва в 02:45ч. Пристигане на летище София в 11:35ч.

Цената включва:
-Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Баку/Ереван-Москва-София;
-Самолетен билет за полет Баку - Тбилиси, с включени летищни такси
-1 брой чекиран багаж с тегло до 20кг за международните и вътрешният полет
-9 нощувки, от които:
-2 нощувки в Ереван
-3 нощувки в Тбилиси
-1 нощувка в Гудаури
-3 нощувки в Баку
-9 закуски
-1 обяд с посещение на готварски курс
-9 вечери (от които 3 в традиционни ресторанти във всяка от страните)
-Водач/преводач на български език;
-Местни екскурзоводи на руски език;
-Ще видите: Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Ечмиадзин, Татев, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг
-Дегустация на бренди в Ереван;
-3 фолклорни вечери /по една в традиционни ресторанти във всяка от страните/
-Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.    Цената не включва:
-Такса обработка на документи за виза – 40 лева
-виза за Азербaйджан 30 долара
-обяди (освен посочените в програмата)
-бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева (заплащат се в България);
разходи от личен характер;
-всичко, неупоменато в цената включва;
-застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

 
Цени:
 
Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 3898 лв 4498 лв 3748 лв
Pедовни цени 4 098 лв.  
4690 лв.
 
 
3948 лв 
*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.
 

Резервация:
Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;
Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване.
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане

Информация: 
-Офертата важи при минимум 15 туриста.
-Ваксинации не са необходими. 
-Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
-Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
-Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 10.

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
-застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.


33/12/02

 
 
Етикети
арарат , oferti za ekskurzia armenia , нораванк , ranni zapisvania pochivki gruzia , площада на републиката , pochivki , оферти за почивки азербaйджан , ереван , самолетни почивки армения , ranni zapisvania pochivki armenia , парка „каскадите“ , ranni zapisvania gruzia , екскурзии ранни записвания , ранни записвания почивки армения , самолетни екскурзии грузия , фабрика за производство на коняк. , оферти за ранни записвания грузия , ranni zapisvania samoletni ekskurzii azerbaidzhan , оферти за почивки грузия , севан , авеню руставели , гранд тур на кавказ 2020 , oferti za ekskurzia azerbaidzhan , самолетни екскурзии , pochivki ranni zapisvania , samoletni ekskurzii azerbaidzhan , оферти за екскурзии грузия , ekskurzii ranni zapisvania , oferti za ekskurzii azerbaidzhan , ранни записвания самолетни екскурзии азербaйджан , манастира севананг , екскурзия грузия , тбилиси , ечмиадзин , езерото на костенурката , ranni zapisvania samoletni pochivki azerbaidzhan , стъклен мост на мира , oferti za ranni zapisvania gruzia , улица шардени , янардаг , почивки азербaйджан , ranni zapisvania ekskurzii azerbaidzhan , почивки ранни записвания , москва – ереван , круиз по езерото севан , театъра за опера и балет , oferti azerbaidzhan , oferti za pochivki gruzia , oferti armenia , машток авеню , музея на ръкописите , oferti za ranni zapisvania armenia , оферти за ранни записвания азербaйджан , ранни записвания азербaйджан , оферти за почивки армения , оферти за ранни записвания екскурзии , оферти за ранни записвания почивки , гранд тур на кавказ азербaйджан, грузия и армения 2020 , река гохт , ranni zapisvania armenia , почивки от софия , оферти , moskva –erevan , ранни записвания армения , ranni zapisvania ekskurzii armenia , ранни записвания самолетни почивки азербaйджан , ранни записвания самолетни почивки грузия , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , pochivki ot sofia , oferti za ranni zapisvania azerbaidzhan , oferti za ekskurzii gruzia , ranni zapisvania samoletni ekskurzii armenia , крепостта нарикала , гудаури , мцхета , ранни записвания самолетни почивки армения , ekskurzii sys samolet , samoletni ekskurzii , манастира гехард (гегард) , ekskurzii ot sofiа , ранни записвания почивки азербaйджан , ранни записвания самолетни екскурзии грузия , оферти за ранни записвания , ranni zapisvania pochivki azerbaidzhan , оферти за екскурзия армения , ekskurzia armenia , самолетни екскурзии армения , top travels , почивки , ranni zapisvania azerbaidzhan , хор вирап , pochivki armenia , оферти за екскурзия грузия , садахло , samoletni ekskurzii gruzia , самолетни екскурзии азербaйджан , самолетни почивки азербaйджан , почивки грузия , ранни записвания самолетни екскурзии армения , гарни , ранни записвания , оферти за екскурзия азербaйджан , оферти за екскурзии , oferti za ekskurzii armenia , oferti za pochivki azerbaidzhan , оферти за ранни записвания армения , oferti za pochivki armenia , pochivki azerbaidzhan , църквата метехи , мемориала на геноцида , гехард , samoletni pochivki , екскурзии от софия , oferti za pochivki , гобустан , оферти азербaйджан , река мтквари , оферти за почивки , ананури казбеги , екскурзия , oferti za ekskurzii , niski ceni , екскурзия армения , oferti za ekskurzia gruzia , екскурзии със самолет , ekskurzii , ниски цени , samoletni pochivki gruzia , дилижан , samoletni pochivki azerbaidzhan , pochivki gruzia , тбилиси , samoletni pochivki armenia , ак аерофлот , оферти за екскурзии азербaйджан , grand tur na kavkaz 2020 , ranni zapisvania samoletni ekskurzii gruzia , ekskurzia azerbaidzhan , ranni zapisvania samoletni pochivki armenia , оферти армения , oferti , топ травелс , ранни записвания почивки грузия , храма на митра в гарни , ranni zapisvania ekskurzii gruzia , почивки армения , oferti gruzia , ranni zapisvania , почивки със самолет , оферти за екскурзии армения , kavkaz , самолетни почивки , бакинския залив , оферти грузия , екскурзия азербaйджан , севан , ekskurzia gruzia , pochivki sys samolet , oferti za ranni zapivania , oferti za ranni zapisvania pochivki , ranni zapisvania samoletni pochivki gruzia , самолетни почивки грузия , grand tur na kavkaz , azerbaidzhan , gruzia i armenia 2020 , samoletni ekskurzii armenia , гори , ранни записвания грузия , уплисцихе , кавказ
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах