Карнавалът в Малта 2020 22.02 - 25.02.2020/3 нощ         Почивка във Варадеро от Януари до Април 2020 Всяка сряда, четвъртък, петък и неделя/7 нощ - Ранни записвания         Почивка в Хавана и Варадеро - от Май до Октомври 2020 Всяка сряда, петък и неделя/7 нощ - Ранни записвания         

Гранд тур на Кавказ : Армения, Грузия и Азербaйджан 2020

Оферта номер: Е1471
Вид транспорт: Самолет Самолет
12 дни/ 10 нощувки
София – Москва – Баку – Гобустан – Янардаг – Атежгах – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гудаури – Мцхета – Гори – Уплисцихе – Дилижан – Севан – Ереван – Гарни – Гехард – Хор Вирап – Арарат – Ечмиадзин – Москва – София
Цена от: 3898.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
16.05.2020 3898.00 BGN Резервирай
19.09.2020 3898.00 BGN Резервирай


Програма
1 ДЕН
.

София – Москва – Баку
Среща на летище София в 10:30ч. Полет София – Москва – Ереван с АК Аерофлот в 12:25ч. Пристигане в Баку в 03:55ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден Баку
Закуска. Денят е посветен на столицата на Азербайджан. Днес града е смятан за един от топ 5те градове с уникална архитектура. Започваме с централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Продължаваме с разходка из Стария град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Свободно време за обяд. Следва посещение на музея на килимите. Музеят показва азербайджански килими и предмети от различни периоди и има най-голямата колекция от азербайджански килими в света. Посещение на първият петролен кладенец, добиващ нефт по индустриален метод. През 1846г е прокопан първият кладенец с ударни инструменти на дълбочина 21 метра за проучване на нефт. Посещение на вила Петролеа – резиденция на братята Нобел. Алфред Нобел заедно с по-големите му братя Лудвиг и Робърт е инициатор и един от основните акционери на петролната компания - "Бранобел", която много скоро след основаването си през 1879г се превръща в една от най-големите петролни компании в света. В края на 19в компанията добива над 50% от световният нефт.
Посещение на футуристичният Хейдар Алиев център /отвън/ и слогана I love Baku /фотопауза/. Обиколката завършва с парка на Баку, откъдето се открива великолепна панорама над града. Връщане в хотела около 21ч. Нощувка.

3-ти ден: Гобустан – Атежгах - Янардаг
Закуска. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ (скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високо-технологичен музей със същото название. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Баку - Тбилиси (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището и полет до Тбилиси в 09.30ч. Туристическа обиколка в грузинската столица. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва - Катедралата Самеба, най-голямата катедрала в Кавказ; църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, цветният дворец Дареджани, който също е разположен на скалата, като гнездо на лястовица; крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век; серните бани; водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии.  Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

5-ти ден: Тбилиси - Ананури - Казбеги – Гудаури (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Гудаури - Мцхета - Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Разглеждане на катедралният комплекс Светицховели, който е духовен център на Грузия и е най-големият на територията на страната. Първата църква на това място е построена по нареждане на цар Мириан през четвърти век, а сегашната датира от единадесети век. Следва посещение на Джвари – мъжки манастир от 6-ти век, който се намира на хълм над Мцхета. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Гори - Уплисцихе (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин, къщата в която е роден, както и влакът с който е пътувал по време на Втората световна война. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия,  изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден Тбилиси - Садахло - езерото Севан - Ереван (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване в 07.30ч към Садахло (граница). Преминаване на територията на Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отправяме се към езерото Севан. Свободно време за обяд. Посещение на манастира в Севан. Пристигане в Ереван. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден Ереван (дегустация на бренди) – Гарни – Гехард - Ереван (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

10-ти ден : Ереван - Хор Вирап – Арарат – Ечмиадзин - Ереван (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант.

11-ти ден : Ереван – Москва – София
Ранен трансфер до летище Ереван за полет до София през Москва в 02:45ч. Пристигане на летище София в 11:35ч.

Цената включва:
-Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Баку/Ереван-Москва-София;
-Самолетен билет за полет Баку - Тбилиси, с включени летищни такси
-1 брой чекиран багаж с тегло до 20кг за международните и вътрешният полет
-9 нощувки, от които:
-2 нощувки в Ереван
-3 нощувки в Тбилиси
-1 нощувка в Гудаури
-3 нощувки в Баку
-9 закуски
-1 обяд с посещение на готварски курс
-9 вечери (от които 3 в традиционни ресторанти във всяка от страните)
-Водач/преводач на български език;
-Местни екскурзоводи на руски език;
-Ще видите: Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Ечмиадзин, Татев, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг
-Дегустация на бренди в Ереван;
-3 фолклорни вечери /по една в традиционни ресторанти във всяка от страните/
-Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.    Цената не включва:
-Такса обработка на документи за виза – 40 лева
-виза за Азербaйджан 30 долара
-обяди (освен посочените в програмата)
-бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева (заплащат се в България);
разходи от личен характер;
-всичко, неупоменато в цената включва;
-застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

 
Цени:
 
Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена* 3898 лв 4498 лв 3748 лв
Pедовни цени 4 098 лв.  
4690 лв.
 
 
-
*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.
 

Резервация:
Депозит в размер на 1500 лева при плащане по редовни цени;
Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване.
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане

Информация: 
-Офертата важи при минимум 15 туриста.
-Ваксинации не са необходими. 
-Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
-Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
-Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 10.

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
-застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.


33/12/02

 
 
Етикети
ekskurzia gruzia , екскурзии от софия , тбилиси , площада на републиката , крепостта нарикала , oferti azerbaidzhan , ranni zapisvania samoletni pochivki armenia , ечмиадзин , pochivki sys samolet , почивки азербaйджан , ранни записвания армения , samoletni pochivki azerbaidzhan , pochivki , театъра за опера и балет , самолетни екскурзии армения , ranni zapisvania pochivki gruzia , почивки от софия , oferti za ranni zapivania , оферти за екскурзии азербaйджан , ranni zapisvania ekskurzii armenia , oferti za ranni zapisvania pochivki , ranni zapisvania samoletni pochivki gruzia , ранни записвания грузия , samoletni ekskurzii , ekskurzii sys samolet , oferti za ranni zapisvania gruzia , ranni zapisvania azerbaidzhan , niski ceni , оферти армения , почивки , самолетни екскурзии азербaйджан , бакинския залив , екскурзия , ак аерофлот , самолетни почивки армения , pochivki azerbaidzhan , оферти за ранни записвания азербaйджан , oferti za ekskurzia gruzia , хор вирап , янардаг , езерото на костенурката , мцхета , ranni zapisvania gruzia , фабрика за производство на коняк. , oferti za pochivki , oferti za pochivki armenia , екскурзия армения , ранни записвания самолетни почивки армения , оферти за екскурзии , река мтквари , дилижан , ekskurzia azerbaidzhan , оферти за екскурзии армения , самолетни екскурзии грузия , оферти за почивки , samoletni pochivki gruzia , оферти за екскурзия армения , оферти за ранни записвания екскурзии , moskva –erevan , oferti za pochivki gruzia , самолетни почивки грузия , oferti za ranni zapisvania azerbaidzhan , църквата метехи , ранни записвания самолетни почивки азербaйджан , авеню руставели , samoletni ekskurzii azerbaidzhan , ереван , ранни записвания , grand tur na kavkaz 2020 , екскурзия азербaйджан , гранд тур на кавказ азербaйджан, грузия и армения 2020 , река гохт , ранни записвания самолетни почивки грузия , ranni zapisvania armenia , екскурзия грузия , ranni zapisvania samoletni ekskurzii azerbaidzhan , храма на митра в гарни , уплисцихе , оферти за ранни записвания почивки , самолетни почивки , оферти за екскурзия азербaйджан , ранни записвания почивки армения , ранни записвания азербaйджан , grand tur na kavkaz , azerbaidzhan , gruzia i armenia 2020 , ranni zapisvania ekskurzii azerbaidzhan , оферти , ranni zapisvania , oferti za ekskurzii armenia , гобустан , садахло , кавказ , ранни записвания самолетни екскурзии грузия , круиз по езерото севан , стъклен мост на мира , pochivki ranni zapisvania , oferti za pochivki azerbaidzhan , ананури казбеги , ranni zapisvania samoletni ekskurzii gruzia , севан , самолетни екскурзии , оферти за почивки азербaйджан , ekskurzia armenia , екскурзии ранни записвания , top travels , ranni zapisvania ekskurzii gruzia , pochivki armenia , парка „каскадите“ , топ травелс , kavkaz , оферти за екскурзия грузия , арарат , улица шардени , oferti , oferti za ekskurzii azerbaidzhan , pochivki ot sofia , нораванк , мемориала на геноцида , ранни записвания самолетни екскурзии азербaйджан , oferti za ekskurzii , самолетни почивки азербaйджан , ekskurzii ot sofiа , гарни , оферти за екскурзии грузия , почивки със самолет , оферти за почивки грузия , samoletni ekskurzii armenia , pochivki gruzia , oferti za ekskurzii gruzia , samoletni pochivki , samoletni pochivki armenia , манастира гехард (гегард) , oferti gruzia , гудаури , оферти за почивки армения , екскурзии със самолет , оферти грузия , москва – ереван , машток авеню , ранни записвания почивки азербaйджан , манастира севананг , samoletni ekskurzii gruzia , ranni zapisvania samoletni pochivki azerbaidzhan , севан , oferti za ranni zapisvania armenia , ekskurzii ranni zapisvania , музея на ръкописите , oferti armenia , гранд тур на кавказ 2020 , ranni zapisvania pochivki armenia , ranni zapisvania samoletni ekskurzii armenia , оферти за ранни записвания , почивки грузия , гори , ekskurzii , ранни записвания самолетни екскурзии армения , ranni zapisvania pochivki azerbaidzhan , oferti za ekskurzia armenia , гехард , оферти за ранни записвания армения , оферти за ранни записвания грузия , почивки ранни записвания , тбилиси , oferti za ekskurzia azerbaidzhan , почивки армения , ранни записвания почивки грузия , ниски цени , oferti za ranni zapisvania ekskurzii , оферти азербaйджан
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах